ŠTÍTEK: Dan

Patnáctiletý Karatista z Třebíče Martin Hanák si pro svůj první mezinárodní úspěch zajel na světový šampionát do Bulharska.
Třebíč – Je tomu víc jak 30 let, co karate funguje v Třebíči, ale největších úspěchů dosahuje až v poslední době. U zrodu stáli zakladatele František Tejkl, František Vlasák, Miloš Mlejnek po nich následovali průkopníci Pavel Seifert, Richard Kolek, Ivan Vorel až po současného předsedu, trenéra a nositele 1. DAN Zdeňka Vlčka. A právě za současného vedení se podařilo oddílu TJ karate Třebíč dosáhnout výrazného úspěchu.
18 fotografií

OBRAZEM: Třebíčské karate má svého vicemistra světa

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Dva ukrajinští vojáci přišli o život a dalších 16 utrpělo zranění během uplynulých 24 hodin v potyčkách s proruskými separatisty na východě Ukrajiny. Oznámila to dnes ukrajinská armáda. Separatisté si naopak stěžují, že palba vládních oddílů zranila příslušníka povstaleckých milicí a civilistu.

Další mrtví na východě Ukrajiny. Byli zabiti dva vojáci, hlásí armáda

Svět
Ilustrační foto
Rusko dnes obvinilo ukrajinskou armádu z nočního masivního ostřelování povstalecké bašty v Doněcku na východě Ukrajiny. Podle Moskvy jde o neospravedlnitelnou akci a porušení všech morálních norem. Kyjev obvinění označil za lež a provokaci, jejímž cílem je šířit paniku.

Moskva viní Ukrajinu z ostřelování Doněcka, Kyjev to odmítá

Svět
Ilustrační foto
Kyjev - Silné boje propukly v noci na dnešek nedaleko města Debalceve na Donbasu. Ukrajinská armáda a povstalci se vzájemně obviňují z pokusů o proražení fronty a hlásí vysoké ztráty protivníka. U Debalceve, které je strategickým dopravním uzlem na trase mezi Doněckem a Luhanskem, se loni v únoru odehrála jedna z největší bitev donbaské války. Město nyní ovládají separatisté.

U donbaského Debalceve se bojuje, zemřely údajně desítky lidí

Svět
Skupina Wertex.
Ústí nad Labem – Rocková parta Wertex, jedna z nestálých stálic ústecké hudební scény, je právě se směsici rocku, punku i popu na krátké Wertex Comback Mikro Tour 2016. Po svojí loňské tour se tak opět vzchopila a zamířila na podia svého města a dvou měst Ústeckého kraje.

Skupina Wertex v sobotu pobaví doma U Fírů

Volný čas
Ilustrační foto
Doněck (Ukrajina), Praha - Proruští separatisté ve východoukrajinském Doněcku, kteří odebrali české humanitární organizaci Člověk v tísni akreditaci a dali jí 24 hodin na opuštění povstaleckého území, své rozhodnutí zdůvodnili "systematickým ignorováním" připomínek a "vytvářením korupčních schémat". Ředitel organizace Šimon Pánek to odmítá a upozorňuje, že povstalci až dosud nevznášeli žádné výhrady. Pánek se přitom nevzdává naděje, že se podaří vyjednat kompromis, umožňující dodávky humanitární pomoci alespoň přes zimu.

Člověk v tísni popírá, že by na Ukrajině ignoroval připomínky

Česko
Ukrajinská vlajka. Ilustrační foto.
Kyjev - V bojové zóně v Donbasu na východě Ukrajiny nebyl za posledních 24 hodin zraněn žádný ukrajinský voják. Oznámil to dnes armádní mluvčí Andrij Lysenko. Dodržování nového příměří, které platí od 1. září, potvrdili i separatisté. "Tři dny za sebou ani jediný ukrajinský voják nebyl zabit a počet případů, kdy nepřítel porušil klid zbraní, zůstává nízký," prohlásil plukovník Lysenko.

Na východě Ukrajiny už tři dny nebyl zabit žádný voják

Svět
Ilustrační foto
Kyjev – Při pokračujících přestřelkách ukrajinské armády s proruskými separatisty na východě země od pondělí zahynuli další tři vojáci. Podle listu Ukrajinska pravda o tom dnes informoval mluvčí protipovstalecké operace Andrij Lysenko. Mluvčí povstalců Eduard Basurin na druhé straně podle agentury AFP oznámil, že tři malé děti zabil granát, který explodoval až poté, co ho našly.

