ŠTÍTEK: Hugh Grant

Česká snowboardistka Zuzana Maděrová
Kdysi dávno tady relaxovala císařovna Sissi. Dnes sem na lyže jezdí nepočítaně celebrit: dokonce tu hostili i herce Nicolase Cage nebo Hugha Granta. A poslední léta se v rakouském středisku Bad Gastein pravidelně předvádějí nejlepší snowboardisté planety. Platilo to také teď v lednu. Na zdejším svahu se v tomto týdnu konal Světový pohár v paralelním slalomu. 
8 fotografií

Ledeckou sotva znám, řekla Maděrová a vyprávěla o alchymii v Bad Gasteinu

Zimní sporty
Srdce hvězdného šéfkuchaře Ludwiga Westermaira dotlouklo
Kuchyně osiřela, stoly zůstaly bez hostů. A na vstupních dveřích visí vzkaz: „Definitivní ukončení provozu – důvod úmrtí.“ Známá restaurace v Hodoníně Westy, jejíhož šéfkuchaře Ludwiga Westermaira v televizním pořadu Ano, šéfe! zasypal chválou respektovaný Zdeněk Pohlreich, je uzavřená. Ačkoliv měla skončit na konci tohoto měsíce kvůli neúnosným cenám energií, nedostupná je už nyní. Důvodem je šéfkuchařovo úmrtí. 
8 fotografií

Definitivní konec oblíbené restaurace. Rakouský kuchař Westermair zemřel

Podnikání
Srdce hvězdného šéfkuchaře Ludwiga Westermaira dotlouklo.
Kuchyně osiřela, stoly zůstaly bez hostů. A na vstupních dveřích visí vzkaz: „Definitivní ukončení provozu – důvod úmrtí.“ Známá restaurace v Hodoníně Westy, jejíhož šéfkuchaře Ludwiga Westermaira v televizním pořadu Ano, šéfe! zasypal chválou respektovaný Zdeněk Pohlreich, je uzavřená. Ačkoliv měla skončit na konci tohoto měsíce kvůli neúnosným cenám energií, nedostupná je už nyní. Důvodem je šéfkuchařovo úmrtí. Zpráva ve městě silně rezonovala na sociálních sítích.
8 fotografií

Westy v Hodoníně zahalil smutek: zemřel hvězdný rakouský kuchař Westermair

Hodonínsko
Šoumastr Gottschalk a král jeho sázky.
V sobotu 6. listopadu uvede televize ZDF od 20.15 v nostalgické párty 40 let po prvním vysílání revival slavných show "Wetten, dass…" se Thomasem Gottschalkem. U obrazovky na tyto soutěže zavzpomíná také král sázky z října 1999 Johann Brenner, dnes 43letý zemědělec pěstující chmel (a také chovající pštrosy nandu) z Eja u Pfaffenhofenu.

Od sousedů: Vsadil, že vyleze na volně stojící žebřík

Z okolí
Anya Taylor-Joy (Dámský gambit)
Stejně jako na jaře se přesouvá filmová nabídka kvůli druhé vlně pandemie na platformy, kde je možné si filmy „půjčit“ nebo sledovat online. Stejně jako na jaře se přesouvá filmová nabídka kvůli druhé vlně pandemie na platformy, kde je možné si filmy „půjčit“ nebo sledovat online. Svoje tipy, kde hledat zábavu i nové znalosti, pro čtenáře připravila kulturní redaktorka Deníku.
8 fotografií

Kino v obýváku. Online sledování nabízí velké filmy i poutavé dokumenty

Film a televize
Britský premiér Boris Johnson v předvolebním spotu
Britský premiér Boris Johnson, jenž bude ve čtvrtečních volbách obhajovat svůj mandát, sehrál parodii na klasickou scénku z oblíbeného vánočního snímku Láska nebeská z roku 2003. Konzervativní předseda vlády v předvolebním klipu slibuje, že jeho strana "při troše štěstí" dotáhne do konce odchod země z Evropské unie. Jedna z hlavních hvězd Lásky nebeské a známý odpůrce brexitu Hugh Grant pak v BBC prohlásil, že ve videu postrádal další hlášku z filmu, totiž že Vánoce jsou příležitostí říkat pravdu.

