ŠTÍTEK: čtyřkolka

Na policejní čtyřkolku usedla i Tereza Schliková
Hluboké výmoly, prudké výjezdy, prašné úseky i průjezd bahnitou cestou. To vše si mohli vyzkoušet strážníci Městské policie Plzeň během výcvikových jízd na polygonu v Rokycanských mokřadech. Čtyřkolky potřebují k výkonu své služby a takový terén je jednou za čas ideálním místem k procvičení řidičských dovedností nejen pro zkušené strážníky, ale i úplné nováčky. Za řídítka služební čtyřkolky zde v řadách plzeňské městské policie poprvé usedla i jedna žena.
22 fotografií

První žena za řídítky policejní čtyřkolky. Klidně vyrazím i do akce, říká

Plzeňsko
Do Hřenska se sjelo několik desítek hasičů, kteří nacvičovali zásah v národním parku.
/FOTO, VIDEO/ Sirény, blikající majáky a hasiči spěchající ze všech směrů na Hřensko. Pro mnoho lidí nepříjemná vzpomínka na velký lesní požár v létě 2022. Ve středu 22. května si hasiči a pracovníci správy národního parku vyzkoušeli přímo v terénu, jak při podobné události postupovat. Od vzniku Národního parku České Švýcarsko v roce 2000 zde hořelo již v 83 případech, za drtivou většinu požárů mohl člověk.
56 fotografií

Třináct jednotek, dálkové vedení vody. Hasiči cvičili hašení v Českém Švýcarsku

Děčínsko
Volkswagen Passat.
Co se prodejů na tuzemském trhu týče, nachází se Volkswagen Passat ve stínu koncernového sourozence Škoda Superb. Počty registrovaných nových aut od ledna do dubna letošního roku hovoří celkem jasně – Superbů se stihlo registrovat 2 096, kdežto Passatů jen 349. I přesto si ale Passat najde slušnou řádku zákazníků, zejména když jim nabídne nové motorizace a také levnější verzi.
11 fotografií

Nové motory pro Passat: silný diesel se čtyřkolkou a levnější verze

Autosalon
Na jezeře Medard cvičili policisté, hasiči i speciální SAR tým.
Ve čtvrtek se to na vodě i okolních březích jezera Medard hemžilo policisty a ostatními složkami IZS. Přestože je zde zákaz koupání, lidé ho neustále porušují, a na vodě jezdí dokonce i s loďkami. Došlo zde k několika zásahům a i tragické události utonutí. Policisté iniciovali cvičení složek IZS s názvem Medard 2024, které bylo zaměřeno na pátrání po pohřešovaných osobách.
10 fotografií

Na jezeře Medard cvičili policisté, hasiči i speciální SAR tým

Sokolovsko
Členové Horského spolku Adolfov u nové čtyřkolky. Vlevo Jiří Matoušek (člen výboru), v sedle David Starý (předseda), vpravo Libor Plzák (pokladník).
 /FOTO/ Zbrusu nový grant  Úprava turistických tratí a běžeckých stop Nadace ČEZ má za sebou svou premiéru. Hned v prvním kole uspělo 50 projektů z celé České republiky, jejichž žadatelům bylo přerozděleno 19 milionů korun. Finanční prostředky až do výše půl milionu korun šly na  zvelebení, údržbu, obnovu, opravy či zabezpečení tras. 
4 fotografie

Grant energetiků pomohl horalům z Adolfova k získání "celoroční" čtyřkolky

Čtenář reportér
Policie ČR. Ilustrační foto.
Dopravní policie v Mostě chytala v těchto dnech řidiče čtyřkolky, který ujížděl a nereagoval na výzvy k zastavení. Po dopadení bylo zjištěno, že má od roku 2021 zákaz řízení. Policistům nebyl schopen předložit potřebné doklady. Teď čelí podezření ze spáchání trestného činu, za který mu hrozí až dva roky vězení.

Policie v Mostě honila ujíždějícího řidiče čtyřkolky. Měl jasný důvod

Krimi
Nejprodávanější Hondu táhnou skútry, značka má ale širokou nabídku ve všech kategoriích
Trh automobilů s příchodem pandemie v roce 2020 upadl do letargie, a teprve s čísly za loňský rok se dá mluvit o částečném „narovnání“. Oproti tomu kategorie L, která zahrnuje především motorky, ale i čtyřkolky a tříkolky, zažívá od roku 2020 doslova žně. Počty registrovaných kusů ukazují další mimořádný ročník a blíží se rekordnímu roku 2008.

Rok 2023 na trhu motorek aneb Krasojízda pokračuje

Automagazín