ŠTÍTEK: Coca-Cola

Mistrovství světa v hokeji, fanoušci při zápase s Norskem.
Ještě před startem hokejového mistrovství světa pobouřila české fanoušky informace o ceně piva ve fan zónách před arénami. 110 korun za půllitr plzeňského piva přišlo řadě z nich jako příliš. Přímo na místě ale žádné protesty nezaznívají – ve vymezeném prostoru před pražskou arénou potkáte velkou část fandů s kelímky v rukou a příznivci domácího týmu i těch zahraničních se shodují, že cena je v pořádku. Co všechno si fanoušci můžou ve fan zóně i přímo v aréně ještě dopřát k jídlu a k pití?
25 fotografií

Pivo za 110 korun? V pořádku, shodují se fanoušci. Nespokojení jsou s jídlem

Hokej
Aneta Langerová
„Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován. To je podtitul koncertu turné s kapelou i smyčcovým triem.“ Další podtitul je „Vítejte ve světě Dvou sluncí, v nekonečném vnitřním prostoru, kde je snění dovoleno.“ Stačí se ztišit, zastavit, pozorovat. Koncert Anety Langerové proběhne dnes 4. prosince od 20.00 v ústeckém Domě kultury, lístek stojí od 690 korun.
4 fotografie

Aneta Langerová dnes vystoupí v Ústí. Hrát bude kapela i smyčcové trio

Čtenář reportér
Nejvážnějším problémem spojeným s průjmy bývá dehydratace organismu, neboli odvodnění.
Průjem je v létě jedním z nejčastějších problémů. Není divu, že letní průjmy jsou největším strašákem dovolených i dětských táborů. Co na průjem platí a jak mu předejít? Pomáhá všeobecně rozšířená lidová rada, že na průjem je nejlepší popíjet coca-colu? Co při průjmu, kdy ztrácíme obrovské množství tekutin, pít a jaké jsou další babské rady na jeho utišení? Pokud právě nemáte po ruce protiprůjmové léky, zkuste účinné domácí prostředky.
5 fotografií

Cola jako pomocník proti průjmu? Moc nepomůže, zkuste lepší babské rady

Zdraví
Martin Puk (vpředu s míčem)
/FOTOGALERIE/ Poslední kolo fotbalové I.A třídy vyšlo na výbornou týmu Hlízova a také jejímu hráči Martinu Pukovi. Jeho tým zdolal lyský Slovan jasně 5:1 a právě ofenzivní fotbalista nasázel protivníkovi čtyři góly. Čtyřiatřicetiletý fotbalista stihl všechny své branky v závěru za devatenáct minut. Svoji střeleckou produktivitu v celé sezoně ale hodnotí jasně. „Daří se mi pořád tak nějak stejně – deset gólů na sto zahozených šancí,“ culí se Kanonýr Deníku.
60 fotografií

Kanonýr Deníku Martin Puk: Daří se mi stejně. Deset gólů na sto zahozených šancí

Fotbal
Na Základní škole a Praktické škole, Broumov proběhly  „Jarní radovánky“
Jistě jste zaregistrovali, že se město Broumov stalo finalistou klání o titul ,,Evropské hlavní město kultury 2028”. Město s takovým titulem se má možnost během jednoho kalendářního roku Evropě řádně představit. My jsme se touto myšlenkou inspirovali a díky podpoře z grantu Máme rádi Broumov(sko), Agentury pro rozvoj Broumovska a Nadačního fondu Broumov - město kultury, jsme mohli na naší škole zorganizovat akci „Jarní radovánky“ s mezinárodní účastí. Připravili jsme program pro všechny žáky, rodiče, přátele školy a širokou veřejnost. Mezi hosty byli i žáci ze Zespól szkól spolecznych w Dzikowcu z Polska, kteří se se zájmem zapojili do všech aktivit školy.
3 fotografie

Na Základní škole a Praktické škole, Broumov proběhly „Jarní radovánky“

Čtenář reportér
Mostecká házenkářka Petra Maňáková (vlevo) se vrací na palubovku po mateřské dovolené.
Pokud jste nadšení fanoušci mostecké házené, tak budete v sobotu potřebovat pořádný pytel popcornu a zásobu Coca Coly. Hala totiž bude od rána do večera nabitá zajímavými házenkářskými duely. A kdyby vás mezitím začaly z rychlých míčů bolet oči, tak si můžete odskočit nedaleko na třetiligový fotbal.

