ŠTÍTEK: Ben Affleck

Hollywoodský pár Ryan Gosling a Eva Mendes
Seznámit se s „panem Božským“ je čím dál těžší i pro běžnou ženskou populaci, natož pro celebrity. Řekněme na rovinu, založit si Tinder či jinou seznamku je pro slavné dost nemožná mise. A jelikož tráví většinu života na natáčeních, která trvají i několik měsíců v kuse, není zbytí a musejí pokukovat po kolezích ze štábu nebo po titulních postavách.
4 fotografie

Lásky herců před i za kamerou. Některé ztroskotají před oltářem, jiné trvají

Společnost
Super Bowl nabídl velké drama.
Kdo chtěl mít půlminutový reklamní spot zařazený do letošního finále ligy amerického fotbalu Super Bowl, musel sáhnout opravdu hluboko do kapsy. Cena se už druhý rok za sebou totiž dostala na rekordních sedm milionů dolarů, tedy v přepočtu více než 163 milionů korun. I přes tak astronomické částky se firmy přetahují o to, aby propagaci svých produktů do programu dostaly. 
8 fotografií

Super Bowl byl opět rekordní. Cena za reklamu se vyšplhala do závratných výšin

Ostatní sporty
Indiana Jones a nástroj osudu
Spasí svět Ezra Miller s dvojí tváří Allena alias Flashe? Nebo spíše Indiana Jones? Ať už to dopadne jakkoli, všichni se v červnu utkají o diváckou přízeň v kinech. Konkurovat jim budou animované živly v nové pixarovce a také zdánlivě všední hrdinové v české komedii odehrávající se v jednom domě. Deník přináší přehled nejzajímavějších filmových novinek.  

Na co těšit v červnu v kině? Dorazí Indiana Jones, Flash i česká komedie

Film a televize
Ben Affleck v thrilleru Hluboká voda (2022)
Někomu stačí před svatbou pouhý rok, Ben Affleck jich potřeboval devatenáct. Přesně tolik uplynulo od chvíle, co s herečkou a zpěvačkou Jennifer Lopezovou zrušili plánovanou svatbu, aby se k sobě nakonec zase vrátili. V půli léta si tahle přechozená známost (přezdívaná médii Bennifer) řekla ano. Affleck prodal svůj dům a koupil nový. A zase bude Batmanem. To vše na prahu padesátky, kterou oslaví 15. srpna.
10 fotografií

Ben Affleck slaví padesátiny. Oblíbený herec je v poslední době samá změna

Film a televize
Brad Pitt.
Od miláčka žen Brada Pitta přes jeho bývalou partnerku herečku Angelinu Jolie až po Margot Robbiovou, jejíž jméno se v posledních týdnech skloňuje v souvislosti s připravovaným snímkem Barbie. Všechny tyto hvězdy stříbrného plátna mají kromě krásy a talentu společného ještě něco. A tím je hranatý tvar obličeje. Vědci se v nové studii zaměřili na to, jak rysy ve tváři souvisí s naším chováním.
7 fotografií

Sexuální apetit či agresivita. Tvar obličeje o člověku prozradí mnohá tajemství

Věda
Matt Damon a Adam Driver
Středověká Me Too. I tak by se mohl v podtitulu jmenovat nový film Ridleyho Scotta Poslední souboj, který je k vidění v kinech. Vrací sice na plátno poslední duel ve Francii 14. století, zaštítěný královskými zákony, podstatnější je ale ústřední téma filmu – a tím je aféra, kterou bychom dnes označili jako sexuální obtěžování.

Sexuální obtěžování na hradech. Poslední duel Ridleyho Scotta

Film a televize
Liga spravedlnosti Zacka Snydera
Partička udatných supermanů je zpět. A opět hodlá spasit svět. Novou adaptaci příběhů z komiksů DC a Superman (jež známe i ze série filmů Liga spravedlivých) natočil Zack Snyder, zasvěcený už dříve do tohoto fiktivního světa - v roce 2017 chystal stejný snímek do kin, nakonec ale z projektu kvůli neshodám s producenty odstoupil. Patrně i proto se snímek pro HBO jmenuje Liga spravedlnosti Zacka Snydera, aby bylo jednou pro vždy jasné, kdo je pod ním podepsaný… Od včerejška je novinka k vidění na HBO GO.
4 fotografie

