ŠTÍTEK: Call of Duty

Logo amerického vydavatele videoher Activision Blizzard
Americká softwarová společnost Microsoft koupí za 68,7 miliardy dolarů (zhruba 1,5 bilionu Kč) vývojáře her a vydavatele interaktivního zábavního obsahu Activision Blizzard. Ten mimo jiné vlastní hry, jako je Call of Duty nebo Candy Crush. Akvizice má urychlit růst herní divize Microsoftu, oznámily dnes firmy ve společném sdělení. Po dokončení transakce bude Microsoft třetí největší herní firmou na světě podle výše tržeb za společnostmi Tencent a Sony.

Obří akvizice Microsoftu: Softwarový gigant koupí vývojáře Activision Blizzard

Věda a technika
Šťastné a chlupaté 2020
Stejně jako v předchozích letech, i v roce 2020 se skupinka olomouckých dobrovolníků rozhodla pomoct opuštěným pejskům z útulku a uspořádat již 5. ročník vánoční sbírky Šťastné a chlupaté. Do Psího domova Pod křídly anděla v Žerotíně tentokrát nakonec neodjelo obvyklých několik aut plně naložených granulemi a hračkami, zato se ale podařilo vybrat bezmála 46 tisíc korun, které pomohou především s veterinární péčí a pokrytím nákladů na provoz Psího domova.

Během 5. ročníku sbírky Šťastné a chlupaté se vybralo přes 45 tisíc korun

Čtenář reportér
Filip Lejček
/ROZHOVOR/ Hraní počítačových her v době koronavirové krize prožívá zlaté období. S domácí herní scénou je spojené jméno Filip Lejček. Rodák z Chlumce u Ústí nad Labem nejprve hry sám úspěšně hrál, a pak je začal komentovat. Nedávno jej mohli slyšet diváci České televize v historicky prvním přímém přenosu veřejnoprávní televize hry FIFA.
3 fotografie

Filip Lejček: Komentováním her se uživit nedá, ale honorář se mi ztrojnásobil

Ostatní sporty
Počítačová hra Call of Duty: WWII.
Nejprodávanější válečnou sérii Call of Duty čeká letos obří změna. S novým dílem se po 10 letech vrátí do historie, konkrétně do období 2. světové války, kde série kdysi začala. Příběhovou část tvůrci představili již v minulosti a nyní odhalují, jak bude vypadat tradiční on-line hraní. Bude ve znamení novinek a také ústupků.
5 fotografií

Call of Duty: WWII představilo on-line hru více hráčů

Hry
Počítačová hra Black Ops 3: Zombies Chronicles.
Známá série si pro fanoušky připravila další překvapení. Black Ops 3 z roku 2015 dostane ještě jedno větší rozšíření. Standardně pro Call of Duty vždy vycházejí čtyři balíčky s novými mapami pro hru více hráčů a jednou pro zombie režim.

Call of Duty: Black Ops 3 s novým přídavkem oživí zombie

Hry
Počítačová hra Battlefield 1.
Současných devět map v letošním dílu série Battlefield rozšíří další. Novou mapu s názvem Giant's Shadow slíbili tvůrci z DICE už krátce po vydání hry. Nyní bude konečně dostupná. Nejdříve ji dostanou majitelé Premium rozšíření a ti, kteří si hru předobjednali. Budou moci začít hrát od 13. prosince.

Battlefield 1 brzy dostane desátou mapu zdarma

Hry
Počítačová hra Call of Duty: Infinite Warfare.
Poslední z velkých stříleček letošního roku právě dorazila do obchodů. Call of Duty: Infinite Warfare vytvořilo studio Infinity Warfare, jehož poslední díl nesl název Ghosts. Po vzorů předchůdců se opět odehrává v budoucnosti, navíc ale hráče bere do vesmíru.

Nové Call of Duty právě vyšlo a bere hráče do vesmíru

Hry
Počítačová hra Titanfall 2.
Fanoušci stříleček snad ještě nikdy neměli takto nabitý podzim. Vyšlo čtvrté pokračování Gears of War, potom Battlefield 1, který přinesl zatím neviděnou první světovou válku a nyní dorazil druhý díl Titanfall. Navíc v pátek vychází další pokračování Call of Duty. Všechny střílečky se dost liší, takže výběr je opravdu bohatý.

