ŠTÍTEK: Dobříš

Kádr \Nové Vsi pod Pleší projde razantní a generační obměnou
Fotbalová Nová Ves pod Pleší obměnila kádr z drtivé většiny pro příští sezonu. Kromě již dvou známých akvizic v rámci volného přestupního období přichází do čtvrtého týmu posledního ročníku I. B třídy skupiny E hned sedm hráčů z pražského klubu ČAFC. Kromě přestavby hráčského týmu dojde zároveň i k výraznému omlazení a upřednostnění nastupující generace.
122 fotografií

Razantní obměna kádru v Nové Vsi pod Pleší. Petrák: Přišel čas pustit mladší

Kraje
Dopravní bezpečnostní akce v Příbrami
/FOTOGALERIE/ Příbramští policisté o víkendu 28. do 30. června uspořádali dopravní akci zaměřenou na bezpečnost na silnicích v letním období. Během akce zkontrolovali 92 vozidel a zjistili celkem 31 přestupků, z nichž jeden byl klasifikován jako trestný čin. Na místě policisté uložili pokuty ve výši 56 tisíc korun a pět dalších přestupků bude řešit správní orgán.
3 fotografie

Víkendová akce v Příbrami odhalila nebezpečné řidiče. Padly pokuty za 56 tisíc

Krimi
Pavel Šimáček
Fotbalový trenér Pavel Šimáček se týmu Kutné Hory ujal v rozjeté sezoně, s mužstvem měl za úkol zachránit nejvyšší krajskou soutěž. To se ale nepovedlo, Sparta skončila v tabulce předposlední a spadla. I když byla malý krůček od záchrany. Kouč hledal v posezonním hodnocení příčiny pádu, kritický byl ale také ke své osobě. „Prostě jsme to nezvládli, na čemž mám svůj díl i já. Měl jsem připravit tým, aby to zvládl,“ uvedl kouč, který bude u týmu pokračovat.
56 fotografií

Pavel Šimáček: Fotbalový pánbůh nás držel ve hře o záchranu, my jsme tím pohrdli

Kraje
Žáci SK Rakovník slaví triumf v krajském přeboru.
Od 1. července předešlého roku 2023 neprohráli fotbaloví žáci SK Rakovník jediný zápas, přesto před tím posledním, v neděli na hřišti Dobříše, neměli výhru v krajském přeboru zdaleka jistou. Vyhrát mohli klidně domácí, kdyby získali tři body, ale to se nestalo a po remíze 1:1 slaví postup žluto-modří. Je to další obrovský úspěch klubu v této sezoně a parádní mladá parta ho oslavila jaksepatří.

Neuvěřitelnou sezonu si žáci SK zkazit nenechali. Euforii zmrazil konec trenérů

Fotbal
La Favorita v Příbrami.
/FOTOGALERIE/Tradiční vanilková, hříšná čokoládová, jemná pistáciová či osvěžující mandarinka. Tisíc lidí, tisíc chutí, přesto zmrzlina patří k nejoblíbenějším letním pochoutkám. A jelikož teplé počasí udeřilo, zmrzlinové stroje jedou na plný provoz. Na Příbramsku je řada možností, kde si dát tu svoji nejoblíbenější příchuť. Zjišťovali jsme pro vás zajímavosti, ceny i otevírací dobu oblíbených zmrzlinových zastavení.
4 fotografie

Točenou či kopeček? Víme, kam na Příbramsku zajít a kolik stojí

Volný čas
Loděnice remizovala doma s rezervou Sedlčan 2:2
Fotbalová I. B třída rozmotá zápletku ohledně posledního sestupového místa až v posledním kole. Rezerva Sedlčan už mohla mít klid, avšak v Loděnici ztratila vedení 2:0 a brala jen bod. Navíc jí situaci zkomplikoval výbuch Nové Vsi pod Pleší na hřišti Tlustice, kde čtvrtý tým prohrál vysoko 1:7. Se soutěží se prohrou rozloučilo béčko Dobříše a prohrály rovněž Petrovice.
113 fotografií

Debakl Nové Vsi. Dobříš se rozloučila prohrou. Komplikace pro Sedlčany

Kraje
Fotbalisté Dobříše slaví záchranu v krajském přeboru
Mohou si oddychnout a pocítit velkou úlevu. Fotbalisté Dobříše zvládli důležitý domácí zápas, ve kterém Sedlčany doma přejeli 6:2. Navíc jim velkou radost udělal nedělní výsledek z Mnichova Hradiště, které prohrálo s Poříčím nad Sázavou 1:2 a před posledním kolem mají svěřenci Jiřího Rychlíku k dobru bezpečný čtyřbodový náskok.

