ŠTÍTEK: Friedrichshafen

Letec Jan Vodička.
/ROZHOVOR/ Vynikající stopu zanechali volejbaloví Lvi na špičkově obsazeném turnaji ve francouzském Chaumont. V konkurenci domácího výběru, Nancy a Friedrichshafenu dosáhli na dvě výhry a stejné místo v konečném pořadí. „Moje pocity jsou pozitivní. Hráli jsme proti kvalitním soupeřům, předváděli dobrý volejbal a celkově nám to vyšlo,“ usmíval se 22letý smečař Lvů Jan Vodička.

Lvi se ukázali v Chaumont. Cítil jsem se jak v Lize mistrů, řekl Vodička

Ostatní sporty
Ilustrační foto
22letý obžalovaný se srbskými kořeny včera u soudu ve Vídni přiznal, že večer 28. února zabil v koupelně v podkrovním bytě v Liesingu svou 54letou matku v noční košili nožem na chleba. "Byl to čistě vztek," uvedl.

Od sousedů: Doznal se k zavraždění matky

Z okolí
Martin Tibitanzl.
Přípravy na volejbalovou sezonu vrcholí. Pražští Lvi naberou ve čtvrtek ráno kurz Chaumont. Ve francouzském městečku na ně čeká třídenní turnaj. Čeští vicemistři se postupně utkají s německým Friedrichshafen, belgickým Menenem a domácím výběrem. „Odjíždíme v 5.30 ráno autobusem. Jsem ranní ptáče, ale takové ne,“ popisuje s úsměvem 26letý blokař Lvů Martin Tibitanzl. „Zase se tam střetneme s výbornými týmy, takže tu cestu nějak přežijeme,“ doplňuje letní posila Pražanů.

Lvi vyrážejí do Francie. Chceme se naladit na extraligu, líčí blokař Tibitanzl

Ostatní sporty
VK ČEZ Karlovarsko.
Hned dvakrát během roku 2020 byl celostátně přerušen sport kvůli pandemii koronaviru. O své potěšení tak přišli z hodiny na hodinu nejen amatérští sportovci, ale také ti profesionální, kterých se to prakticky dotklo nejvíce. Covid-19 se stal naší součástí, zejména po finanční stránce, a rok se dvěma dvacítkami tak pro ně bude znamenat velké finanční ztráty. V tématu Deníku 'Co nám covid vzal a dal' jsme si povídali o náročném roku s manažerem VK ČEZ Karlovarsko Ondřejem Hudečkem.  

Určitě nám vzal spoustu vzájemného sdílení radosti a zážitků, říká Hudeček

Sport
Ilustrační foto
Připomíná to situaci z letošního března. Volejbalisté Karlovarska bojují o čelo extraligy, jenže zásahem vyšší moci je rozjetá sezona přerušena. Tentokrát to bylo po neúplném čtvrtém kole. „Nejhorší je, že nevíme, co bude, kdy začneme trénovat, kdy zase budeme hrát, kdy začne liga, kdy Liga mistrů,“ vypočítal potíže trenér Jiří Novák.

Současná příprava se dá udržet týden až dva, odhaduje Novák

Ostatní sporty
Jakub Janouch.
/ROZHOVOR/ Volejbalová extraliga je zase silnější. A její největší hvězda našla své místo na Lužinách. Posilu číslo tři představili pražští Lvi, kterým se na rok (s opcí) upsal Jakub Janouch. Devětadvacetiletý reprezentační kapitán ověnčený dvěma tituly (2015 a 2016 Dukla Liberec) se vrací do Česka po dvouletém působení ve Friedrichshafenu. „Chtěl jsem hrát ve špičce extraligy. Lvi na to mají. A smlouva je taky dobrá,“ vysvětlil své důvody Janouch.

Hvězdná posila Lvů Janouch: Vysokých cílů se nebojím. Jsou tou nejlepší motivací

Ostatní sporty
Nejslavnější vzducholoď německé historie Graf Zeppelin
Dne 8. srpna 1929 se z amerického města Lakehurst v New Jersey vznesla vzducholoď Graf Zeppelin, která zamířila do německého Friedrichshafenu a z něj pak přes Sibiř do Tokia, odkud přes Pacifik doletěla zpět do Spojených států, aby se pak přes Atlantik vrátila do Friedrichshafenu. Na palubě měla 61 lidí včetně 25 cestujících. Byli to první pasažéři na cestě kolem světa. 
10 fotografií

Vzducholodí kolem světa? Ze smrtící zbraně v plavidlo se smetánkou

Svět
Německá policie, ilustrační foto
Zatím neznámý pachatel otrávil některé potraviny prodávané v německých supermarketech, včetně dětské výživy. Požaduje výkupné ve výši deset milionů eur, jinak chce pokračovat i jinde v Evropě. Podle německé policie zatím nejsou hlášeny žádné případy otravy.

Vyděrač otrávil v Německu dětskou výživu. Žádá miliony eur

Svět
Martin Kryštof
Berlín - Český volejbal bude mít po třech letech opět zastoupení ve Final Four Ligy mistrů. Díky přidělení pořadatelství Berlínu má jistotu, že si zahraje semifinále nejlepší klubové soutěže světa, také reprezentant Martin Kryštof. Zkušené libero ještě mohou doplnit Lukáš Ticháček z polského Rzeszówa nebo Michal Finger z jiného německého klubu Friedrichshafenu.

Kryštof si s Berlínem zahraje Final Four volejbalové Ligy mistrů

Ostatní sporty
Volejbalisté Novosibirsku trénují na jihu Čech
České Budějovice – Ruský Novosibirsk je pro volejbalový Jihostroj velkým soustem.Utkání Ligy mistrů, které poutá velkou pozornost veřejnosti, bude zahájeno dnes v 18.00 v českobudějovické Sportovní hale. „Na koho upozornit z ruského týmu? To je mi ale otázka," usmíval se včera odpoledne trenér Jihostroje ČB Jan Svoboda.

Na jihu jsou dva olympijští vítězové

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Paříž - Poprvé, když se nad Paříží objevily vzducholodě, bombardovaly ji během první světové války. Nyní ale německá firma, která slavné "zeppeliny" vyrábí, oznámila, že hodlá poskytnout své stroje společnosti Air Paris, která chystá vyhlídkové lety vzducholodí kolem Eiffelovy věže, napsal německý tisk.

Nad Paříží by brzy opět mohly létat vzducholodě

Svět
 Michal Sládeček zavítal na zápas Jihostroje s Příbramí i se synem Filípkem. Od pondělí je hráčem Zlína a soupeřem Českých Budějovic.
České Budějovice – Nejen mezi fanoušky býval velkým oblíbencem. Věčně rozesmátý pohodář ze Slovenská Michal Sládeček v létě opustil českobudějovický Jihostroj a vydal se na východ. Nyní se ale vrací zpět do české nejvyšší soutěže.

Sládeček opustil Rumunsko a míří na Moravu

Ostatní sporty