ŠTÍTEK: emoce

Erik Pekop.
/ROZHOVOR/ V létě se přestěhoval z Ďolíčku do Ostravy, v té době ještě nevěděl, že se na legendární stadion Bohemians vrátí už v prvním kole nové fotbalové sezony. A nyní by asi nejradši zapomněl. Když šel útočník Baníku Erik Prekop pod hlavní tribunou na televizní rozhovor, sklidil sice od domácího publika aplaus, štval ho ale druhý gól „Klokanů“. „Kladu si to za vinu,“ hlesl. „Mluvil jsem s Adamem Jánošem a upřímně mi řekl, že nechápe, jak to mohlo být uznáno,“ líčil. „Všichni v šatně jsme si to ale představovali jinak, chtěli jsme získat nějaké body. To se nepodařilo,“ dodal Erik Prekop.
17 fotografií

Aplaus i slzy, střelce Baníku přemohly v Ďolíčku emoce. Prekop: Dolehlo to na mě

Chance Liga
V hlavě 2, další křehký příběh o emocích v naší hlavě
Je to už devět let, kdy malá Riley a její emoce okouzlily diváky a posbíraly Oscara, Zlatý glóbus a další ceny za nejlepší animák roku. Teď se chytrý koncept o radosti, vzteku či strachu, které umí v mysli dospívajících udělat pěkný maglajz, vrací do kin. A je to znovu parádní a radostná jízda. Animovaný snímek V hlavě 2 stihl za devatenáct dní nasbírat v celosvětových tržbách miliardu dolarů a aspiruje na film roku.

Animák V hlavě 2 bere dech. V kinech je konečně parádní podívaná

Film a televize
Miloslav Brožek
/EXPERT DENÍKU/ Expert Deníku Miloslav Brožek byl hodně nadšený z výkonu slovenských fotbalistů proti Anglii. Nechybělo mnoho a na světě mohlo být jedno velké překvapení. Sympatickou hrou se blýskli i Slovinci. Poté, co Oblak vychytal Ronalda, sahali po senzaci. Ta se ale po penaltovém rozstřelu nekonala. Podle slov Miloslava Brožka Slovinci nezvládli penaltovou ruletu v hlavách.

Miloslav Brožek: Slováci si zaslouží velký aplaus a velké emoce Ronalda

Fotbal
Do 20 ročníku přehlídky tvořivosti a schopností dětí s postižením se jako každý rok i letos zapojily také děti z tachovských mateřinek a škol.
Báječná atmosféra plná emocí, po každém vystoupení bouřlivý aplaus a v průběhu každého představení povzbuzování tleskáním z řad publika. Tak vypadal již 20. ročník dvoudenní nesoutěžní přehlídky tvořivosti a schopností dětí s postižením nazvaný Prostor pro duši, který pořádá tradičně Domov pro osoby se zdravotním postižením Milíře. Konal se ve středu 5. a ve čtvrtek 6. června ve společenském areálu Mže v Tachově a nabídl vskutku ojedinělé zážitky.
86 fotografií

Domov Milíře uspořádal v Tachově přehlídku Prostor pro duši. Byla plná emocí

Tachovsko
Fotbalista Lukáš Plucha (v modrém)
/FOTO/ Přišel, viděl, rozhodl. Fotbalista divizního Českého Brodu Lukáš Plucha se dostal v posledním utkání s Admirou Praha na hrací plochu až patnáct minut před koncem, kdy vystřídal zkušeného Fikejze a nakonec byl za hvězdu. Ve čtvrté minutě nastavení dal totiž rozhodující gól a jeho tým zvítězil 3:2. Potlesk publika byl na místě a díky tomu se stal Plucha Osobností Deníku.
13 fotografií

Osobnost Deníku Lukáš Plucha: Velká euforie, emoce, radost celého týmu

Fotbal
Sebepoškozování je návykové a vzniká na něm závislost.
Počty případů sebepoškozování dospívajících stoupají o stovky procent. Podle odhadů se dnes týkají téměř každého pátého mladistvého. Ať už jde o řezání se, trhání vlasů, típání cigarety o vlastní kůži nebo další metody způsobující bolest, ukazuje to, že děti nedokážou správně zpracovávat emoce. Jak takové destruktivní chování dětí a mladistvých napravit? A jak léčit nejen jejich psychiku, ale celou jejich rodinu? Zeptali jsme se lékařky a psychoterapeutky Hany Deákové.

