ŠTÍTEK: Jan Starý

Jako v dětském pokoji. V Blansku otevřou zábavní centrum Hopík. V bývalé squashové herně nedaleko vlakového nádraží.
/FOTO, VIDEO/ Prostory bývalé squashové herny poblíž vlakového nádraží v Blansku se změnily k nepoznání. Nevyužívané sportoviště pronajala společnost ČAD Blansko firmě Hopík SB. Ta v objektu vybudovala zábavní dětské centrum s rozlehlým patrovým labyrintem a několika herními atrakcemi. V provozu bude celý rok. Chybět nebude ani dráha pro elektrické formule a kavárna, to vše na ploše bezmála pět set metrů čtverečních.
17 fotografií

Jako v dětském pokoji. V Blansku otevřou zábavní centrum Hopík

Blanensko
ilustrační foto
Odmítlé šance. Pardubičtí hokejisté na domácím ledě v Chrudimi měli hned několik příležitostí na vstřelení branky, ale žádnou z početních výhod nevyužili a naopak Berani dokázali udeřit. Béčko Dynama doma tak nestačilo na Zlín, se kterým prohrálo 1:2. Pro Východočechy se jedná o šestou prohru v řadě.

Dlouhá série proher nekončí. Béčko doma těsně nestačilo na Zlín

Hokej
Dynamo B těsně nezvládlo zápas ve Frýdku-Místku, byť od první minuty vedlo jednobrankovým rozdílem.
Skvělý vstup do utkání nezajistil hokejistům Dynama B žádné body a ve Frýdku-Místku padli 1:2. Přitom po první minutě to vypadalo, že je vše zalité sluncem. Lukáš Žalčík totiž připravil gól pro Michala Pochobradského, který se tak prosadil po kratším půstu. Pardubice následně držely vedení až do třetí třetiny. V ní ale ztratily tohle těsné vedení a Rysi otočili nepříznivý stav, díky čemuž se odpoutali z posledního místa tabulky Chance ligy.

Dynamo B po úspěšném začátku vedlo, nakonec odjelo bez bodu

Hokej
Pardubičtí hokejisté postoupili na domácích Letních hokejových hrách do finále.
Úspěšný vstup do turnaje. První den Letních hokejových her vyšel hokejistům B týmu Dynama Pardubice na jedničku. V úvodním semifinále na ně čekal polský tým Jastrzebie GKS, který porazili 4:1. V dnešním finálovém zápase, který se hraje od 18. hodin, se potkají se Zlínem, který si v semifinále poradil s Kolínem.

Béčko Dynama si zajistilo místo ve finále Letních hokejových her

Hokej
Richard Král (uprostřed) se stává novým hlavním trenérem B týmu Dynama Pardubice.
Příchod Václava Varadi a odchod Radima Rulíka rozpohyboval v Pardubicích ledy. Konkrétně ty trenérské. Václav Baďouček na pardubické lavičce končí a Richard Král se po odchodu svého trenérského kolegy přesouvá k rezervě Dynama, kde bude hlavním lodivodem. Asistenty mu budou dělat Jan Starý a nově i Jiří Malinský, který se k rezervě přesouvá z juniorky.

Další trenérská rošáda v Pardubicích. Rezervu nově povede Richard Král

Hokej
ilustrační foto
Obrovské fiasko. Jinak nelze nazvat počínání si B týmu Pardubic v zápase proti Kolínu. Na domácím ledě prohrál s tímto rivalem 3:5. Manko na nesestupovou pozici se opět zvýšilo a to na propastných jedenáct bodů. Pardubice musí zabrat již v sobotním utkání proti Frýdku-Místku.

