ŠTÍTEK: Buffalo

Střelba v Jacksonville
Útok, při kterém v sobotu ve floridském městě Jacksonville zemřeli tři lidé, byl podle vyšetřovatelů rasově motivovaný. Mladý běloch při něm cíleně střílel na černochy a usmrtil dva muže a jednu ženu. Sám se pak zastřelil, uvedly agentury, podle nichž se do případu zapojil i Federální úřad pro vyšetřování (FBI), který ho vyšetřuje jako trestný čin z nenávisti. O krvavém činu byl informován i americký prezident Joe Biden.

Nenáviděl černochy. Mladík v Jacksonville zabil tři lidi, sám se zastřelil

Svět
Výroba vozů Playboy trvala pouze krátkou dobu, v automobilech se přesto objevily některé zajímavé technické inovace. Například samonosná karosérie nebo unikátní převodová skříň „Select-O-Matic“, která umožňovala řidiči měnit rychlosti bez použití spojky.
Co bylo dříve – automobil Playboy, nebo stejnojmenný pánský časopis? První varianta je správně. Pro bývalou automobilku Playboy v Chicagu totiž pracovala žena, jejíž syn Eldon Sellers se spřátelil s Hughem Hefnerem, zakladatelem známého pánského časopisu. Dva roky po zániku automobilky Sellers navrhl Hefnerovi název Playboy pro jeho nový časopis a jemu se to zalíbilo.
25 fotografií

Časopis Playboy zná každý. Věděli jste ale, že to byla původně značka aut?

Automagazín
Policejní vůz v New Yorku blokuje nájezd na dálnici, která je uzavřená kvůli sněhové kalamitě, 27. prosince 2022
Počet známých obětí rozsáhlých sněhových bouří ve Spojených státech se vyšplhal už na 65, napsal dnes zpravodajský server nbcnews.com. Jen v nejpostiženějším státě New York přišlo o život 34 lidí. I dnes jsou kvůli počasí v USA zrušeny tisíce letů. Velkou většinu z nich provozuje společnost Southwest Airlines, na níž se teď kvůli nezvládnutí situace snáší tvrdá kritika a pozornost federální vlády.
6 fotografií

Sněhové bouře v USA si vyžádaly 65 obětí. Počasí dál komplikuje leteckou dopravu

Svět
Silná sněhová bouře v Buffalu. Bouře sužuje rozsáhlé oblasti Severní Ameriky, 25. prosince 2022
Mrazivé počasí a sněhové bouře si ve Spojených státech v posledních dnech vyžádaly nejméně 48 lidských životů, uvádí v pondělní bilanci agentura AP. Většina obětí je hlášena ze západu státu New York, kde ve městě Buffalo a jeho okolí zemřelo nejméně 27 lidí poté, co blizard uvěznil lidi v autech nebo domech bez elektřiny. Extrémní zima, která lidem napříč USA zasáhla do vánočních plánů, by měla tento týden ustupovat.

Tragická bilance. Zimní bouře si napříč USA vyžádaly nejméně 48 životů

Svět
Policie na místě střelby v supermarketu v americkém městě Buffalo ve státě New York
Osmnáctiletý střelec bílé pleti v sobotu v supermarketu v americkém městě Buffalo ve státě New York zabil deset lidí a další tři zranil. Následně se vzdal policii. Oznámily to americké úřady. Podle FBI se střelba vyšetřuje jako zločin z nenávisti a rasově motivovaný násilný extremismus. Guvernérka státu New York Kathy Hochulová střelbu označila za teroristický čin.

