ŠTÍTEK: Bruce Lee

Gong Er (Ziyi Zhang) se v boji vyrovná kdejakému muži. Pohání ji pomsta.
Kung-fu a romance. Že to nejde dohromady? Pro hongkongského filmaře Kar-wai Wonga to neplatí. Podobně jako některé jeho postavy zkouší nemožné a zdánlivě neslučitelné světy ho baví rafinovaně propojovat. Dokazuje to kupříkladu v posledním filmu Velmistr, v němž vzdává hold čínské bojové škole, jež uhranula i slavného Bruce Leeho. S notným zpožděním teď Velmistr vstoupil i do českých kin.

Kung-fu trochu jinak. Film Velmistr není jen o slavném Ip Manovi

Film a televize
Mladík ve Zlíně si myslel, že je mistr bojových umění. Strážníci ho vyvedli z omylu.
„Velké štěstí postihlo v sobotu 8. května 2021 Zlín, kdy krajskou metropoli východní Moravy navštívil slavný Bruce Lee. Jistě není náhodou, že se tak stalo na Den vítězství a zrovna na zdejším autobusovém nádraží. Skutečnost, že známý herec, mistr a popularizátor bojových umění je již takřka pět dekád po smrti, není v tomto příběhu podstatná,“ tak uvedl příběh nadšence slavného bojovníka zástupce ředitele zlínské městské policie (MP Zlín) Pavel Janík.
3 fotografie

Mladík si myslel, že je Bruce Lee. Strážníci ve Zlíně ho vyvedli z omylu

Zlínsko
Chuck Norris je mezi vojáky oblíbený.
Chuck Norris před nedávnem zemřel. Obec jeho fanoušků, která je nadále překvapivě početná a nerekrutuje se jen z filmových diváků, ale třeba i z vyznavačů pravicově-konzervativního pohledu na svět, pro něž píše komentáře, to šokovalo – ale jen nakrátko. Hvězda akčních filmů se z toho dostala a už je zase v pořádku. Desátého března oslaví osmdesáté narozeniny. Jeho fenoménu se věnoval časopis Týdeník Květy.
12 fotografií

Fenomén Chuck Norris: Z Hollywoodu se dostal až na vojenské latríny

Společnost
Karel Kousal, bojovník
Liberecký kraj /ROZHOVOR/ - Kluci, kterým nechybí odvaha a disciplína, jsou připraveni ukázat, že box není jen o rozdávání ran. Ty je třeba umět i přijímat. Jak se jim to daří, můžete vidět v sobotu 15. června na Noci slovanských bojovníků, která se ve velkém stylu odehraje na letní scéně jabloneckého Eurocentra. „Když vidíte tisíc pozitivně naladěných lidí, dává vám to smysl a sílu v tom pokračovat,“ říká otec celé akce a trenér kickboxu Karel Kousal.

Bojovník Kousal: Klukům umožňujeme splnit si sen profi bojovníka

Jablonecko
Karel Kousal, bojovník
Liberecký kraj /ROZHOVOR/ - Kluci, kterým nechybí odvaha a disciplína, jsou připraveni ukázat, že box není jen o rozdávání ran. Ty je třeba umět i přijímat. Jak se jim to daří, můžete vidět v sobotu 15. června na Noci slovanských bojovníků, která se ve velkém stylu odehraje na letní scéně jabloneckého Eurocentra. „Když vidíte tisíc pozitivně naladěných lidí, dává vám to smysl a sílu v tom pokračovat,“ říká otec celé akce a trenér kickboxu Karel Kousal.

Bojovník Kousal: Klukům umožňujeme splnit si sen profi bojovníka

Českolipsko
Pohodový výlet do Prahy.
/VIDEO/ Krásný víkend v Praze. Kdo by se nepochlubil hezkou fotografií? Pro tuto partičku možná ale neproběhl přesně podle jejích představ. Na Letišti Václava sice začal i se uzavřel, ale na jeho konci místo do letadla muži nasedali do policejních aut. Během svého pobytu v "Matce měst" totiž napáchali dost zla. Číšníka z restaurace v centru zmlátili do bezvědomí a na krku mají i další napadení.
8 fotografií

Nizozemci, kteří zbili číšníka, rádi boxovali. Jejich krajané věří v tvrdý trest

Zločiny a soudy
Kung fu v podání shaolinských mnichů
Zlín - Jedinečná show, která vyprodává stadiony po celém světě, míří v dubnu do Zlína. Mniši z kolébky filozofického učení i bojového umění kung fu - čínského kláštera v Shaolinu - se na svém jubilejním 20. turné po světě zastaví i v hale Euronics. Neuvěřitelná podívaná, kterou obdivovala britská panovnice či americký prezident, spojuje artistické výkony a bojové dovednosti s buddhistickým učením. V české republice se objeví znovu po sedmi letech.

