ŠTÍTEK: Jan Budař

Dana Morávková a Karel Zima se potkávají v divadelní hře Bavič.
Herci Dana Morávková a Karel Zima, to je spojení plné smyslu pro humor, díky kterému se umějí vypořádat i s dotěrným bulvárem. Na to, zda by herci měli být přístupnější kontaktu s médii, mají, jak vyšlo najevo během rozhovoru pro časopis Story, odlišný názor. „Vstupujeme lidem do obývacích pokojů, jsme veřejný majetek,“ myslí si Karel Zima, čemuž Dana Morávková oponuje: „Nejsem ničí majetek, ani nechci. Já jsem já! Ale na chytré rozhovory se těším.“ Oba se setkávají v divadelní inscenaci Bavič, která přibližuje odvrácenou stranu šoubyznysu i svět bulváru.
9 fotografií

Dana Morávková a Karel Zima: Lidé si nás tajně točí, z popularity neblázníme

Společnost
Jiří Batoška a Benicio del Toro
Sešlost festivalových hvězd v Karlových Varech se na sklonku týdne završila. Doplnil ji očekávaný herec mafiánských rolí Benicio del Toro, který v pátek ve Varech připomněl svůj filmy Traffic - Nadvláda gangů, v sobotu to budou Obvyklí podezřelí. S australským hercem Geoffreym Rushem tvoří noblesní duo a sklízí obdivné pohledy žen. Del Toro díky portorikánské jiskře, Rush za svou nedbalou eleganci. 
5 fotografií

Letošní filmový festival ve Varech: Pánské hvězdy, výčepní a Arabela

Film a televize
Princezna Arabela neboli herečka Jana Nagyová v sobotu zahájila na hradě Svojanov Třicetiletou válku.
„Princezna Arabela byla moje láska,“ říká muž, který na hrad Svojanov přijel s rodinou. Přiznává, že pohádkový seriál jako kluk rád sledoval. V sobotu „svoji“ lásku potkal poprvé naživo. Na hrad Svojanov totiž přijela Arabela, tedy herečka Jana Nagyová. Nebyla tu náhodou, představitelka princezny s kouzelným prstenem je totiž patronkou projektu Objevuj památky, který pomáhá nestátním hradům zámkům a dalším objektům.
66 fotografií

FOTO, VIDEO: Arabela strávila noc na Svojanově. Bez prstenu

Svitavsko
Berounské kino Mír hostilo další ročník udílení cen Trilobit
/FOTOGALERIE/ V roce 2011 se nově zrekonstruované prostory berounského kina Mír staly centrem slavnostního předávání cen Českého filmového a televizního svazu FITES Trilobit. Trilobit je symbolem cen, které svaz FITES v šedesátých letech uděloval nejlepším uměleckým počinům za uplynulé roční období ve filmu a v televizi. Před deseti lety se tato prestižní cena udělovala po čtyřiadvacáté, v Berouně se jednalo o její jedenáctý ročník. Pojďte si tuto akci připomenout s archivem Deníku.
6 fotografií

PŘED 10 LETY: Cenu Vladislava Vančury si odvezl František Filip

Berounsko
Z komedie Natěrač
V sobotu 19. září jsou do Kulturního domu ve Slané zváni všichni příznivci divadla, na které od půl osmé večer čeká představení Natěrač. Jedná se skvělou komedii britského autora Donalda Churchilla v podání Divadelního spolku Vojan Desná Mladá haluz.

Komedie Natěrač pobaví diváky ve Slané

Čtenář reportér
Herec a zpěvák Jan Budař.
/ROZHOVOR/ Divadlo Hogo Fogo v Drážkově na Příbramsku uvede v sobotu 22. srpna večer klavírní recitál herce, spisovatele a zpěváka Jana Budaře. Ten je autorem celé řady písní, které vyšly na čtyřech albech. Jeho sólové vystoupení bude doprovázeno také povídáním si s publikem, filmovými projekcemi i jeho osobitým humorem.

Jan Budař: Každé křídlo má svůj charakter. Je radost na ně hrát

Volný čas
Bolek Polívka pobaví diváky online na internetu a v internetové televizi Mall TV spolu se svým synem Vladimírem a hercem Janem Budařem.
I když jsou divadla a kina stále kvůli koronaviru zavřená, známý herec a mim Bolek Polívka baví diváky online. Humor a pozitivní energie se budou šířit z jeho brněnského divadla v pátek od šesti večer prostřednictvím sociálních sítí a Youtube kanálu Divadla Bolka Polívky. Principál tentokrát pozval do talk show svého syna Vladimíra Polívku a herce Jana Budaře.

