ŠTÍTEK: Jeff Sessions

Donald Trump
Americký prezident Donald Trump může zkomplikovat chod řady rodin migrantů. V úterý rozhodl o tom, že zruší opatření, jež dávalo možnost legalizace pobytu těm migrantům, kteří ve Státech žili od dětství. Program nazývaný DACA zavedl předchozí prezident Barack Obama v roce 2012 a týká se asi 800 tisíc případů, především z Mexika. Zákon ještě musí projít Kongresem, který bude pravděpodobně proti.
22 fotografií

Trump ruší dětským migrantům legalizaci pobytu v USA, je protiústavní

Svět
Jeff
 Sessions.
Americký ministr spravedlnosti Jeff Sessions oznámil, že se v úterý dostaví před senátním výborem pro tajné služby a bude vypovídat. Chce podle svých slov reagovat na výroky, které pronesl tento čtvrtek před stejným výborem bývalý ředitel FBI James Comey. Výbor Senátu vyšetřuje údajné ruské vměšování do loňských amerických prezidentských voleb, v nichž zvítězil Donald Trump.
10 fotografií

A teď řeknu pravdu já! Ministr spravedlnosti USA předstoupí před Senát

Svět
Jeff
 Sessions.
Ministr spravedlnosti Spojených států Jeff Sessions nebude dohlížet na vyšetřování údajných zásahů ruských hackerů do loňských amerických voleb. Prohlásil to na dnešní tiskové konferenci. Sessions čelí skandálu kvůli tomu, že během loňské předvolební kampaně dvakrát jednal s ruským velvyslancem v USA, při senátním jednání o své nominaci na ministra se o tom ale nezmínil. Nyní uznal, že senátory o jednání s velvyslancem Sergejem Kisljakem měl informovat, je ale přesvědčen, že jim nelhal.

Ministr spravedlnosti USA nebude vést šetření ruského hackování

Svět
Michael Flynn.
New York - Nastupující americký prezident Donald Trump si dnes vybral první činitele do svého vládního týmu. Všichni se doposud vyznačovali výraznou kritikou administrativy dosluhujícího prezidenta Baracka Obamy a horlivou podporou Trumpovy předvolební kampaně. Poradcem pro otázky národní bezpečnosti bude penzionovaný generál Michael Flynn, ministerstvo spravedlnosti povede alabamský senátor Jeff Sessions a novým ředitelem Ústřední zpravodajské služby (CIA) se stane kongresman Mike Pompeo. Demokraté zkritizovali zejména výběr Sessionse kvůli jeho údajným rasistickým výrokům z minulosti.

Trump si vybral bezpečnostního poradce, šéfy spravedlnosti a CIA

Svět
Donald Trump.
Washington - Za dobu "maximální zranitelnosti" označují američtí analytici období budování nové administrativy a jejích struktur, které nyní čeká čerstvě zvoleného prezidenta Donalda Trumpa. Podle informovaných zdrojů je republikánský politik pověrčivý a záležitostem svého budoucího vládnutí se do voleb nechtěl příliš věnovat. Teď je před ním podle agentury AP "herkulovská práce".

Herkulovská práce: Trumpův tým se pustil do komplikovaného předávání moci

Svět