ŠTÍTEK: Huawei

Ilustrační foto. Peněženka.
Nalezené věci jako hodinky, mobilní telefon, ale třeba i dětské kolo, lyže či dokonce koberec a další kuriozity bude Liberec prodávat formou jednoduché dražby. Vyvolávací ceny nalezených předmětů jsou od 20 do 500 korun. Helmu či lyžařské rukavice si tak můžete pořídit za symbolické částky. Prodej se bude konat 26. června od 15 hodin v budově historické radnice.

Dětské kolo či skateboard za padesátikorunu, Liberec prodává nalezené předměty

Liberecko
ICT Roadshow 2024 od Huawei představila aktuální technologické novinky
Evropská ICT Roadshow 2024 společnosti Huawei zavítala minulý týden i do České republiky. Návštěvníci si mohli uvnitř stylového kamionu v rámci interaktivní výstavy prohlédnout zbrusu nová řešení v oblasti 5G a 5.5G sítí, pevného bezdrátového připojení, cloud computingu, zelené energetiky či datových úložišť. Hlavním tématem letošní roadshow je „Rozvoj inteligentního světa“.
2 fotografie

ICT Roadshow 2024 od Huawei představila aktuální technologické novinky

Technologie
Výběrový program Women in Tech. Ilustrační foto
Vzdělávací program Women in Tech zná své letošní účastnice. Čtyři talentované ženy, jejichž podnikatelské projekty zaujaly odbornou porotu, čeká celoroční vzdělávání, o které se postarají dva hlavní partneři. Společnost Huawei poskytne své experty v oblasti technologií, kteří se s účastnicemi podělí o relevantní know-how, zatímco Hospodářská komora České republiky prostřednictvím Výzkumného ústavu pro inovace a podnikání zajistí řadu vzdělávacích workshopů.

Nápady, které mají šanci změnit Česko: Startuje třetí ročník Women in Tech

Technologie
Ilustrační foto
Již páté pokračování vzdělávací iniciativy Summer School for Female Leadership in the Digital Age se bude konat od 21. do 26. července 2024 v polské Varšavě. Týdenní kurz pořádá European Leadership Academy společnosti Huawei každým rokem v jedné z evropských metropolí. Před dvěma lety jej hostila také Praha. Účastnice programu projdou intenzivním školením od špičkových expertů, mentorů a lídrů v oboru, srovnatelným s výběrovými MBA programy předních univerzit. 

Letní nejen technologická škola Summer School pro dívky proběhne ve Varšavě

Technologie
Největší veletrh mobilních technologií MWC Barcelona 2024
Největší veletrh mobilních technologií MWC Barcelona 2024 přinesl návštěvníkům vedle nejnovějších trendů v technologiích i pohled do budoucnosti. V rámci expozice s názvem Advance Intelligence ukázala společnost Huawei podobu inteligentního světa, který se bude přirozeně prolínat se všemi aspekty našich životů, od průmyslových odvětví, byznysu, dopravy až po společenské aktivity.

Huawei na MWC 2024: komerční provoz 5.5G sítí začíná

Technologie
Výběrový vzdělávací program Huawei Seeds for the Future
Studenti z téměř dvaceti evropských zemí zakončili svou účast ve studentském programu Huawei Seeds for the Future. Slavnostnímu ceremoniálu v Pekingu předcházela týdenní exkurze po Číně. Účastníci byli vybráni na základě svých výjimečných schopností prokázaných během uplynulého ročníku Seeds for the Future, který již osmým rokem proběhl také v České republice.

Výběrový vzdělávací program Huawei Seeds for the Future letos přinese novinky

Technologie
Zelené digitální dovednosti jako klíč ke klimatické neutralitě
V souvislosti s 28. konferencí OSN o změně klimatu (COP28) v Dubaji technologická společnost Huawei a aliance AE4RIA ukázaly na klíčovou roli tzv. zelených digitálních dovedností na cestě k nulovým emisím. Slavnostně představená Bílá kniha vypracovaná ve spolupráci s předními výzkumnými centry a průkopníky v oblasti udržitelného rozvoje identifikuje nejen výzvy spojené s přechodem na zelenou energetiku, ale též navrhuje konkrétní kroky k získání potřebných dovedností a dosažení klimatické neutrality do roku 2050.

