ŠTÍTEK: DVD

Malina Brothers
Rychnov nad Kněžnou - Bratři Malinové, banjista Luboš (Druhá tráva), kytarista Pavel a houslista Josef, se společně sešli na pódiu v unikátním projektu nazvaném Malina Brothers. K němu přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku (Spirituál kvintet).

Přijíždějí Malina Brothers

Volný čas
Michal Nesvadba s dětmi.
Kouzelný Michal je první hračkou na světě, která si může vybrat, kdo si s ní bude hrát! Pořad pro děti Michala Nesvadby s názvem „Michal na hraní“ dorazí v sobotu 10. března v 10 hodin i do přerovského kina Hvězda a vy na něm rozhodně nemůžete chybět!
15 fotografií

Michal Nesvadba pobaví děti v Přerově

Přerovsko
Koncert Pěveckého sboru Gymnázia Benešov a jeho hostů v aule školy.
Benešov /FOTOGALERIE/ - Nevšední, multižánrový, talentuplný, tak by se dal popsat Vánoční koncert pěveckého sboru Gymnázia Benešov a jeho hostů. Slovo hosté je poněkud zavádějící, protože šlo o studenty benešovského gymnázia, kteří zpívají či hrají na hudební nástroj a rozhodli se návštěvníkům koncertu zpříjemnit předvánoční čas.
48 fotografií

Koncert pěveckého sboru gymnázia a jeho hostů se povedl

Volný čas
DVD Bigbít Plzeň sobě
Plzeň – Téměř dva roky po velkém koncertě Bigbít Plzeň sobě – jednom z vrcholů roku 2015, kdy Plzeň byla Evropským hlavním městem kultury, připomíná tuto událost DVD, které právě vyšlo ve vydavatelství AVIK.

Vyšlo DVD Bigbít Plzeň sobě

Volný čas
Hugh Jackman ve filmu Logan: Wolverine
Který fanoušek komiksů od značky Marvel by neznal Wolverina? Populární hrdina James Howlett (jehož přezdívka znamená česky Rosomák) je známý také jako Logan. S Hulkem, Spider-Manem a Iron-Manem patří k nejslavnějším komiksovým postavám Marvelu a připomeňme, že se již od mládí liší od ostatních, je totiž jedním z prvních mutantů-lidí s mutagenem X. Poprvé se objevil v komiksu The Incredible Hulk (1968), kde svedl bitvu právě proti Hulkovi.
4 fotografie

Dejte si jiného Wolverina. Dejte si ho noir!

Film a televize
Letní kino v Roštíně: promítalo se tam od roku 1968 téměř až do konce tisíciletí, s příchodem technologie DVD však areál doplatil na malou návštěvnost a teď už skoro dvacet let chátrá.
Zatímco před třiceti lety praskala ve švech a areály měla každá větší obec, na přelomu tisíciletí sláva letních kin notně upadla. Dnes je často připomínají jen opuštěné promítací plochy, v posledních letech to ale vypadá, že si i na Kroměřížsku znovu získávají oblibu.

Letní kina? Zábava, která se po letech vrací na scénu

Kroměřížsko
Pustinu na DVD čeká křest ve Studiu Hrdinů.
Ústecký kraj - Už v pondělí 10. dubna nabídne pražské Studio Hrdinů premiérovou projekci „filmového zpracování divadelní hry" Pustina. Hry, reflektující „život a dílo" Pavla Zajíčka, jedné z nepřehlédnutelných osobností české nezávislé kultury, básníka, výtvarníka, hudebníka a zakladatele kapely DG 307.
6 fotografií

Pustinu na DVD čeká křest ve Studiu Hrdinů

Volný čas
Hana Toufarová
Hana Toufarová profesionálně vede brněnské fitcentrum AC Fitness, které začala budovat prakticky od nuly a dnes je jedním z nejlepších v Brně. Nejvíce obdivuhodné je ale její zaujetí, s jakým již šestnáctý rok trénuje děti a mládež v neziskové organizaci Aerobik Centrum Brno.

Hana Toufarová, majitelka AC Fitness a AC Brno

Jihomoravský kraj
DVD
Když máte rádi nějaký film, pravděpodobně si ho koupíte na DVD či Blu-ray nosiči a pak se na něj ve chvílích volna podíváte. Stejně tak se rádi díváte na videa z rodinných oslav, z dovolených, na záběry, jak rostou děti. A na to potřebujete většinou pořádný přehrávač či rekordér.

Jak vybrat domácí kino

Domácnost
Ilustrační foto
Karlovarský kraj - Kolem 35 milionů korun dosahovala hodnota padělků či napodobenin značkového zboží, které zabavili v loňském roce celníci především na tržištích v Karlovarském kraji. Nelegální zboží pak objevili i v některých „kamenných" obchodech.

Padělky za 35 milionů korun zabavili celníci v regionu

Z okolí
Ilustrační foto.
Praha - Nevhodné vánoční dárky je možné vrátit u řady obchodníků do poloviny ledna. Vrácené zboží musí být nepoužité, v původním stavu a v originálním balení. Možnost vrátit zboží se nevztahuje například na CD, DVD, počítačové hry či produkty osobní hygieny. Vrácené zboží obchodníci prodávají se slevou, zájem je velký. Vyplývá to z ankety mezi prodejci.

Nevhodné dárky je možné vrátit u řady obchodníků do půlky ledna

Ekonomika
Prago Union
Ústí nad Labem - Legendární čeští hip hopoví ekvilibristé přivezou na unikátní kulturní loď do Vaňova v úterý od 20.00 své zatím poslední řadové album „Smrt žije", příběhy o životě. Den poté zde vystoupí české improvizační trio Impra, v osobě Ondřeje Krále pocházejícího z Ústí nad Labem.

Hip hopoví Prago Union? Zas to rozjedou na Cargo Gallery

Volný čas
Kriminální thriller Rudý kapitán na DVD.
Praha - Kriminální thriller Rudý kapitán u nás v současné době vychází na DVD, ale slaví zároveň i úspěch na mezinárodním filmovém poli. Byl totiž zařazen do soutěžní sekce prestižního estonského filmového festivalu Black Nights. Jeho 20. ročník se uskuteční v Tallinnu od 11. do 27. listopadu a Rudý kapitán bude soutěžit s dalšími 12 snímky z celého světa.

Film Rudý kapitán vychází na DVD a jede do světa

Z okolí
Rudý kapitán.
Praha - Kriminální thriller Rudý kapitán u nás v současné době vychází na DVD, ale slaví zároveň i úspěch na mezinárodním filmovém poli. Byl totiž zařazen do soutěžní sekce prestižního estonského filmového festivalu Black Nights. Jeho 20. ročník se uskuteční v Tallinnu od 11. do 27. 11. a Rudý kapitán bude soutěžit s dalšími 12 snímky z celého světa.

Film Rudý kapitán vychází na DVD a jede do světa

Volný čas
Divadlo Járy Cimrmana. Ilustrační foto.
Praha - Diamantovou desku předala ředitelka společnosti Supraphon Iva Milerová zástupcům Divadla Járy Cimrmana, které vstoupilo do jubilejní padesáté sezony, za 1,630.000 prodaných zvukových nosičů s hrami geniálního všeuměla. Současně byla pokřtěna velká vinylová kolekce LP a jedno unikátní DVD.

Divadlo Járy Cimrmana prodalo 1,6 milionu zvukových nosičů

Ostatní