Volební klip Johnsona paroduje film Láska nebeská. Slibuje dokončení brexitu

Evropa pro Čechy
Americká herečka Renée Zellweger.
Londýn - Oblíbená hrdinka Bridget Jonesová, v jejíchž trablech s láskou se zhlédly miliony žen, se po dvanácti letech vrací na filmové plátno. Informovala o tom agentura Reuters. Třetí díl série, nazvaný Dítě Bridget Jonesové, přijde do kin v září, ale už nyní zveřejnili tvůrci filmu na internetu trailer.

VIDEO: Bridget Jonesová se vrací, tentokrát těhotná

Film a televize
Patrick Dempsey.
Los Angeles - Americký herec Patrick Dempsey, známý především ze seriálu Chirurgové, si patrně zahraje v nejnovějším filmu o Bridget Jonesové. Ve třetím pokračování dobrodružství proslulé baculky se ale podle amerických médií neobjeví Hugh Grant, který hrál v předchozích dvou dílech. Snímek Bridget Jones's Baby by měl do kin přijít příští rok.

Patrick Dempsey z Chirurgů se prý objeví v pokračování Bridget Jonesové

Film a televize
Britský herec Hugh Grant.
Londýn/Praha - Před 55 lety, 9. září 1960, se narodil britský herec Hugh Grant. Do role hollywoodského sexsymbolu ho pasovaly úspěšné romantické komedie Čtyři svatby a jeden pohřeb, Notting Hill, Láska nebeská či Jak na věc, v nichž naplno uplatnil svoje chlapecké kouzlo, plachý úsměv i smysl pro sebeironii.

Pětapadesáté narozeniny oslaví britský herec Hugh Grant

Film a televize
TĚŽKÁ KONSPIRACE. Ústřední trio agentů, kteří hrají podle potřeby proti sobě, jindy společně... Gaby, Solo a Kuryakin ve vděčných římských kulisách (Alicia Vikanderová, Armie Hammer a Henry Cavill).
Praha /RECENZE/ - Že je britský režisér Guy Ritchie hravý a rád naleptává hranice žánrů, bylo definitivně zřejmé po filmu Sherlock Holmes, který natočil v roce 2009 a jehož moderní pojetí zaskočilo leckterého fanouška Doyleovy kultovní detektivní dvojice. Stejně jako to, že ho fascinují akční příběhy a slavní hrdinové, zbraně i to, co je velmi britské. A také nejrůznější způsoby, jak se tomu všemu zároveň něžně i rozpustile vysmát…

Krycí jméno U.N.C.L.E.: Zábavná špionáž v kulisách studené války

Film a televize
Herečka Mischa Bartonová, která je známá především z televizního seriálu O.C., v úterý v Los Angeles podala žalobu proti vlastní matce.
Los Angeles – Herečka Mischa Bartonová, která je známá především z televizního seriálu O.C., v úterý v Los Angeles podala žalobu proti vlastní matce. Tímto způsobem od ní chce získat peníze, které jí údajně Nuala Bartonová „ukradla" v počátcích její herecké kariéry. Informovala o tom dnes agentura AP.

Herečka Mischa Bartonová žaluje vlastní matku o "ukradené" peníze

Svět
Thomas Gottschalk "naděloval" v bordelu.
Linec – Televize ZDF, ORF a SRF budou zítra od 20.15 h naposledy po 33 letech vysílat show Vsaďte, že…  Deník OÖN při té příležitosti připomněl prý nejlegendárnějších sázky a další momenty, které v historii pobavily diváky.

Velká show dobavila sousedy i nás

Z okolí
Na místě tragédie.
KOSTRU lyžaře vyzdvihli po 70 až 80 letech z jeskyně na Untersbergu v rakouském Flachgau. Našel ji průzkumník Georg Zagler v hloubce 270 až 300 metrů, uvádí PNP. Na místě byly i protiskluzové stoupačky a části vázání zjevně z doby před rokem 1950. Předpokládá se, že běžkař na túře zapadl a při pádu zahynul. Tající voda ostatky snášela níž a níž. Státní zastupitelství nařídilo pitvu zesnulého.