Je mi tak strašně, že mám chuť se pořezat! Jak pomoci těm, kdo se sebepoškozují

Zdraví
Moderátor Libor Bouček
Když člověk moderuje mistrovství světa v hokeji, musí své emoce držet na uzdě. Tedy nefandit jako Čech, ale zachovat neutralitu. Libor Bouček, který po mnoha jiných prestižních sportovních událostech provázel fanoušky hokejovými zápasy v pražské 02 areně a následnou oslavou na Staroměstském náměstí, to zvládl. „I když naši hráči po čtrnácti letech získali titul mistrů světa, jako první se slušelo poděkovat švýcarským fanouškům, kteří byli absolutně výjimeční, a teprve potom říci, že jsme mistři,“ říká v rozhovoru pro Deník. Zároveň je rád, že se Češi umí nadchnout. Přeje si, aby nám to vydrželo.

Při hokeji v sobě moderátor musí potlačit fanouška, říká Libor Bouček

Česko
Fanoušci a emoce během 4. finále Kooperativa NBL mezi Sluneta Ústí nad Labem a Basketball Nymburk
2 071. Přesně tolik diváků přihlíželo čtvrtému finále Kooperativa NBL mezi Ústím nad Labem a Nymburkem. S ohledem na fakt, že chyběla druhá mobilní tribuna, šlo o jednu z rekordních návštěv na basketbale v severočeské metropoli. Sluneta ale nakonec podlehla svému soupeři 78:85, přesto ji diváci vyprovázeli bouřlivým aplausem a během utkání si užili maximální zážitek.
42 fotografií

OBRAZEM: Finálové emoce aneb když žene tým za vyrovnáním série plná hala

Basketbal
K sebepoškozování sahá až pětina dětí a mladistvých.
Zraňování žiletkou, řezání do rukou a nohou, škrábání kůže do krve, štípání nebo pálení se zapalovačem. Podle odhadu odborníků u nás v posledních letech extrémně narostl počet případů sebepoškozování dospívajících. Je docela dobře možné, že někoho s tímto problémem potkáváte. Týká se totiž téměř každého pátého mladistvého. Co to vůbec je sebepoškozování, proč vzniká a jaké chyby ve výchově nejčastěji vedou k tomu, že se dítě začne sebepoškozovat? Zeptali jsme se lékařky a psychoterapeutky Hany Deákové.

Proč si tolik mladých řeže ruce či nohy? Sebepoškozování se týká každého pátého

Zdraví
Letošní květinový úplněk nastane ve čtvrtek 23. května v 15:53 SELČ,.
Pátý úplněk letošního roku už je za dveřmi. Říká se mu květinový a podle astrologů může ovlivnit náš život až do konce roku. Lidé by prý měli přehodnotit své dlouhodobé plány, případně načerpat nové síly do jejich pokračování. Důležité však je zvládat vlastní emoce a nenechat se unést nebo vyprovokovat k nepředloženým činům. V roce 2024 nastane 23. května v 15:53.

Přichází květinový úplněk. Může přinést nové příležitosti, ale i prudké emoce

Vesmír
Fotbalisté FK Mělník 1909 jako první v soutěži přemohli Lužec, doma vyhráli 3:1.
/I. B TŘÍDA/ Za jistých okolností už mohli s předstihem slavit prvenství, místo toho ale fotbalisté Lužce museli strávit vůbec první porážku v sezoně. Ve šlágru 25. kola I. B třídy se o ni zasloužil na jaře až na jedinou výjimku neomylný Mělník. Doma vyhrál 3:1. Hosté kromě kromě 21 zápasů trvající neporazitelnosti ztratili i vyloučeného střelce Zoreníka, červenou kartu viděl prakticky v jednu chvíli i vedoucí hostí Hrdlík.

