ŠTÍTEK: hudební vystoupení

Bezva Fest zabaví celou rodinu.
Krásný den pro děti i dospělé. To je Bezva Fest, kde hlavním mediálním partnerem je denik.cz. Akce na vás čeká ještě v Plzni a Litoměřicích, i tady můžete potkat naše dětské moderátory s hosteskou a stát se součástí našeho obsahu. Podívejte se na video ze Slavkova u Brna a nenechte si ujít další zastávky nejzábavnějšího rodinného festivalu v České republice.

Bezva Fest s Deníkem láká na atrakce, hudební vystoupení a dětské hvězdy

Rodina
Z koncertu pro Bílou pastelku na Václavském náměstí v Praze.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ K měsíci říjnu patří již tradiční sbírkové dny Bílá pastelka. Během letošního, již 24. ročníku, mohli lidé ve městech potkat v dnech 9. až 11. října dobrovolníky s kasičkami. Během posledního sbírkového dnu, tedy ve středu 11. října se na Václavském náměstí v Praze uskutečnil závěrečný koncert. Vystoupil například Richard Krajčo.
15 fotografií

Na Václaváku se uskutečnil koncert na pomoc nevidomým. Zazpíval i Richard Krajčo

Volný čas
Taška Fest v areálu Mayrovky.
/FOTOGALERIE, ROZHOVOR/  Nesoutěžní přehlídka prací amatérských i profesionálních divadelních souborů či filmů, na kterých se aktivně podílejí lidé s mentálním a kombinovaným postižením mezinárodního filmového festivalu Mental power se uskuteční v sobotu 16. září od 11 hodin v Hornickém skanzenu Mayrau ve Vinařích. Součástí Taška festu jsou také hudební vystoupení žáků středočeských uměleckých škol a kapel. Z těch nejznámnějších vystoupí Laura a její tygři
176 fotografií

Taška fest podesáté. Jubilejní ročník divadelního festivalu se koná na Mayrovce

Volný čas
Doslova útokem vzali rodiče školáků Vánoční výstavu v Dolním Němčí .
Stovky menších i větších obrázků, různorodé plastiky z rozličných materiálů i jiná dílka školáků a k tomu možnost nákupu perníků nebo samovýroby gelových a voskových svíček, mýdel, hvězdiček z korálků, nabídka dovýzdoby baněk nebo hrníčků, tvorba vánočních ozdob či malování tašek.

Školu v Dolním Němčí zaplaví díla žáků i výtvarné dílny

Slovácko
Noc kostelů v Litoměřicích
Celkem 35 kostelů na Litoměřicku se v pátek 12. června večer otevře veřejnosti. V rámci celorepublikové akce Noc kostelů může kdokoli v netradičním čase vstoupit i do míst, která během roku nejsou veřejnosti běžně přístupná. Na některých místech se chystá také doprovodný program v podobě koncertů, výstav, ochutnávek domácího piva nebo mešního vína.
30 fotografií

Noc kostelů v pátek otevře památky. Někde chystají i hudební vystoupení

Litoměřicko
Při třetím koncertu festivalu Hudební léto Kuks vystoupili houslista a koncertní mistr České filharmonie Jan Mráček a polský varhaník Wacław Golonka.
/FOTO/ Kostel Nejsvětější Trojice hostil v sobotu třetí koncert letošního jubilejního 10. ročníku festivalu Hudební léto Kuks. Sérii velmi kvalitních klasických hudebních vystoupení tentokrát rozšířili dva umělci a mistři svých nástrojů: český houslista Jan Mráček a polský varhaník Wacław Golonka.
4 fotografie

Kostelem zněly šporkovské árie Phantasia Kuksensis

Volný čas
Koncert na mostě opět spojil Čechy a Rakušany.
Čížov, Hardegg /VIDEO/ - Na mostě spojující český a rakouský břeh řeky Dyje mezi obcemi Čížov a Hardegg v samém centru Národního parku Podyjí - Thayatal zněla v sobotu před polednem dechovka. Rakouská skupina voixBrass - šestice dechových nástrojů doplněná bicími - svým hudebním vystoupením připomenula znovuotevření hraničního přechodu před třiceti roky.
28 fotografií

Koncert na mostě opět spojil Čechy a Rakušany. I po třiceti letech

Znojemsko
Ilustrační foto
Cheb - V sobotu 19. ledna 2019 uběhne 50 let od smrti studenta Jana Palacha, který se pokusil svým sebeupálením probudit poslední naděje v okupovaném Československu. Lidé mohou společně uctít památku světelným průvodem přes město až do chrámu sv. Mikuláše v Chebu.

Po světelném průvodu bude program ve Svatém Mikuláši

Chebsko
Ilustrační foto.
Nymbursko - Jedním z vyvrcholení Štědrého dne bývá pro řadu lidí návštěva Půlnoční mše. Na tuto akci chodí do kostela i lidé, kteří za celý rok do svatostánku nezavítají. Ze zaplněných kostelů mívají radost duchovní. Připravili jsme pro čtenáře malý přehled Půlnočních mší v letošním roce. Tak, jak jsme je dohledali ve městech na stránkách radnic, církví či dalších organizací.

Přehled Půlnočních mší: v Poděbradech opět pod širým nebem

Nymbursko
Ilustrační foto.
Orlickoústecko - Vánoční jarmark i vánoční bazén, aneb akce na nejbližší dny.

Tipy Deníku

Orlicko
Ilustrační fotografie.
Jihlava - V jihlavském kostele svatého Jakuba se opět uskuteční setkání rodin, přátel a veřejnosti, kde si připomenou děti, které už nejsou mezi námi. Akce s názvem Zapalme svíčku začíná v 17.30 hodin. Pořadatelem je spolek Dlouhá cesta.

V jihlavském kostele zapálí svíčky za zesnulé děti

Jihlavsko