ŠTÍTEK: Horní Mísečky

Štafeta děvčat.
Ani z posledního mistrovského závodu letošní sezóny se nevrátili tepličtí reprezentanti s prázdnou. Dvě medaile a několik výrazných umístění jsou známkou výborného vedení, dobré přípravy, nasazení závodníků, ale i skvělého servisu, který je také jednou z podmínek úspěchu tohoto ryze amatérského oddílu.

Závěr sezóny běžců na lyžích a medailové úspěchy lokotky

Čtenář reportér
TJ Lokomotiva Teplice v Horních Mísečkách
I v této zimě bez sněhu se kupodivu daří pořádat republikové pohárové závody běžců na lyžích. A kde jinde než na Horních Mísečkách v Krkonoších, kde jsou momentálně jediné tratě jakžtakž odpovídající požadavkům na vrcholný závod. Minulý víkend tam 11 závodníků TJ Lokomotiva Teplice s trenérským doprovodem uzavřeli podivnou sezonu.
14 fotografií

Zlato z Českého poháru žactva v běhu na lyžích veze Tepličanka Nikola Žilinská

Ostatní sporty
Skiareál Špindlerův Mlýn zahájí lyžařskou sezonu už v sobotu 2. prosince.
O týden dříve než plánovali, zahájí díky vydatné sněhové nadílce lyžařskou sezonu ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. V sobotu 2. prosince otevřou bezmála pět kilometrů sjezdovek. V provozu budou lanovky Medvědín a Horní Mísečky. Skipasy se prodávají za zaváděcí ceny od 690 Kč. Volné kapacity stále hlásí většina hotelů a penzionů ve Špindlerově Mlýně. O víkendu zahájí sezonu také další areály v Krkonoších. V pátek 1. prosince se bude poprvé lyžovat na Černé hoře, v sobotu 2. prosince na Pomezkách v Malé Úpě.

Špindlerův Mlýn změnil kvůli sněhové nadílce plány, sjezdovky otevře už v sobotu

Krkonoše
Olympiáda dětí a mládeže pokračovala v úterý v Krkonoších soutěžemi druhého dne.
Na krkonošských sportovištích pokračovaly v úterý druhým dnem soutěže Olympiády dětí a mládeže, kterou hostí Královéhradecký kraj. Fotogalerie Vojtěcha Kohouta nabízí pohled na Horní Mísečky, kde se jely závody v alpském lyžování a skikrosu, a Vrchlabí, kde ve sportovním areálu Vejsplachy závodili biatlonisté a na zimním stadionu se utkali hokejisté.
48 fotografií

FOTO: Emoce na svahu, v bílé stopě či na ledě. Krkonošské naděje slaví medaile

Krkonoše
Rychlostní kanoisté Ostrožské Nové Vsi absolvovali v Krkonoších tradiční lyžařské soustředění.
Rychlostní kanoisté Ostrožské Nové Vsi nezahálejí ani v dlouhé zimní přestávce. Ondřej Prchlík, Klára Studničková a Simona Andrýsková absolvovali ve Sportovním centru Nymburk testování fyzické kondice, další členové slováckého klubu se o jarních prázdninách zúčastnili běžkařského kempu v Krkonoších. Náročné tréninky v oblasti Horních Míseček podstoupila třiadvacítka závodníků.

Reprezentační testování i běžkařský kemp. Kanoisté se chystají na závody

Ostatní sporty
Ve Špindlerově Mlýně u dolní stanice lanovky na Medvědín bylo v sobotu hodně lidí.
Kam s ním? Neruda tuto otázku řešil u slamníku. Horští turisté a lyžaři ji však nyní řeší při mnohem pudovější záležitosti – toaletou. Se svým „nerudovským“ příběhem si Deníku svěřila i maminka Klára, která se svými ratolestmi vyrazila o uplynulém víkendu do Krkonoš na Mísečky.
57 fotografií

Lockdown se vztahuje i na záchody. Hory i lidé trpí

Regiony
Zasněžování na Horních Mísečkách v Krkonoších v pondělí 30. listopadu.
Sněhová děla a tyče ve výše položených lyžařských areálech v Krkonoších jedou díky ochlazení v noci a brzy ráno naplno. Přestože jejich provozovatelé zatím kvůli vládním omezením nevědí, kdy a za jakých podmínek budou moci začít fungovat, přípravy na nadcházející sezonu finišují.
26 fotografií

OBRAZEM: Sněhová děla jedou v Krkonoších naplno

Krkonoše
Tohle hory nepamatují. Banda na skútrech řádila v Krkonošském národním parku.
/FOTOGALERIE/ Každý sto tisíc korun. Maximální možné pokuty udělila Správa Krkonošského národního parku čtveřici jezdců na sněžných skútrech a pásových terénních motocyklech, kteří 1. dubna řádili v nejcennějších lokalitách hor. Jeden z aktérů bláznivé jízdy tehdejší první zónou národního parku už pokutu zaplatil. Ostatní tři se odvolali. Potvrdil to Radek Drahný, mluvčí Krkonošského národního parku.
4 fotografie

Zaplatí 100 tisíc! Za řádění v Krkonoších dostali skútraři maximální pokuty

Krkonoše
Rudolf Přecechtěl
Vláda slibuje zachování pracovních míst, chystá miliardy živnostníkům, chce zachraňovat aerolinky. Realita je však trochu jiná, tvrdí majitel malé autobusové přepravy Rudolf Přecechtěl. „Kvůli rozhodnutí vlády stojí náš byznys od března a není vůbec jasné, kdy a pokud vůbec se zase posadím za volant,“ říká téměř sedmdesátiletý harcovník, který autobusem projel celou Evropu.
16 fotografií

Vozil fotbalisty, kvůli omezení zvažuje konec: Mám chuť položit klíčky na stůl

Příběhy a rozhovory
Skútry řádily v 1. zóně KRNAP
/FOTO, VIDEO/ První zónu Krkonošského národního parku si spletla se závodní dráhou parta na čtyřech terénních motocyklech na pásech a jednom sněžném skútru. Řádila mezi Horními Mísečkami a Obřím dolem. Krkonošské krajině o sobě dala vědět unikátním adrenalinem, aby na horách zřejmě nebylo moc velké ticho a klid v nouzovém stavu země. Strážci Krkonošského národního parku a policisté chytli bandu skútrařů ve středu. Ve správním řízení hrozí každému z nich pokuta až 100 tisíc korun.
4 fotografie

Unikátní adrenalin: Parta na skútrech řádila v první zóně národního parku

Krkonoše