Katastrofální úvod zápasu se stal béčku Dynama osudným

Hokej
Dynamo na domácím ledě v Chrudimi nestačilo na Třebíč.
Ach to dotahování… Pardubice na domácím ledě přivítaly hokejisty Třebíče. Po prohře proti pražské Slavii si tentokrát přidaly další. Hosté vždy šli do těsného vedení a domácí museli dotahovat. Dvakrát se to zásluhou Zemana a Matýse podařilo, ale do třetice už recept na výborně chytajícího Jekela nenašli. Dynamo B tak na domácím ledě podlehlo Třebíči 2:3 a aktuálně se nachazí na desátém místě s šesti body…
4 fotografie

Pardubice natřikrát nedotáhly Třebíč a na domácím ledě prohrály

Hokej
Fotbalisté Žďáru nad Sázavou vyzvou v dalším kole Mol Cupu celek Velké Bíteše.
Dva celky z Vysočiny zasáhly do prvního předkola Mol Cupu. Dvojnásobný vítěz krajského poháru Nová Ves v prestižním derby před třemi stovkami diváků vyzvala nedaleký Žďár nad Sázavou. Z těsného vítězství 2:1 se radovali hosté a v dalším kole se tak utkají s Velkou Bíteší.

Fotbalisté Žďáru zvládli derby v Mol Cupu. Čeká je Velká Bíteš

Kraje
Starší dorost Arsenalu Česká Lípa - ilustrační foto.
Hráčům Slovanu Liberec se asi bude chvilku zdát o českolipském Arsenalu, jelikož i ve druhém mistrovském utkání nedokázali uspět a českolipský dorost podruhé v sezóně nasázel Liberci čtyři branky a dokázal po výborném výkonu vyhrát i druhý vzájemný mistrovský zápas, tentokrát dokonce na půdě Slovanu Liberec.

Bravo! Českolipští dorostenci si znovu vyšlápli na liberecký Slovan

Kraje
Starší dorostenci českolipského Arsenalu v letošní divizní sezoně.
V dalším divizním utkání zavítal starší dorost Arsenalu Česká Lípa U19 na horkou půdu do Chomutova, kde ho domácí přivítali ve svém nádherném mládežnickém areálu s rekonstruovanými kabinami a nádherným trávníkem. V Chomutově se Arsenalu nikdy moc nedařilo. Tentokrát to bylo jiné. Po výborném výkonu celého týmu Česká Lípa vyhrála 3:2 a drží šesté místo. 
26 fotografií

FOTO: Dorostenci dobyli Chomutov, záchrana je o něco blíž

Ostatní sporty
Druhá liga byla pro Trutnov tradicí. Ta však minimálně na čas končí.
Hokejisté Trutnova budou od příští sezony hrát krajskou ligu. O konci druhé ligy na břehu Úpy rozhodovaly ekonomické problémy spojené s dopadem stále působící pandemie. Zároveň i odchod sportovního manažera a ohlášený konec dosavadního prezidenta klubu.

Konec druholigové éry. Trutnovský hokej se vrací do kraje

Hokej
Fotbalisté Košetic si duely s Pelhřimovem užívali.
Nejprve klikatá cesta v 1. B třídě, která mohla skončit i sestupem, pak razantní vzestup. Tak se ve stručnosti dostali fotbalisté Košetic, vesnice ze samého západu Vysočiny, do nejvyšší krajské soutěže.

Košetice dostaly do přeboru dva postupy za sebou

Kraje
Místní pivo neprochází pasterizací, ani se nefiltruje.
Pivovar Hasič v Bruntále je jedním z mála regionálních pivovarů, který se specializuje na výrobu domácího piva. S využitím místní sladovny vaří nefiltrovaný a nepasterizovaný mok, který rozváží do několika restaurací. V budově bývalé textilní továrny, kde se pivovar nachází, je také pivní bar a vzorková prodejna.
10 fotografií

Kam na pivo v Bruntále? Žízeň uhasíte Hasičem

Podnikání
Pietní setkání v Bludově
Moravská národní obec, Oblastní sdružení Haná v sobotu 12. září 2020 pořádala již tradiční setkání v obci Bludov. Nejen moravští patrioti, ale také občané Bludova, si přišli do místní rodové hrobky Žerotínů připomenout 456. výročí narození velkého Moravana, šlechtice, diplomata, ochránce náboženských i zemských svobod Moravy, moravského zemského hejtmana – Karla staršího ze Žerotína (* 15. září 1564; † 9. října 1636). 
6 fotografií

Pietní setkání v žerotínské hrobce

Čtenář reportér