Sci-fi akce Titanfall 2 vyšla pro počítače a herní konzole

Hry
Headset PlayStation VR pro virtuální realitu.
Výlet do světa virtuální reality už nějaký čas nabízí headsety Oculus Rift či konkurenční HTC Vive, které snímá ještě váš pohyb v místnosti. Jenže oba stojí okolo 20 tisíc korun a navíc potřebujete výkonný počítač, aby virtuální realitu zvládl. Proto přichází Sony se svoji nabídkou.
4 fotografie

Sony začíná prodávat virtuální realitu pro PlayStation 4

Hry
Počítačová hra Call of Duty: Modern Warfare - Remastered.
Několik let už je tradicí, že na začátku listopadu vyjde další pokračování série Call of Duty. Ani letos vydavatel neochudí hráče o další hru, tentokrát ale vyjdou dvě. Kromě pokračování série v podobě sci-fi dílu Call of Duty: Infinite Warfare, který vezme hráče do vesmíru, se vrátí také oblíbené Modern Warfare.

Vylepšené Call of Duty: Modern Warfare ukazuje nové záběry

Hry
Počítačová hra Battlefield 1.
Očekávané pokračování známé série Battlefield, které nabídne hráčům dříve opomíjenou první světovou válku, přibližuje důležité části hry. Nová videa přibližují zbraně a vozidla. Tanky mají „dominovat" bojišti. Vydavatel zase prozradil, jaké očekává prodeje hry.

Chystaný Battlefield 1 podrobněji představuje zbraně a vozidla

Hry
Počítačová hra Call of Duty: Black Ops 3 - Descent.
Call of Duty sice nepatří do žánru fantasy her, to ale tvůrcům nebrání, aby zatím poslední díl Black Ops 3 rozšířili o ohnivé draky. Létající příšery obsáhne chystaný přídavek Descent a objeví se v nové kapitole zombie režimu. Ta se jmenuje Gorod Krovi, odehrává se ve Stalingradu 40. let minulého století a nebudou chybět ani nové druhy zombií.

Call of Duty přivítá ohnivé draky. Objeví se s přídavkem Descent

Hry
Počítačová hra Rainbow Six: Siege.
Podobně jako dříve Call of Duty: Black Ops 3 i vydavatel Ubisoft se rozhodl nabídnout levnější verzi své on-line hry Rainbow Six: Siege. Dostala pojmenování Starter Edition a za 15 euro zpřístupňuje skoro celý obsah původní hry. Hráči dostanou přístup ke všem herním mapám, režimům a také zbraním, včetně příslušenství.

Rainbow Six: Siege nabízí startovací edici s nízkou cenou, obsahuje skoro vše

Hry
Počítačová hra Call of Duty: Black Ops 3 - Eclipse.
Jednotlivé díly Call of Duty již několik let po vydání vždy rozšíří čtveřice dodatečných přídavků. Ani u posledního Black Ops 3 tomu není jinak. Majitelé PlayStation 4 se již mohou pustit do hraní čerstvě vydaného druhého balíčku s názvem Eclipse.

Call of Duty: Black Ops 3 představuje rozšíření Eclipse

Hry
Počítačová hra Call of Duty: Black Ops 3.
Tradice s dodatečným obsahem, kterou populární série drží už několik let, nezmizí ani u aktuálního dílu. Příští rok se hráči mohou těšit na čtveřici dodatečných přídavků. První se jmenuje Awakening a dorazí v únoru. Podobně jako předchůdci, i přídavek Awakening nabídne čtyři nové mapy pro hru více hráčů a pokračování děje ze zombie módu.

Call of Duty: Black Ops 3 představuje první rozšiřující přídavek

Hry
Počítačová hra Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2.
Nápad zkombinovat svět boje rostlin se zombiemi z mobilní hry s herním stylem známých stříleček Call of Duty či Battlefield studiu PopCap vyšel velmi dobře a už se pracuje na pokračování. Druhý díl přinese nové možnosti a zaměří se také na možnosti hraní pro jednoho hráče. Sólo hraní bylo v prvním Garden Warfare velmi omezené, dvojka to ale napraví. Nové video ukazuje jak.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 nabídne více možností pro sólo hru

Hry
Turnaj CS:GO Cup.
V rámci představení nových webových stránek herního portálu Grunex.com je pro hráče a fanoušky hry Counter-strike Global Offensive připraven turnaj o hodnotné ceny přesahující částku 32 tisíc korun (1185 eur). Ve spolupráci se značkou Crucial, která je synonymem spolehlivosti a výkonu, portál přinese turnaj, který se bude hrát od 24. listopadu do 8. prosince a bude probíhat kompletně online!