Kung fu v podání shaolinských mnichů po sedmi letech v ČR

Podnikání
Kung fu v podání shaolinských mnichů
Olomouc - Jedinečná show, která vyprodává stadiony po celém světě, míří v dubnu do hanácké metropole. Mniši z kolébky filozofického učení i bojového umění kung fu - čínského kláštera v Shaolinu - se na svém jubilejním 20. turné po světě zastaví poprvé v Olomouci.

Kung-fu v podání shaolinských mnichů poprvé v Olomouci

Podnikání
Ilustrační foto.
Brno - Evropské servisní středisko mobilních telefonů HTC v Brně nebude. Tchajwanská firma oznámila, že ruší plány na vybudování centra. Uvedla, že revizí partnerských autorizovaných servisů v Evropě zjistila, že centralizované servisní pracoviště už není potřeba. HTC v Brně slibovala až tisíc pracovních míst a přínos pro ekonomiku v hodnotě miliardy korun.

Evropské servisní středisko mobilních telefonů HTC v Brně nebude

Ekonomika
Ilustrační foto
Brno - Evropské servisní středisko mobilních telefonů HTC v Brně nebude. Tchajwanská firma ve čtvrtek oznámila, že ruší plány na vybudování centra. Uvedla, že revizí partnerských autorizovaných servisů v Evropě zjistila, že centralizované servisní pracoviště už není potřeba. HTC v Brně slibovala až tisíc pracovních míst a přínos pro ekonomiku v hodnotě miliardy korun.

Evropské servisní středisko mobilních telefonů HTC v Brně nebude

Brněnsko
Viceprezident tchajwanské společnosti HTC Bruce Lee a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (vpravo) vystoupili 1. června na tiskové konferenci v Brně. Firma zde otevře servisní středisko mobilních telefonů pro Evropu.
Brno – Tchajwanská společnost HTC otevře v brněnském průmyslovém parku Černovická terasa své opravárenské centrum mobilů pro Evropu 15. června. Nabrala už prvních 200 zaměstnanců. Novinářům to dnes v Brně řekl viceprezident společnost Bruce Lee. V České republice chce společnost investovat stovky milionů dolarů.

Tchajwanská HTC otevře opravárenské centrum v Brně 15. června

Ekonomika
Ilustrační foto.
Praha - Opravárenské centrum mobilů tchajwanské společnosti HTC zahájí v brněnském průmyslovém parku Černovická terasa provoz v polovině června. HTC chce v Česku investovat stovky milionů dolarů. Během následujících měsíců centrum zaměstná 500 lidí, do budoucna by jejich počet mohl stoupnout na 1000. Na čtvrtečním briefingu to uvedli zástupci české vlády a viceprezident HTC Bruce Lee.

Opravárenské centrum mobilů HTC zahájí v Brně provoz v červnu

Ekonomika
V průmyslové zóně Černovické terasy v Brně, kde měl původně vyrůst sklad společnosti Amazon, by mohla v budoucnu stavět tchajwanská firma HTC.
Brno /FOTOGALERIE/ - Rozbité telefony jednoho z největších výrobců mobilních zařízení na světě HTC by už brzy mohly putovat do nového servisního centra na Černovických terasách v Brně. O spolupráci začátkem února na Tchaj-wanu jednala česká delegace vedená místopředsedou Poslanecké sněmovny Petrem Gazdíkem.
6 fotografií

Místo Amazonu mobily. Černovické terasy obhlíží HTC

Brněnsko
Americký muzikál má provokativní název Donaha!
Opava /POZVÁNKA/ - Slezské divadlo vkročí do nové sezony zvesela. První premiérou bude v neděli 15. září americký muzikál s provokativním názvem Donaha! v překladu Pavla Dominika. Divákům se představí šestice osudem pronásledovaných nezaměstnaných mužů.

Komedie o zoufalém nápadu mužů v nesnázích

Volný čas
Ilustrační foto.
Sarajevo - České rodiče při výběru jmen potomků omezují poměrně přísné předpisy a v případě, že touží dítěti dát netradiční jméno, musejí podstoupit zdlouhavé dohadování s úřady. Nic podobného ale netrápí matky a otce v Bosně a Hercegovině.

Rodiče v Bosně si s výběrem jmen hlavu moc nelámou

Svět
Ilustrační foto.
KOLÍN - Již několik let funguje v Kolíně škola sebeobrany AVSE, zastřešená mezinárodní organizací Missing-Link. Organizace AVSE se zabývá výukou bojových umění Yong Tjun (čti jong čun), Skirmen a Security systém, dále spolupracuje při ochraně osob a majetku, zabezpečení kulturních a společenských akcí, pořádá semináře pro členy Policie ČR, strážníky městské policie, osobní ochránce a speciálně zaměřené kurzy například pro ženy.

Filipínské umění dorazilo do Čech

Kolínsko