Liga spravedlivých má už zase napilno. Batman a Wonder Woman jsou zpátky

Film a televize
Liga spravedlnosti
Fanoušci komiksového supertýmu Liga spravedlnosti se dočkali. Podle dnešního oznámení HBO Max bude mít nový celovečerní film studií Warner Bros. Pictures a DC v režii Zacka Snydera premiéru na této platformě 18. března. Film se objeví současně ve všech teritoriích, kde HBO vysílá, tedy včetně HBO GO v Čechách a na Slovensku. Studio představilo i tři nové plakáty.
3 fotografie

Nová Liga spravedlnosti míří na HBO Max. Uvidí ji i čeští diváci

Film a televize
Americký herec Dwayne Johnson.
Žebříček nejlépe vydělávajících herců letos opět ovládl bývalý zápasník wrestlingu a protagonista série Rychle a zběsile Dwayne "The Rock" Johnson, jehož příjmy se za uplynulý rok vyšplhaly na 87,5 milionu dolarů (téměř dvě miliardy korun). Vyplývá to z pořadí, které zveřejnil časopis Forbes. Na druhém a třetím místě skončili Ryan Reynolds a Mark Wahlberg.
9 fotografií

Dwayne Johnson je opět nejlépe placeným hercem. Vydělal si téměř dvě miliardy

Společnost
Julianne Mooreová
Na 54. ročník filmového festivalu přiveze hrdinka z Hannibala novinku Po svatbě, jež karlovarskou přehlídku zahájí. Natočila ji se svým mužem, scenáristou a režisérem Bartem Freudlichem, jenž herečku s Billym Crudupem, jejím filmovým partnerem, doprovodí. Držitelka Oscara za drama Pořád jsem to já převezme na festivalu Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.    

Hlavní hvězdou festivalu v Karlových Varech bude oscarová Julianne Moore

Film a televize
Sedačky. Kino. Ilustrační foto.
Liberec – Ve spolupráci s multikinem CineStar Liberec přinášíme přehled premiér a filmů, které lze aktuálně zhlédnout. Ve filmu Liga spravedlnosti se představí partička hrdinů, zatímco komedie Dokud nás svatba nerozdělí ukáže, že plánovat svatbu není žádný med.

Filmové tipy. Na co vyrazit aktuálně do kina

Volný čas
Ben Affleck
New York - Americký herec Ben Affleck, známý svými liberálními postoji, tlačil na autory dokumentárního pořadu televize PBS, aby zamlčeli, že jeden z jeho předků měl otroky. Ukázala to podle agentury AP e-mailová pošta, kterou získali hackeři z počítačového systému produkční firmy Sony Pictures a kterou v minulých dnech zveřejnil server WikiLeaks.

Herec Ben Affleck chtěl zatajit svého otrokářského předka

Svět
Jason Statham.
Osudná ztráta vlasů se dříve či později dotýká 70 procent mužů. Je to citlivá záležitost, která se často mění v posedlost. Nicméně prořídlé kštice britských herců Juda Lawa a Jasona Stathama jsou předmětem touhy mnoha žen. Stala se snad plešatost novou módou? Rozhodně je třeba přistupovat k vlastní ztrátě vlasů v naprostém klidu.

Le Figaro: Ztráta vlasů nemusí znamenat ztrátu šarmu

Zdraví
Americký spisovatel Tom Clancy.
New York - Ve věku 66 let dnes zemřel americký spisovatel Tom Clancy. Informoval o tom deník The New York Times. Clancy je považován za zakladatele literárního směru „techno thrillerů". V Česku vyšlo několik desítek jeho knih, kde často popisuje špionážní dobrodružství, fiktivní válečné střety či vojenské incidenty za použití současných armádních technologií.

Zemřel americký spisovatel Clancy, otec techno thrillerů

Ostatní
Na letošních Zlatých glóbech bodovalo drama Argo o íránské krizi s rukojmími. Získalo cenu pro nejlepší filmové drama i ocenění za režii Bena Afflecka.
Teherán - Íránské úřady chtějí kvůli oscarovému snímku Argo režiséra Bena Afflecka žalovat Hollywood. Ve filmu se prý objevuje „nereálný obraz země", napsala AP s odvoláním na místní média. Státní orgány se žalobu rozhodly podat v pondělí, když kulturní referenti a filmoví kritici snímek zhlédli na soukromé projekci.

Írán se chce soudit s Hollywoodem kvůli oscarovému filmu Argo

Svět
POROTKYNĚ. Bála jsem se, co budou lidé říkat když je mi jen devatenáct, říká zpěvačka Ewa Farna o svém angažmá v soutěži.
Také si občas říkáte: "Toto mi prostě hlava nebere?" I nám v Kulturáku se to stává. Přínášíme vám deset věcí, které nás v posledním měsíci nejvíce zaujaly. Složení je různorodé - od superstar, přes pizzu, až třeba po hodně zvláštní duo Katka a Jindra. 

