ŠTÍTEK: Central European Media Enterprises

Pražské sídlo společnosti PPF zesnulého podnikatele Petra Kellnera
Vdova po zakladateli skupiny PPF Petrovi Kellnerovi Renáta Kellnerová chce jeho dědictví zachovat a připravit děti na převzetí štafety. Uvedla to v úvodním slově Zprávy o dění v PPF za rok 2022. Výpravně vyrobenou publikaci, která doplňuje finanční výroční zprávu z konce května, v úterý dostala média. Podnikatelka, filantropka a většinová majitelka PPF Kellnerová je podle časopisu Forbes nejvlivnější ženou Česka.

Renáta Kellnerová prozradila plány s firmou. Největší výzvou byl odchod z Ruska

Ekonomika
sídlo skupiny PPF, Praha
Skupina PPF prostřednictvím dceřiných firem dokončila akvizici společnosti Central European Media Enterprises (CME). PPF nyní plně majetkově kontroluje aktivity CME v České republice, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku. PPF to dnes uvedla v tiskové zprávě. V Česku tak PPF ovládla televizní skupinu Nova, ve které už držela podíl do roku 2004, kdy jej prodala právě CME.

Kellnerova PPF dokončila převzetí CME, majitele Novy. Povede ji Stoessel

Ekonomika
sídlo skupiny PPF, Praha
Akcionáři mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) na dnešní valné hromadě schválili nabídku na převzetí CME firmou PPF miliardáře Petra Kellnera. Vyplývá to z oznámení zveřejněného na internetových stránkách CME. Hodnota transakce činí asi 2,1 miliardy dolarů (více než 48 miliard Kč). Součástí CME jsou televizní stanice v pěti zemích střední a východní Evropy včetně české skupiny Nova. Akcionáři hlasovali o dohodě den poté, co americký republikánský senátor Marco Rubio prohlásil, že chce, aby vláda USA prověřila bezpečnostní dopady prodeje CME.

Obchod za 48 miliard. Akcionáři CME schválili prodej Kellnerově PPF

Ekonomika
Budova PPF - Ilustrační foto
Skupině PPF stoupl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o 160 procent na 14,6 miliardy korun (573 milionů eur), když ve stejném období loni firma vydělala 5,6 miliardy korun (220 milionů eur). Celková aktiva skupiny se letos zvýšila o pět procent na 1,2 bilionu korun (47,3 miliardy eur). PPF, kterou ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner, to dnes sdělila ČTK.
18 fotografií

PPF stoupl čistý zisk na 14,6 miliardy korun. Loni vydělala 5,6 miliardy

Ekonomika
Martin Kratochvíl.
Kdo je v Česku nejmocnější? Situace na šachovnici se opět proměnila. Jednou z důležitých zpráv minulého týdne byl totiž návrat soukromé televizní stanice zpět do jedněch konkrétních českých rukou.

Týdenní zkrat: K Ordinaci se nečuchá

Komentáře
Majitel investiční skupiny PPF Petr Kellner
Plánované převzetí společnosti Central European Media Enterprises (CME) včetně televize Nova investiční skupinou PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera může být podle mediálních analytiků veden i snahou získat vliv v mediálním prostoru. Očekávají, že Nova omezí vysílání bezplatných kanálů. Nadační fond nezávislé žurnalistiky se obává dalšího podkopání důvěry v nezávislost médií. Podle německého listu Handelsblatt se Kellner stane "televizním králem východní Evropy".
9 fotografií

Kellner se stane televizním králem východní Evropy, píše německý list

Ekonomika
Matyáš Novák, pianista a dirigent.
Hradec Králové - Přes své mládí má Novák za sebou již celou řadu domácích i mezinárodních ocenění, k nimž v roce 2017 přibyl titul jednoho z vítězů CME International Performing Arts Grant v New Jersey nebo debut v Carnegie Hall v New Yorku.

Klavírní recitál Matyáše Nováka

Volný čas
Ilustrační foto.
Praha - Pražská burza vstoupila do nového týdne růstem. Index PX v pondělí posílil o 0,58 procenta na 977,91 bodu. Dařilo se bankovním titulům v čele s Erste či sázkové kanceláři Fortuna. Naopak oslabily ČEZ a mediální skupina CME. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Pražskou burzu v pondělí táhly vzhůru hlavně banky

Podnikání
Burza. Ilustrační foto.
Praha - Pražská burza potřetí v tomto týdnu změnila směr. Index PX ve středu vzrostl o 0,06 procenta na 972,24 bodu. Růst akcií Erste Bank převážil nad poklesem cenných papírů dalších bank a energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna vůči euru se dál držela beze změny kurzu, k dolaru mírně oslabila.