Dobříš slaví záchranu v krajském přeboru, doma přejela Sedlčany

Kraje
Příbramský půlmaraton na TGM.
/FOTO, VIDEO/ Přestože jsou poslední dny plné deště, měla by nás podle předpovědí čekat slunečná sobota a alespoň teplá neděla. O víkendu si přijdou na své milovníci fesťáků a sportu. Z TGMka odstartuje půlmaraton, Na Hradbách se rozezní hudba, Příbram Bobcats a Prague Mustangs si budou na Spartaku vyřizovat účty a Dobříš zažije rodinnou pohodu.
7 fotografií

Na co se těšit o víkendu? Příbramsku vládou festivaly a sport

Volný čas
Připomínka narození Josefa Balabána v Dobříši
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Tematická akce k výročí narození Josefa Balabána se v Dobříši uskutečnila přesně po 130 letech od jeho narození. Legionář, voják, člen Obrany národa a především jeden ze zpravodajsko-sabotážní skupiny známé jako Tři králové se narodil 4. června 1894. V úterý 4. června se u Hájovny Obora, kde stál jeho rodný dům, konala vzpomínková akce.  
15 fotografií

Podívejte se: Hrdina Josef Balabán se narodil před 130 lety v Dobříši

Příbramsko
Fotbalisté Dobříše musí v posledních třech kolech krajského přeboru pořádně zabrat.
Pořádná makačka čeká v závěrečných třech kolech fotbalisty Dobříše. Pád druholigové Příbrami o patro níž jim totiž přichystal komplikaci v sestupových bojích. Aktuální čtrnáctá příčka v krajském přeboru totiž jim totiž k záchraně nemusí stačit a tak nezbývá nic jiného, než v posledních třech kolech pořádně zabrat a dostat pod sebe Mnichovo Hradiště.

Komplikace! Dobříš kvůli sestupu Příbrami pod čarou. Rychlík: Máme mít víc bodů

Kraje
Pavel Krása čtyřmi góly řídil vysokou výhru Nové Vsi pod Pleší.
Fotbalová I. B třída má tři kola čím dál tím jasnější rozuzlení. O postupujících i sestupujících už je de facto jasno. Zbývá odhalit poslední tajenku, jestli ještě jeden tým nedostane padáka na základě bodového koeficientu. Čtvrtá Nová Ves pod Pleší rozstřílela Černolice, zatímco rezerva Dobříše podlehla doma vysoko lídrovi. Derby mezi béčkem Sedlčan a Petrovicemi skončilo remízou.

I. B třída: Debakl Dobříše s lídrem i remíza v derby. Nová Ves zničila Černolice

Kraje
O záchranu bojující Dobříš další cenný bod se silnou Velimí.
Fotbalisty Dobříše čeká v závěru sezony těžká šichta stejně jako v průběhu celé jarní části. Psychickou vzpruhou pro ně může být bezbranková remíza na půdě silné Velimi, která se nachází na čtvrtém místě krajského přeboru. Trenér Jiří Rychlík uhraný bod bere. Jeho svěřencům ale značně komplikuje situaci pád Příbrami ze druhé nejvyšší soutěže, ale hlavě také možný sestup i jejího béčka z divize.

Dobříš uhrála ve Velimi bezbrankovou remízu. Cenný bod dobrý, ale ….

Kraje
Nová Ves pod Pleší doma opět vyhrála.
Bez větších překvapení se odehrálo poslední kolo fotbalové I. B třídy z pohledu týmů z Příbramska. Nová Ves pod Pleší odrazila doma atak Loděnice na čtvrté místo a porazila jí 1:0. Sama si před ní vybudovala už pětibodový náskok. Rezerva Sedlčan vyhrála na půdě předposledního Jílového a udělala další krok k záchraně. Naopak jistě mířící celky Petrovic a béčka Dobříše do okresního přeboru opět prohrály.

I. B třída: Nová Ves uhájila čtvrté místo. Sedlčany udělaly krok k záchraně

Kraje
Dálnice - Ilustrační foto
Pohodověji, než bývalo zvykem, by se mělo během léta jezdit řidičům na Příbramsku. Alespoň díky tomu, že by je neměly omezovat rozsáhlejší objížďky na dálnici D4 a dalších klíčových silničních tazích – pokračování dálnice I/4 či na silnici první třídy I/18, jež mimo jiné spojuje Příbram a Sedlčany. Zde si řidiči v minulosti užili omezení ažaž; dlouhodoběji plánované opravy se však podařilo dokončit před dvěma roky.

Objížďky by letní provoz na Příbramsku letos nijak významně zkomplikovat neměly

Příbramsko
Filip Dort prožil v Opavě krásný rok. Foto: Archiv Ondřej Ludvíka
/FOTOGALERIE/ Angažmá v Opavě mu otevřelo dveře do ligy. Technicky dobře vybavený záložník přišel tehdy do SFC z rezervy pražské Sparty a během chvilky se stal klíčovým hráčem ligového nováčka. Premiérová sezona mezi elitou mu vyšla excelentně. Fanoušky bavil svými parádními kousky, dařilo se mu střelecky. S jedenácti brankami se výraznou měrou podílel na záchraně. Nyní ve třiačtyřiceti letech už fotbal nehraje. V rodné Dobříši trénuje žáky a jako správce budov pracuje pro Mercedes.
25 fotografií

V Opavě prožil Filip Dort životní sezonu. Nyní pracuje pro Mercedes

Fotbal
Béčko Dobříše už s jistotou ví, že padá o soutěž níž.
S přibývajícím koncem sezony se čím dál tím víc sledovanější soutěží stává fotbalová I. B třída. Z příbramského pohledu skupina E už zná jisté tři sestupující, mezi kterými jsou Petrovice a béčko Dobříše, které schytalo debakl v Dolních Břežanech. Další výprask dostala Nová Ves pod Pleší od rezervy Sedlčan, která si díky třem bodům vyšvihla najednou díky koeficientu na mimo sestupovou pozici.

I. B třída: Výprask Nové Vsi i béčka Dobříše. Sedlčany vykročily k záchraně

Kraje