ŠTÍTEK: China

Hokejisté HC Tábor.
Tábor – Na zimním stadionu v Táboře se na podzim nejspíš představí exotický soupeř – čínský klub China Golden Dragon. Domácí zápasy by měl hrát v Berouně, kde mužský hokej před pěti lety zanikl. Vstup čínského klubu na tuzemská kluziště ještě musí tento čtvrtek schválit výkonný výbor hokejového svazu, stejně jako celý návrh modelu soutěže.

Druholigové týmy včetně HC Tábor potkají v soutěži čínského soupeře

Hokej
Ilustrační foto
Na zimních stadionech v Kolíně, Nymburku či v Táboře se na podzim nejspíš představí exotický soupeř – čínský klub China Golden Dragon. Domácí zápasy by měl hrát v Berouně, kde mužský hokej před pěti lety zanikl. Vstup čínského klubu na tuzemská kluziště ještě musí tento čtvrtek schválit výkonný výbor hokejového svazu.

Hokejisté Klatov budou potkávat nového soupeře. Klub z Číny

Hokej
Ilustrační snímek
Na zimních stadionech v Kolíně, Nymburku či v Táboře se na podzim nejspíš představí exotický soupeř – čínský klub China Golden Dragon. Domácí zápasy by měl hrát v Berouně, kde mužský hokej před pěti lety zanikl. Vstup čínského klubu na tuzemská kluziště ještě musí tento čtvrtek schválit výkonný výbor hokejového svazu.  

Novinka ve druhé hokejové lize. Čína pošle tým do Berouna

Hokej
Ilustrační snímek
Beroun - Na zimních stadionech v Kolíně, Nymburku či v Táboře se na podzim nejspíš představí exotický soupeř - čínský klub China Golden Dragon. Domácí zápasy by měl hrát v Berouně, kde mužský hokej před pěti lety zanikl. Vstup čínského klubu na tuzemská kluziště ještě musí tento čtvrtek schválit výkonný výbor hokejového svazu.  

Novinka ve druhé hokejové lize. Čína pošle tým do Berouna

Hokej
Ilustrační snímek
Příbram - Na zimních stadionech v Kolíně, Nymburce, Příbrami či v Táboře se na podzim nejspíš představí exotický soupeř - čínský klub China Golden Dragon. Domácí zápasy by měl hrát v Berouně, kde mužský hokej před pěti lety zanikl. Vstup čínského klubu na tuzemská kluziště ještě musí tento čtvrtek schválit výkonný výbor hokejového svazu.  

Hokejisté Příbrami budou ve druhé lize potkávat nového soupeře. Klub z Číny

Hokej
Ilustrační snímek
Kolín - Na zimních stadionech v Kolíně, Nymburce či v Táboře se na podzim nejspíš představí exotický soupeř – čínský klub China Golden Dragon. Domácí zápasy by měl hrát v Berouně, kde mužský hokej před pěti lety zanikl. Vstup čínského klubu na tuzemská kluziště ještě musí tento čtvrtek schválit výkonný výbor hokejového svazu.  

Hokejisté Kolína budou ve druhé lize potkávat nového soupeře. Klub z Číny

Hokej
Ilustrační snímek
Na zimních stadionech v Kolíně, Nymburku či v Táboře se na podzim nejspíš představí exotický soupeř – čínský klub China Golden Dragon. Domácí zápasy by měl hrát v Berouně, kde mužský hokej před pěti lety zanikl. Vstup čínského klubu na tuzemská kluziště ještě musí tento čtvrtek schválit výkonný výbor hokejového svazu.  

Novinka ve druhé hokejové lize. Čína pošle tým do Berouna

Hokej
Ilustrační snímek
Nymburk - Na zimních stadionech v Kolíně, Nymburce či v Táboře se na podzim nejspíš představí exotický soupeř – čínský klub China Golden Dragon. Domácí zápasy by měl hrát v Berouně, kde mužský hokej před pěti lety zanikl. Vstup čínského klubu na tuzemská kluziště ještě musí tento čtvrtek schválit výkonný výbor hokejového svazu.  

Hokejisté Nymburka budou ve druhé lize potkávat nového soupeře. Klub z Číny

Hokej
Ilustrační snímek
Střední Čechy - Na zimních stadionech v Kolíně, Nymburku či v Táboře se na podzim nejspíš představí exotický soupeř – čínský klub China Golden Dragon. Domácí zápasy by měl hrát v Berouně, kde mužský hokej před pěti lety zanikl. Vstup čínského klubu na tuzemská kluziště ještě musí tento čtvrtek schválit výkonný výbor hokejového svazu.  