Na hráče Counter Strike: Global Offensive čeká lákavý turnaj

Hry
Počítačová hra Call of Duty: Black Ops 3.
Po prodejní stránce nejočekávanější hra konce roku právě dorazila na pulty obchodů. V příběhu hráče bere ještě do vzdálenější budoucnosti a premiérově nabízí hraní s kamarády. Oblíbený režim se zombiemi je naopak zasazen do minulého století a přináší netradiční stylizaci. Vydavatel se také pochlubil neskutečnou popularitou předchozího Black Ops. Novinku ale na počítačích trápí problémy a spousta hráčů si stěžuje na technickou stránku hry.

Očekávané Call of Duty: Black Ops 3: hráči si stěžují na technické problémy

Hry
Počítačová hra Call of Duty: Black Ops 3.
Letošní pokračování známé série Call of Duty toho ukázalo již hodně a nyní přišla řada na představení příběhu. Ten se bude odehrávat v budoucnosti, která nakonec vypadá jinak, než ve kterou se doufalo. Video navíc naznačuje možné zasazení také do minulosti. Vydavatel rovněž oznámil nemilou zprávu pro majitele starých konzolí Xbox 360 a PlayStation 3, verze pro ně nebude obsahovat příběhovou část a to nebude jediné omezení.

Příběhový trailer ukazuje ponurou budoucnost v Call of Duty: Black Ops 3

Hry
Počítačová hra Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2.
Povedená a netradiční akce Plants vs. Zombies: Garden Warfare se začátkem příštího roku dočká nástupce. Do boje se tentokrát zapojí vedle starých postaviček také několik nových. Právě nové bojovníky na straně rostlin i zombií se nyní studio PopCap rozhodlo detailně představit. Objeví se také nový režim pro spolupráci čtyř hráčů a spousta novinek. Na hráče původní hry bude v den vydání čekat drobný bonus.

Kukuřice, pomeranč a další se v Garden Warfare 2 postaví zombiím

Hry
Počítačová hra Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2.
Pokračování úspěšné on-line střílečky Plants vs. Zombies z netradičního prostředí o sobě dává vědět novou upoutávkou. Dvojka kromě starých známých postav přinese také několik nových. Na straně flóry to bude třeba růže nebo kukuřice. Zombie zase dostanou piráta či superhrdinu. Hráči původní hry se mohou těšit na malý bonus do začátku hraní.

V pokračování Plants vs. Zombies se rostliny a zombie utkají také na Měsíci

Hry
Počítačová hra Hra Call of Duty: Advanced Warfare.
Aktuální díl populární série Call of Duty se brzy dočká čtvrtého a zároveň také posledního rozšiřujícího přídavku. Sledgehammer Games ho pojmenovali Reckoning a opět přinese standardní koktejl obsahu, na který jsou již hráči zvyklí. Nové mapy pro on-line hru opět přináší variabilitu a v Reckoning také vyvrcholí příběh režimu Exo Zombies. Je na čase odhalit, co způsobilo zombie pandemii.

Poslední přídavek pro Call of Duty: Advanced Warfare se jmenuje Reckoning

Hry
Počítačová hra Call of Duty: Black Ops 3.
Známá a úspěšná akční série Call of Duty se letos vrátí a naváže na hry s podtitulem Black Ops. Nově zveřejněné video v dlouhých záběrech ukazuje, jak bude fungovat hraní příběhové části ve více hráčích. Kromě toho také ukazuje možnosti nového Cyber Core. Díky němu vojáci dostanou mocné speciální schopnosti.

Letošní Call of Duty: Black Ops 3 ukazuje dlouhé herní záběry

Hry
Počítačová hra Hra Call of Duty: Advanced Warfare.
V pořadí třetí stahovatelný přídavek pro nejnovější pokračování Call of Duty série je již za dveřmi. On-line hraní tradičně rozšíří o čtyři nové a variabilní mapy. Bojovat se bude třeba v Kremlinu a vrátí se také oblíbená mapa z dřívější hry. Pokračování zombie módu tentokrát bere hráče na letadlovou loď a představí nové hrozby.

Supremacy brzy rozšíří Call of Duty: Advanced Warfare

Hry