ŠTÍTEK: Boloň

Ladislav Krejčí (FC Hradec Králové)
/ROZHOVOR/ V jeho životopise najdete pouze tři kluby. Ve Spartě fotbalově vyrostl, strávil tam krásné roky. V italské Boloni prorazil na evropskou top úroveň, zahrál si jednu z nejlepších soutěží světa. Teď se v Hradci Králové snaží restartovat kariéru. Exreprezentačnímu záložníkovi Ladislavu Krejčímu (31) se to daří. Na východě Čech trochu v ústraní všem ukazuje, že fotbal hrát nezapomněl. V neděli, kdy Votroci hostí tým z Letné, bude mít o motivaci postaráno. 
12 fotografií

Velký duel proti Spartě! Krejčí se emoci nebojí: Dokážu si s tím poradit, hlásí

FORTUNA:LIGA
Ladislav Krejčí a Jiří Sabou - sportovní ředitel Hradce během podpisu smlouvy.
/ROZHOVOR/ Do Hradce Králové přichází velké fotbalové jméno. Sázka na jistotu to však není. Spíše naopak. I tak na východě Čech věří, že Ladislav Krejčí, bývalý reprezentant a rychlonohý křídelník se zkušenostmi z pražské Sparty a italské Boloni, dokáže najít ztracenou formu a pro Votroky bude klíčovým hráčem? 

Hradecká posila Krejčí: Budu makat! Chci dokázat, že na to stále mám

FORTUNA:LIGA
Kamion Čenda Martina Macíka
Rallye Dakar se nezadržitelně blíží. Už na Silvestra se pilot Martin Macík vydá se svou posádkou objevovat zrádné duny Pusté končiny. Bude to jeho jedenáctý start. Dakar ale současně otevře také šampionát FIA World Rally-Raid Championship, kterého se sedlčanský jezdec zúčastní podruhé. V rámci prvního ročníku se kamionům vyrobeným v městě hermelínu podařilo obsadit první dvě místa.

Kamiony ze Sedlčan úspěšně rozjíždějí šampionát dálkových závodů FIA

Ostatní sporty
Kamion Čenda Martina Macíka
Rallye Dakar se nezadržitelně blíží. Už na Silvestra se pilot Martin Macík vydá se svou posádkou objevovat zrádné duny Pusté končiny. Bude to jeho jedenáctý start. Dakar ale současně otevře také šampionát FIA World Rally-Raid Championship, kterého se sedlčanský jezdec zúčastní podruhé. V rámci prvního ročníku se kamionům vyrobeným v městě hermelínu podařilo obsadit první dvě místa.

Kamiony ze Sedlčan úspěšně rozjíždějí šampionát dálkových závodů

Ostatní sporty
Nová pražírna kávy v Brandýsku u Kladna.
/FOTO, VIDEO/ Ranní probouzení do nového dne si bez šálku lahodné kávy mnozí z nás nedokážou vůbec představit. Řada lidí sáhne v kuchyni popaměti po rozpustné nebo mleté zrnkové, odměří lžičkou do hrnku, zalije vroucí vodou, případně doplní mlékem. Pro skutečné mistry kávy je tento způsob přípravy téměř nepřijatelný. Káva je celým jejich životem. Jedním z lidí, kteří mají kávu jako poslání, je devětapadesátiletý Roberto Trevisan.
31 fotografií

Z Boloně až do Brandýsku. Barrista Roberto si plní hned několik snů najednou

Kladensko
Petr Nymburský už bude střelcem na plný úvazek.
Až do teď byl sportovním střelcem amatérem. V uvozovkách. Ačkoliv Petr Nymburský už několik let patří mezi světovou špičku, má zajistěnou účast na olympiádě, střílel jen po práci a ve volných dnech. „Bylo to dilema, které jsem řešil několik měsíců. Už jsem se rozhodl. V práci na konci roku končím, budu se věnovat jen střelbě,“ svěřil se malorážkář z Rytova na Pelhřimovsku.

Střelec Nymburský končí v zaměstnání, chce se připravit na olympiádu

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Jižní Morava - Večer před odjezdem skočíte do brněnských obchodů, následující den již můžete obědvat špagety v Itálii. Novým spojem láká zákazníky autobusový dopravce Eurolines, který minulý pátek spustil linky z Brna do dalších evropských měst. „Nyní se cestující dopraví do Mariboru, Lublaně, Terstu, Benátek a Boloně,“ uvedl za společnost David Blažekovič.

K moři i za památkami. Nová autobusová linka jezdí z Brna až do italské Boloni

Brněnsko
Protesty v italské Maceratě
/VIDEO/ V italské Maceratě vyšly v sobotu do ulic tisíce lidí. Chtěly tím vyjádřit svůj nesouhlas s činem pravicového extremisty, který před týdnem postřelil šest cizinců tmavé pleti. Itálie si ale také připomněla oběti, které v závěru druhé světové války zabili jugoslávští partyzáni na severovýchodě země a poloostrově Istrie. Manifestace se konaly v Miláně, Turíně nebo Boloni.
4 fotografie

V italské Maceratě se protestovalo proti útokům na domnělé migranty

Svět
Ladislav Krejčí na setkání s novináři před kvalifikačním zápasem s Norskem.
Praha - Záložník Ladislav Krejčí si uvědomuje, že čeští fotbalisté v pátek musejí doma porazit Norsko, aby si v kvalifikaci mistrovství světa 2018 zachovali šanci na postup. Čtyřiadvacetiletý hráč Boloni také věří, že svěřenci Karla Jarolíma se konečně dočkají prvního vstřeleného gólu, i kdyby ho měli do branky soupeře dotlačit silou.