Lužecká neporazitelnost skončila na mělnickém kopci. Lídr neudržel emoce

Kraje
Emoce prošpikovaly 5. semifinále Kooperativa NBL mezi ústeckou Slunetou a Děčínem. Co říct si měli i Lamb Autrey a Filip Kroutil
El Nordico baví! Čtyři fantastická utkání, v nichž Děčín i Ústí dřely na krev a každý tým si připsal dvě výhry. V pátém mači bohužel došlo na krev doslova a na hřišti i v hledišti vytryskly doposud možná trochu tlumené emoce. Byla by strašná škoda, kdyby pokazily závěr úchvatné série, kterou si basketbalový sever a vlastně celá liga tak dlouho přály.
55 fotografií

GLOSA: Emoce za hranou? Byla by škoda zkazit tak krásnou sérii

Basketbal
Emoce prošpikovaly 5. semifinále Kooperativa NBL mezi ústeckou Slunetou a Děčínem. Co říct si měli i Lamb Autrey a Filip Kroutil
El Nordico baví! Čtyři fantastická utkání, v nichž Děčín i Ústí dřely na krev a každý tým si připsal dvě výhry. V pátém mači bohužel došlo na krev doslova a na hřišti i v hledišti vytryskly doposud možná trochu tlumené emoce. Byla by strašná škoda, kdyby pokazily závěr úchvatné série, kterou si basketbalový sever a vlastně celá liga tak dlouho přály.
55 fotografií

GLOSA: Emoce za hranou? Byla by škoda zkazit tak krásnou sérii

Basketbal
Terapeutka a zážitková pedagožka Alena Wehle šíří osvětu o vysoce citlivých lidech.
Když je někdo příliš citlivý, většinou se setkává s nepochopením. Vysoká citlivost na různé podněty je často hodnocena spíš negativně. Hypersenzitivita však rozhodně není něco, za co by se měl člověk stydět. Jak se hypersenzitivita projevuje, jak s ní pracovat či jak poznat, že jste hypersenzitivní? O tom a mnohém dalším jsme se bavili s terapeutkou Alenou Wehle, která v České republice „bojuje“ za vysoce citlivé lidi.
8 fotografií

Patříte k hypersenzitivním lidem? Citlivost není ostuda, ale dar

Zdraví
Radost slovenských hokejistů.
Prohra 4:6, výhra 6:2. Když se přidají i poslední dva výsledky z přípravy (s Polskem 6:1 a s USA 2:6), mohou si slovenští hokejisté na startu mistrovství světa připadat jako na tenise. Jeden třísetový zápas by poskládali. V neděli dal tým Craiga Ramsayho zapomenout na nezdar s Němci a porazili nevyzpytatelný Kazachstán (6:2). Splnili tím povinnost a publikum v Ostravě je odměnilo aplausem. „Kdo neskáče, není Slovák,“ skandovalo se v aréně, kterou rozehřály i emoce a šarvátky, do nichž se zapojil i útočník Juraj Slafkovský (0+1).
26 fotografií

Slováci jak na tenise: Slafkovský rozdával pěsti i gesta, Ostrava poprvé skákala

Hokej
Sluneta Ústí - Armex Děčín, Kooperativa NBL 2023/2024, 5. semifinále
Sopka vybuchla. Pátým semifinále nejvyšší basketbalové soutěže doslova třásly emoce. Výrazněji vůbec poprvé v celé sérii, nicméně možná víc, než by bylo zdrávo. Oba rivalové v boji o finále si také premiérově, až na výjimky, po utkání nepodali ruce. Děčínští nemohli oprávněně pochopit absenci lékaře, který by pomohl po tvrdém střetu krvácejícímu Jordanu Ogundiranovi. Sluneta zase odsoudila chování Válečníků po utkání. Podle generálního manažera Slunety se děčínský Matěj Svoboda, který ukázal publiku vztyčené prostředníčky, zachoval jako prase.
11 fotografií

Svoboda se zachoval jako prase. Plivnul Pomikálek na Šotnara? A kde byl doktor?

