ŠTÍTEK: Jakub Černý

ilustrační foto
Sám proti všem. Dalo by se s nadsázkou říct o výkonu Jakuba Černého z rezervy Holic. Ten se utrhl ze řetězů o víkendovém zápase proti Ostřešanům. Do domácí sítě se trefil hned čtyřikrát a podílel se tak lví měrou na vítězství 4:2. Zbylé výsledky a tabulky okresních soutěží najdete níže v článku.

One man show. Černý čtyřmi brankami dirigoval výhru rezervy Holic

Okresy
Zápas Strupčice - Nové Sedlo.
Až závěrečná dvacetiminutovka rozlouskla víkendovou hádanku na hřišti Strupčic o tom, kdo se nakonec bude radovat z bodů. Byli to hosté z Nového Sedla, kteří dokázali otočit nepříznivý stav 0:1 a brali výhru 2:1. V pořádnou „koulovačku“ se pak proměnil zápas Ervěnic-Jirkova v Mojžíři. Domácím nestačilo na výhru ani pět branek. Hosté z Chomutovska jich dali v divokém střetnutí šest.
19 fotografií

FOTO: Strupčicím chybí klenoty. Ervěnice vyšly vítězně z pořádné střílečky

Kraje
Pavel Klíč, útočník Nového Sedla.
/foto, video/ Fotbalový útočník Pavel KLÍČ umí dát i osm gólů za zápas, aktuálně jich má díky sobotním čtyřem trefám proti Libouchci (7:2) na kontě osm za jaro. Když ho v zimě zlanařil předseda Nového Sedla Jakub Černý, udělal terno. „Mohl jsem dát gólů víc, třeba proti Libouchci jsem zahodil šanci, kterou si ještě teď vyčítám,“ přiznal v rozhovoru pro Deník 21letý střelec, jenž se stal Kanonýrem víkendu. Hlavní podle jeho slov ale je, že se daří týmu jako takovému.
48 fotografií

Klíč odemyká brány soků. Sedlo mu sedí, ale... Chci se dostal co nejvýš, netají

Kraje
Dobroměřice (v růžovém) přemohly soupeře z Nového Sedla až po penaltách.
Úvodní kolo fotbalové A třídy mělo na programu okresní derby, ve kterém na postoloprtské umělce lídr soutěže z Dobroměřic hostil celek z Nového Sedla. Stovka diváků určitě nebyla zklamaná, protože po celých devadesát minut se bylo na co dívat a nakonec ještě o vítězi rozhodovaly kopy ze značky pro penalty. Dva body braly Dobroměřice, ale spokojeni byli i hosté, hlavně s tím, co na hrací ploše předvedli.V jejich dresu nastoupila největší zimní posila Pavel Klíč, který do klubu přišel po nevydařeném angažmá v divizních Lounech a hned se gólově prosadil.
30 fotografií

Lídr na startu musel v derby do penalt. "Štěstí, Sedlo je kvalitní soupeř!"

Kraje
Fotbalisté Sparty Brno (v rudých dresech) patří mezi špičku krajského přeboru.
Po letní bouři nadchází zimní zklidnění. Fotbalisté Sparty Brno čeká v sobotu první přípravný duel na jarní část sezony s Velkými Pavlovicemi a v kádru došlo k nemnoha změnám, nejvýraznější z nich se udála na postu brankáře. Celek z Komárova hodlá v krajském přeboru uhájit třetí příčku z podzimní části sezony. 
4 fotografie

Sparta chce na jaře znervózňovat. Sáhla ke změně brankáře

Kraje
FB Hurrican Karlovy Vary. Ilustrační foto.
Florbalisté karlovarských Hurricánů oplatili ve 20. kole Livesport Superligy prohru nováčku z Butchis. Karlovarský výběr, který dvakrát nad Butchis vedl, však nedokázal vedení udržet a nakonec rozhodl o své výhře 4:3 po samostatných nájezdech. Tím se Karlovy Vary udržely na jedenácté příčce, když na třináctý Butchis mají již tříbodový polštář.
33 fotografií