Krejčí: Nevídaná série bez gólu, proti Norům ho dorveme i silou

Fotbal
Alex Zanardi.
Řím - Italský automobilový závodník Alessandro Zanardi byl velkým talentem motosportu. Prosadil se až do formule 1, kde však velké úspěchy nesklízel. Více se mu dařilo v americké sérii Champ Car. Po těžké nehodě však přišel o obě nohy. Motoristický sport neopustil a začal závodit v upraveném voze. Navíc rozšířil své sportovní aktivity o závody na handbiku, ve kterých již získal čtyři zlaté paralympijské medaile. Letos 23. září oslaví padesáté narozeniny.

Bývalý pilot F1 a úspěšný paraolympionik Zanardi oslaví padesátku

Motorismus
Ladislav Krejčí
Praha - Reprezentant Ladislav Krejčí je zvědavý na svou sobotní konfrontaci s německým fotbalem v kvalifikaci mistrovství světa, protože sám by prý do německé ligy nešel. Věří, že mu více sedí italský styl, což může ukázat při nynějším angažmá v Boloni. Domnívá se, že čeští fotbalisté mohou v Německu uspět podobně, jako se jim to povedlo v minulé kvalifikaci proti Nizozemsku.

Krejčí je v Itálii spokojený a má jasno: Do Bundesligy bych nešel

Fotbal
Jindřich Dubový
Boloňa - Český střelec Jindřich Dubový obsadil páté místo v disciplíně libovolná pistole ve finále Světového poháru v Boloni. Třiadvacetiletý reprezentant při premiéře na závěrečné akci pro nejlepší střelce sezony prošel ze sedmého místa v kvalifikaci do osmičlenného finále a v něm se udržel do čtvrtého vyřazovacího kola. Vyrovnal tím svůj nejlepší výsledek z pohárového seriálu, kterého dosáhl letos v květnu v Mnichově.

Pistolař Dubový skončil pátý ve finále Světového poháru

Ostatní sporty
Ladislav Krejčí
Řím - Reprezentační záložník Ladislav Krejčí pomohl dvěma asistencemi k domácí výhře Boloni 2:0 nad Sampdorií Janov v pátém kole italské fotbalové ligy. Mistrovský Juventus v Turíně deklasoval Cagliari 4:0, napravil nedělní porážku 1:2 s Interem Milán a vrátil se do čela tabulky o bod před Neapol. Ta remizovala 0:0 na hřišti FC Janov.

Krejčí se podílel na výhře Boloni nad Sampdorií, Juventus řádil

Fotbal
Ladislav Krejčí
Boloňa (Itálie) - Fotbalisté Boloni s českým záložníkem Ladislavem Krejčím v sestavě porazili ve třetím kole italské ligy nováčka Cagliari 2:1. Bývalý záložník pražské Sparty byl jednou z nejvýraznějších postav zápasu: asistoval u druhého gólu a ještě předtím se zasloužil o přesilovku svého týmu, neboť se na něm v 54. minutě vyfauloval gólman soupeře Marco Storari.

Krejčí se výrazně podílel na výhře Boloni 2:1 nad Cagliari

Fotbal
Ladislav Krejčí
Praha - Záložník Ladislav Krejčí prožívá povedený začátek sezony. Po letním odchodu ze Sparty se chytil v Boloni a ve středu přispěl gólem k výhře 3:0 v reprezentační přípravě nad Arménií. Čtyřiadvacetiletý fotbalista má velkou radost, jak ho v Itálii přijali, protože se zpočátku prvního angažmá mimo letenský klub obával. Krejčí věří, že brzy začne lépe rozumět italsky.

Krejčí je nadšený, jak ho v Boloni přijali. Zatím ho minulo i "ramínko hanby"

Fotbal
Jakub Jugas ze Zlína (vlevo) a Marek Havlík ze Slovácka.
Zlín /ROZHOVOR/ - Na kvalitu a zkušenosti obránce Jakuba Jugase se budou moci i v příští sezoně spoléhat fotbalisté Zlína. I když ve svých 24 letech stále patří k mladší generaci hráčů, na kontě má už 104 prvoligových startů. V klubovém žebříčku mu patří čtvrté místo.

Stoper Zlína Jugas: Kariéru chci stále posouvat. Snem je zahraničí

Fotbal
Ladislav Krejčí
Praha - Záložník Ladislav Krejčí přestoupil ze Sparty do Boloni. Oba kluby o transferu čtyřiadvacetiletého fotbalisty informovaly bez bližších detailů na svých webech. Podle médií by měl čtrnáctý tým uplynulého ročníku Serie A za českého reprezentanta údajně zaplatit čtyři miliony eur (asi 108 milionů korun).

Dojednáno. Krejčí přestupuje do Boloni za 108 milionů korun

Fotbal
Ladislav Krejčí
Řím - Záložník Ladislav Krejčí je blízko přestupu ze Sparty do Boloni. Český fotbalový reprezentant dnes podle Sky Sport Italia v klubu absolvuje zdravotní prohlídku. Čtrnáctý celek uplynulého ročníku Serie A by za něj měl údajně zaplatit čtyři miliony eur (asi 108 milionů korun).

Poprvé mimo Spartu. Krejčí přestupuje do italské Boloni

Fotbal
Spisovatelka Olga Černá.
Praha - Česká obrazová kniha To je Praha, kterou loni vydalo nakladatelství Baobab, získala čestné uznání na světovém festivalu dětské literatury v italské Boloni. Informoval o tom server Lidovky.cz. Autorkami knížky jsou spisovatelka Olga Černá a výtvarnice Michaela Kukovičová.

Kniha To je Praha získala na festivalu v Boloni čestné uznání

Ostatní