Kyjev hlásí další tři mrtvé vojáky, povstalci tři mrtvé děti

Svět
Ilustrační foto
Kyjev - Jen menší incidenty hlásí ukrajinská armáda z Donbasu na východě Ukrajiny, kde mezi vládními vojsky a proruskými separatisty bylo v předvečer pravoslavných Velikonoc uzavřeno nové příměří. Separatisté tvrdí, že v potyčkách s ukrajinskými vojáky během svátků přišli o dva bojovníky a že zastřelili ukrajinského poddůstojníka z průzkumné jednotky.

Příměří na Ukrajině: Armáda z Donbasu hlásí jen drobné incidenty

Svět
Vůdce vzbouřenců Alexandr Zacharčenko.
Moskva, Kyjev - Bezpečnostní služby doněckých povstalců odvrátily pokus o atentát na separatistického vůdce Alexandra Zacharčenka. Oznámila to dnes v Doněcku povstalecká agentura DAN. Terčem pumového útoku se údajně v těchto dnech měla stát kolona vozidel, v níž povstalecký pohlavár cestoval. Zadržena prý byla skupina Ukrajinců.

Doněčtí povstalci prý odvrátili pokus o atentát na Zacharčenka

Svět
Ilustrační foto
Kyjev - Na východě Ukrajiny se znovu výrazně zvyšuje bojová aktivita obou stran, do bojů jsou údajně nasazeny i zbraně zakázané mírovými dohodami. Vyplývá to z dnešních prohlášení ukrajinské armády a povstaleckých velitelů. Doněčtí separatisté tvrdí, že intenzita bojů se v posledních dnech zvýšila desateronásobně. O ztrátách na životech se zprávy nezmiňují.

Na východě Ukrajiny se intenzivně bojuje, ostřelování hlásí obě strany

Svět
Akrobatický lyžař z Jablonce Daniela Honziga.
Liberec, Jablonec nad Nisou - Rok poté, co jabloneckého Vencu Franckeho podpořili fanoušci v jeho extrémním závodu na Yukonu částkou 73 300 korun, se do neméně zajímavé výzvy pustil Daniel Honzig, reprezentant České republiky v akrobatickém lyžování a člen klubu TJ Bižuterie Jablonec. Honzig se chystá na sérii závodů Evropského poháru, kde se chce letos umístit do 10. místa. S

Pomohou fanoušci lyžaři z Technické univerzity v Liberci splnit jeho sen?

Ostatní sporty
Akrobatický lyžař z Jablonce Daniela Honziga.
Liberec, Jablonec nad Nisou - Rok poté, co jabloneckého Vencu Franckeho podpořili fanoušci v jeho extrémním závodu na Yukonu částkou 73 300 korun, se do neméně zajímavé výzvy pustil Daniel Honzig, reprezentant České republiky v akrobatickém lyžování a člen klubu TJ Bižuterie Jablonec. Honzig se chystá na sérii závodů Evropského poháru, kde se chce letos umístit do 10. místa.

Pomohou fanoušci lyžaři z Technické univerzity v Liberci splnit jeho sen?

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Kyjev – Navzdory vánočnímu příměří vyhlášenému na počátku týdne neustávají na východě Ukrajiny občasné přestřelky, které se ale zatím obešly bez obětí na životech. V Dokučajivsku a u města Horlivka v Doněcké oblasti byli hospitalizováni tři lidé, které podle povstalecké agentury DAN zranil výbuch nastražené miny.

Přestřelky na východě Ukrajiny navzdory vánočnímu příměří neustávají

Svět
Ilustrační foto
Kyjev - Mezinárodní humanitární organizace Lékaři bez hranic (MSF) se v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny dopouštěla špionáže, a proto musí tamní povstaleckou „lidovou republiku" opustit. Oznámili to dnes proruští vzbouřenci v prohlášení, které zveřejnila separatistická agentura DAN. Pracovníci MSF prý rovněž do Donbasu nezákonně dováželi psychotropní látky a „dezorientovali" obyvatelstvo.

