ŠTÍTEK: Gibraltarský průliv

Vítězství Polmanovi pořádně zhořklo. Mluví o nespravedlnosti.
Euforii z vítězství a nadšení z dokončení závodu vystřídaly hořké momenty. Tři dny po jeho slavném dojezdu do nejjižnějšího místa starého kontinentu vyškrtnul organizátor závodu NorthCape-Tarifa novopackého cyklistu a ultramaratonce Daniela Polmana z cílové listiny. V konkrétním zdůvodnění mlží, jako hlavní argument ale uvádí nedodržení pravidel závodu bez podpory.
1 fotografie

Bezpáteřní nespravedlnost, kritizuje Polman vyškrtnutí ze seznamu vítězů

Jičínsko
Poděbradští senioři se i letos přihlásili do projektu, při němž na dálku zdolávali slavný kanál.
Nymburk /FOTOGALERIE/ – Poslední úsek pomyslné trasy přes kanál La Manche zdolávali senioři z poděbradského Svazu postižených civilizačními chorobami. Přihlásili se totiž do celostátní akce Přeplavme svůj La Manche, který už popáté vyhlásil projekt SenSen (Senzační senioři) Nadace Charty 77.
22 fotografií

Senioři zdolávali La Manche v bazénu

Nymbursko
Ilustrační foto
Madrid - Do španělské enklávy Ceuta na severu Afriky dnes z Maroka proniklo 119 běženců, kteří využili silného odlivu a obešli hraniční zábrany po mořském dně. Informovala o tom agentura EFE. Je to letos poprvé, co se migrantům podařilo na španělské území dostat, naposledy skupina 185 afrických běženců překonala hraniční zátarasy v Ceutě loni v prosinci.

Využili odlivu, po dně obešli zábrany. Do Španělska proniklo 119 běženců

Svět
Brněnská plavkyně Magda Okurková.
Punta Lanchones, Brno – Čtyřiadvacetiletá brněnská dálková plavkyně Magda Okurková přeplavala Gibraltarskou úžinu a časem 3:42:42 hodiny vytvořila nové české ženské maximum. Dosavadní nejlepší výkon Abhejali Bernardové ze září 2013 překonala o 52 minut a 18 sekund.

Plavkyně Okurková překonala Gibraltar v českém maximu

Ostatní sporty
Lucie Leišová.
Lucie Leišová je dvacetiletá studentka a jedna z našich nejlepších dálkových plavkyň s obrovskou chutí pomáhat druhým. Za svůj největší plavecký úspěch považuje přeplavání Gibraltarské úžiny, což pro ni však nebyl pouze sportovní výkon, ale také důležitý milník v jejím dalším působení.

Lucie Leišová, studentka a dálková plavkyně

Středočeský kraj
Plavkyně Lucie Leišová.
Příbram – Lucie Leišová. Dvacetiletá dívka z Příbrami. Její jméno koluje veřejností v posledních dvou letech. Proslavilo ji dálkové plavání. Loni přeplavala Gibraltar, čímž si splnila svůj sen. Letos se rozhodla uplavat desítky kilometrů z Českých Budějovic po Vltavě až do Prahy.

ŘÁD SRDCE: Vyplavala téměř 150 tisíc pro muže na vozíčku

Příbramsko
Z Budějovic do Prahy plave Lucie Leišová.
Česká republika – Obrovská vůle, odhodlání a touha pomáhat. To všechno dvacetiletá studentka Lucie Leišová rozhodně má. Už loni v létě si mladá dálková plavkyně splnila svůj sen, když jako čtvrtá Češka přeplavala Gibraltarský průliv.Tehdy na moři strávila šest a půl hodiny 
a uplavala skoro 26 kilometrů.
6 fotografií

Pro Radka plave Lucka
 z Budějovic 
až do Prahy

Z okolí
Brněnský plavec a otužilec Petr Mihola.
Brno – Když náhodou v koupelně neteče teplá voda, je to pro většinu Jihomoravanů pohroma. A už vůbec si nedokáží představit, že by se dobrovolně šli vykoupat do řeky v zimě. Někteří si to však užívají a zúčastní se novoročního křestu v řece Svratce v brněnské Bystrci. Bude mezi nimi i třiapadesátiletý Petr Mihola.

Brněnský otužilec Mihola se koupal i u polárního kruhu

Brněnsko
Britský princ Andrew, bratr následníka trůnu Charlese
Londýn, Příbram – Přestože maturita čeká devatenáctiletou studentku příbramského gymnázia Lucii Leišovou až příští rok, už nyní je v jednom kole. Do nabitého diáře dívky, která letos jako čtvrtá Češka 
a vůbec nejmladší Evropanka přeplavala Gibraltarský průliv, přibyla na podzim i večeře v Londýně s britským princem Andrewem.

Studentka z Příbrami večeřela s britským princem

Svět
Lucie Leišová.
Příbram /ROZHOVOR/ – Plavkyně Lucie Leišová má před sebou velkou osobní výzvu. Poprvé v životě chce přeplavat Gibraltarský průliv. Před ní zatím dokázaly překonat 18 kilometrů širokou úžinu pouze tři Češky – v roce 1993 Jana Zavadilová s Bronislavou Paďourovou, loni pak Abhejali Bernardová. O tom, co příbramskou plavkyni k tomuto rozhodnutí vedlo a kdy se na svůj pokus chystá, jsme si povídali v krátkém rozhovoru.

Leišová se chystá přeplavat Gibraltarský průliv

Ostatní sporty
Západ slunce v Marakéši
Už se nemůžete dočkat sluníčka, pláže a dovádění v mořských vlnách? Africké Maroko na jaře láká počasím srovnatelným s evropským létem a je tak ideální květnovou dovolenou. A pozor, díky Last Minute slevám také velmi luxusní a přitom levnou záležitostí!

Maroko: Jarní levný luxus

Cestujeme
Francouz Philippe Croizon, který po amputaci nemá horní ani dolní končetiny, přeplaval Gibraltarský průliv.
Rabat - Francouz Philippe Croizon, který po amputaci nemá horní ani dolní končetiny, přeplaval Gibraltarský průliv mezi Evropou a Afrikou. Croizon, který chce přeplavat průlivy rozdělující kontinenty, se již tímto způsobem dostal z Oceánie do Asie a z Asie do Afriky.

Francouz bez rukou a nohou přeplaval Gibraltarský průliv

Zdraví
Francouz Philippe Croizon, který po amputaci nemá horní ani dolní končetiny, přeplaval Gibraltarský průliv mezi Evropou a Afrikou.
Rabat - Francouz Philippe Croizon, který po amputaci nemá horní ani dolní končetiny, dnes přeplaval Gibraltarský průliv mezi Evropou a Afrikou. Croizon, který chce přeplavat průlivy rozdělující kontinenty, se již tímto způsobem dostal z Oceánie do Asie a z Asie do Afriky.

Francouz bez rukou a nohou přeplaval Gibraltarský průliv

Svět