ŠTÍTEK: dabing

Simona Postlerová získala v Přelouči v roce 2002 Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu za roli Vivian Bearingové ve snímku Vtip.
Nezapomenutelným hlasem nedávno zesnulé Simony Postlerové promlouvají mnohé filmové a seriálové postavy. V minulosti v Přelouči převzala Cenu Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu za roli Vivian Bearingové, kterou ve snímku Vtip hrála Emma Thompson. V letošním ročníku byla přihlášena do soutěže za své mistrovství v seriálu Kniha snů Karen Blixenové. 
3 fotografie

Loučení se Simonou Postlerovou. V Přelouči se svým uměním excelovala

Pardubicko
Miriam Chytilová
Stejně jako si Brada Pitta spojujeme s hlasem Michala Dlouhého a Meryl Streep s hlasem Zlaty Adamovské, jen málokdo už si umí představit, že by Jennifer Aniston daboval někdo jiný než Miriam Chytilová. Ačkoli se nikdy nesetkaly, Miriam považuje Jennifer za výjimečnou komediální herečku a moc by jí přála, aby získala Oscara, kterého zatím ve své sbírce cen nemá.
6 fotografií

Miriam Chytilová o Jennifer Aniston: Dala bych jí Oscara skoro za všechny role

Společnost
Ve svém prvním filmu Kam čert nemůže (1959) si Jana Hlaváčová zahrála s Miroslavem Horníčkem
Ve věku 85 let v sobotu večer zemřela divadelní a filmová herečka Jana Hlaváčová. Pražská rodačka ztvárnila desítky rolí v Národním divadle (ND) nebo v Divadle na Vinohradech. Známá je také z filmové série režiséra Dušana Kleina o básnících i mnoha televizních seriálů. O úmrtí herečky v neděli informoval mluvčí ND Tomáš Staněk.
9 fotografií

Zemřela Jana Hlaváčová. Slavné české herečce bylo 85 let

Film a televize
28. ročník udílení Cen Františka Filipovského za dabing
V Přelouči se o víkendu konal již 28. ročník udílení cen Františka Filipovského. Ocenění za nejlepší herecké výkony v dabingu letos získali Vendula Příhodová za roli Mirabel ve snímku Encanto. V mužské kategorii vyhrál Marek Holý za roli Davida Budda v seriálu České televize Bodyguard. Do dabingové síně slávy vstoupili manželé Preissovi.

Ceny Františka Filipovského za dabing jsou rozdány. Zvítězil Holý i Preiss

Pardubicko
Boris Rösner.
Boris Rösner uměl šermovat, jezdit na koni. Byl také skvělým tanečníkem, obětavým člověkem a velmi inspirativním učitelem. „Pořekadlo, že každý je nahraditelný, v jeho případě absolutně neplatí,“ popisuje svého pedagoga a kolegu, který by letos oslavil sedmdesátiny, herečka Hana Igonda Ševčíková. Diváci si ji pamatují z role Mařenky ze seriálu Arabela se vrací a Kláry Peškové z Ulice. Na nezapomenutelného Borise Rösnera prozradila i věci, o nichž dodnes nikdo neměl tušení.
5 fotografií

Byl rytíř, který bránil slabší, vzpomíná na Borise Rösnera jeho kolegyně

Společnost
Miroslav Donutil, poutání na magazín Víkend
Miroslav Donutil je jedním z nejznámějších českých herců. Na kontě má vážné i komické role, zároveň je skvělým bavičem a vypravěčem. Obsáhlá je i jeho práce v dabingu. Zítra rodák z Třebíče oslaví sedmdesáté narozeniny. Pohled do jeho soukromí i profesního života nabídne už dnes večer nový dokument České televize.
12 fotografií

Sedmdesátník Miroslav Donutil: Zajímá mě, co ještě bude

Společnost
Herečka Jana Andresíková (na snímku z 18. září 2010)
Ve věku 79 let dnes zemřela filmová a divadelní herečka Jana Andresíková. Do povědomí televizních diváků se zapsala především rolí čarodějnice v pohádkovém seriálu Arabela. Svůj hlas propůjčila radě dalších filmových i rozhlasových postav. V roce 2010 získala za celoživotní mistrovství v dabingu Cenu Františka Filipovského. O úmrtí Andresíková informovala ČTK její dcera Michaela Binderová.  

Zemřela herečka Jana Andresíková. Proslavila se rolí čarodějnice v Arabele

Film a televize