Novinka ve druhé hokejové lize. Čína pošle tým do Berouna

Hokej
Škoda má další DigiLab. Další odnož sídlí v Pekingu v Číně.
Mladá Boleslav/Šanghaj – Inovační dílna DigiLab má další odnož: vedle Prahy a Tel Avivu sídlí nově v Pekingu v Číně. V centru pozornosti má stát oblast mobility budoucnosti, digitalizace a vývoj a realizace nových obchodních modelů. DigiLab China má již několik projektů ve fázi vývoje, patří k nim i služba doručování do zavazadlového prostoru vozu a služba mobility pro potřebné.
3 fotografie

Škoda má další DigiLab. Další odnož sídlí v Pekingu v Číně

Podnikání
CEFC v pražské budově bývalé Živnobanky
Čínský konglomerát CITIC Group dokončil ke konci března akvizici 100 procent ve společnosti CEFC Europe, která je největším čínským investorem v ČR. ČTK to řekl mluvčí CEFC Europe Pavel Bednář. CEFC vlastní podíly v několika českých firmách. Skupina CEFC China, do které CEFC Europe patřila, v ČR vlastní podíly například ve společnostech Travel Service, Médea a Empresa Media a část podílu v Pivovarech Lobkowicz.
10 fotografií

Největší čínský investor v Česku CEFC mění majitele. Převzala ho CITIC Group

Ekonomika
Slavnostní večeře Kim Čong-una a Donalda Trumpa na summitu v Hanoji
Ve vietnamské metropoli Hanoji se ve středu na svém druhém summitu sešli americký prezident Donald Trump a severokorejský vůdce Kim Čong-un. Osm měsíců po svém prvním, historickém setkání v Singapuru si znovu potřásli rukama. Předpokládá se, že hlavním tématem dvoudenních hanojských rozhovorů bude odstranění zbraní z Korejského poloostrova. Hlavní diskuse jsou na programu ve čtvrtek.
16 fotografií

První den hanojského summitu: Trump složil Kimovi poklonu, poté povečeřeli

Svět
Americký prezident Donald Trump a čínský prezident Si Ťin-pching
Americký prezident Donald Trump potvrdil, že odloží uvalování nových cel na čínské zboží. Během víkendu totiž obě země dosáhly významného pokroku v jednáních o vzájemném obchodu, napsal šéf Bílého domu v neděli večer na twitteru. Potvrdil také, že se v případě dalších úspěšných diskusí hodlá sejít se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem ve floridském letovisku Mar-a-Lago.
6 fotografií

Konec obchodní války na dosah? Trump zatím neuvalí nová cla na zboží z Číny

Ekonomika
Divočák v ulicích Hongkongu
Obyvatelé autonomního Hongkongu se musejí mít v posledních letech na pozoru před nečekaným společníkem. Ulice jedné z největších asijských metropolí totiž zaplnila divoká prasata. Populace těchto zvířat se zde ve srovnání s rokem 2013 více než zdvojnásobila. Ke konci loňského roku čítala téměř 700 jedinců. Ti si navíc podle všeho na přítomnost člověka rychle navykli a stávají se čím dál otrlejšími. Místní se jich dokonce začínají bát. Informoval o tom server CNN.
7 fotografií

Hongkong čelí rozmarům přírody. Ve městě se přemnožili divočáci, lidé se bojí

Svět
Festival v čínském Charbinu nabízí unikátní podívanou.
V severovýchodním čínském provinčním městě Charbin probíhá tradiční ledový festival. V provincii Chej-lung-ťiang se zde lidé mohou procházet barevně osvětlenými ledovcovými paláci, klouzat se po ledových polích, hrát na schovávanou mezi sněhuláky nebo třeba uzavřít manželství. Miliony návštěvníků přitom neodradí ani teploty, které padají až k minus 35 stupňům Celsia.
39 fotografií

Mrazivá nádhera. Unikátní festival ledu v Číně nabízí dechberoucí podívanou

Svět
Svatý Martin na bílém koni. (Ilustrační foto.)
Žirovnice – Svatý Martin na koni přijede během následujícího víkendu i do Žirovnice. Tamní obyvatelé ho budou moci přivítat v neděli 11. listopadu před památníkem v Žižkově ulici, odkud vyrazí průvod.