Basketbal
Z fotbalového utkání I.A třídy Bohemia Poděbrady - Slovan Poděbrady (1:1)
Městské fotbalové derby v Poděbradech sledovaly tři stovky diváků a skončilo nerozhodně. Oba góly padly po hlavičkách. Bohemia plichtila na svém stadionu se Slovanem. Skóre otevřel v prvním poločase Kořínek, jehož hlavička se otřela o nohu obránce Svobody a gól byl v zápise uveden jako vlastní. O vyrovnání se postaral obránce Soukup, který hlavou usměrnil do sítě trestný kop.
58 fotografií

VIDEO, FOTO: Poděbradské derby vítěze nemělo, nenávistné emoce šly stranou

Kraje
I. B třída Středočeského kraje, skupina D, 23. kolo: SK Slavia Jesenice (na snímku fotbalisté v bílých dresech) - TJ Kunice 2:1 (2:1),
/FOTOGALERIE, OHLAS/ Potvrdili předchozí úspěch na hřišti Vyžlovky a připsali si další tři body. Tentokrát se na ně ovšem fotbalisté jesenického áčka pořádně nadřeli. V domácím utkání 23. kola svojí skupiny krajské I. B třídy s Kunicemi totiž relativně brzy prohrávali, ale na konci poločasu vstřelili dvě branky a ve druhém dějství už těsný výsledek uhájili. I díky této výhře si slávisté upevnili v tabulce třetí příčku o bod před Kácovem a se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí tandem.
80 fotografií

Náročný zápas plný emocí ovládla Jesenice. Jsme za to rádi, oddechl si trenér

Fotbal
Derby mezi Lány a Mšecí Novým Strašecím jsou vždycky na ostří, na archivním snímku to předvádí Petr Buršík.
Derby s opravdu vším, co k tomu patří? Skoro, na Lánech se v sobotu hrála bitva, které nechyběly góly, skluzy, zákroky za hranou, provokace, bohužel i sprosté urážky na obou stranách. Snad jen diváků mohlo být víc, za to ale mohlo psí počasí. Hosté ze Mšece/Nového Strašecí sice vedli, ale náskok neuhájili a Lány po remíze 1:1 udržela domácí sezonní neporazitelnost. V I. B třídě dál oba celky patří ke špičce.

Na ostří nože! Derby Lány - Strašecí s emocemi i dvěma červenými

Kraje
Z basketbalového utkání play off Kooperativa NBL Nymburk - Olomoucko 103:81
Basketbalisté Nymburka vstoupili do čtvrtfinále play off Kooperativa NBL výhrou 103:81 nad Olomouckem a ujali se vedení v sérii. Hanáci se sice dlouho drželi a ještě po třech čtvrtinách bylo skóre vyrovnané, ale v poslední čtvrtině Nymburk dominoval a s přehledem si připsal první vítězství. Ty Gordon k tomu přispěl 20 body, Jaromír Bohačík 16 body. Olomoucku nestačilo ani 31 bodů Amina Adamua, který si vytvořil osobní rekord v NBL.
44 fotografií

FOTO: Nymburk rozhodl o vítězném vstupu do čtvrtfinále až v poslední čtvrtině

Basketbal
Martin Králik v zápase Dynama s Libercem (3:2) bojuje s hostujícím Žambůrkem.
Veliké zklamání, vzápětí ještě větší radost! „Ty emoce byly veliké,“ potvrdil trenér fotbalistů Dynama Jiří Lerch poté, co jeho svěřenci v zápase s Libercem přišli ve třetí minutě nastavení o jednogólový náskok, ale v šesté minutě nastaveného času dali vítězný gól a v boji o záchranu v I. lize po výhře 3:2 s Libercem získali nesmírně cenné tři body.
88 fotografií

Ty emoce byly nádherné, usmíval se trenér Dynama

FORTUNA:LIGA
Zdenko Frťala v diskuzi s rozhodčími během minulé sezony
Až se Teplice v neděli ve tři odpoledne postaví na Stínadlech Hradci Králové, do boje je z lavičky nepovede jejich trenér Zdenko Frťala. Poprvé v životě totiž vyfasoval jednozápasový trest za čtyři žluté karty. „Když karty pro trenéry nebyly, byl jsem impulsivnější. To bych stál častěji. Zklidnil jsem se," říká uznávaný stratég, jehož „skláři" po skvělém vstupu do jara tři duely v řadě nezvítězili.
39 fotografií