Pražská burza opět změnila směr, index PX mírně zpevnil

Podnikání
Pražská burza. Ilustrační foto.
Praha - Pražská burza v úvodu týdne mírně posílila, index PX v pondělí vzrostl o 0,14 procenta na 975,57 bodu. Výrazně, přes šest procent, zdražily akcie mediální CME a nápojářské Kofoly, které si připsaly více než tři procenta. Z větších emisí rostly akcie O2 a Erste Bank, nedařilo se Komerční bance a ČEZ. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Pražská burza mírně posílila, akcie CME přidaly přes šest procent

Podnikání
Pražská burza. Ilustrační foto.
Praha - Pražská burza po čtyřech růstech po sobě v pondělí klesla. Index PX ztratil 0,20 procenta na 942,06 bodu. Pokračující růst akcií Moneta Money Bank nedokázal převážit nad poklesem cenných papírů dalších bank a energetické společnosti ČEZ. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna dnes dál stagnovala k euru, vůči dolaru oslabila zhruba o deset haléřů.

Pražská burza po čtyřech růstech po sobě v pondělí klesla

Podnikání
Ilustrační foto.
Praha - Pražská burza čtvrtý den v řadě rostla. Index PX si v pátek připsal 0,33 procenta na 943,99 bodu. Dařilo se především akciím Moneta Money Bank a telekomunikační společnosti O2. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy

Burze v pátek pomohla k růstu Moneta a O2

Podnikání
Ilustrační foto.
Praha - Akcie na pražské burze ve druhém letošním týdnu oslabily, od minulého pátku index PX klesl o 0,8 procenta na 930,4 bodu. Největší nárůst zaznamenaly akcie výrobce nápojů Kofola, nejhůře se vedlo cenným papírům mediální firmy CME, vyplývá z výsledků burzy. V minulém týdnu české akcie posílily téměř o dvě procenta, za celý rok 2016 ztratily skoro čtyři procenta.

Akcie na pražské burze v týdnu oslabily o 0,8 procenta

Podnikání
Pražská burza. Ilustrační foto.
Praha - Pražská burza poprvé v tomto týdnu klesla a sestoupila z dvojměsíčního maxima, na které se dostala ve středu. Index PX ztratil 0,43 % na 919,58 bodu. Téměř 2 % odepsaly akcie Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně zpevnila vůči euru, výrazněji k dolaru.

Pražská burza poprvé v tomto týdnu klesla, odepsala 0,4 procenta

Ekonomika
Pražská burza. Ilustrační foto.
Praha - Po čtyřech dnech růstu ve středu pražská burza oslabila. Index PX odepsal 0,89 procenta na 903,02 bodu. Dolů ho táhla většina finančních titulů v čele s Komerční bankou a také cenné papíry ČEZ. Opačným směrem na index působily akcie telekomunikační firmy O2. Vyplývá to z internetových stránek burzy.

Po čtyřech dnech růstu postihl pražskou burzu pokles

Podnikání
Pražská burza. Ilustrační foto.
Praha - Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu oslabily, od minulého pátku index PX klesl o 1,8 procenta na 884,4 bodu. Největší růst zaznamenaly akcie mediální společnosti CME, nejhůře se vedlo cenným papírům Komerční banky, vyplývá z výsledků burzy. Předchozí týden akcie posílily o téměř procento.

Akcie na pražské burze v týdnu oslabily o 1,8 procenta

Podnikání
Pražská burza. Ilustrační foto.
Praha - Pražská burza nedokázala navázat na svůj čtvrteční vzestup. Index PX v pátek oslabil o 0,08 procenta na 900,99 bodu. Do minusu ho stahovaly hlavně akcie Erste Bank. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy. Kurz koruny k euru v pátek krátkodobě klesl na nejslabší úroveň od začátku července, a to až na 27,10 Kč/EUR.

Pražská burza ukončila týden poklesem

Podnikání
Pražská burza. Ilustrační foto.
Praha - V reakci na pokles zahraničních burz po vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách dnes pražská burza po otevření odepsala téměř 1,2 %. Kolem 09:30 ztrátu umazala na 0,84 % a index PX se dostal na 890,43 bodu. Pokles táhly akcie bank a energetické společnosti ČEZ. Česká koruna vůči euru stagnuje, proti dolaru posílila.

Pražská burza následuje Evropu, po Trumpově vítězství v USA klesá

Ekonomika
Golfistka Jessica Kordová.
Chaj-nan (Čína) - Golfistka Jessica Kordová vybojovala na turnaji LPGA na jihočínském ostrově Chaj-nan druhé místo a zaznamenala nejlepší výsledek letošního roku. Dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy, jež reprezentuje USA, zaostala o jednu ránu za Australankou Minjee Leeovou, která na prestižním okruhu získala titul potřetí v kariéře.

Nejlepší letošní výsledek. Kordová skončila druhá v Chaj-nanu

Ostatní sporty
Ilustrační foto
New York - Americká telekomunikační společnosti AT&T se dohodla na převzetí mediálního konglomerátu Time Warner Inc. a dohoda by mohla být oznámená ještě dnes. Píše o tom list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na informované zdroje. Cena má činit více než 80 miliard USD (téměř dva biliony Kč). Spojení bude největší dohodou uzavřenou v letošním roce.

