ŠTÍTEK: Jaroslav Pavlíček

Na rybníku Zvonďáku v Jívoví se i v roce 2021 uskutečnila tradiční soutěž v lovu ryb na udici. Přijelo 48 soutěžících, mezi nimi i tři ženy. Letos se akce koná v sobotu 9. července.
V sobotu 9. července se budou na rybníku Zvonďáku v Jívoví konat tradiční rybářské závody určené široké veřejnosti; a to jak dospělým, tak i mládeži a dětem školního věku. Rybářský lístek ani povolenka nejsou zapotřebí. Startovné činí dvě stě korun, pro děti do patnácti let sto korun. Akce začíná prezencí od páté hodiny ranní, první nahození přijde v šest hodin a konec v pravé poledne.
7 fotografií

Závody, při kterých se nespěchá. Rybník Zvonďák bude v sobotu hostit rybáře

Čtenář reportér
Zasedání zastupitelstva v Polné na Šumavě.
Bouřlivě skončilo sobotní zasedání zastupitelstva v Polné na Šumavě. Místostarosta Jaroslav Pavlíček totiž vystoupil s požadavkem, aby příští zastupitelstvo řešilo jediný bod – odvolání starosty pro ztrátu důvěry. Přítomní občané ale předložili svou petici se zhruba 70 podpisy, v níž se za starostu Dušana Hanzlíka postavili a naopak požadují odstoupení místostarosty.
4 fotografie

Místostarosta Polné chce odvolat starostu

Českokrumlovsko
Ilustrační foto.
Blinka - „Musím ještě zalít levanduli a trávu," sdělila mezi řečí Lenka Pavlíčková svému manželovi Jaroslavovi. V tom jejímu muži zazvonil telefon. Volal soused, že nemá vodu ve studni.

Vyschlé studny trápí nejen Blinku

Kolínsko
Fotbal sledovali ze zahrady
Kolínsko - Fotbalové mistrovstvé pro Českou republiku skončilo před branami osmifinále. Zápas s Tureckem český fotbalový tým nezvládl a podlehl fotbalistům ze země půlměsíce 0:2. Zápas sledoval z pohodlí domova také Jaroslav Pavlíček. Ten už během zápasu hodnotil, že český tým na mistrovství podává jedny z nejhorších výkonů. „I ti Slováci jsou lepší," zhodnotil hru našich bratrů, kteří se do osmifinále mistrovství Evropy dostali.
4 fotografie

Kolínsko fandilo marně, fotbalisté skončili

Kolínsko
Singltrek - ilustrační foto.
Písek – Po čtvrtečním jednání zastupitelstva se odpůrci projektu Singltrek Písecké hory mohou radovat. Po hodinové diskuzi zastupitelé tento ambiciozní projekt sítě přírodě blízkých stezek pro terénní cyklistiku, který měl přispět k rozvoji turistů, zastavili.

Písečtí zastupitelé dali singltrek k ledu

Písecko
Polná na Šumavě.
Polná na Šumavě - Každý nový krok je tu historický a každé rozhodnutí je zásadní změnou v životě obyvatel. Tím se práce zastupitelstva v nově vzniklé obci Polná na Šumavě stále liší od rutiny dávno zavedených obcí.

Polná má za sebou první ostrý měsíc

Českokrumlovsko
Největší zájem vzbudila výstava tabel a fotografi í z historie krnovské zemědělské školy. Nalezení sebe či svých spolužáků občas vyvolávalo hurónský smích.
Krnov – Oslava jakéhokoliv jubilea je nepochybně ideální příležitost k bilancování. U krnovské školy, ze které již vyšlo na šest tisíc absolventů, je hodnocení jednoznačné. Zemědělská škola uspěla s vyznamenáním. Není proto divu, že zájem o účast na oslavách Střední školy automobilní mechanizace a podnikání (SŠAMP) byl značný.

O oslavy na zemědělce byl velký zájem

Bruntálsko
Ilustrační foto
Rychnovsko – V sobotu 15. prosince se v hale ZŠ Rokytnice v Orlických horách uskuteční nominační trénink výběru U13 OFS Rychnov nad Kněžnou spojený s přátelským utkáním s výběrem U12 OFS Ústí nad Orlicí.

Nominační trénink výběru U13 OFS Rychnov

Fotbal
Oslavy 50. výročí založení TJ Bystřice Boharyně.
Boharyně – Oddíl TJ Bystřice Boharyně oslavil 50. výročí založení. Po slavnostním zahájení,  přivítání hostů z okolních obcí a z Okresního fotbalového svazu Hradec Králové následovaly proslovy předsedy TJ Bystřice Boharyně Josefa Michálka ml. a starostky obce Boharyně Věry Macháčkové. Poté přišlo na řadu ocenění devíti zasloužilých členů.
3 fotografie

Bystřice Boharyně slavila padesátiny, darem postup i zázemí

Fotbal
Jan Stehlík a Tomáš Voříšek představují tříkolku, kterou postavili studenti Střední průmyslové školy v rakovníku na kroužku mladých konstruktérů
Rakovník – Udělali jsme 3D návrh a pak jsme to zrealizovali," jednoduše vysvětlili Tomáš Voříšek a Jan Stehlík z druhého ročníku oboru strojírenství střední průmyslové školy.

Studenti postavili tříkolku

Rakovnicko
Olympik Mělník - Goll Běloves
Kralupy, Neratovice– Pokud kralupští futsalisté vyloženě nepokazí závěr sezony, mohli by po roční pauze opět stanout na medailových stupních krajského přeboru. V jeho dalším kole doma porazili poslední Rohožník Praha 10:1 a na druhém místě mají už desetibodový náskok na nejbližší pronásledovatele.

Debutant Polák se uvedl hattrickem

Ostatní sporty