Florbalisté hurricánů oplatili Butchis prohru, uspěli po nájezdech

Florbal
FB Hurrican Karlovy Vary – FBC 4CLEAN Česká Lípa 3:8 (1:6, 0:1, 2:1).
/FLORBAL/ Podobný scénář prožívají i v novém sezoně Livesport Superligy florbalisté karlovarských hurricánů. Po sedmi kolech se krčí varský výběr poslední čtrnácté příčce. Naposledy Varáci neuspěli v hale míčových sportů, ve které padli s Českou Lípou, přitom v tomto duelu si pomýšlel karlovarský výběr na premiérovou výhru. Realita však byla zcela jiná.
48 fotografií

OBRAZEM: Hurricáni nestačili na Českou Lípu, teď je čeká v míčovce Butchis

Florbal
Fotbalisté brněnské Sparty (na snímku v rudých dresech) se nastartovali obratem v duelu s Lednicí, který 26. srpna vyhráli 2:1.
Po minulé povedené sezoně, kterou zakončili na čtvrtém místě krajského přeboru, ještě posílili. Fotbalisté Sparty Brno získali ze třetiligových Rosic ceněné hráče Tomáše Selingera a Jakuba Černého. Jenže úvod nového ročníku Spartě nevyšel podle představ. Z prvních dvou kol nasbírala jen bod, poté už se celek z Komárova zvedl a následující dva zápasy vyhrál. Díky tomu je v tabulce po čtyřech kolech se sedmi body pátý.
32 fotografií

Sparta posílila, ale zatím jí uskakují balony. Chceme na bednu, uklidňuje trenér

Kraje
Momentka je ze zápasu Nové Sedlo - Dobroměřice. Vyhráli ho hosté.
Nové Sedlo se na třetí pokus dočkalo první výhry v sezoně, Dušníky porazilo ve 3. kole fotbalové I. A třídy 4:2. Konečně dalo branky, hattrick si připsal hrdina nedělního odpoledne Josef Baierl. Hosté dohrávali bez vyloučeného Jakuba Kühna, jenž se za podražení a za faul loktem za devět minut vykartoval, hřiště opouštěl šest minut před koncem.

Nové Sedlo slaví první výhru sezony. Kouč poražených Dušníků chce zapomenout

Kraje
Fotbalisté Uherského Brodu (červené dresy) ve 3. kole MSFL remizovali s Rosicemi 0:0.
Nezvyklý obrázek skýtá tabulka Moravskoslezské fotbalové ligy. Přední tým soutěže posledních let Rosice se krčí až na jedenácté příčce. Obhájce třetího místa v úvodních třech kolech pokaždé pouze remizoval, navíc vypadl z MOL Cupu, když minulý týden překvapivě prohrál duel prvního kola na hřišti divizního Strání 0:1. Naposledy v sobotu Rosice remizovaly 0:0 v Uherském Brodě, ačkoliv po vyloučení domácího Petra Motala hrály přes třicet minut přesilovku.
50 fotografií

Strastný úvod sezony v Rosicích. Klopýtají a nečekaně skončil kapitán

Fortuna ČFL + MSFL
Povodně z počátku června 2013, před deseti lety na Střekově. Obrovský kus práce odvedli dobrovolní hasiči pod vedením Antonína Bauera.
/FOTO/ Snad vydrží. Každý, kdo bydlel nebo podnikal na dolním Střekově, té noci doufal, že mobilní protipovodňová stěna za desítky milionů korun udrží kulminační povodňovou vlnu. Všichni, kdo s napětím postávali nedaleko mostu, si uvědomovali, že hladina Labe je už nad jejich hlavami. Mezi nimi i střekovští dobrovolní hasiči vedení Antonínem Bauerem. 
119 fotografií

Symbol povodní roku 2013 na Střekově? Zdejší dobrovolní hasiči

Ústecko
Známý kouč Petr Němec dovedl Proboštov k postupu do krajského přeboru.
Pětigólová smršť ve druhé půli, jubilejní dvacátá výhra v sezoně, a tak je jisté, že Proboštov postupuje do krajského fotbalového přeboru. Na vysoké výhře 7:2 v sobotním střetnutí 27. kola I. A třídy v Novém Sedle měl zásadní podíl Lukáš Brodský, jenž dal čtyři góly a s celkovými 32 trefami je mezi střelci na děleném prvním místě.

