ŠTÍTEK: Jinonice

Fotbalisté Motorletu pilují formu na novou sezonu pod vedením kouče Romana Bednáře.
V třetím týdnu přípravy pod novým trenérem jsou fotbalisté Motorletu. Po devíti letech skončil na střídačce třetiligového účastníka Martin Poustka a jeho místo převzal někdejší reprezentační útočník Roman Bednář. Ten naposledy působil v Příbrami, skončil během jara, Středočeši nakonec sestoupili do ČFL a právě s nimi tým z Jinonic odstartuje novou sezonu.
51 fotografií

Bednář už piluje ofenzivu Motorletu. Čeká ho velmi pikantní start sezony

Fortuna ČFL + MSFL
Martin Poustka skončil po devíti sezonách na lavičce třetiligového Motorletu.
/FOTO, VIDEO/ Fotbalový Motorlet za sebou nemá úplně povedenou sezonu v ČFL. Tu završil na třinácté příčce, což určitě neodráží ambice klubu z Jinonic. Do nového ročníku povede áčko i béčko nový kouč, dá se očekávat řada změn také v hráčském kádru. U třetiligového celku skončil jako hlavní trenér Martin Poustka, štafetový kolík po něm převezme někdejší úspěšný hráč, který se v posledních sezonách dostával k trenérskému řemeslu, Roman Bednář.
51 fotografií

Motorlet hlásí trenérskou změnu: Bednář střídá Poustku. Stoch končí

Fortuna ČFL + MSFL
Radost fotbalistů Motorletu. Ilustrační foto.
1:0 s Hostouní, 2:0 na Admiře a pro domácí zápas s Královo Dvorem se tak nabízelo pokračování v podobě vítězství 3:0. A to se fotbalistům Motorletu podařilo, zápas 27. kola České fotbalové ligy proti poslednímu týmu tabulky vyhráli přesně tímto výsledkem. Třetí výhra v řadě poslala partu z Jinonic na jedenáctou příčku tabulky. Na sedmé Táborsko B ztrácejí pouhé tři body, koukat se ale musejí i pod sebe.

Třetí výhra v řadě. Motorlet udolal poslední Králův Dvůr

Fortuna ČFL + MSFL
Demonstrace zemědělců před ministerstvem zemědělství a blokáda pražské magistrály.
Několik nových sympatizantů si získali zemědělci svým pondělním protestem v hlavním městě. Lidé si je „zamilovali“ natolik, že je nyní zvou na pravidelné blokády Prahy. Důvod? Až na oblast kolem ministerstva zemědělství na severojižní magistrále byla metropole nezvykle průjezdná. V anketě Deníku můžete i vy hlasovat, zda vám blokáda komplikovala cestu Prahou.
20 fotografií

Řidiči velebí zemědělce a děkují za nezvykle průjezdnou Prahu

Praha
Motorlet doma porazil Admiru 2:1.
/FOTOGALERIE/ Na domácí straně sedm zápasů bez vítězství, na straně hostů deset bodů z dvanácti možných za poslední čtyři zápasy. Co se týče posledních výsledků, favoritem derby v České fotbalové lize Motorlet - Admira byl tým z Kobylis. Tři body ale zůstaly v Jinonicích. Svěřenci trenéra Martina Poustky otočili poločasovou ztrátu a nakonec slavili výhru 2:1. Vítězný křik se kabinou Motorletu rozléhal poprvé od 20. srpna.
40 fotografií

Výhra po sedmi zápasech. Motorlet v derby porazil Admiru

Fortuna ČFL + MSFL
Lány se po remíze 2:2 a úspěšném penaltovém rozstřelu radují z postupu přes slavný SK Rakovník.
Fotbalisté Lán se chystali na utkání Poháru SKFS hodně poctivě, los jim totiž přihrál nejlepší celek okresu – SK Rakovník. Ale „prezidentovi muži“ využili domácí prostředí a s trochou štěstí na penalty slovutného soka vyřadili. Ostatní celky z Rakovnicka končí, Mšec/N. Strašecí padly s Jinonicemi a Hředle chytily debakl od Kosoře.