Totální hitšaráda, aneb co vás spolehlivě dorazí

Volný čas
Oddělení fotografií íránské agentury Fars vyrobilo vlastní fotografii, na níž je Obamová v šatech ke krku s krátkým rukávem
Teherán – Oddělení fotografií íránské agentury Fars neuneslo příliš odhalenou americkou první dámu Michelle Obamovou. Pro zprávu, v níž se oznamovalo její zapojení do ohlašování vítězného Oscara, „vyrobil" vlastní fotografii, na níž je Obamová v šatech ke krku s krátkým rukávem. Zbytek světa ale Obamovou viděl tak, jak stála před kamerou, tedy ve stříbrných přiléhavých šatech s krásným, leč co do použitého materiálu nicotným vrškem – s dekoltem a bez rukávů.

Írán přioděl Obamovou, aby mohl informovat o Oscarovi

Svět
Zleva Grant Heslov, Ben Affleck, a George Clooney na 85. prestižních filmových cenách Oscar.
Los Angeles - Hlavní cenu při letošním udílení 85. prestižních filmových cen Oscar získalo drama Argo. Film režiséra Bena Afflecka o amerických rukojmích v Íránu proměnil ze sedmi nominací celkem tři. Ještě o jednu sošku více získal snímek Pí a jeho život, a to včetně Oscara za nejlepší režii pro Ang Leeho.

Nejlepším filmem roku se stalo Argo, celkem získalo tři Oscary

Svět
TVŮRCI ARGA. Zleva producenti filmu George Clooney a Grant Heslov s režisérem Benem Affleckem, který v něm ztvárnil hlavní roli.
Londýn, Praha – Film Argo pokračuje ve vítězném tažení napříč letošními filmovými cenami. Po výhře na Zlatých glóbech se stalo politické drama Bena Afflecka filmem roku i při nočním nedělním udílení britských BAFTA. Šťastný režisér, který si ve filmu zahrál hlavní roli agenta CIA, si odváží i cenu za nejlepší režii.

Britské ceny BAFTA vyhrálo Affleckovo Argo

Film a televize
Na letošních Zlatých glóbech bodovalo drama Argo o íránské krizi s rukojmími. Získalo cenu pro nejlepší filmové drama i ocenění za režii Bena Afflecka.
Los Angeles - Na letošních Zlatých glóbech bodovalo drama Argo o íránské krizi s rukojmími. Získalo cenu pro nejlepší filmové drama i ocenění za režii Bena Afflecka. V kategorii pro nejlepší filmovou komedii či muzikál uspěli Bídníci. Naopak propadl favorizovaný historický snímek Lincoln, jenž ze sedmi nominací proměnil jenom jednu. Za nejlepší herecký výkon v hlavní roli ve filmovém dramatu si ji odnesl Daniel Day-Lewis.

Na Zlatých glóbech uspělo Argo a Bídníci, Lincoln propadl

Svět
Lincoln v hlavní roli s Danielem Day Lewisem je žhavý kandidát na ocenění Zlatý globus. U nás ho uvidíme v lednu.
Los Angeles /VIDEO/ – Lincoln. To je absolutní vítěz v počtu nominací, které včera vyhlásila asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu. Film o slavném americkém prezidentovi Abrahamu Lincolnovi z produkční i režijní dílny Stevena Spielberga získal sedm nominací na filmové ceny Zlatý glóbus.

Dostane Lincoln Zlaté glóby?

Film a televize
Kulturák 4/2012
Kulturák je pravidelná, měsíční příloha Pražského deníku a všech dalších Deníků v kraji. Magazín stvořený ve volném čase pro radost nás i všech lidí, které štve, že kultura je v českých médiích často tou nejposlednější. Naopak si myslíme, že kultura je v době krizí účinnou zbraní, která může pálit ostré, aniž by působila nefér újmu.

Kulturák – listopad 2012

Volný čas
Italka Giadau Colagrande, životní partnerka Willema Dafoa
Benátky /OD NAŠÍ ZVLÁŠTNÍ ZPRAVODAJKY/  – Benátský filmový festival dal prostor ženám a projektu od Gucciho i Prady. Na hereckou cenu aspiruje Joaquin Phoenix… Špičková móda už zdaleka není na festivalech jen záležitostí červených koberců, na kterých hvězdy a hvězdičky předvádějí nejnovější modely zapůjčené slavnými návrháři. Světové značky pronikají rovnou do filmu, a to nejen v podobě skryté reklamy.

Festival v Benátkách: Od módy a módnosti až k serióznímu umění

Film a televize