ŠTÍTEK: Huelva

Hodonínský běžec Filip Sasínek na mistrovství republiky v Třinci ovládl závod na patnáct set metrů. Skvělým časem 3:43.51 minuty o jednu sekundu překonal čtyřicet let starý rekord šampionátu Jindřicha Linharta.
Hodonín /FOTOGALERIE/ - Hodonínský běžec Filip Sasínek si připsal další triumf v kariéře. Svěřenec trenéra Antonína Slezáka na mistrovství republiky v Třinci ovládl závod na patnáct set metrů a skvělým časem 3:43.51 minuty o jednu sekundu překonal čtyřicet let starý rekord šampionátu Jindřicha Linharta. „Jsem spokojený. Dnes jsem neměl ani v plánu běžet nějaký extra rychlý čas, ale tlačil se na mě Honza Kubista, tak jsem to nechtěl nechat až na úplný finiš. Jsem rád, že se mi podařilo pošetřit i nějaké síly, protože mě ve středu čeká závod v Huelvě, kde potřebuji běžet rychle," prohlásil v cíli Filip Sasínek.
7 fotografií

Sasínek na mistrovství republiky překonal čtyřicet let starý rekord

Ostatní sporty
Rocía Márquezová.
Praha - První část nedělního koncertu španělské flamenkové zpěvačky Rocíi Márquezové v rámci festivalu Pražské jaro v Divadle ABC nabídne poctu básníkovi Federiku Garcíovi Lorcovi. Ve druhé části zazní skladby z nového alba Márquezové nazvaného Other Firmaments. Přestože k flamenku často patří tanec, pražské publikum se dočká pouze hudby a zpěvu

Zpěvačka Márquezová nabídne experimentální flamenco

Volný čas
Kristiina Mäki (vepředu) se s Lenkou Masnou stávají běžeckými esy české atletické reprezentace.
Braunschweig, Žďár nad Sázavou - Česká běžecká naděje Kristiina Mäki zaběhla na atletickém mistrovství Evropy družstev český rekord na trati 3 000 metrů. Časem 8:51,69 minuty vylepšila o 36 setin sekundy dosavadní maximum, které téměř před šestnácti lety vytvořila Andrea Šuldesová. V Braunschweigu jí to stačilo na čtvrté místo.

Bravo! Mäki zaběhla třetí český rekord

Ostatní sporty
Brankář Barcelony Victor Valdes.
MADRID - Ani 35. kolo španělské ligy nenabídlo možné rozuzlení boje o titul. Žádný z vedoucích týmů nezaváhal, takže jsou tři kola před koncem rozestupy v čele jen minimální. Po vítězství 6:0 na hřišti Atlétika Madrid stále vede mistrovská Barcelona díky lepšímu skóre před Realem, třetí Sevilla má dvoubodovou ztrátu, Valencie je na čtvrtém místě o další dva body zpět.

Lídři španělské ligy nezaváhali, Barcelona deklasovala Atlético

Fotbal