AT&T se dohodla na převzetí Time Warner za 80 miliard dolarů

Ekonomika
akciový trh
Praha - Index PX Pražské burzy dnes kolem 11:15 posílil o 0,61 % na 870,05 bodu. Nahoru ho táhly všechny velké emise v čele s energetickou společností ČEZ a Komerční bankou. Z dalších titulů se dařilo sázkové Fortuně, ztrácely naopak likérka Stock či textilka Pegas Nonwovens.

Pražská burza roste, táhnou ji velké emise v čele s ČEZ a KB

Ekonomika
Pražská burza. Ilustrační foto.
Praha - Pražská burza dnes stagnuje, index PX klesl pouze o 0,03 % na 860,58 bodu. Do červených čísel ho táhnou cenné papíry elektrárenské firmy ČEZ. Ostatní akcie zdražily nebo stagnovaly.

Pražská burza dnes stagnuje

Ekonomika
Pražská burza. Ilustrační foto.
Praha - Pražská burza dopoledne mírně rostla a přerušila tak třídenní sérii ztrát. Aktivita na trhu je nízká. Index PX do 11.00 hodin posílil o 0,09 procenta na 865,24 bodu. Daří se Unipetrolu a pojišťovně VIG, výrazně ztrácí naopak Kofola. Vyplývá to z údajů burzovního webu.

Pražská burza mírně roste, aktivita na trhu je nízká

Praha
Pražská burza. Ilustrační foto.
Praha /TABULKA/ - Pražská burza zahájila nový týden poklesem, index PX v pondělí v 11.00 hodin spadl o 1,57 procenta na 866,04 bodu. Nezdražila žádná ze 14 hlavních emisí. Na poklesu burzy se podepisují zejména finanční tituly, které ztrácí nejvíce. Vyplývá to z průběžných informací na burzovním webu.

Pražská burza klesá, nejvíce zlevnila Erste Bank

Podnikání
Tisková konference TV Nova
Praha/FOTOGALERIE/ - Letošní podzim bude na TV Nova mimo jiné patřit nové řadě zábavní show Tvoje tvář má známý hlas a kuchařské show MasterChef Česko. Z novinek nabídne například pořad s pracovním názvem Celebrity Game Night. Připravuje také další sérii divácky nejúspěšnějšího seriálu roku 2015 Policie Modrava a reality show Robinsonův ostrov. Novináře o tom ve čtvrtek informovala programová ředitelka skupiny Nova Alex Ruzek.
11 fotografií

Nova v podzimním programu uvede úspěšné show i sledované seriály

Praha
akciový trh
Praha - Pražská burza pokračuje v poklesu z předchozích tří dnů, dnes po 11:00 index PX odepsal dalších 0,89 procenta na 872,29 bodu. Nedaří se většině akcií včetně elektrárenské firmy ČEZ, Erste Bank, Monety Money Bank nebo pojišťovny VIG. V plusu je jen Komerční banka, nápojářská Kofola a mediální CME.

Pražská burza dál klesá, nedaří se většině akcií

Ekonomika
Pražská burza
Praha - Pražská burza v úvodu týdne roste. Index PX posiloval kolem 11:30 o 0,7 % na 887,92 bodu. Nahoru ho táhly především akcie Komerční banky, energetické společnosti ČEZ, operátora O2 a pojišťovny VIG. Pátá velká emise Erste Bank naopak přes 2 % ztrácela.

Pražská burza dopoledne rostla, ztrácela jen Erste a Moneta

Ekonomika
Ilustrační foto
Hamilton (Bermudy) - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v Česku vlastní televizi Nova a další stanice, v pololetí zvýšila provozní zisk OIBDA o 18 % na 70,7 milionu dolarů (1,7 miliardy Kč).

CME, která vlastní televizi Nova, zvýšila zisk

Ekonomika
akciový trh
Praha - Pražská burza v úvodu týdne pokračuje v růstu, posiluje poosmé v řadě. Kolem 11:30 si index PX připisoval 0,48 % na 895,62 bodu. Dařilo se většině emisí, ztrácely jen Erste Bank a Moneta Money Bank. Index táhly nahoru především ČEZ, Komerční banka a operátor O2, nejvíce posílil Unipetrol.

Pražská burza dál roste,před polednem ztrácely jen Erste a Moneta

Ekonomika
Pražská burza
Praha - Pražská burza v úvodu týdne pokračuje v propadu. Již v pátek v reakci na čtvrteční referendum, ve kterém Britové rozhodli o vystoupení své země z Evropské unie, přišla o 4 %. Dnes kolem 11:15 ztrácel index PX 2,20 % a klesl na 801,58 bodu. Nedaří se většině titulů, především velkým finančním emisím.

Pražská burza dál padá, dopoledne přišla o 2,2 procenta

Ekonomika