Lánům se to povedlo, vyřadily z poháru Rakovník! Ostatní končí

Fotbal
Ilustrační foto.
Zahájení investičních příprav dvou typově odlišných staveb, které bude stavět městská Pražská developerská společnost, schválili pražští radní. O novou základní školu a související občanskou vybavenost by se časem měly rozrůst Dolní Počernice. Druhou stavbou je městský bytový dům v Jinonicích s 60 až 80 jednotkami určenými k nájemnímu bydlení.
11 fotografií

Město jako developer. Chystá se výstavba školy v Počernicích a bytů v Jinonicích

Podnikání
Motorlet vyhrál na úvod jarní části ČFL na domácím trávníku nad Přešticemi 2:0!
/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Motorletu by na podzimní část skupiny A ČFL určitě co nejraději zapomněli. Přezimovali totiž až na třinácté příčce tabulky, což pro tým z Jinonic rozhodně není dobrou vizitkou. Svěřenci trenéra Martina Poustky na úvod jarních odvet čekal důležitý domácí zápas, za soupeře totiž měli tabulkové sousedy z Přeštic. A po výhře 2:0, kterou zařídily góly , se jim je podařilo bodově dotáhnout.
55 fotografií

Obrazem: Důležitá výhra na úvod jara! Motorlet si doma poradil s Přešticemi

Fortuna ČFL + MSFL
Čím Vás prezident Miloš Zeman potěšil? A čím naopak zklamal
Miloš Zeman skončí v březnu své desetileté působené v roli českého prezidenta. Jako třetí hlava státu v pořadí po Václavech Havlovi a Klausovi si získal miliony příznivců i odpůrců. Svými postoji dokázal spoustu lidí nadchnout, ale stejně velkou skupinu i vyvést z rovnováhy. Co po sobě na Pražském hradě a ve společnosti zanechá? Nově rozšiřujeme možnost poslat názor na končící hlavu státu i dopisem poštou.
13 fotografií

Čím Vás Miloš Zeman na Hradě potěšil či zklamal? Posílejte dopisy poštou

Volební zpravodajství
Fotbalisté Dukly Jižní Město se radují z jednoho z pěti gólů do sítě Tempa.
Deváté kolo, deváté vítězství. Kdo zastaví Spoje? Ve víkendovém kole fotbalového přeboru Prahy lídr vyhrál 4:0 nad béčkem Motorletu. Tabulku vede o pět bodů před druhou Přední Kopaninou. Ta i bez příspěvku nejlepšího kanonýra soutěže Urbana vyhrála 3:1 nad Vyšehradem. Šlágrem kola byl souboj Dukla Jižní Město - Tempo. Domácí vyhráli divokou přestřelku 5:2.

Spoje podeváté vítězné. Dukla vyhrála šlágr s Tempem

Kraje
Vydavatelství Vltava Labe Media.
Společnost VLTAVA LABE MEDIA a.s., sídlem U Trezorky 921/2, Jinonice, 158 00 Praha 5, se tímto omlouvá panu Janu Marcinkovi, za uveřejnění nepravdivé informace obsažené v článku „Divoké devadesátky na jižní Moravě: podnikatel s bombou na těle, drogy i podvody“ uveřejněného dne 16.1.2022 na webových portálech https://breclavsky.denik.cz, https://hodoninsky.denik.cz,  https://blanensky.denik.cz a https://brnensky.denik.cz. 

Omluva panu Janu Marcinkovi

Blanensko
ZŠ profesora Švejcara Praha 12.
V Základní škole profesora Švejcara v Praze 12 bude začátek školního roku posunutý. Důvodem je nákaza covidem-19, která se potvrdila u dvou členů pedagogického sboru. "Učitelé budou pravděpodobně 14 dní v karanténě, napsal na webu školy ředitel Ondřej Lněnička. Podobně jsou na tom i dvě školy v Praze 5 a Praze 13.
8 fotografií

Škola v Praze 12 bude uzavřená kvůli covidu. A není jediná

Praha
Jan Rajnoch
Každou chvíli se řady bývalých prvoligových fotbalistů v pražských neprofesionálních týmech rozrostou o další jméno. Žádná kariéra ale netrvá věčně a tak zákonitě platí, že čas od času musí také nějaké jméno ze seznamu vypadnout. A stalo se tak u osmatřicetiletého obránce Jana Rajnocha, který naposledy působil v barvách třetiligového pražského Motorletu.
21 fotografií

Rajnoch přešel na druhý břeh. Věnovat se bude jen trénování

Fotbalové perličky