ŠTÍTEK: FedEx

Letiště Brno-Tuřany
Historicky nejvíce cestujících na dovolenkových letech odbavilo během dvou prázdninových měsíců Letiště Brno-Tuřany. Z Brna v červenci a srpnu odletělo více než dvě stě tisíc pasažérů, což je více než před dobou covidu. Celkový počet cestujících od začátku roku ke konci září čítal zhruba 420 tisíc cestujících. Brněnské letiště tak může slavit návrat k časům před příchodem pandemie.

Brněnské letiště odbavilo v létě na dovolenou rekordní počet pasažérů

Brněnsko
Muzeum v Kovářské navštívil syn legendy 100. bombardovací skupiny USAF Curtis Wilson.
Další skvělá návštěva v Muzeu letecké bitvy nad Krušnohořím 11. 9. 1944 v Kovářské… Po mnohaměsíční pauze koronavirových restrikcí a omezení cestování jsme v muzeu přivítali první americké hosty. Přijel Curtis Wilson, je synem jedné z velkých legend 100th Bomb Group, Charlese „Hong Kong“ Wilsona, pilota čtyřmotorového bombardéru Boeing B – 17G od 350th BS.
4 fotografie

Muzeum v Kovářské navštívil syn legendy Curtis Wilson

Čtenář reportér
Vozidla bezpečnostních složek u místa střelby v americkém městě Indianapolis, 16. dubna 2021.
Mladík, který v noci na pátek zabíjel v areálu kurýrní firmy FedEx v americkém Indianapolisu, si dvě poloautomatické pušky použité při útoku pořídil legálně. Brandon Hole tak učinil několik měsíců poté, co mu byla zabavena brokovnice kvůli obavě jeho matky o jeho duševní zdraví, oznámila podle amerických médií policie. Agentura AP v neděli napsala, že ve státě Indiana platí zákon zavedený ve snaze nákupům zbraní za takovýchto okolností zabránit.

Střelci z Indianapolisu loni zabavili brokovnici, pak si koupil dvě pušky

Svět
Mackenzie Hughes.
Sea Island - Poslední letošní turnaj PGA Tour vyhrál v rozstřelu čtyř golfistů na třetí dodatečné jamce kanadský nováček Mackenzie Hughes a získal první titul v kariéře. Turnaj RSM Classic na Sea Island v Georgii se dohrával až dnes poté, co v neděli skončil bez vítěze kvůli tmě.

Nováček Hughes ovládl v rozstřelu závěrečný turnaj PGA

Ostatní sporty
Ilustrační foto
Chicago - Dvacet lidí utrpělo zranění poté, co se v pátek na chicagském O'Hareově letišti v USA krátce před startem vznítilo letadlo se 170 lidmi na palubě. V noci na dnešek o tom informovala agentura Reuters. Do problémů se dostal boeing společnosti American Airlines. Aerolinky následně oznámily, že potíže způsobila mechanická závada na motoru.

V Chicagu se vznítil boeing se 170 lidmi na palubě, 20 zraněných

Svět
Dustin Johnson.
Napa - Dustin Johnson korunoval mimořádně vydařenou sezonu vítězstvím v anketě golfistů o nejlepšího hráče roku na PGA Tour. Dvaatřicetiletý Američan, jenž letos ukončil triumfem na US Open čekání na první titul kategorie major, dostal přednost před Jasonem Dayem, Rorym McIlroyem, Adamem Scottem, loňským vítězem Jordanem Spiethem a Henrikem Stensonem.

Golfistou roku na PGA Tour byl zvolen po pohádkové sezoně Johnson

Ostatní sporty
DOSTAT SE NAHORU a hrajeme. Extrémní golf zpočátku ten obyčejný moc nepřipomíná. Pořád se ale musí trefit jamka.
Východní Čechy, Říčky - Další významná golfová událost je za dveřmi. Po finále FedEx Cupu předminulý víkend, Ryder Cupu uplynulý víkend, je na víkend nejbližší připravena významná událost lokálního charakteru - 2. ročník Říčkovského extrému na sjezdovkách vrchu Zakletý.

Extrémní golfové hřiště v Říčkách je připraveno

Ostatní sporty
Jason Day na Prezidentském poháru
Melbourne - Světovou golfovou jedničku Jasona Daye dál trápí zranění zad. Osmadvacetiletý hráč kvůli tomu musel zrušit listopadové starty na Australian Open v Sydney a na Světovém poháru v Melbourne, kde měl obhajovat dvojnásobné vítězství z roku 2013. Tehdy vyhrál soutěž jednotlivců i dvojic, kterou ovládl spolu s Adamem Scottem.

