ŠTÍTEK: Brad Pitt

Hollywoodský pár Ryan Gosling a Eva Mendes
Seznámit se s „panem Božským“ je čím dál těžší i pro běžnou ženskou populaci, natož pro celebrity. Řekněme na rovinu, založit si Tinder či jinou seznamku je pro slavné dost nemožná mise. A jelikož tráví většinu života na natáčeních, která trvají i několik měsíců v kuse, není zbytí a musejí pokukovat po kolezích ze štábu nebo po titulních postavách.
4 fotografie

Lásky herců před i za kamerou. Některé ztroskotají před oltářem, jiné trvají

Společnost
Miriam Chytilová
Stejně jako si Brada Pitta spojujeme s hlasem Michala Dlouhého a Meryl Streep s hlasem Zlaty Adamovské, jen málokdo už si umí představit, že by Jennifer Aniston daboval někdo jiný než Miriam Chytilová. Ačkoli se nikdy nesetkaly, Miriam považuje Jennifer za výjimečnou komediální herečku a moc by jí přála, aby získala Oscara, kterého zatím ve své sbírce cen nemá.
6 fotografií

Miriam Chytilová o Jennifer Aniston: Dala bych jí Oscara skoro za všechny role

Společnost
Obyvatelé Tibetu na snímku z 24. března 1959
Události v Tibetu z první poloviny minulého století, které vyvrcholily jeho čínskou okupací v říjnu roku 1950, mají lidé v Česku spojeny zejména s filmem Sedm let v Tibetu z roku 1997. Film i kniha, jež mu předcházela, končí právě vojenským obsazením Tibetu Čínou. O necelou dekádu let později, v březnu 1959, vypuklo v zemi povstání, které si vzalo za cíl vyprostit tibetského dalajlamu z čínských rukou.
10 fotografií

Tibetské povstání: Film Sedm let v Tibetu neuvádí vše. Pitt dodnes nesmí do Číny

Historie
Ne nadarmo měl v mládí přezdívku Brad Pittbull. Šel si totiž tvrdohlavě za svým snem stát se hercem. Kvůli tomu ani nedostudoval střední školu a vydal se hledat štěstí do Los Angeles. Zkoušel se živit zpěvem, dělal poslíčka, v převleku za kuře lákal zákazníky do rychlého občerstvení El Pollo Loco a dělal šoféra striptérkám. Jeho herecký sen se začal naplňovat až ve chvíli, kdy se objevil v několika reklamách a seriálech Dallas a Jump Street 21. A pak přišla role fešného zloděje ve filmu Thelma a Louise… Připomeňte si s Deníkem podoby slavného herce, který 18. prosince završí šedesátku.

Od maskota z fastfoodu do Hollywoodu. Podívejte se na klíčové role Brada Pitta

Film a televize
Brad Pitt
Nestárnoucí Brad Pitt je opět o něco starší. Muž, kterého časopis People označil za jednoho z 50 nejkrásnějších lidí na světě, možná vypadá tak dobře i proto, že je vegetariánem. Ačkoliv on sám si na kráse příliš nezakládá. „Kašlu na to, jak vypadám! Nemám nic proti svému tělu ani proti své tváři, ale jestli člověk je, nebo není hezký, na tom přece nemá žádnou zásluhu,“ prohlásil. A dokázal by to říct i francouzsky, tímto jazykem totiž mluví plynule. Co všechno víte o herci, který se narodil 18. prosince před 60 lety?
8 fotografií

KVÍZ: Brad Pitt slaví šedesátiny. Jak dobře znáte hollywoodskou hvězdu?

Film a televize
V Muzeu Jindřichohradecka uvidí návštěvníci téměř třicítku italských betlémů. Dva z nich jsou propracované do nejmenších detailů.
Zajímavou vánoční expozici si připravilo Muzeum Jindřichohradecka. Ve svých prostorách na Balbínově náměstí vystavuje sbírku unikátních italských betlémů z oblasti jezera Como. Návštěvníci tak mají možnost porovnat, jak se liší italské pojetí betlémů od těch typicky českých. Výstava pod názvem Grazie Greccio začala ve čtvrtek a potrvá až do Tří králů.
34 fotografií

Muzeum Jindřichohradecka vystavuje italské betlémy. Figurky vypadají jako živé

Jindřichohradecko
Milovaný samec pumy, známý jako P-22, na snímku z roku 2014. Vyfocen je v Griffith Parku poblíž centra Los Angeles
Více než deset let žil úplně sám, uvězněn mezi městskou zástavbou a rušnými dálnicemi. Možná právě proto se samec pumy americké přezdívaný P-22 rychle stal miláčkem obyvatel Los Angeles. Příběh osamělé šelmy se dotkl lidí po celém světě a dopomohl k větší ochraně pum i dalších divokých zvířat ve Spojených státech. V Kalifornii díky ní brzy vznikne největší koridor pro přechod zvěře na světě.
5 fotografií