Basa u sousedů s úlevami: Vězeň si zalétal

Z okolí
Veronika Kapounková chce studovat ve Velké Británii.
Vyškov /MLADÉ TALENTY VYŠKOVSKA/– Přestože je doma ve Vyškově, táhne ji to za hranice. Přesněji do Velké Británie. Angličtina se totiž osmnáctileté septimánce z vyškovského gymnázia Veronice Kapounkové stala druhým přirozeným jazykem. Po maturitě by ve Spojeném království chtěla studovat. Teď se představuje v dalším díle pravidelného seriálu Vyškovského deníku Rovnosti Mladé talenty.

Talentovaná dívka si hledá univerzitu v zahraničí

Vyškovsko
Ilustrační foto
Praha – Nejen korunku královny krásy, ale i exkluzivní pracovní kontrakt v hodnotě milionu korun včetně vybraného studia získá absolutní vítězka soutěže Česká Miss 2013. Pro devátý ročník se pořádá od 10. do 27. listopadu čtrnáct veřejných castingů. První se odehraje v pražském Centru Chodov a do semifinále z něj jako z jediného postoupí rovnou šest uchazeček.

Na Českou Miss 2013 čeká exkluzivní pracovní smlouva i studium

Česko
Libor Bouček
Praha - Televize Nova chystá pro diváky o letošních Vánocích zejména klasické i moderní pohádkové příběhy. Chybět nebudou Tři oříšky pro Popelku, ruský Mrazík a také zcela nové pohádky německé produkce Jak princezny po nocích tancovaly a Hvězdné tolary, které jsou inspirovány pohádkami bratří Grimmů.

Nova nabídne o Vánocích klasické i moderní pohádky

Česko
Ilustrační foto
Londýn - V Británii se prohlubuje skandál kolem odposlechů telefonů celebrit, politiků a zřejmě i obětí zločinů a pozůstalých po obětech teroristických útoků, které si nechával pořizovat britský bulvární nedělník News of the World (NoW).

V Británii se rozšiřuje skandál kolem odposlechů

Svět
Hugh Grant na premiéře filmu Morganovi
Praha /FOTOGALERIE/ – Je okouzlující, vtipný, šaramantní, natáčení ho ale prý stojí spoustu nervů. Jedno je jisté – anglický herec Hugh Grant má velké charisma a filmovou komedii si bez něj prakticky ani nelze představit. Připomeňme alespoň Angličana, který vylezl na kopec, Čtyři svatby a jeden pohřeb, Jak na to, Dva v tom nebo Notting Hill. Tou nejnovější komedií jsou Morganovi – snímek režiséra Marka Lawrence, v němž se sešel se Sarah Jessikou Parker a který v našich kinech uvidíme už 4. února. Přečtěte si povídání s anglickým hercem o filmu Morganovi, vypjatých nervech, natáčení se Sarah a rozmazleném medvědovi…
8 fotografií

Hugh Grant: Šlehačku mi nedali!

Film a televize
Ilustrační foto
OLOMOUC - Kdysi se v kinech hrál britský film "Muž, který vyšel na kopec a slezl z hory" s Hughem Grantem v hlavní roli. Pokud tato hvězda dorazí do Hluboček, mohla by zažít něco podobného. Proč? Vysvětlení najdete na titulní straně pondělního vydání Olomouckého deníku. A co dál?

V pondělí si v Olomouckém deníku přečtěte

Olomoucko
Hezké sny
RECENZE - Hezké sny hned v úvodu trochu připomenou jinou z nedávných romantických komedií. I hrdina filmu Hudbu složil, slova napsal v neodolatelném ztvárnění Hugha Granta je zapadlá popová hvězda minulosti, kterou k novým zítřkům vyšvihne až spolupráce s fešnou zalévačkou květin Drew Barrymooreovou.

Ach, jaké by to bylo mít pět Penelope Cruzových

Film a televize
Ilustrační obrázek
PARDUBICE - Východočeské divadlo se v pondělí 21. květnavečer proměnilo v koktejlový bar. S komedií o ženách pro ženy, o mužích pro muže, ale i o mužích pro ženy a o ženách pro muže zavítalo do Pardubic pražské Divadlo Radka Brzobohatého.

Z Východočeského divadla se stal koktejlový bar

Volný čas