ŠTÍTEK: Halifax

Jiří Kalous
Hokejisté Mladé Boleslavi odstartovali se začátkem května přípravu na další sezonu. Poprvé pod vedením trenéra Jiřího Kalouse, který převzal mužstvo v lednu. Tým nyní prošel razantní proměnou a v novém ročníku vyhlíží větší produktivitu a doufá i v zapojení vlastních juniorů do áčka. „Tým, který se teď tvoří, se bude musel sehrávat a to vezme nějaký čas. Boleslav má historicky nízkou produktivitu. Jednoznačně je to jedna z věcí, na které se musí pracovat,“ uvědomuje si zkušený kouč.

Zásah do týmu byl velký, ví Kalous. Od koho si slibuje góly a produktivitu?

Hokej
Radim Rulík si připsal na své konto další úspěch.
SPORTOVNÍ OSOBNOST/Stříbro nad zlato. Tak se dá nazvat pohádka s prvky sci fi z hokejové říše. Příběh napsali čeští junioři na mistrovství světa v kanadském Halifaxu. Ruce jim vedl Radim Rulík. Ostřílený trenér, který současně koučuje extraligové Pardubice, si však zásluhy ubírá. Stejně jako při předchozích třech úspěších, na kterých se aktivně podílel. Dávkuje si je po pěti až deseti letech: 2000 zlato z MS juniorů, 2005 zlato z MS dospělých, titul s Litvínovem 2015 a již zmíněné čerstvé stříbro z MS dvacítek. Vyčerpal svůj „kredit“ na několik let dopředu, nebo s Dynamem letos změní soukromé hokejové dějiny?
14 fotografií

Kouč stříbrné dvacítky Rulík radí čtyři P: pokora, píle, pracovitost, poctivost

Hokej
Radim Rulík si připsal na své konto další úspěch.
/SPORTOVNÍ OSOBNOST/ Stříbro nad zlato. Tak se dá nazvat pohádka s prvky sci fi z hokejové říše. Příběh napsali čeští junioři na mistrovství světa v kanadském Halifaxu. Ruce jim vedl Radim Rulík. Ostřílený trenér, který současně koučuje extraligové Pardubice, si však zásluhy ubírá. Stejně jako při předchozích třech úspěších, na kterých se aktivně podílel. Dávkuje si je po pěti až deseti letech: 2000 zlato z MS juniorů, 2005 zlato z MS dospělých, titul s Litvínovem 2015 a již zmíněné čerstvé stříbro z MS dvacítek. Vyčerpal svůj „kredit“ na několik let dopředu, nebo s Dynamem letos změní soukromé hokejové dějiny?
14 fotografií

Kouč stříbrné dvacítky Rulík radí čtyři P: pokora, píle, pracovitost, poctivost

Hokej
Adam Jiříček si odbude premiéru v extralize.
Jeden nedávno získal na světovém šampionátu juniorů v kanadském Halifaxu s českou reprezentací stříbrnou medaili, druhý si v neděli odbude premiéru v extralize. Klatovský rodák Adam Jiříček, mladší bratr zatím známějšího Davida, nastoupí v neděli od 17.20 hodin v televizním utkání (zápas vysílá stanice ČT Sport) 36. kola TIPSPORT extraligy v dresu Škody Plzeň na ledě úřadujících šampionů z Třince.

Velká chvíle! Adama Jiříčka čeká v dresu Škody na ledě Třince extraligový debut

Hokej
Česká dvacítka se loučí s výjimečným světovým šampionátem ziskem stříbrných medailí
Poslední krok na cestě za zlatým snem sice nezvládli, kanadský Halifax byl však i přesto přímým svědkem výjimečného představení českého juniorského hokeje na mezinárodní scéně. Sympatická parta trenéra Radima Rulíka opět naučila fanoušky hrdosti, léta krutých porážek a pádů rázem vystřídala euforie. Na tento cenný kov se v domácím prostředí rozhodně jen tak nezapomene.
10 fotografií