Při střelbě v obchodě v USA zemřelo deset lidí. Tragédie mohla mít rasový motiv

Svět
Policisté zasahují proti muži v Buffalu na záběru z videonahrávky rozhlasové stanice WBFO, 4. června 2020
Dva policisté v Buffalu v americkém státě New York byli postaveni mimo službu poté, co se ve čtvrtek na internetu objevilo video, které zachycuje, jak shodili na zem 75letého muže. Informovala o tom agentura Reuters. Protesty, které propukly po usmrcení černocha George Floyda bělošským policistou v Minneapolisu, pokračují v USA už desátým dnem.  
18 fotografií

Policisté v Buffalu vážně zranili seniora. Postavili je mimo službu

Svět
Hudební a sexuální show při festivalu Obscene Extreme v Trutnově.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Cannibal Corpse, nejprodávanější deathmetalová kapela všech dob, která šokovala svět hrůzostrašnými texty a obaly svých alb, dostala do tranzu diváky při čtvrteční večerní show festivalu Obscene Extreme v Trutnově. Americká skupina vznikla v roce 1988 v Buffalu a zahrála si i ve filmu Ace Ventura: Zvířecí detektiv s komikem Jimem Carreym.
60 fotografií

Sex, perverze a kapela, kterou zakázali v Německu a hrála ve filmu Ace Ventura

Volný čas
Litvínovský talent Kristian Reichel.
Buffalo - Někdejší střední útočník Litvínova a jeden z výrazných talentů, hokejista Kristian Reichel, v minulém týdnu absolvoval testovací akci NHL Scouting Combine, která se odehrála v Buffalu. Byl jedním z devíti českých hráčů, kteří obdrželi pozvání.

Kristian Reichel byl na testovací akci NHL v Buffalu

Hokej
Donald Trump
/VIDEO/ Během rozsáhlých záplav v Texasu, které způsobila bouře Harvey, již podle serveru NY Times zemřelo nejméně 30 lidí. Oznámil to poté, co byly hlášeny další oběti z okresu Harris. V Houstonu je i nadále kritická situace. Bouře se totiž vrátila zpět na pevninu a pohybuje se západně od Cameronu v Louisianě. Podle předpovědi bouře ještě dnes večer zeslábne v tlakovou níži. V úterý také Texas navštívil americký prezident Donald Trump.
25 fotografií

Bouře Harvey má v Texasu na svědomí přes 30 životů, škody jsou obrovské

Svět
Tomáš Navrátil na MČR v půlmaratonu v Pardubicích 2017
Hodně aktivní byl v posledním období atlet Tomáš Navrátil. Člen AK Asics Kroměříž nejprve uspěl na českém šampionátu v půlmaratonu a poté vyhrál kroměřížský Noční běh. Regionální běžci opanovali také závod v Tovačově.
4 fotografie

Zápisník Lubomíra Hotaře

Ostatní sporty
Novým somálským prezidentem se dnes stal expremiér Mohamed Abdullahi Mohamed, přezdívaný Farmajo.
Novým somálským prezidentem se dnes stal expremiér Mohamed Abdullahi Mohamed, přezdívaný Farmajo. Ve druhém kole hlasování zákonodárců mimo jiné porazil favorizovaného dosavadního prezidenta Hassana Sheikha Mohamuda. Nově zvolený prezident, který krátce po svém zvolení složil přísahu, má dvojí občanství: somálské a americké, napsala agentura AP.

Somálsko má nového prezidenta, má i americké občanství

Svět
Barack Obama
Washington - Někdejší představitel volební kampaně budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa Carl Paladino označil svá urážlivá slova na adresu dosluhující hlavy státu Baracka Obamy a jeho ženy Michelle za chybu, prvního černošského prezidenta Spojených států ale nadále považuje za zrádce amerických hodnot. V noci na dnešek o tom informovala agentura AP. Milionář Paladino minulý týden prohlásil, že by si přál Obamovu smrt na nemoc šílených krav.

Trumpův člen kampaně označil urážku Obamy a jeho ženy za chybu

Svět
Ilustrační foto
Ósaka (Japonsko)/Palo Alto (USA) - Japonská elektrotechnická společnost Panasonic bude s americkou automobilkou Tesla Motors spolupracovat při výrobě solárních článků a modulů. Panasonic do továrny Tesly v americkém Buffalu investuje 30 miliard jenů (6,6 miliardy Kč), uvedly firmy v dnešní společné tiskové zprávě. Výroba by měla začít v létě příštího roku.