Hala nabitá házenou: Hrají dorostenky, ženy, chlapci i chlapi

Házená
Zpěvák Miro Žbirka. Ilustrační snímek
Česká hudební akademie druhým kolem hlasování rozhodla o letošních nominacích na Ceny Anděl Coca-Cola 2022. Ceremoniál, během kterého poputuje celkem patnáct ikonických sošek Andělů ke svým novým majitelům, se uskuteční 15. dubna v prostorách pražského Výstaviště. Večerem provede herec Kryštof Bartoš. 

Ceny Anděl: Nominace ovládl Miro Žbirka a jeho Posledné veci

Hudba
Vánoční kamion v Čáslavi.
Čáslavské děti přivítaly na náměstí Jana Žižky z Trocnova po třech letech ikonický vánoční kamion Coca-Coly, který přivezl nejen kouzlo vánočních svátků, ale také vánoční soutěže a odpoledne plné radosti a zábavy. Kamion letos přivezl do Čáslavi také akci „Kouzlo darovat“, v jejímž rámci se Coca-Cola spojila s Červeným křížem, aby pomohla lidem v nouzi. Vše podpořil Jaromír Strnad, starosta města, které je partnerem vánoční road show Coca-Cola kamionu.
48 fotografií

Podívejte se: Santa i jeho skřítci. Do Čáslavi dorazil vánoční kamion

Kutnohorsko
Vánoční výzdoba v Břeclavi.
Chudší vánoční atmosféra dýchne na lidi, kteří prochází v těchto dnech Břeclaví. Adventní ozdoby na veřejném osvětlení se letos nerozsvítí. Představitelé města to zdůvodnili snahou o úsporu. Vánoční jarmark však v městském parku bude. Začíná 16. prosince a skončí den před Štědrým dnem. „Vánoční osvětlení v parku bude ještě bohatší než v předešlých letech," prohlásila vedoucí turistického informačního střediska města Edita Rišicová.

V Hustopečích budou Vánoce bez trhů, v Břeclavi nachystali tichý ohňostroj

Břeclavsko
Víčko brzy bude nedílnou součástí PET lahve
Na nový způsob pití z PET lahve si budou muset v příštích měsících zvyknout čeští konzumenti. Zatímco dnes stačí z oblíbeného nápoje víčko zcela odšroubovat tak, aby při doplňování tekutin nepřekáželo, blíží se doba, kdy právě víčko bude nedílnou součástí balení. Uzávěry budou povinně k lahvím připoutané pomocí „poutka“ spojujícího korunku hrdla víčka s lahví.  Člověk tak bude hledat způsoby, jak se napojit a víčkem si neodřít nos či „vypíchnout“ oko.  Výrobci nápojů totiž musí do roku 2024 vyhovět unijním normám, které za tímto vylepšením vidí lepší ochranu životního prostředí.

Půjde z toho pít? Nápojáři už chystají PET lahve s víčky na poutkách

Ekonomika
Jiří Máslo byl jedním z těch, kteří na podzim v roce 1996 stáli u zrodu Novin Náchodska. Nečekaný odchod šokoval i jeho tehdejší kolegy, kteří na něj zavzpomínali.
Minulý týden dorazila do redakce Náchodského deníku smutná zpráva o předčasném odchodu někdejšího pilíře tehdejších Novin Náchodska Jiřího Másla. Nadšený reportér, vládnoucí jak psaným tak mluveným slovem, kterým uměl zaujmout i posluchače rozhlasu, zemřel náhle ve věku 50 let. Poslední rozloučení proběhne v kruhu přátel a rodiny v pondělí 4. 7. 2022 ve 13 hodin v obřadní síni v Červeném Kostelci.

Vzpomínka na Jiřího Másla - redaktora, který stál u zrodu Novin Náchodska

Náchodsko
Vraclav o víkendu patřila květinovým dětem
Ať žijí máničky, bosé nohy v trávě, létající podprsenky a vůně cigaret, která na krátkou chvíli zavoní i nekuřákovi – taková o víkendu vládla atmosféra v obci Vraclav na Vysokomýtsku. Konal se zde další ročník Květinového festivalu svobody, jenž oslavoval nejen volnomyšlenkářství těch, kteří se za minulého režimu nedali spoutat, ale také 50. výročí legendárního alba Kuře v hodinkách kapely Flamengo.
69 fotografií

FOTO, VIDEO: Vraclavský Woodstock slavil 50 let Mišíkova alba. Přijel i Čuňas

Orlicko