ŠTÍTEK: Hyundai Motor Company

Z hlediska poměru cena/prostor je skvělá Dacia Jogger.
Nejen při cestách na dovolenou se rodinám hodí auta s dostatečným prostorem na sedačkách a současně velkým zavazadlovým prostorem. V našem přehledu přinášíme tipy na vozy s těmito vlastnostmi, které se oficiálně jako nová prodávají u tuzemských dealerů jednotlivých značek. A navíc i pár tipů na další auta s lehce vyšší cenovkou a také informace o těch, které se teprve chystají vstoupit na trh.
28 fotografií

Dvacet dostupných rodinných aut s velkým kufrem. Některá nabídnou i 7 míst a 4x4

Život řidiče
Při tragické nehodě dvou osobních vozů a autobusu u Halenkova na Vsetínsku zemřel v neděli 7. dubna 2024 dvacetiletý řidič jednoho z osobáků.
Dvě nehody s tragickým koncem, dva vyhaslé mladé životy. Taková je bilance letošních nejvážnějších dopravních nehod na Valašsku. První se stala počátkem dubna u Halenkova a zemřel při ní dvacetiletý řidič. Druhá ve čtvrtek 18. července u Karolinky. Nepřežil ji teprve osmnáctiletý spolujezdec. Podle odborníků je jedním z faktorů, které přispívají k tragickým nehodám mladých řidičů, nezkušenost.
7 fotografií

Na silnicích Valašska letos zemřeli už dva mladí lidé. Roli hraje i nezkušenost

Nehody
Pardubické letní kino Rebel zrušilo kvůli obavám z počasí páteční zahájení sezony.
Pardubické letní kino Rebel mělo podle původního plánu v pátek večer o půl desáté slavnostně zahájit svou 19. sezónu. Naplánované bylo promítání filmu Prázdniny s broučkem. Na místě ho měl osobně představit jeho režisér Jiří Matoušek. Kvůli špatnému počasí a hrozbě bouřek se ale pořadatelé nakonec rozhodli zahájení odložit. Podle slov organizátora Tomáše Drachslera doufají, že v následujících dnech se počasí umoudří a slavnostní zahájení bude moct proběhnout.

Pardubické letní kino Rebel odkládá zahájení. Bouřky a déšť překazily plány

Pardubicko
FM CITY Fest 28.6.2024, atmosféra.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Festival, který roztančí celé město - to je podtitul FM City Festu. V pátek, první den festivalu, se v areálu bývalé Lembergerovy textilní továrny tančilo a pařilo o sto šest. I přes jisté nepříjemnosti provázející organizaci festivalu na novém místě a dramatické navýšení kapacity, si lidé vystoupení jednotlivých kapel a interpretů užili.
41 fotografií

Roztančené město. Najděte se na fotkách a videu z 1. dne FM City Festu

Frýdecko-Místecko
Nošovický Tucson slaví 9 let výroby a 2 miliony vyrobených vozů.
Předchůdcem Tucsonu bylo v Nošovicích SUV Hyundai ix35, jehož produkce mezi lety 2011 a 2015 čítala přes 600 tisíc vozidel. Úspěšná éra s Tucsonem pak v HMMC započala v polovině června 2015. Tato minulá generace, která sjížděla z linek více než 5 let, zahrnula dohromady výrobu 1 180 445 vozidel. Aktuální generace Tucsonu, která na začátku letošního jara prošla faceliftem, obstarává přibližně 70% podíl na produkci závodu.
3 fotografie

Nošovický Tucson slaví 9 let výroby a 2 miliony vyrobených vozů

Podnikání
Nehody autobusů na jihu Čech i v zahraničí.
/VIDEO/ Každá dopravní nehoda je velice nepříjemná, když bourá autobus, je to ještě horší, protože v něm cestuje víc lidí než v osobáku. A když havaruje zájezdový autobus, jako se to stalo v pátek v případě českého busu na Islandu, dá se hovořit o velmi nepříjemném zážitku. Cestující jsou daleko od domova a vidina dovolené mizí v troskách autobusu a mění se někdy i doslova v boj o přežití. I Jihočeši již takových událostí byli svědky. Asi nejznámější je nehoda patrového zájezdového autobusu u Nažidel, od které v březnu uplynulo 21 let. Připomeňme si i další nehody zájezdových autobusů.
26 fotografií

Když je z dovolené boj o přežití. Nehody autobusů se nevyhýbají ani Jihočechům

Táborsko
Lidé ve Věřňovicích jsou připravení k hromadnému protestu proti stavbě gigafactory
Obyvatelé Dolní Lutyně na Karvinsku v referendu odmítli stavbu továrny na výrobu baterií do elektrických automobilů na území obce. Odhlasovali, že zástupci úřadu mají projektu bránit podáváním připomínek. ČTK to řekl starosta obce Pavel Buzek (STAN). V referendu mohlo hlasovat 4300 oprávněných voličů, svůj názor vyjádřilo 2472 z nich. Proti továrně bylo 2176 hlasujících, nesouhlasilo s ní tak 88 procent hlasujících.
14 fotografií