Panasonic a Tesla budou spolupracovat při výrobě solárních článků

Ekonomika
Hokej - ilustrační foto.
Buffalo - Český hokejový obránce Vojtěch Budík opustil přípravný kemp Buffala a zamířil zpět do celku Prince Albert do juniorské WHL. Osmnáctiletý pardubický odchovanec, jehož si Sabres vybrali letos v pátém kole draftu NHL na 130. pozici, už působil v dresu Raiders v uplynulé sezoně.

Obránce Budík zamířil z kempu Buffala zpět do juniorské WHL

Hokej
Ilustrační foto
Hradec Králové - Také během dnešního dne redaktoři a fotografové našich novin získávali další aktuální materiály, informace, snímky a témata, aby vše zařadili na stránky nadcházejícího vydání tohoto periodika. Pokud o to nechce být ochuzeni, pořiďte si další vydání Hradeckého deníku. Co vás uvnitř listu čeká?

Ochutnávka následujícího vydání Deníku: co v něm najdete?

Hradecko
Hokej - ilustrační foto.
Buffalo - Brankář Wouter Peeters se stal prvním draftovaným Belgičanem v historii NHL. Ve třetím kole na 83. pozici si Peeterse v sobotu v Buffalu vybralo Chicago. Rodák z Turnhoutu působil v uplynulé sezoně v juniorských týmech Salcburku a nyní zamířil do týmu KHL Jokeritu Helsinky, kde by měl chytat za juniorku ve finské lize.

Brankář Peeters je prvním Belgičanem draftovaným v NHL

Hokej
Hokejisté Floridy (zleva) Jussi Jokinen, Dmitrij Kulikov a Jaromír Jágr se radují z gólu proti Winnipegu.
Buffalo - Hokejový obránce Dmitrij Kulikov v NHL opouští Floridu a bude hrát za Buffalo. Sabres během draftu, který hostí ve své domácí hale First Niagara Center, získali pětadvacetiletého Rusa spolu s 33. pozicí na draftu za kanadského zadáka Marka Pysyka a výběry na 38. a 89. místě.

Obránce Kulikov mění v NHL dres, z Floridy míří do Buffala

Hokej
Libor Hájek.
Buffalo - Nejvýše draftovaným českým hokejistou do NHL je letos obránce Libor Hájek ze Saskatoonu z WHL. V Buffalu si jej ve druhém kole na 37. pozici vybrala Tampa Bay. Jako druhý přišel na řadu na 53. místě další zadák Filip Hronek z Hradce Králové, kterého získal Detroit.

Hájek se stal nejvýše draftovaným Čechem, obránce získala Tampa

Hokej
Brankář Brian Elliott (vlevo).
Buffalo - Hokejový brankář Brian Elliott se v NHL stěhuje ze St. Louis do Calgary. Flames získali jednatřicetiletého Kanaďana během pátečního draftu v Buffalu výměnou za 35. místo výběru a ještě možnou pozici ve třetím kole v roce 2018. Calgary mělo dosud pod smlouvou na postu gólmana jen Čecha Davida Ritticha, který po působení v Mladé Boleslavi uzavřel před dvěma týdny kontrakt jako nedraftovaný volný hráč.

Calgary získalo ze St. Louis brankáře Elliotta. Má skvělá čísla, zní z Flames

Hokej
Jednička draftu NHL Auston Matthews.
Buffalo - Jedničkou draftu zámořské NHL se stal podle předpokladů americký hokejový centr Auston Matthews, který strávil uplynulou sezonu ve švýcarském Curychu. Finský útočník Patrik Laine z Tappary Tampere míří z druhého místa do Winnipegu. Na českého zástupce se v prvním kole draftu na rozdíl od minulých dvou let nedostalo.

Jedničkou draftu NHL je Matthews. Češi v prvním kole chyběli

Hokej
Václav Karabáček.
Buffalo - Český hokejový útočník Václav Karabáček uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt v NHL s Buffalem. Dvacetiletý odchovanec pražských Letňan, kterého Sabres draftovali v roce 2014 v druhém kole na 49. pozici, strávil uplynulé tři roky v juniorské QMJHL. Naposledy hrál za Moncton.

Karabáček uzavřel nováčkovský kontrakt s Buffalem

Hokej