Jako od Disneyho. Osamělou pumu uvěznily dálnice, vznikne pro ni obří koridor

Svět
Penelope Cruzová a Salma Hayek v Sexy Pistols
Napínavý víkend s hrdinkami i hrdiny, co mají ostře nabito. Tak vypadá nabídka televizních stanic, v níž potkáme hanebnýho pancharta Brada Pitta, sexy pistolnici Penélope Cruzovou i unesenou vychovatelku Marlene Jobertovou. Bude se tu dost střílet a prchat, ale o zábavu nouze nebude. Příznivcům klidnější podívané možná přijde vhod vzpomínka na herce Petra Štěpánka nebo setkání s Jiřím Pavlicou a jeho hudbou.
8 fotografií

Pistolnice, pancharti i mimozemšťané. Co uvidíte v pátek a o víkendu v televizi

Film a televize
Michael Fassbender jako Zabiják
Osamělý a chladnokrevný, trpělivě číhá ve stínu na svou oběť. To je antihrdina dalšího temného thrilleru Davida Finchera Zabiják, jehož upoutávku zveřejnil v úterý večer Netflix a jenž bude na této platformě k vidění od 10. listopadu. Ještě předtím ho ale v předpremiéře uvidí diváci Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách, který začíná 30. srpna večer.

Drž se plánu, zakaž si soucit. Netflix láká na Fincherova Zabijáka

Film a televize
Nyck de Vries na rakouském Red Bull Ringu
Velká cena Velké Británie, kterou o nadcházejícím víkendu hostí legendární Silverstone, přinese jednu technickou změnu. Možná ještě větší pozornost než nové pneumatiky však budí plánované natáčení závodního filmu, kterého se zúčastní také hollywoodský herec Brad Pitt. A v centru pozornosti se po svých nedávných výkonech ocitl i Nyck de Vries, který dost možná bojuje o přežití ve formuli 1. 

Co přinese britská Grand Prix: Hollywoodská hvězda v kokpitu a boj o přežití

Automagazín
Robbie Margot a Diego Calva v ďábelské Chazellově jízdě (Nellie a Manny)
/RECENZE/ Damien Chazelle je posedlý filmem a hudbou. A stejně tak má pochopení pro ty, kteří propadli obdobné vášni – byť je často semele. Vyprávěl o tom v debutu Whiplash z prostředí elitní hudební školy i v hořkém muzikálu La La Land, jehož ústřední milostný pár rozdělí touha po slávě. Trpké střízlivění z iluzí se tu potkává s poctou stříbrnému plátnu. A stejné motivy režisér oživuje i v novince Babylon, jež vstoupila koncem týdne do kin a jež nejspíš rozdělí diváky. 
27 fotografií

Oslnivý i temný Hollywood. Film Babylon je ďábelskou, ale příliš dlouhou jízdou

Film a televize
Z filmu Babylon
„Nemá ani šajn, co přijde teď…“ Tak tuhle hlášku uslyšíte už brzo ve filmu Babylon a dala by se vztáhnout prakticky na celý film. Pod divočinou, jež vás na plátně čeká a jež překvapila i zkušené herce typu Brada Pitta, je totiž podepsán génius všech podívaných Damien Chazelle. Tvůrce něžného a zároveň dynamického muzikálu La La Land si opět vzal na mušku svět filmu.
27 fotografií

Fakt máme hrát tohle? Chazellův snímek Babylon zaskočil i Brada Pitta

Film a televize
Hana Kalvachová
/ROZHOVOR/ Hanku Kalvachovou znají lidé v Jičíně jako éterickou usměvavou ženu plnou energie, často schovanou za objektivem fotoaparátu. Profesionální fotografka a máma dvou holčiček v srpnu vystavila sérii svých fotografií tanečnic z ateliéru Zuzany Richterové v jičínské kavárně Amos, na kontě má ale i focení stovek českých i zahraničních celebrit. 
9 fotografií

Fotila Gotta i Pitta. Bývalá bulvární fotografka ukazuje lidem, že jsou krásní

Jičínsko
Brad Pitt.
Od miláčka žen Brada Pitta přes jeho bývalou partnerku herečku Angelinu Jolie až po Margot Robbiovou, jejíž jméno se v posledních týdnech skloňuje v souvislosti s připravovaným snímkem Barbie. Všechny tyto hvězdy stříbrného plátna mají kromě krásy a talentu společného ještě něco. A tím je hranatý tvar obličeje. Vědci se v nové studii zaměřili na to, jak rysy ve tváři souvisí s naším chováním.
7 fotografií

Sexuální apetit či agresivita. Tvar obličeje o člověku prozradí mnohá tajemství

Věda
Jako zdravotní sestra Ema v seriálu Anatomie života.
Když si poprvé stoupla před kameru, objevila se vedle světové herecké hvězdy. To, že natáčela reklamu s Bradem Pittem, jí však ve škole skoro nikdo nevěřil. "Raději jsme o tomu už se sestrou nikomu neříkaly," vzpomíná Barbora Černá na své první herecké zkušenosti. V současnosti ji diváci mohou vidět v roli zdravotní sestry Emy v seriálu Anatomie života.
2 fotografie

Při svádění se mi zasekl zip. Odrovnalo to celý štáb, říká herečka Barbora Černá

Ženy