Zelené digitální dovednosti jako klíč ke klimatické neutralitě

Technologie
Výběrový program Women in Tech ocenil úspěchy talentovaných podnikatelek
Devět nadějných startupistek dokončilo tento týden několikaměsíční cestu ke zdokonalení vlastního byznysu. Druhý ročník unikátního vzdělávacího programu Women in Tech, který vznikl ve spolupráci Hospodářské komory České republiky prostřednictvím Výzkumného ústavu pro podnikání a inovace a společnosti Huawei, nabídl účastnicím vzdělávání pod taktovkou expertů v oboru, atraktivní sérii workshopů i individuální mentoring.
2 fotografie

Výběrový program Women in Tech ocenil úspěchy talentovaných podnikatelek

Technologie
Dr. Liang Chua, předseda představenstva Huawei, na konferenci HUAWEI Sustainability Forum
Přes 90 milionů lidí v odlehlých oblastech v 80 zemích může nyní nově využívat výhod plynoucích z digitálního připojení. Technologický gigant Huawei tak plní svůj slib zajistit přístup k internetu 120 milionům lidí do roku 2025. Tento závazek dala společnost v minulém roce digitální koalici Partner2Connect (P2C) Mezinárodní telekomunikační unie (ITU), jíž se stala součástí.

Huawei představila stipendijní program s Mezinárodní telekomunikační unií

Technologie
Zelená budoucnost a rozvoj digitálního světa jdou ruku v ruce
Každoroční událost pořádaná technologickým gigantem Huawei v Paříži vyzvala minulý týden ke společnému urychlení ekologické a digitální transformace Evropské unie. Během dvoudenní konference Huawei Connect bylo pod hlavičkou tohoto tématu uspořádáno více než třicet různých přednášek a seminářů, které posluchačům nastínily současné největší výzvy na cestě k udržitelnosti i jak se k nim staví technologický sektor pomocí nejnovějších řešení.
2 fotografie

Zelená budoucnost a rozvoj digitálního světa jdou ruku v ruce

Technologie
Talentovaní studenti míří za úspěchem pod vedením technologických expertů
Osmý ročník vzdělávacího programu Seeds for the Future má za sebou zdárné finále. Dvanáct vysokoškolských studentů a studentek dokončilo minulý týden intenzivní osmidenní školení organizované společností Huawei, během kterého rozvíjeli své znalosti v řadě oblastí, jako jsou umělá inteligence, 5G a cloud computing. Účastníci také po celý týden pracovali v týmech na vlastním technologickém projektu pod hlavičkou dlouhodobé iniciativy Huawei Tech4Good.

Talentovaní studenti míří za úspěchem pod vedením technologických expertů

Technologie
Chytrá prevence požárů: Drony, umělá inteligence a 5G sítě ochrání lesy na Kypru
Nebezpečí lesních požárů je celosvětově na vzestupu. S každoroční pravidelností s nimi zápasí i středomořský Kypr, jehož letní sezóna je pověstná suchem a vysokými teplotami. Nárůst požárů ohrožuje nejen místní obyvatele a ekosystémy, ale také nese vyšší riziko pro hasičské sbory, což zvyšuje potřebu vyvíjet nové metody prevence a detekce požárů. Právě tímto směrem se vydal projekt technologické společnosti Huawei, kyperského operátora CYTA a startupu Probotek, který byl nasazen v kyperském národním parku Athalassa.

Chytrá prevence požárů: Drony, umělá inteligence a 5G sítě ochrání lesy na Kypru

Technologie
Módní trendy se neustále mění. To, co z módy ale nikdy nevyjde je elegance a minimalismus, které zůstanou nadčasové navždy. Obzvlášť pokud se bavíme o doplňcích. Jedním takovým nadčasovým doplňkem jsou i nové hodinky Huawei Watch GT 4. Na zápěstí se jeví jako klasické hodinky, které oslní svým minimalistickým a zároveň velmi luxusním designem, uvnitř ale skrývají moderní chytré technologie.

Eleganci i podporu zdravého životního stylu nabízí nové chytré hodinky Huawei

Technologie
Huawei Connect 2023
Průmyslový sektor prochází v posledních letech razantní proměnou a jedním z hlavních hnacích motorů jsou chytré technologie. Která řešení jsou pro jednotlivé firmy nejlepší a jak naskočit na vlnu technologického pokroku se mohli dozvědět návštěvníci konference Huawei Connect 2023. Jejím ústředním tématem se letos stala umělá inteligence. Ta je především důležitým nástrojem pro zvládání stávajících a budoucích výzev v průmyslovém podnikání. 