Zavřená divadla? Bolek Polívka v pátek pobaví diváky online, se synem Vladimírem

Brněnsko
Šéfredaktor Slováckého deníku Pavel Bohun
Už po pětačtyřicáté láká Letní filmová škola do Uherského Hradiště tisíce baťůžkářských příznivců kinematografie i desítky herců, režisérů a hudebníků. Další skupinou lidí, mířících na přelomu července a srpna do metropole Slovácka jsou pak davy těch, které, tak jako mě, fascinuje ona pulsující atmosféra tohoto prázdninového festivalu plného kouzelné imaginace.  

Pulsující atmosféra Letní filmové školy je zase tady

Názory z regionu
Slovenský herec Milan Kňažko.
Film režiséra Roberta Sedláčka Jan Palach v sobotu večer oficiálně zahájí 21. ročník česko-polské filmové přehlídky Kino na hranici. Celý následující týden bude souměstí Český Těšín – Cieszyn plné nejen milovníků stříbrného plátna, ale také českých, polských i slovenských hvězd z řad herců, režisérů, producentů či scénáristů.  

Do Těšína se sjíždějí hvězdy filmu

Volný čas
Talk show takzvaně naostro na prknech Divadla Na Kovárně v Poděbradech.
Poděbrady - V poděbradském Divadle na Kovárně se uskutečnil zajímavý pokus. Všichni protagonisté se totiž sešli poprvé teprve na pódiu. Známý spisovatel Josef Formánek obýval křeslo a vítal hosty, kteří u jeho domu (bytu) zazvonili. Přivítal tak oblíbeného herce Jana Budaře, Sáru Ptáčkovou, která představení Srdce jako klíč iniciovala, či zpěvačku Kláru Modrou (dříve Létající koberec).
13 fotografií

OBRAZEM: Formánek přivítal v Poděbradech vzácné hosty

Volný čas
Ondřej Havelka a Melody Makers na Folkových prázdninách
Bystřice nad Pernštejnem – V sobotu začne v Bystřici již třetí ročník filmového festivalu Start Film Fest, který bude zájemcům otevřený až do dalšího pátku. Od půl desáté večer se bude denně promítat pod širým nebem na Masarykově náměstí. Pásma studentských filmů zájemci zhlédnou v kulturním domě. Organizátoři připravují také vyhlášení festivalových cen a veřejnou prezentací výsledků práce účastníků připravených workshopů.
16 fotografií

Na filmový festival do Bystřice dorazí Ondřej Havelka i Jan Budař

Žďársko
Hmyz režiséra Švankmajera natáčejí na Slánsku.
Slaný - Režisér, scénárista, animátor a představitel českého surrealismu, Jan Švankmajer (83), přichází se svým nejnovějším celovečerním filmem Hmyz. Světová premiéra se konala v Rotterdamu. Do českých kin míří 19. února. Základem pro černou grotesku s animovanými prvky byla Čapkova hra Ze života hmyzu. Snímek natočil režisér převážně ve vlastním ateliéru v Knovízi u Slaného. Některé záběry vznikly i ve Slaném. Hrají: Jiří Lábus, Norbert Lichý, Kamila Magálová, Jaromír Dulava a Jan Budař a další.
18 fotografií

Švankmajerův hmyz útočí i na česká kina

Volný čas
Švankmajerův Hmyz poletí do Rotterdamu
Na projekty Jana Švankmajera se vždy čeká s napětím a zvědavostí. Jako teď na Hmyz, dlouho připravovaný snímek, který tvůrce Otesánka chystal osm let. A dostane se mu i čestné světové premiéry – byl zařazen do programu prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Rotterdamu, který se koná od 24. ledna do 4. února.

Švankmajerův Hmyz poletí do Rotterdamu

Film a televize
Jan Budař s knihou Princ Mamánek
Plzeň - Herec, muzikant, režisér a scenárista Jan Budař napsal knihu pro děti a ve čtvrtek ji bude podepisovat od 16 hod. v Knihkupectví Dobrovský v Obchodním centru Plzeň na Rokycanské třídě v Plzni.

Jan Budař veze do Plzně pohádkovou knihu

Volný čas
Ilustrační fotografie.
Hradec Králové /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - V sobotu se koná tradiční výlov rybníku Datlík mezi Roudničkou a Novým Hradcem. Městské lesy Hradec Králové tak nabídnou možnost k zakoupení štiky, candáta nebo klasického kapra. V průběhu sobotního dne budou v areálu sádek u Roudničky připraveny i rybí speciality.

Tradiční výlov ryb klepe na dveře

Hradecko
Ondřej Vetchý v pohádce Čertí brko
Uplynulý víkend padla poslední klapka nová české pohádky Čertí brko, kterou natáčí režisér Marek Najbrt. V hlavních rolích se představí Judit Bárdos a Jan Cina, Lucifera hraje Ondřej Vetchý, v dalších rolích uvidíme třeba Jana Budaře, Marka Daniela, Janu Plodkovou, Tomáše Jeřábka nebo Václava Koptu.
7 fotografií

Režisér Marek Najbrt dotočil pohádku Čertí brko

Film a televize