Teplický Frťala má stopku za čtyři žluté. Navrhuje schůzku trenérů s rozhodčími

FORTUNA:LIGA
Zdenko Frťala v diskuzi s rozhodčími během minulé sezony
Až se Teplice v neděli ve tři odpoledne postaví na Stínadlech Hradci Králové, do boje je z lavičky nepovede jejich trenér Zdenko Frťala. Poprvé v životě totiž vyfasoval jednozápasový trest za čtyři žluté karty. „Když karty pro trenéry nebyly, byl jsem impulsivnější. To bych stál častěji. Zklidnil jsem se," říká uznávaný stratég, jehož „skláři" po skvělém vstupu do jara tři duely v řadě nezvítězili.
39 fotografií

Teplický Frťala má stopku za čtyři žluté. Navrhuje schůzku trenérů s rozhodčími

FORTUNA:LIGA
Slavoji Kladno se na jaře nedaří, ze dvou zápasů nemá ani bod.
Nedělní velikonoční fotbalové dopoledne na Kladensku se moc nepovedlo. Na Novu nebylo derby se Slovanem ani dohráno kvůli inzultaci rozhodčího Michala Kalíka slovanistou Milanem Pavloskem před zahráváním penaltového rozstřelu (hráč hodil na sudího lahev s vodou). Podrobnosti k zápasu připravujeme, ale hustá atmosféra pokazila také konec duelu I. B třídy mezi Lhotou a Slavojem Kladno.

Derby Novo - Slovan nedohráno kvůli inzultaci, v emocích se končilo i ve Lhotě

Kraje
Petr Rada je od léta trenérem Dukly Praha a objíždí druholigové stadiony.
Ve výčtu nejvášnivějších trenérů českého fotbalu nemůže chybět Petr Rada. Pětašedesátiletý lodivod pražské Dukly nejenom dává emoce sám najevo, ale také budí vášně mezi fanoušky. Svými výroky a chováním dělí fotbalové příznivce na dva tábory – jedni se tomu rádi zasmějí, zatímco druzí někdejšího reprezentačního trenéra odsuzují.
9 fotografií

Legendární tři žongly i rekordní flastr za rasismus. „Rapl“ Rada se nemění

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Nedělní klání domácích Knínic s hosty z Drnovic v Boskovicích skončilo potyčkou. Ilustrační snímek.
Vyhrocený fotbalový zápas, kterému nechyběl gól, drama ani konflikt, mohli fanoušci sledovat v Boskovicích na Blanensku. Odehrálo se tam nedělní klání domácích Knínic s hosty z Drnovic, které doprovázela napjatá atmosféra. Vyústila v udělení tří červených karet, slovní potyčky i požďuchování a následný fyzický střet dvou hráčů. Do konfliktu se pustili i diváci. Emoce musel utišit rozhodčí.

Okresní přebor na Blanensku. Emoce, tři červené karty, nadávky i strkanice

Blanensko
Ilustrační foto
Poklidný start? Zapomeňte! Začátek jarní části I. B třídy v Pardubickém kraji provází další nepříjemná kauza, která by k fotbalu rozhodně neměla patřit. Zápas mezi domácím Rváčovem a Horním Jelením provázel konflikt u střídaček, ve kterém se do sebe pustili hráč hostů s asistentem trenéra domácího týmu. "Souboj" skončil vlnou peprných slov a úderem hlavou. Více si přečtete v našem článku.

Konflikt u střídaček skončil úderem hlavou. Moc mě to mrzí, lituje Aleš Meloun

Kraje
Páté finálové utkání středočeské krajské ligy mezi Čáslaví a Rakovníkem.
V základní části odehrál za hokejový Rakovník 14 zápasů, ve kterých se trefil pouze dvakrát, ve vyřazovacích bojích si to ale útočník Vojtěch Kovářík plně vynahradil. V semifinále se trefil jednou a ve finále přidal další čtyři branky včetně dvou nejdůležitějších v rozhodujícím pátém zápase. „Měl jsem střeleckou smůlu. Naštěstí se mi to teď vrátilo a dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ zářil po utkání rakovnický hrdina, který vstřelil rozhodující gól v prodloužení po souhře s Matějem Kosem.
78 fotografií

Výbuch emocí, nejlepší pocit na světě, zářil rakovnický hrdina Kovářík

Hokej