Výkon, na který se nezapomene. Tenhle tým byl rodina, hlásí stříbrní hrdinové

Hokej
Hokejový trenér Mojmír Trličík
Česká hokejová dvacítka na právě probíhajícím juniorském šampionátu v kanadských městech Halifax a Moncton opravdu válí a nejeden fanoušek si musí říkat, zda se mu to náhodou nezdá. Po skvěle zvládnuté základní skupině i čtvrtfinále zvládli čeští mladíci i famózní bitvu se Švédy a po dlouhých dvaadvaceti letech si tak zahrají finále tohoto slavného turnaje. Zároveň také prolomili osmnáctileté čekání na cenný kov. Poslední zářez nesl totiž bronzovou barvu a trenérsky se na něm v roce 2005 podílel současný kouč olomouckého dorostu Mojmír Trličík.
6 fotografií

Trenér Mojmír Trličík: Tak dlouhé čekání na medaili jsem si představit nedokázal

Hokej
Česká dvacítka slaví výjimečný postup do finále světového šampionátu
Společně se v kanadském Halifaxu postarali o jeden z nejkrásnějších večerů českého hokeje. Juniorská parta pod vedením trenéra Radima Rulíka přetlačila v semifinálové bitvě Švédsko a po dvaadvaceti letech čekání vrátila národní tým do velkého finále mistrovství světa. Fanoušci šílí, natěšení mladíci slibují zlatou tečku. V cestě za snem už stojí jen poslední překážka. Domácí kanadské peklo.
6 fotografií

Česko na nohou. Už nyní jsou hrdiny, hokejoví junioři ale věří ve zlatou tečku

Hokej
Hokejový trenér Mojmír Trličík.
Česká hokejová dvacítka na právě probíhajícím juniorském šampionátu v kanadských městech Halifax a Moncton opravdu válí a nejeden fanoušek si musí říkat, zda se mu to náhodou nezdá. Po skvěle zvládnuté základní skupině i čtvrtfinále zvládli čeští mladíci i famózní bitvu se Švédy a po dlouhých dvaadvaceti letech si tak zahrají finále tohoto slavného turnaje. Zároveň také prolomili osmnáctileté čekání na cenný kov. Poslední zářez nesl totiž bronzovou barvu a trenérsky se na něm v roce 2005 podílel současný kouč olomouckého dorostu Mojmír Trličík.

Kouč posledních medailistů: Tak dlouhé čekání jsem si nedokázal představit

Hokej
Šéf Mezinárodní hokejové federace Francouz Luc Tardif
Další podivné vyjádření, které mezi hokejovými nadšenci budí jedno velké nepochopení. Prezident Mezinárodní hokejové federace Luc Tardif přicestoval do kanadského Halifaxu na finálové boje v rámci mistrovství světa hráčů do dvaceti let, kde si ve volné chvíli udělal čas také na povídání s místními novináři. A jedním z horkých témat byla i aktuální situace na východě Evropy.

Odebrání pořadatelství Rusku? Žádná politika, ale bezpečnost, šokoval šéf IIHF

Hokej
Česká dvacítka slaví postup do semifinále MS. V něm se svěřenci trenéra Rulíka postaví Švédsku
Na postup do semifinále se nakonec nadřeli mnohem méně než se původně čekalo. Čeští junioři zvládli nejdůležitější zápas mistrovství světa hráčů do dvaceti let na výbornou, ambicióznímu Švýcarsku nadělili devítibrankový výprask a jejich sen o medaili začíná nabírat stále reálnější obrysy. „Chceme si to udělat sladké,“ shoduje se kabina mladých hrdinů.

Medailový sen už je za rohem. Švédsko? Víme, proti komu jdeme, věří si mladíci

Hokej
Česká dvacítka zvládla skupinu na výbornou, ve čtvrtfinále narazí na výběr Švýcarska.
Historický skalp zámořského hegemona, deset nasbíraných bodů a poprvé od roku 2001 se tak český hokej může radovat z vítězství ve skupině světového šampionátu juniorů. Dvacítka pod křídly Radima Rulíka vlétla do turnaje v Kanadě ve velkém stylu, doma u televizních obrazovek už se dokonce pějí ódy na cenné kovy. Před národním týmem je ale stále ještě pořádný kus trnité cesty.
10 fotografií

Hokejoví mladíci nadchli i prezidenta. Nyní čeká rozjetou dvacítku duel pravdy

Hokej
Čeští hokejisté porazili na MS juniorů Německo
Čeští hokejisté mají za sebou čtvrté a zároveň poslední vystoupení ve skupině A na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Kanadě. Duel proti papírově slabšímu Německu vyšel svěřencům trenéra Radima Rulíka dle představ, po dalším jednoznačném vítězství 8:1 se dvacítka vrátila zpět do čela tabulky a na klíčové čtvrtfinále tak zůstává v Halifaxu. V něm vyzve národní tým nevyzpytatelný výběr Švýcarska.

