ŠTÍTEK: dálkové ovládání

Jeden z nejběžnějších ventilátorů v domácnosti potěší příjemným vánkem i domácí mazlíčky.
Větráky stolní, stojanové, sloupové, malé cestovní, s USB kabelem k počítači, stropní i ty, které rozsévají do prostoru osvěžující mikrokapky vody. Na trhu existují desítky typů ventilátorů. Umí vykouzlit osvěžující chladivý vánek a výrazně ulevit během tropických veder. Vyplatí se však dopředu vědět, jak mezi nimi vybírat i co si při nákupu větráku pohlídat.
9 fotografií

Vedro jako na Sahaře: Větráky nechladí, ale vánek napodobí dokonale

Domácnost
Ze soutěže robotických autíček cutebot v Kulturním domě Lorec v Kutné Hoře.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Celkem 75 dětí ze 14 základních škol z Kutnohorska a Kolína si ve středu 19. dubna poměřilo síly v programování micro:bitů. Kulturní dům Lorec v Kutné Hoře hostil první ročník soutěže, kterou pořádala střední průmyslová škola. Žáci měli za úkol vyrobit takzvaného cutebota, něco jako autíčko na dálkové ovládání a s ním potom závodili na čtyřech dráhách různé obtížnosti.
19 fotografií

Cutebot s micro:bity: Sci-fi? Ne soutěž v programování pro základní školy

Kutnohorsko
V noci na úterý se zatím neznámý pachatel vloupal do domu spícího majitele v brněnském Králově Poli. Policie žádá veřejnost o pomoc.
Brno /VIDEO/ - Do domu spícího sedmasedmdesátiletého majitele v brněnském Králově Poli se v noci na úterý vloupal zatím neznámý muž. U rodinného domu v Berkově ulici poničil vstupní dveře, prohledal celé přízemí a dílnu. „Sebral několik drobností, ale i aku-řetězovou pilu značky Makita. Také nalezl klíče od auta a pomocí dálkového ovladače odemkl nedaleko zaparkovaný Volkswagen Touran,“ sdělil v pátek policejní mluvčí Petr Vala.
5 fotografií

Vloupal se do domu, sebral pilu i klíčky od auta. V kradeném voze ujel i s lupem

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Litvínovsko - Litvínovské Gymnázium T. G. Masaryka, Schola Humanitas a Střední škola EDUCHEM Meziboří se připojily do letošního ročníku závodu Horizon Grand Prix, pro který každý závodní tým musí sestrojit auto na dálkové ovládání poháněné elektrometrem s vodíkovými články.

Tři školy z Litvínovska se zapojí do závodu Horizon Grand Prix

Mostecko
Ilustrační foto.
Kyjov, Hodonín - Dálkové ovládání veřejného osvětlení, které zamezuje plýtvání energií. Tak vypadá první část projektu Smart City, který od loňského jara rozvíjí v Kyjově na Hodonínsku. „Letos vytvoříme základ pro další úpravy, na jejichž tvorbě se už budeme radit přímo s obyvateli. Chceme patřit mezi lídry chytrých měst, ale zůstat rozumní v investicích,“ upozornil tajemník radnice Milan Jagoš. Systém podle něj značně ulehčí život obyvatel a bude šetrný k přírodě.

Kyjov chce být chytré město. Chystá lampy na dálkové ovládání a s wifi

Hodonínsko
Ilustrační foto
Jílové u Prahy – Auto není trezor, varují policisté stále dokola. Sluší se připomenout, že pro traktor to platí jakbysmet. Potvrdit to mohou policisté z Jílového u Prahy. Ti se nyní snaží najít pachatele vloupání do lesnického traktoru, který zůstal přes noc stát v porostu u obce Libeř na Praze-západ. Škoda je vyčíslena na 76 tisíc korun, informovala v pondělí policistka Jana Dětská. 

Traktor v lese zřejmě vykradl velký příznivec řezání

Z okolí