Konference Huawei Connect 2023 ukázala cestu k inteligentní transformaci

Technologie
Nový Huawei P60
Letní období je u většiny lidí tím nejoblíbenějším z celého roku. A není se čemu divit. Léto s sebou přináší nejen dlouhé dny a teplé noci, ale hlavně spoustu nových zážitků a dobrodružství. Koupačky u vody, grilovačky, festivaly, letní kina a dovolené v zahraničí se neúprosně blíží. Bohužel toto období i velmi rychle uteče. Proto je skvělé, že si můžeme naše vzpomínky uchovat nejen ve své paměti, ale také chytrého telefonu. 
2 fotografie

Zachovejte své vzpomínky napořád. Nový Huawei P60 Pro zachytí zážitky jako král

Podnikání
Světový den telekomunikací. Letošní ročník upozorňuje na digitální propast
Začneme drobným kvízem, kolikrát jste dnes v ruce drželi telefon? Už jste otevřeli laptop nebo zapnuli počítač? A co takhle chytré hodinky, nosíte? Moderní technologie a zejména ty, které nám zajišťují okamžité spojení odkudkoliv a s kýmkoliv, se staly nedílnou součástí našich životů. Svět bez nich si již drtivá většina z nás nedovede představit. Dnešní den je zasvěcen právě jim.

Světový den telekomunikací. Letošní ročník upozorňuje na digitální propast

Podnikání
Petr Pavel vidí Karlovarský kraj jako atraktivní region.
Na rozdíl od Andreje Babiše vidí nově zvolený prezident Petr Pavel Karlovarský kraj jako atraktivní region. Řekl to při tiskovém brífinku po návštěvě firmy BWI Czech Republic v Chebu, která vyrábí tlumiče a brzdy do vozů BMW. Firma patří čínskému státnímu fondu a Petr Pavel se vyjádřil i k investicím a obchodování s Čínou.
10 fotografií

Petr Pavel vidí Karlovarský kraj jako atraktivní region

Chebsko
České komunikační sítě jsou pod útokem neustále. Jen v roce 2022 operátoři zachytili téměř třicet tisíc takzvaných DDoS útoků.
Někdo na druhém konci světa zmáčkne červené tlačítko a všechny komunikační sítě v Česku utichnou. Je taková představa reálná? Vláda by měla v květnu rozhodovat o tom, jestli některé firmy vyloučí z dodávek technologií do oblastí, které jsou životně důležité pro chod státu. Mobilní operátoři, jejichž komunikační sítě patří do kritické infrastruktury, si ale myslí, že technologická regulace není potřeba.

Operátoři: Vypnout komunikační sítě červeným tlačítkem by byl válečný akt

Česko
Huawei Talent Summit: Evropa potřebuje více ICT talentů
Aby se Evropa mohla nadále vyvíjet v oblastech digitalizace a udržitelného rozvoje, je nezbytně nutné zaměřit se na objevování nových talentů a na jejich rozvoj. Náš kontinent stále trpí nedostatkem kvalifikovaných ICT specialistů, pokulhává však i všeobecná digitální gramotnost.

Huawei Talent Summit: Evropa potřebuje více ICT talentů

Technologie
Finalistky soutěže Women in Tech s moderátorkou a patronkou projektu (zleva) – Bohdana Golišová, Andrea Najvárková, Maria Šimůnková, Linda Štucbartová, Eva Stejskalová a Barbora Koradová
V pražském Florentinu se v polovině prosince uskutečnilo finále prvního ročníku výběrové soutěže Women in Tech zaměřené na podporu žen ve startupovém prostředí. Projekt vznikl  pod hlavičkou Výzkumného ústavu pro podnikání a inovace Hospodářské komory ČR a za podpory technologické společnosti Huawei. Ocenění získalo šest finalistek, které po dobu šesti měsíců zdokonalovaly své projekty s technologickým přesahem. Předávání se zúčastnila patronka projektu Linda Štucbartová, prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý, náměstek ministra průmyslu a obchodu Marian Piecha a regionální ředitel české pobočky Huawei James Tang.
14 fotografií

Finále Women in Tech ocenilo šest podnikatelek. Přinesly čerstvý vítr

Věda a technika
Huawei Watch GT 3 SE si nehraje na „něco víc“ a ani nepůsobí zbytečně kýčovitě
Jedním z hlavních důvodů pro designování odlehčených SE modelů chytrých hodinek má být, že jsou cenově dostupnější než původní verze, ale zároveň oproti ní nepostrádají nic ze základního vybavení. Málokdy tomu tak ovšem skutečně je a chytré hodinky SE často nosí punc laciných a jaksi bezduchých produktů. Huawei Watch GT 3 SE tento mýtus ovšem bortí.
10 fotografií