Lékaři bez hranic se v Donbasu podle rebelů dopouštěli špionáže

Svět
 Dva ukrajinští vojáci zahynuli za uplynulých 24 hodin na donbaské frontě a jeden je nezvěstný. Bez dalších podrobností to dnes v Kyjevě oznámil mluvčí protipovstalecké operace Andrij Lysenko.
Kyjev – Dva ukrajinští vojáci zahynuli za uplynulých 24 hodin na donbaské frontě a jeden je nezvěstný. Bez dalších podrobností to dnes v Kyjevě oznámil mluvčí protipovstalecké operace Andrij Lysenko. Podle povstalecké agentury DAN byl víkend v povstaleckých zónách klidný. „Obyvatelstvo si zvyká na mírové podmínky," řekl agentuře zástupce doněcké radnice Andrej Čub.

Na donbaské frotně zahynuli dva ukrajinští vojáci, jeden je nezvěstný

Svět
Andrej Purgin.
Moskva/Kyjev - Ve vládnoucích kruzích doněckých separatistů proběhl o víkendu malý převrat, který připravil o politickou moc jednoho z nejmocnějších proruských vzbouřenců. Šéf parlamentu samozvané Doněcké lidové republiky Andrej Purgin byl podle povstalecké agentury DAN ze své funkce odvolán, podle ruských novinářů dokonce sedí ve vyšetřovací vazbě povstalecké tajné policie.

Doněčtí separatisté sesadili šéfa parlamentu Purgina

Svět
Ilustrační foto
Kyjev - Proruští vzbouřenci v Doněcké a Luhanské oblasti na východě Ukrajiny už "z klidných úseků fronty" jednostranně odsunuli zbraně ráže menší než 100 milimetrů. Napsala to dnes povstalecká agentura DAN s odvoláním na velitele separatistů. Pro odsun těchto zbraní se v úterý vyslovili členové takzvané kontaktní skupiny, která sdružuje zástupce Ukrajiny, Ruska a donbaských vzbouřenců.

Povstalci v Donbasu odsunuli z fronty další zbraně

Svět
Východoukrajinští separatisté za uplynulých 24 hodin ostřelovali třiaosmdesátkrát pozice ukrajinské armády, dva vojáky zabili a tři zranili.
Kyjev – Východoukrajinští separatisté za uplynulých 24 hodin ostřelovali třiaosmdesátkrát pozice ukrajinské armády, dva vojáky zabili a tři zranili. Na tiskové konferenci v Kyjevě to oznámil armádní mluvčí Andrij Lysenko. Hlavní boje se podle něj soustředily kolem největšího donbaského města Doněcku.

Na východě Ukrajiny jsou další dva mrtví, ohniskem bojů je Doněck

Svět
Vedoucí představitelé takzvaných lidových republik v ukrajinském Donbasu dnes zveřejnili svůj návrh změn ukrajinské ústavy.
Kyjev – Vedoucí představitelé takzvaných lidových republik v ukrajinském Donbasu dnes zveřejnili svůj návrh změn ukrajinské ústavy, který předpokládá rozsáhlou autonomii povstaleckých zón v Doněcké a Luhanské oblasti, ale označuje je za nedílnou součást ukrajinského území. Oznámila to vzbouřenecká agentura DAN. Kyjev zatím na návrh nereagoval.

Separatisté představili svůj návrh změn ústavy, uznávají podřízenost Kyjevu

Svět
Ilustrační foto
Kyjev – Boje na východě Ukrajiny neustávají, podle Kyjeva v sobotu povstalci znovu ostřelovali armádní pozice z těžkých zbraní, které měly být podle únorových mírových dohod z fronty staženy. Separatisté naopak ohlásili dělostřelecký útok na Doněck, kde byl zraněn jeden civilista.

Města v Donbasu jsou znovu pod palbou z těžkých zbraní

Svět
Důlní provozy v Donbasu po ostřelování ukrajinskou armádou zůstaly bez proudu a pod zemí uvízlo bezmála tisíc horníků.
Kyjev – Důlní provozy v Donbasu po ostřelování ukrajinskou armádou zůstaly bez proudu a pod zemí dočasně uvízlo bezmála tisíc horníků. Na tiskové konferenci v Doněcku to dnes oznámil povstalecký mluvčí Eduard Basurin. Záchranné čety podle něj postupně horníky dopravily na povrch: všichni postižení byli vpodvečer už v bezpečí a dodávka proudu byla obnovena.

Doněcké doly byly bez proudu, pod zemí uvízly stovky horníků

Svět
Frýdecko-místečtí taekwondisté.
Frýdek-Místek – O tom, že frýdecko-místečtí taekwondisté patří v naší republice k nejlepším, není pochyb. Čtveřice David Chlebek, Matěj Svoboda, Dalibor Pantlík a Kateřina Kolářová dostala dokonce před několika dny pozvánku reprezentovat Českou republiku na evropském šampionátu, který se konal v italské Andrii.