Obyvatelé Dolní Lutyně rozhodli. Stavbu gigafactory v referendu rázně odmítli

Regiony
Martin Thomas (Honeywell)
Celek Honeywellu se na Zaměstnanecké lize Deníku konečně dočkal. Až na pátý pokus se mu podařilo zlomit prokletí druhých míst v okresním finále a postoupit do toho semifinálového. A na něm pak přišel další úspěch v podobě postupu do republikového, které se uskuteční už příští čtvrtek v Roudnici nad Labem a bude se hrát o velmi zajímavé ceny. Jedním z jejich tahounů byl i 34letý Martin Thomas.
77 fotografií

Říkali jsme si, že do té Roudnice prostě pojedeme. A vyšlo to, těšilo Thomase

Fotbal
Zastupitelé Dolní Lutyně rozhodovali o tom, zda obec vyhlásí referendum. 22. dubna 2024.
Druhá největší obec v Česku, která nemá status města, zažívá rozhodující okamžiky. Skoro 5,5 tisíce obyvatel Dolní Lutyně má nyní možnost vyjádřit se ve volebních místnostech k tomu, zda se postaví proti gigafactory, plánované obří továrně na baterie do elektromobilů v místní části Věřňovice, nebo záměr, který má přinést až sedm tisíc pracovních míst, umožní. Zájem veřejnosti v prvních hodinách referenda je veliký.
5 fotografií

Klíčové hodiny pro budoucnost Dolní Lutyně i Karvinska. Hlasuje se o gigafactory

Karvinsko
Semifinálové kolo Zaměstnanecké ligy Deníku - Olomouc 6.6.2024
Už je jasno. Do finále Zaměstnanecké ligy Deníku v Roudnici nad Labem, které se uskuteční ve čtvrtek 13. června, pojedou borci z Technických služeb Havířov a olomouckého Honeywellu. Ti totiž v semifinálovém kole na umělém trávníku v olomoucké Holici dokázali postoupit až do finále, ze kterého automaticky postupovali oba zúčastnění. Jinak si ale slunečné čtvrteční odpoledne užili všichni přítomní a náladu jim nezkazilo ani úvodní, zhruba dvacetiminutové, čekání na příjezd rozhodčích.
77 fotografií

FOTO: Na finále Zaměstnanecké ligy pojedou Honeywell a Technické služby Havířov

Fotbal
Hyundai Tucson
V listopadu představený facelift aktuální generace Hyundai Tucson přinesl drobné změny v exteriéru a interiéru vozu, teď však tuzemské zastoupení Hyundai přichází s podstatnou informací – kolik za něj zaplatíme. Inovovaný vůz přichází do prodeje za první cenu 649 990 korun a v nabídce je pozoruhodně široká paleta pohonů.
8 fotografií

Ceny Hyundai Tucson: v nabídce je nebývale hodně motorů

Autosalon
Největší nabídku v kategorii levných aut má Hyundai.
Nabídka dostupných modelů se na českém trhu s novými osobními automobily neustále zužuje. Do úrovně 300 tisíc korun jsou momentálně k dispozici už poslední tři typy. Dalších sedmnáct jsme jich pak při zkoumání ceníků jednotlivých značek našli v hladině do 400 tisíc korun. Celkem pětina z vozů v našem přehledu má logo korejské značky Hyundai.
21 fotografií

V cenové hladině do 400 tisíc korun zbylo posledních dvacet aut. Jaká to jsou?

Život řidiče
Hyundai Ioniq 5 N v přípravách na Pikes Peak
Blíží se opět čas, kdy ti nejodvážnější z odvážných usednou do svých závodních speciálů na úpatí vrcholu Pikes Peak v americkém Coloradu, aby se pustili do nejznámějšího vrchařského závodu světa. Mezi týmy, které se účastní 102 konaného ročníku (první závod na vrchol Pikes Peak se jel 1916) letos nebude chybět ani Hyundai, který vzhůru na kopec vyšle svůj elektrický sporťák Ioniq 5 N v sériové i upravené podobě.
17 fotografií

Hyundai míří na nejšílenější vrchařský závod světa. S elektromobilem Ioniq 5 N

Automagazín
Hyundai Ioniq 5 Robotaxi dostal řidičský průkaz.
„První auto, které si udělalo řidičák. Kvůli těm, kteří si ho udělat nemohou.“ Takové je poselství projektu, jež má zapojit do individuální mobility i lidi, kteří z rozličných důvodů nemohou sami řídit. Konceptuální autonomní vůz „Robotaxi“, založený na modelu Hyundai Ioniq 5, předvedl, že umí zdolat jízdní test pro získání řidičského průkazu. Své dovednosti předvedl před komisařkou v americké Nevadě.
4 fotografie

První auto s řidičákem. Hyundai nechal svoje Robotaxi projít zkouškou

Automagazín
Hyundai Ioniq 5 N eN1 Cup Car
Má-li se elektromobilita dostat i do oblasti zájmu automobilových nadšenců, potřebuje „auta z plakátu“ a tím pádem i auta, která závodí. Koneckonců elektrické závodění – přestože již delší dobu existuje seriál Formula E – je spíše neprobádaná oblast. Rukavici pro ostatní značky nyní vhazuje Hyundai, který představil závodní verzi svého sportovního elektromobilu Ioniq 5 N eN1 Cup Car.
15 fotografií

Hyundai představil závodní Ioniq 5 s parádními parametry

Automagazín