Další kanonáda a vítězství ve skupině. Dvacítka jde ve čtvrtfinále na Švýcarsko

Hokej
Hokejista David Jiříček (na archivním snímku).
Česká reprezentace do 20 let odehrála ve čtvrtek večer (SEČ) svoje třetí utkání na letošním hokejovém šampionátu juniorů v kanadském Halifaxu. Po výhře nad domácím výběrem a outsiderem z Rakouska svěřenci trenéra Radima Rulíka poprvé ztratili body. Soupeři ze Švédska podlehli 2:3 po prodloužení. Nejlepším hráčem českého týmu byl vyhlášen devatenáctiletý obránce David Jiříček, který s hokejem začínal v Klatovech. Vytáhlý zadák, který byl letos v NHL draftován organizací Columbus Blue Jackets, dal první gól českého týmu a u druhé branky Ticháčka asistoval.
7 fotografií

Odchovanec Klatov na MS juniorů proti Švédsku zářil. Dobrý výkon, těšilo Jiříčka

Hokej
Brankář české dvacítky Tomáš Suchánek
V úvodním utkání proti Kanadě vytáhl hned několik klíčových zákroků, které napomohly k historickému vítězství nad domácím favoritem šampionátu. O den později si český brankář Tomáš Suchánek odnesl z arény v Halifaxu ještě mnohem zajímavější statistiku. Proti Rakousku se totiž blýskl čistým kontem a k tomu navíc přidal i dvě asistence.

Brankář sbírá více bodů než útočníci. Rekord? Zní to dobře, směje se Suchánek

Hokej
Radost české dvacítky ze vstřelené branky do sítě domácí Kanady.
Taková ranní probuzení musí hřát každého českého fanouška na srdci. Čeští mladíci se v noci na úterý postarali o historický okamžik tuzemského hokeje, když v Halifaxu přehráli domácího favorita mistrovství, obhájce zlata z Kanady. Výjimečné vítězství 5:2 navíc prozradilo mnoho věcí. Třeba i to, že špičková týmová práce znamená mnohem více než jen slavné jmenovky na zádech.

Nejkrásnější dárek. Před týmem smekám, říká kouč dvacítky po výhře nad Kanadou

Hokej
Na letním odloženém mistrovství se čeští mladíci probojovali do semifinále. Uspějí i tentokrát?
Začátek turnaje jako z říše snů! Čeští mladíci mají za sebou první utkání na mistrovství světa hráčů do dvaceti let, v němž doslova šokovali domácí kanadský výběr, kterému nasázeli hned pět branek a postarali se tak o historické vítězství nad obhájci zlatých medailí. Nečekaný skalp favorita šampionátu režírovali zejména čeští obránci, mezi třemi tyčemi zazářil hrdina Tomáš Suchánek. 

Historický večírek v Halifaxu! Dvacítka na úvod turnaje vyloupila domácí Kanadu

Hokej
ČR na hokejovém MS dvacítek v Edmontonu, 20. srpna 2022. David Jiříček (vlevo) z ČR a Daniel Torgersson ze Švédska
Obránce David Jiříček se po velkých problémech s dopravou připojil k české hokejové dvacítce, kterou v noci na úterý čeká v Halifaxu vstup do turnaje mistrovství světa. Šestému hráči letošního draftu NHL však do dějiště šampionátu nedorazila výstroj a i s ohledem na komplikované cestování není zatím jisté, zda bude v sestavě. Rozhodnutí padne po rozbruslení. Duel proti domácí Kanadě začne v 0:30 SEČ.

Jiřiček se připojil k dvacítce. Do dějiště šampionátu ale dorazil bez výstroje

Hokej
Eduard Šalé měl působivý vstup do extraligového ročníku, pak se ovšem svezl s krizí brněnského týmu.
Na extraligových kolbištích v posledních týdnech fanoušci hokejové Komety moc radosti neprožili. Aspoň malou náplastí pro ně mohou být výkony hokejistů, kteří v brněnském klubu vyrůstali nebo přičichli k mužskému hokeji a nyní je čeká účast na  světovém šampionátu juniorů, který se letos koná v kanadských městech Halifax a Moncton. V českém reprezentačním výběru trenéra Radima Rulíka by právě „Komeťáci“ měli hrát důležitou roli. Deník zmapoval, co se od nich čeká.     