Z evropského šampionátu si přivezli domů celkem sedm cenných kovů

Ostatní sporty
Nizozemští vyšetřovatelé našli na východě Ukrajiny mnoho dalších lidských ostatků a částí z malajsijského boeingu, který byl loni v polovině července v této oblasti sestřelen.
Kyjev/Moskva – Kriminalisté z Nizozemska a Malajsie shromáždili za poslední tři dny na východě Ukrajiny kolem 1,5 tuny úlomků malajsijského dopravního letadla, které se loni v polovině července zřítilo v Donbasu. Oznámila to dnes povstalecká agentura DAN. Vyšetřovatelé shromáždili přes 30 pytlů drobných zbytků boeingu a osobních věcí pasažérů a členů posádky, jichž při katastrofě zahynulo téměř tři sta.

Vyšetřovatelé na Ukrajině dál hledají úlomky malajsijského boeingu

Svět
Ilustrační foto
Kyjev/Moskva – Tým evropských pozorovatelů a členové rusko-ukrajinské armádní kontrolní skupiny se dnes dostali pod palbu v obci Šyrokyne na východním předměstí Mariupolu. Oznámila to povstalecká agentura DAN. Ruský novinář, který skupinu doprovázel, šlápl na minu a byl těžce zraněn.

Skupina pozorovatelů OBSE se u Mariupolu dostala pod palbu

Svět
Ilustrační foto
Kyjev - Proruští radikálové na východě Ukrajiny pokračují v ostřelování armádních pozic z těžkých zbraní, které měly být podle únorové dohody o příměří z fronty staženy. Uvádí to informace velitelů ukrajinské protipovstalecké operace zveřejněná dnes na Facebooku. Od středy údajně separatisté porušili klid zbraní desetkrát.

Povstalci podle Kyjeva ostřelují pozice armády z těžkých zbraní

Svět
Ilustrační foto
Kyjev – Navzdory dohodě o příměří ani v noci na dnešek neustaly přestřelky u azovského přístavu Mariupol na jihu Doněcké oblasti. Oznámila to ukrajinská televize s odvoláním na zprávu armádního velení. Povstalci boje na jižním úseku donbaské fronty potvrdili s tím, že obětí údajného armádního ostřelování se stal jeden civilista.

U Mariupolu neustávají boje, ztráty hlásí povstalci i armáda

Svět
Situace na východě Ukrajiny se v noci na dnešek znovu vyostřila, povstalci poprvé po měsíci zaútočili raketami Grad. Ilustrační foto.
Kyjev – Situace na východě Ukrajiny se v noci na dnešek znovu vyostřila, povstalci poprvé po měsíci zaútočili raketami Grad. Na tiskové konferenci v Kyjevě to oznámil ukrajinský armádní mluvčí Andrij Lysenko. Separatisté hlásí tři mrtvé v bojích u Mariupolu.

Povstalci na Donbasu poprvé zaútočili raketami Grad

Svět
Významnou událostí v Judo Clubu Domažlice byly mistrovské zkoušky DAN. Rudolf Kortus, Pavel FOrst a Roman Kalous (vzadu zprava) dosáhli nejvyššího mistrovského stupně 3. DAN.
Domažlice – Domažličtí trenéři juda a jejich asistenti úspěšně složili mistrovské zkoušky DAN. Několikaměsíční tvrdá příprava na tuto „zkoušku zkoušek" se vyplatila a předseda zkušební komise Jiří Vele, který je současně předsedou kolegia danů Českého svazu judo, byl s kvalitou a odborností zkoušek velmi spokojen.

Judisté skládali mistrovské zkoušky DAN

Ostatní sporty
SYLVIE KOPECKÁ bude mít v rodném listě datum narození  sobotu  4. ledna v 14.01 hodin. Na svět přišla s váhou 2 570 gramů a mírou 49 centimetrů. Z malé Sylvinky se těší doma v Libé sestřička Viktorka spolu s maminkou Lenkou a tatínkem Lukášem.
Cheb - Rodičům novorozenců gratulujeme a malým človíčkům přejeme do života jen vše dobré. Hlasujte v anketě O nejkrásnější miminko. Pro nyní představená miminka můžete hlasovat až do pátku 17. ledna 16 hodin.
16 fotografií

Miminka Chebského deníku

Miminka