ŠTÍTEK: Euro NCAP

Nárazový test Mercedes-Benz EQA a EQS
Nárazové testy nejsou jen hodnotícím nástrojem agentury Euro NCAP. Nárazové testy často podnikají i samotné automobilky, a často pak dávají na odiv jejich výsledky. Dělá to třeba Volvo, a dělá to i Mercedes, který před několika lety nasimuloval celkem legendární střet Smartu a limuzíny třídy S – tedy střet nejmenšího a největšího osobního modelu portfolia. Nyní značka s třícípou hvězdou představuje další a dost významný nárazový test. Vůbec poprvé veřejně prezentuje srážku dvou elektromobilů.
14 fotografií

Mercedes-Benz poslal v nárazovém testu proti sobě dva elektromobily

Automagazín
Test Euro NCAP
Nejnovější asistenční technologie v modelu ID.5 byly organizací Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) oceněny čtyřmi ze čtyř možných bodů, a tím si vysloužily nejlepší možnou známku „velmi dobře“. Organizace Euro NCAP rozšířila svá hodnocení i mimo klasické nárazové zkoušky a nyní navíc uskutečňuje také „testy asistenčních systémů“ se strukturovaným systémem hodnocení vlastností komfortních a bezpečnostních asistenčních funkcí. Spotřebitelé si tak mohou udělat realistickou představu o výkonnosti aktuálních asistenčních systémů.

Volkswagen ID.5 dosáhl nejvyššího hodnocení v testu asistenčních systémů

Autosalon
Špičkové hodnocení v referenčním testu bezpečnosti vozů nezávislé organizace Euro NCAP získala Škoda Fabia nové čtvrté generace.
/FOTOGALERIE/ Špičkové hodnocení v referenčním testu bezpečnosti vozů nezávislé organizace Euro NCAP získala Škoda Fabia nové čtvrté generace. Získala celkem pět hvězdiček. S celkovým počtem 78 % možných bodů patří Fabia aktuálně k nejbezpečnějším vozům ve své třídě. Od roku 2008 získaly všechny nové modely značky Škoda nejvyšší možné hodnocení.
7 fotografií

Nová Fabia uspěla v testech bezpečnosti na evropské úrovni

Boleslavsko
Škoda Octavia 4x4 combi
Mladá Boleslav - S novou generací vozu Octavia Combi a Octavia Combi 4×4 pokračuje Škoda Auto ve své modelové ofenzívě. Prodej modelu Octavia Combi v Evropě bude zahájen v květnu 2013 – jen několik týdnů po uvedení na trh modelu Octavia s karoserií liftback. Od června navíc startuje prodej další novinky v podobě vozu Octavia Combi 4×4 se zdokonaleným systémem pohonu všech kol a mezinápravovou spojkou Haldex páté generace.

Nová Škoda Octavia přijíždí s pohonem všech čtyř kol

Ekonomika
Ford B-MAX
Praha /TEST, FOTOGALERIE/ - Ve Fordu mohli vzít fiestu a jen ji trochu „přifouknout". Ale to by bylo příliš jednoduché a asi by to ani nikoho neohromilo. Zato malé MPV s posuvnými zadními dveřmi a bez středového sloupku – to už vypadá hodně zajímavě.
10 fotografií

Ford B-MAX: Když obyčejné dveře nestačí

Auto
Peugeot 208
Písek „Peugeot 208 dokázal na první pohled neproveditelné zachoval si kompaktní vnější rozměry a současně vylepšil obyvatelnost vnitřního prostoru. Je kompaktní, obratný, výkonný. Moderní design se zde snoubí s komfortem, elegancí a špičkovými technologiemi." Reklamní slogan nebo skutečnost? Peugeot 208 jsme si půjčili od píseckého prodejce VETO CZ a jeli si to ověřit. A verdikt? Slogan rozhodně říká pravdu.

Test: Peugeot 208 - malé auto, které překvapí velkým prostorem

Písecko
Civic z roku 1972 a 2012
Tokio - Společnost Honda letos slaví 40. výročí modelu Civic, který byl poprvé představen v roce 1972. Od této doby překročil počet prodaných modelů 20 milionů kusů na celém světě.

Honda slaví čtyřicátiny modelu Civic

Auto
Deník testoval Škodu Citigo
Praha - Cena třídveřové verze Citigo má začínat na necelých 180.000 Kč, v současnosti firma ale nabízí dražší výbavové stupně Ambition a Elegance od 194.900 Kč, respektive 209.900 Kč. Nižší výbavový stupeň Active a pětidveřová karoserie se do nabídky dostanou v roce 2012.
6 fotografií

Nový model Škoda Citigo míří k zákazníkům

Ekonomika
Nová generace Citroënu C3 přichází po sedmi letech od uvedení prvního modelu.
Po sedmi letech a více než dvou milionech vyrobených vozů modelové řady Citroën C3 přišla v loňském roce na řadu generační obměna.

Nová tvář Citroënu C3

Auto