ŠTÍTEK: Beskydy

Mostecká házenkářka Hana Mučková při své turistické vášni. Tady zdolává slovenskou Malou Fatru.
Miluje hory a ve dnech, kdy se mohla lidově válet u vody a užívat si sluníčka, tak radši nahodila batoh, trekové hole a šla se potit do kopců. Házenkářka a brankářka Mostu Hana Mučková relaxuje ráda v těžkých kopcích. Pomáhá tím sobě i potřebným, naposledy například ostravskému hospici Ondrášek. Špičková sportovkyně a bývalá reprezentantka si před pár dny užila pořádnou štreku v Beskydech.
12 fotografií

Mučková se mučila v kopcích, které miluje. Jejím snem je Svatojakubská cesta

Házená
Baník Ostrava – Banská Bystrica 3:1 (příprava ve Frenštátě – 13. 7. 2024).
/VIDEO/ Fotbalový SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm slavil v sobotu 100 let klubu! V rámci celodenní akce se na jejich hřišti představil Baník Ostrava, který v generálce na novou sezonu porazil slovenskou Banskou Bystricu 3:1. Jak to přímo na místě vypadalo před i během utkání, a to nejen na samotném hřišti, ale v celém areálu, se můžete podívat v pětiminutovém exkluzivním videu Deníku. Najdete se?
58 fotografií

VIDEO: Beskyd Frenštát slavil 100 let, Baník Ostrava gratuloval klubu zápasem

Fotbal
Beskydy.
Neporušená příroda Beskyd, spousta turistických i cyklistických tras s dechberoucími výhledy a nepřeberná nabídka aktivit od těch sportovních, přes kulturní až třeba po kulinářské… Přidejte zasloužený odpočinek v relaxačních centrech se špičkovými wellness službami, “valašské moře”, vynikající regionální kuchyni a máte ideální dovolenou pro rodiny i romantiku ve dvou.

10 důvodů, proč vás nadchne dovolená na Valašsku

Čtenář reportér
Beskydy.
Neporušená příroda Beskyd, spousta turistických i cyklistických tras s dechberoucími výhledy a nepřeberná nabídka aktivit od těch sportovních, přes kulturní až třeba po kulinářské. Přidejte zasloužený odpočinek v relaxačních centrech se špičkovými wellness službami, “valašské moře”, vynikající regionální kuchyni a máte ideální dovolenou pro rodiny i romantiku ve dvou.

10 důvodů, proč vás nadchne dovolená na Valašsku

Čtenář reportér
Beskydy.
Neporušená příroda Beskyd, spousta turistických i cyklistických tras s dechberoucími výhledy a nepřeberná nabídka aktivit od těch sportovních, přes kulturní až třeba po kulinářské… Přidejte zasloužený odpočinek v relaxačních centrech se špičkovými wellness službami, “valašské moře”, vynikající regionální kuchyni a máte ideální dovolenou pro rodiny i romantiku ve dvou.

10 důvodů, proč vás nadchne dovolená na Valašsku

Čtenář reportér
Frenštát chystá velké oslavy
Velká fotbalová sláva se chystá ve Frenštátu pod Radhoštěm. Místní Beskyd totiž slaví sté narozeniny. Hlavní oslavy proběhnou třináctého července. Celý den bude ve znamení fotbalu. Vrcholem pak bude zápas ostravského Baníku s Bánskou Bystrici. Pro svěřence trenéra Pavla Hapala půjde o generálku na nový soutěžní ročník. Takže fanoušci se mohou těšit na velmi kvalitní duel.

Frenštátský Beskyd slaví stovku, dorazí ostravský Baník

Fotbal
Jahodníky potřebují hodně vody, samozavlažovací květináče jsou tak pro ně ideální.
Před lety objevil zahrádkář Ivan Haška z Moravskoslezských Beskyd samozavlažovací květináče. Od té doby na ně nedá dopustit. Usnadňují totiž pěstování rostlin a zajišťují jejich zdravý růst. S prvními mrazíky je pěstitel odnáší z venkovního prostředí do skleníku či garáže, kde dále dorůstají a dozrávají plody. Jahody prý díky tomu sklízel i v polovině ledna.
8 fotografií

Samozavlažovací květináče: Zkušený pěstitel se podělil o své triky, jak na ně

Zahrádkaření
Dětská zóna na festivalu Ladná Čeladná.
Již podeváté se v podhůří Beskyd odehraje festival Ladná Čeladná a jako tradičně nabídne rozmanitý program pro mladší i starší děti. Chybět nebudou loutková divadelní představení, čtení pohádek s neziskovkou Celé Česko čte dětem, tvůrčí dílny, sportovní stanoviště, hry, soutěže i taneční workshop s dvojnásobným vítězem StarDance Janem Onderem. Dvoudenní festival v areálu Základní školy Čeladná začíná v pátek 2. srpna.
4 fotografie