Esa juniorské reprezentace? Šalé může procitnout, Svozil potvrdit formu

Hokej
Eduard Šalé měl působivý vstup do extraligového ročníku, pak se ovšem svezl s krizí brněnského týmu.
Na extraligových kolbištích v posledních týdnech fanoušci hokejové Komety moc radosti neprožili. Aspoň malou náplastí pro ně mohou být výkony hokejistů, kteří v brněnském klubu vyrůstali nebo přičichli k mužskému hokeji a od pondělní noci našeho času je čeká účast na prestižním světovém šampionátu juniorů, který se letos koná v kanadských městech Halifax a Moncton .V českém reprezentačním výběru trenéra Radima Rulíka by právě Komeťáci měli hrát důležitou roli. Deník Rovnost zmapoval, co se od Brňanů očekává.

Komeťáci jako esa na MSJ: Šalé může procitnout, Svozil chce potvrdit formu

Hokej
Na letním odloženém mistrovství padla česká dvacítka s Kanadou hned dvakrát. Letos proti nim celý turnaj zahájí
Loňskou vánoční tradici hokejových labužníků překazily koronavirové patálie v dějišti turnaje, letos už mistrovství světa hráčů do dvaceti let hlásí návrat v celé své parádě. Potřetí za sebou uspořádá juniorský šampionát Kanada, tentokrát se však přehlídka mladých talentů přesune na východ do Halifaxu a Monctonu. Zlaté medaile zde bude obhajovat domácí favorit, proti kterému zahájí turnaj český výběr.
5 fotografií

Juniorská show se vrací na scénu. Česká dvacítka zahájí turnaj proti Kanadě

Hokej
Na letním odloženém mistrovství se čeští mladíci probojovali až do semifinále. Uspějí i tentokrát?
Česká hokejová reprezentace do 20 let má za sebou týdenní kemp v kanadském městě Bridgewater, který definitivně uzavřela prvním přípravným duelem před blížícím se mistrovství světa proti Lotyšsku. V něm svěřenci trenéra Radima Rulíka zvládli roli papírového favorita a zvítězili 6:3. K týmu už se navíc připojila i zámořská posila Jiří Kulich, v příštích dnech se očekává také příjezd největší hvězdy Davida Jiříčka.

Česká dvacítka se zabydlela v Kanadě. Na úvod přípravy si poradila s Lotyšskem

Hokej
Kladno v hokejové extralize odehrálo s Olomoucí nejlepší zápas sezony.  Útočí Jiří Ticháček
Hned několik hráčů ze středních Čech se bylo nominováno na nadcházející mistrovství světa hokejových juniorů v Kanadě. Na přelomu roku budou v Halifaxu a Monctonu bojovat tři borci s kladenskou současností či minulostí a ex-boleslavský David Moravec. Tým odletěl v úterý.

Národní tým odletěl na MS dvacítek i s řadou Středočechů

Hokej
Rychlostní kanoista Martin Fuksa
Na základě nominačních kritérií se na mistrovství světa v kanoistice, které se konalo v kanadském Halifaxu, nominovali na singl kanoi Martin Fuksa na 500 a 1000 metrů a jeho bratr Petr Fuksa jr. Na 200 metrů. V letošním poolympijské sezoně nestartovali na C2, z tohoto důvodu startovali pouze na singlech. Martin získal dva bronzy, Petr byl šestý.

Martin Fuksa si přivezl z mistrovství světa dvě bronzové medaile

Ostatní sporty
Martin Fuksa
Silná výprava rychlostních kanoistů se v kanadském Halifaxu připravuje na mistrovství světa. Na šampionátu, který se uskuteční od 3. do 7. srpna, se představí kompletní česká špička, včetně čtyřnásobného mistra světa Josefa Dostála, dvojnásobného světového šampiona Martina Fuksy, silného čtyřkajaku a deblkajaku i mladších nadějí včele s kajakářkou Anežkou Paloudovou či deblkanoistů Antonína Hrabala s Jiřím Zalubilem.
6 fotografií

Dostál, Fuksa a kdo další? Rychlostní kanoisty čeká na MS v Kanadě boj o medaile

Ostatní sporty