Žirovničtí přivítají Martina

Pelhřimovsko
Šanghaj, mezinárodní veletrh. Jako přivítání na národním stánku Česka zahrál Zeman čínskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi a dalším zahraničním protějškům na piano svou nejoblíbenější píseň - Sentimental Journey.
Prezident Miloš Zeman se během své návštěvy Číny dnes sešel se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem. Přijal od něho další pozvání na duben 2019 na summit o novodobé Hedvábné stezce, nástroji čínské zahraniční politiky. Zeman se předtím zúčastnil slavnostního zahájení dovozního veletrhu China International Import Expo (CIIE) v Šanghaji. U stánku Česka zahrál státníkům na klavír.
10 fotografií

/VIDEO/ Zeman zahrál Číňanům na klavír. Sešel se s prezidentem Si Ťin-pchingem

Svět
Miloš Zeman v Číně
Prezident Miloš Zeman dnes zahájil svou třídenní návštěvu Číny. V Šanghaji se zúčastnil slavnostní večeře, kterou pořádali čínský prezident Si Ťin-pching s manželkou Pcheng Li-jüan. V pondělí Zeman půjde na zahájení prvního ročníku dovozního veletrhu China International Import Expo (CIIE), kvůli kterému do Šanghaje přijela řada světových politiků a podnikatelů.  
10 fotografií

Zeman je na návštěvě Číny. Povečeřel s prezidentem Si Ťin-pchingem

Svět
Miloš Zeman a Si Ťin-pching
Český prezident Miloš Zeman se v pondělí v Šanghaji setká se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem. Zeman odlétá do Číny na svou celkově čtvrtou návštěvu v sobotu, hlavním cílem cesty je podpora hospodářských vztahů v souvislosti s dovozním veletrhem China International Import Expo (CIIE), který začíná v pondělí v Šanghaji. Zeman se do ČR vrací v úterý, v Číně se setká i s viceprimátorem Šanghaje či s guvernérem provincie Che-pej.
6 fotografií

Zeman se v pondělí sejde s čínským prezidentem. Do Asie bere i ministry

Česko
internační tábory v Číně
Britská diplomacie oficiálně potvrdila existenci internačních táborů v Číně pro ujgurské muslimy. O masových táborech na západě Číny v provincii Sin-ťiang promluvil dnes v britském parlamentu britský ministr zahraničí Jeremy Hunt s odvoláním na diplomaty, kteří místo navštívili. K propuštění milionu lidí, které Peking drží, již vyzvala OSN, která jejich existenci rovněž potvrdila.  

Internační tábory v Číně existují, potvrdili Britové. Peking drží milion lidí

Svět
Nejvyšší socha světa v Indii představuje bojovníka za nezávislost Sardára Patéla
V indické provincii Gudžarát byla za přítomnosti premiéra Naréndry Módího odhalena nejvyšší socha světa. Kolos z bronzu je vysoký 182 metrů a představuje bojovníka za nezávislost Indie Sardára Vallabhbháího Patéla. Dosud nejvyšší měděnou sochu Buddhy nedaleko čínského města Pching-ting-šan převyšuje o úctyhodných 54 metrů a zároveň měří téměř dvakrát tolik co slavná newyorská socha Svobody.
9 fotografií

V Indii vyrostla nejvyšší socha světa. Měří dvakrát tolik co socha Svobody

Svět
Prezident Miloš Zeman (vpravo) a předseda čínské společnosti CEFC Jie Ťien-ming (vlevo).
Tajemník výboru firmy China Energy Fund Committee Patrick Ho Čch'-pching byl zapleten nejen do úplatků africkým politikům, ale i do nelegálního prodeje zbraní do Libye a Kataru. S odkazem na americkou prokuraturu to uvedl list South China Morning Post. Muž nyní čeká v USA na soud. Předsedou výboru byl šéf firmy CEFC China Energy Jie Ťien-ming, který i přes své vyšetřování zůstává poradcem českého prezidenta Miloše Zemana.

Další skandál v CEFC. Tajemník výboru byl zapleten do nelegálního prodeje zbraní

Ekonomika
Meng Chung-wej, šéf Interpolu, který se ztratil v Číně.
Šéfa Interpolu Menga Chung-weje, který se od konce září pohřešuje, zadržovaly čínské úřady. Peking oficiálně prohlásil, že věhlasného kriminalistu vyšetřuje kvůli korupci a porušení blíže nespecifikovaného zákona. Jeho rodina o něm neměla žádné zprávy od 25. září, kdy z Francie odletěl do Číny. V neděli večer pak Interpol oznámil, že Meng Chung-wej rezignoval.
6 fotografií

Ztracený šéf Interpolu se našel. Vyšetřuje jej čínská policie

Svět