ŠTÍTEK: Genesis

Billie Eilish
Na pultech s hudbou se nyní objevuje debutová deska herce a muzikanta Igora Orozoviče, po letech se s novinkou hlásí i Petr Kolář, další albový zářez přidala kapela Mirai. Ze zahraničních umělců se s aktuálním materiálem ozvali Pet Shop Boys. Největší hity nabízí Bruce Springsteen či Genesis. V polovině května dorazí i nové album zpěvačky Billie Eilish. Novou desku vydala také Sia, nese název Reasonable Woman.

Hudba v květnu: Nové album nabídnou Billie Eilish, Sia, Mirai či Petr Kolář

Hudba
Tříhodinový koncert v parku u Bros.baru v Jindřichově Hradci 5. 8. 2020 byl velmi náročný a dlouhý, ale velice zábavný.
Od loňského března koronavirová opatření významnou měrou ovlivnila také kulturní život na Jindřichohradecku. Řada koncertů, festivalů a hudebních akcí se vůbec nekonala a tak fanoušci často přišli o setkání se svými oblíbenými hudebníky. Proto Deník některé umělce oslovil, aby vám přiblížili, jak nyní v době covidové žijí. Dnes odpovídá za kapelu Spolektiv, která zkouší v Příbrazi, kapelník Jarda Hnízdil. 
31 fotografií

Spolektiv: I když jsou zkoušky vzácné a složitě realizovatelné, jsou intenzivní

Jindřichohradecko
Do Mostu už nikdy nepřijede Elisha Blue, jeden z nejlepších bluesových kytaristů z Philadelfie, který ve věku 62 let zemřel na covid.
O fajn zábavku se nám ve čtvrtek sice postarali poslanci zápasením ve Sněmovně, ale koncerty na Benďáku přinášely radosti víc. Vloni 30. ledna to ještě stihl úžasný Manu Lanvin, jenže dalších pět koncertů do léta jsme už museli zrušit.

Někteří už nikdy nepřijedou

Čtenář reportér
Je někdo víc, protože je bílý, černý, žlutý, muž, žena, gay či lesbička? Nebo míň? Všichni jsme přišli na svět nazí. Pravda, někdo se narodil se stříbrnou lžičkou v puse, ale to neznamená, že má předplatné na štěstí. Neboť je psáno v knize Genesis: „Prach jsi a v prach se obrátíš.“
33 fotografií

Kde se rodí nenávist?

Komentáře