Sedm branek na hřišti nováčka! "Proboštov postoupil zaslouženě," řekl jeho šéf

Kraje
Pavel Melichar, opora Nového Sedla, má důvod k úsměvu. I v 48 letech pálí jako zamlada.
Šťastná sedmička. Nové Sedlo porazilo v jarní záchranářské bitvě Rumburk 5:3. Hned o čtyři branky domácích se při sedmé výhře v sezoně postaral nestárnoucí snajpr Pavel Melichar a přiblížil tak nováčka fotbalové I. A třídy po 25. kole a před nedělním zápasem v Roudnici, hrát se bude od pěti odpoledne, k udržení. "Zápas to nebyl jednoduchý, pro nás byl důležitý, udělali jsme krok k záchraně," má jasno nyní 48letý obdivovatel střelce mnichovského Bayernu Roberta Lewandowskeho.

Melichar dál deptá obrany... A bude dál? Rozhodnu se v létě, říká spasitel Sedla

Kraje
V dubnovém duelu druhého s prvním byla k vidění řada šancí, ale branky se fanoušci Černčic (v bílém), ani Kryr nedočkali. Kryry míří za postupem.
V posledních čtyřech zápasech ztratily v tabulce druhé Černčice sedm bodů a na vedoucí Kryry jich právě tolik po sobotní domácí sobotní remíze s Výškovem 3:3 v okresním fotbalovém přeboru Lounska i ztrácí. Černčická parta přitom vedla už 3:1, ale po trefách hostujícího Pavla Liebiga v 75. a Jakuba Černého v 90. minutě o náskok i vítězství přišla.

Černčice opět ztratily body. O postupu z přeboru je jasno, řekl jejich šéf Musil

Okresy
FK Dobroměřice - FK Klášterec n. O. 5:2   Fotbalisté Dobroměřic (v tmavě modrém) urvali povinné tři body a dali pět branek, ale ke spokojenosti s herním projevem je daleko.
/FOTO, VIDEO/ Tři top kluby nezaváhaly. Ve fotbalové I. A třídě připsaly v 21. kole výhry první Proboštov, druhé Ledvice i třetí Šluknov, který přenechal jeden bod po zvládnutém penaltovém rozstřelu čtvrté Bílině. Zajímavé boje se odehrávají na opačném pólu tabulky. "Škoda, že jsme přišly o jarní domácí neporazitelnost," litoval šéf nováčka z Nového Sedla Jakub Černý.
16 fotografií

Hattrick, vyloučení, penalty... Bitvy o postup i udržení v I. A třídě už gradují

Kraje
SK Smíchov Plzeň (bíločerní), archivní snímek.
Až na dva zápasy, které byly kvůli nezpůsobilému terénu hracích ploch odloženy, o víkendu pokračoval letošní ročník druhé nejvyšší krajské soutěže. Novým lídrem jsou fotbalisté TJ Sušice, kteří v nedělním utkání 22. kola sestřelili v okresním derby Luby vysoko 6:2. Ještě výraznější vítězství si na svoje konto připsal plzeňský Smíchov, který především díky pěti brankám kapitána Jakuba Černého deklasoval Dlouhý Újezd. A jaké další výsledky se o víkendu urodily? Podívejte se v našem přehledu.
75 fotografií

I. A TŘÍDA: Smíchov doma deklasoval Dlouhý Újezd, Malesice dostaly naloženo

Kraje