Recenze Huawei Watch GT 3 SE: Výborné hodinky střední třídy vhodné pro sportovce

Věda a technika
Huawei Watch GT 3 SE
Huawei má před Vánocemi opravdu napilno a na český trh přináší jeden nový produkt za druhým. Po chytrých hodinkách Watch D s tlakoměrem teď přichází také odlehčená verze dosavadní vlajkové lodi Huawei Watch GT 3 s označením SE. Díky tělu z odolného polymeru se hodinky budou hodit hlavně na sport a outdoorové aktivity. A přestože cena není nijak vysoká, Huawei Watch GT 3 SE se mohou pyšnit například velkou výdrží baterie, AMOLED displejem, více než stem sportovních režimů, měřičem spánku, tepu i okysličení krve nebo virtuálním osobním trenérem.
18 fotografií

Huawei představuje hodinky na sport. Watch GT 3 SE mají vše podstatné

Počítače a mobily
Huawei Watch Fit
Vánoční svátky jsou už za dveřmi a pro mnohé tak začíná každoroční shon v podobě vybírání a nakupování dárků pro své blízké. Pro ty, kdo ještě stále nemají nakoupeno a hledají inspiraci, jsme si připravili pár typů na dárky ze světa technologií. Dneska si představíme několik chytrých hodinek v pěti různých cenových kategorií, a které se pod stromečkem budou dobře vyjímat.
6 fotografií

Vánoční tipy na dárky: Chytré hodinky do 15 tisíc na sport i do společnosti

Věda a technika
Konference Darwin’s Circle:  Zelené technologie pomohou lidstvu dosáhnout udržitelné budoucnosti
Klimatické změny a ubývající biologická rozmanitost druhů závratně rychle proměňují svět kolem nás. Jak se v současné situaci orientovat a co lze pro zvrácení tohoto procesu učinit diskutovali účastníci mezinárodní konference Darwin's Circle v rakouské Vídni. Slavný koncept Charlese Darwina mezi organizátory postupně dostává nový rozměr, a to, že otázkou přežití již není jen síla či inteligence, ale především schopnost přizpůsobení se změnám. 

Zelené technologie pomohou lidstvu dosáhnout udržitelné budoucnosti

Technologie
Huawei Nova 10 Pro
Současně s vlajkovou lodí Huawei Mate 50 Pro přišel na trh také nový model ze série Nova. Vylepšená verze Huawei Nova 10 s přízviskem Pro je elegantní tenký chytrý telefon s velkou výdrží, superrychlým 100W nabíjením, svižným displejem a 60Mpx přední kamerou. Huawei Nova 10 Pro jasně cílí na určitou skupinu lidí - vlogery, influencery a fanoušky sociálních sítí.
12 fotografií

Huawei Nova 10 Pro: 60Mpx přední kamera z vás udělá vlogera

Počítače a mobily
Ken Chu hovoří na MBBF 2022
Rozvoj telekomunikačních 5G sítí nabral během uplynulých tří let obrátky. Od prvních komerčních nasazení sítí v roce 2019 hrstkou operátorů jsou k dnešnímu datu po světě rozmístěny více než tři miliony základnových stanic a 5G sítě, které v současné době nabízí více než 230 operátorů, využívá okolo 700 milionů koncových zákazníků.

Huawei Mobile Broadband Forum 2022: 5G sítě rostou nejrychleji ze všech

Aktuality
Huawei Connect Paříž 2022
Digitální technologie již prostupují téměř všemi aspekty našeho života. Digitalizace v Evropě postupuje mílovými kroky, cesta k plně inteligentní, propojené a hlavně udržitelně fungující Evropě bude však ještě dlouhá. Jakým způsobem tohoto dosáhnout a jaké inovace nám v tom mohou pomoci, diskutovali v uplynulých dvou dnech účastníci summitu Huawei Connect 2022 v Paříži.

Huawei Connect Paříž 2022: Udržitelná řešení musí držet tempo s digitalizací

Technologie
Huawei Mate 50 Pro
Všechny chytré telefony posledních let od Huawei mají stále stejné stigma – uvedení společnosti na obchodní blacklist USA způsobilo, že nemají obecně známý operační systém Android, zároveň mají omezený přístup ke Google službám a nepodporují připojení přes 5G. Aby ovšem toto vnitřní trauma v sobě nějak vykompenzovaly, mají nadstandardní hardwarové vybavení s výbornými fotoaparáty. 
31 fotografií

Huawei Mate 50 Pro: Nejen nádherné designové zpracování a výtečná kamera

Počítače a mobily