ŠTÍTEK: Ivanava

Ilustrační foto
Rakovnicko - Soutěže okresních stolních tenistů pokračovaly dalšími zápasy.Rakovnicko - Soutěže okresních stolních tenistů pokračovaly dalšími zápasy.

Okresní stolní tenis

Ostatní sporty
Zatěžkávací zkoušky u stanice metra Vltavská
Tři plně naložené nákladní automobily začaly v sobotu po sedmé hodině večer v Praze testovat pohyby mostů u stanice metra C Vltavská. Pražská Technická správa komunikací (TSK) testuje stabilitu mostu po jeho podepření. V neděli testy pokračují na vedlejším mostě na nábřeží Kapitána Jaroše, kde je omezena doprava. Kompletní výsledky testů chce TSK představit během týdne, první by mohly být už v pondělí. Po víkendu by měly skončit veškeré uzavírky.
8 fotografií

Mosty u Vltavské procházejí zatěžkávací zkouškou. Uzavírka omezila dopravu

Praha
Zatěžkávací zkoušky u stanice metra Vltavská
Tři plně naložené kamiony začaly v sobotu po sedmé hodině večer v Praze testovat pohyby mostů u stanice metra C Vltavská. Pražská Technická správa komunikací (TSK) chce otestovat stabilitu mostu po jeho podepření. V neděli budou testy pokračovat i na vedlejším mostě na nábřeží Kapitána Jaroše. Kompletní výsledky testů chce TSK představit během týdne, první by mohly být už v pondělí.  
8 fotografií

Pražské mosty u Vltavské prochází zatěžkávací zkouškou. Vjely na ně tři kamiony

Ekonomika
V italském Janově začala demolice zbytků zříceného mostu
Torzo zříceného dálničního mostu v severoitalském přístavním městě Janově se za několik měsíců stane minulostí. Během pátečního dopoledne totiž začali dělníci s jeho demolicí. Ukončení prací je naplánováno na přelom května a června. Mezitím odstartuje stavba zbrusu nového mostu, který bude pocházet z pera slavného architekta a místního rodáka Renza Piana.
15 fotografií

V Janově začala demolice zbytků zříceného dálničního mostu. Potrvá čtyři měsíce

Svět
Ilustrační foto.
Rakovník - Ve sportovní hale v Rakovníku se uskutečnil 21. ročník turnaje v halové kopané Viola cup. Vítězem se stal nováček SKP Rakovník, který ve finále zdolal obhájce trofeje ElektroViolu. Do soubojů zasáhlo celkem deset týmů. Hrálo se ve dvou skupinách a do vyřazovacích bojů postupovaly vždy první čtyři týmy.

Viola cup: Nováček vypálil všem rybník

Ostatní sporty
Ilustrační foto.
Rokycansko – Novoroční světelnou šou připravují na úterý 1. ledna v Hrádku a Zbiroze. Ohňostroje zde začínají úderem osmnácté hodiny a jeho součástí je občerstvení.

Nový rok odpálí dva ohňostroje

Rokycansko
Ilustrační foto
Opatovec /PODZIM 2018/ – Krajně nepovedený podzim mají za sebou opatovečtí fotbalisté. Jenom ve třech ze třinácti odehraných střetnutí dokázali bodovat, plný zisk si připsali jedinkrát a zákonitým vyústěním je skutečnost, že jsou společně s Řetovou v kritické situaci coby hlavní adepti na sestup.

Pozitiva? Nejsou. Opatovec zklamal a ocitl se v kritické situaci

Fotbal
Ilustrační foto
Janov /PODZIM 2018/ – Po parádní jízdě v okresním přeboru vstoupili janovští fotbalisté s odhodláním do své obnovené premiéry v krajské I. B třídě. Pro podzim bylo jejich cílem uhrát si takovou pozici, aby měli na jaře klid, co se týče bojů o udržení. Povedlo se? Nu, jejich odstup na dva nejhorší celky soutěže je docela slušný, sami však doufali v o něco bohatší bodové konto.

Nováček celkově obstál, bodů však mohl a měl získat přece jenom více

Fotbal