Ladná Čeladná láká na hudební esa i pestrý program pro děti

Frýdecko-Místecko
Kynologická soutěž v Liberci.
Prokázat poslušnost a projevit svou nebojácnost a odvahu při průzkumu autobusu museli účastníci 19. ročníku celostátní soutěže služebních psů Velká cena Městské policie Liberec. Uskutečnila se minulou sobotu v areálu Kynologického klubu Liberec-Pavlovice pod taktovkou Městské policie Liberec a místního kynologického klubu ve spolupráci s Vazební věznicí Liberec.
37 fotografií

Služební psi poměřili své síly. Uspěl i psovod z liberecké městské policie

Liberecko
Provozovatelé penzionu Staré časy v Horní Bečvě v srpnu 2023 poskytovali olomouckému spolku stravu pro účastníky letního soustředění, na zaplacení faktury stále čekají.
Doba dětských táborů a letních sportovních soustředění se blíží každým dnem. O tom, že pro provozovatele restaurací, chalup či penzionů, mohou některé z nich být také nepříjemnou zkušeností, se bohužel přesvědčili hned ve dvou ubytovacích zařízeních v Horní Bečvě na Vsetínsku, kde během loňských prázdnin čerpal služby sportovní spolek Akademie karate Olomouc.
4 fotografie

Akademie karate Olomouc nezaplatila za stravu. Penziony z Beskyd varují ostatní

Olomoucko
O víkendu 22. a 23. června vodní nádrž Bystřička opět ovládne Valachy man – tradiční triatlonový závod
Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR je opět tady! O víkendu 22. a 23. června ovládne okolí vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku legendární Valachy man, oblíbený závod, při něm si může díky různě náročným trasám zazávodit celá rodina: zkušení triatlonisté, rekreační sportovci i děti. Letos přinese úplně nové trasy a tradičně také bohatý doprovodný program na pláži.
8 fotografií

Triatlon Valachy man odstartuje léto u Bystřičky, nabídne nové trasy

Čtenář reportér
Bouřka - Ilustrační foto
Bouřky, které dnes zasáhnou velkou část země, budou na východě Čech, severu Moravy a ve Slezsku velmi silné. Padat při nich mohou i více než dvoucentimetrové kroupy, vítr může v nárazech dosáhnout kolem 90 kilometrů v hodině a v podmáčených oblastech vyvracet stromy. Při intenzivních srážkách může za krátkou dobu napršet kolem 30 milimetrů. I s ohledem na předchozí intenzivní déšť se tak mohou rychle zvednout zejména hladiny řek odvodňujících Beskydy, ojediněle mohou jejich hladiny vystoupat na druhý povodňový stupeň. ČTK to sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Česko zasáhnou velmi silné bouřky. Provázet je mohou i kroupy

Česko
Zápas 21. kola fotbalové divize F MFK Vítkovice - MFK Havířov 2:2.
/FOTOGALERIE/ Před týdnem přejeli doma Řepiště (4:0) a na povinnou výhru s třináctým týmem tabulky navázali divizní fotbalisté MFK Havířov i v neděli pod Radhoštěm. Zápas 28. kola ve Frenštátě vyhráli 3:1. Do sítě Beskydu se dvakrát trefil Tomáš Wojnar a jednou Jakub Heller. Domácí se od 32. minuty museli obejít bez vyloučeného Dominika Ševčíka.
17 fotografií

K bodům pod Radhoštěm pomohl Indiánům rychlý gól, třetím pak Beskyd zlomili

Fortuna divize
Situace na řece Radbuze v Plzni.
Po vydatných deštích zůstávaly v úterý ráno zvednuté hladiny řek na jihozápadě republiky a v části středních Čech, v noci začaly stoupat také toky na severní Moravě a ve Slezsku. Okolo 06:00 platil jeden ze tří povodňových stupňů na 14 stanicích v Česku. Radbuza ve Staňkově v Plzeňském kraji, která byla od neděle na nejvyšším třetím stupni, v noci klesla na druhý povodňový stupeň. Na třetí stupeň povodňové aktivity se dostala říčka Ropičanka na Třinecku v měřicí stanici Řeka, vyplývá z informací hydrologů na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
48 fotografií

Vydatné deště v ČR zvedly hladiny řek. Experti rozšířili výstrahu před povodněmi

Česko
Triatlonový závod Grizzlyman, Petr Vabroušek
Petr Vabroušek (Titan Trilife Zlín) vybojoval v Grizzlymanovi Full bronzovou příčku. V extrémně náročném závodě, složeném z 3,8 kilometru plavání, 183 kilometrů cyklistiky (převýšení 3050 metrů) a 42 kilometrů běhu (převýšení 1720 metrů), se prezentoval výsledným časem 12:41:08. Zvítězil v čase 11:45:34 David Jílek, stříbrný byl Petr Kopřiva (12:21:34).
5 fotografií

Petrovi Vabrouškovi se v Grizzlymanovi dařilo. V Beskydech obsadil třetí místo

Ostatní sporty