Day nebude obhajovat Světový pohár, trápí ho bolavá záda

Ostatní sporty
Golfista Rory McIlroy.
Atlanta - Rory McIlroy předvedl dramatický závěr golfové sezony. Na Tour Championship v Atlantě se nejdříve dotáhl na posledních jamkách do čela a nakonec v Atlantě poslední turnaj sezony na okruhu PGA vyhrál na čtvrté jamce v rozstřelu. Díky tomu ovládl i hodnocení FedEx Cupu a získal bonus deset milionů dolarů. K tomu bral ještě 1,53 milionu za třináctý turnajový vavřín na PGA.

Strhující závěr. McIlroy ovládl turnaj v Atlantě i FedEx: Neskutečné

Ostatní sporty
Prime Air
Seattle (USA) - Americký internetový prodejce Amazon představil první ze 40 letadel, která budou pod značkou Prime Air tvořit jeho vlastní síť pro nákladní leteckou přepravu. Firma chce tímto způsobem získat větší kontrolu nad dodávkami svého zboží zákazníkům.

Amazon představil své první letadlo Prime Air

Ekonomika
Ilustrační foto.
Praha - Pražské letiště vloni odbavilo 50.000 tun nákladu. Na dnešním slavnostním zahájení provozu nákladní linky firmy UPS mezi Kolínem nad Rýnem, Prahou a Budapeští to řekl předseda představenstva Českého Aeroholdingu Václav Řehoř. Podobný výsledek, 50.900 tun, odbavilo letiště i v roce 2014. Letos pak společnost očekává osmiprocentní růst.

Pražské letiště vloni odbavilo 50 tisíc tun nákladu

Ekonomika
Ilustrační foto.
Praha - Pražské letiště vloni odbavilo 50 tisíc tun nákladu. Na úterním slavnostním zahájení provozu nákladní linky firmy UPS mezi Kolínem nad Rýnem, Prahou a Budapeští to řekl předseda představenstva Českého Aeroholdingu Václav Řehoř. Podobný výsledek, 50.900 tun, odbavilo letiště i v roce 2014. Letos pak společnost očekává osmiprocentní růst.

Pražské letiště vloni odbavilo 50 tisíc tun nákladu

Podnikání
Stephen Curry z Golden State.
New York - Nejlepším sportovcem letošního roku podle tiskové agentury Associated Press byl basketbalista Stephen Curry, který v minulé sezoně NBA dovedl Golden State k zisku titulu po 40 letech. Zároveň byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže. Září i v novém ročníku, který jeho tým zahájil rekordní sérií 24 vítězství a Curry je nejlepším ligovým střelcem.

Basketbalista Curry byl zvolen nejlepším sportovce podle agentury AP

Ostatní sporty
Tiger Woods
Greensboro - Tiger Woods nezvládl závěr turnaje Wyndham Championship a místo útoku na první vítězství na okruhu PGA Tour po téměř dvou letech se v Greensboro propadl na dělené desáté místo. Ačkoliv i to je pro někdejší suverénní světovou jedničku nejlepší umístění od roku 2013, na postup do play off lukrativního FedExCupu to nestačilo a pro amerického golfistu tak skončila sezona.

Konec sezony. Woods zase nezískal trofej a přiznal: Nezvládl jsem to

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Amsterodam - Americká zasilatelská firma FedEx Corp. nabídla za převzetí nizozemského přepravce zásilek TNT Express 4,4 miliardy eur (121 miliard Kč). Převzetím chce FedEx posílit v přepravě balíků v Evropě. Vyplývá to z dnešního společného prohlášení firem.

FedEx koupí TNT Express za 4,4 miliardy eur

Ekonomika
Ilustrační foto
Amsterodam - Americká zasilatelská společnost United Parcel Service (UPS) odstoupila od plánu převzít nizozemskou TNT Express. UPS to dnes odůvodnila tím, že Evropská komise se chystala transakci kvůli narušení hospodářské soutěže zablokovat. Pro TNT je zrušení akvizice těžká rána a její akcie na zprávu reagovaly propadem na zhruba polovinu.

UPS kvůli postoji Bruselu odstoupila od převzetí nizozemské TNT

Ekonomika
Washington /ANIMACE/ – Někdejší šéf teroristické sítě Al-Káida Usáma bin Ládin, kterého loni v květnu zabilo v pákistánském Abottábádu americké komando, byl pohřben v souladu s muslimskými tradicemi. Shození jeho těla do moře nepřihlíželi z paluby lodi USS Carl Vinson žádní členové posádky. Vyplývá to z odtajněných vnitřních e-mailů příslušníků americké armády, o nichž dnes informovala agentura AP. O maximálním utajení pohřbu svědčí i fakt, že mrtvola byla vysokými důstojníky označována jako „FedEx package", tedy balík zmíněné americké spediční služby.

Odtajněné e-maily odhalily detaily bin Ládinova pohřbu

Svět