ŠTÍTEK: kameraman

Filmový festival Expediční kamera. Ilustrační foto
Břeclav - Výběr snímků z letošního festivalu cestovatelských filmů Expediční kamera 2019 nabídne v úterý 19. března odpoledne břeclavské kino. Na programu budou například filmy o kajakářích na pomezí Číny a Kyrgyzstánu, výpravě za volným potápěním mezi kosatkami nebo o setkání lezců dvou generací pod slovenským Vtáčnikem a další.

Tip deníku: V Břeclavi se zastaví Expediční kamera

Břeclavsko
Fesival Expediční kamera zavítal do volarského kina.
Volary - Šumavské město tradičně patří mezi přibližně dvě stovky míst v Čechách či na Slovensku zapojených do projektu Expediční kamera, filmového festivalu pro cestovatele, sportovce i dobrodruhy Desátý jubilejní ročník přivezl v sobotu 16. března do města pod Bobíkem šestici filmů oceněných například na Kendal Mountain Festivalu, Vancouver International Mountain Film Festival, ale i čerstvé novinky z domácí produkce.
12 fotografií

Filmy z Expediční kamery Volaráky baví

Prachaticko
Jihlava - Kladno 1:4, Jaromír Jágr a Jiří Říha slaví čtvrtý gól.
Jihlava – Tohle se Kladnu v novodobé historii ještě nepovedlo. Vyloupilo hned na úvod semifinálové série play off led jihlavské Dukly po výsledku 4:1. Rytíři profitovali ze skvělého úvodu a z dokonalé formy své hlavní hvězdy večera - brankáře Lukáše Cikánka. Životní mač sehrál i Tomáš Redlich, dal dva góly. Odveta se hraje hned v sobotu před kamerami ČT.
13 fotografií

Úvod z říše snů, Kladno vyloupilo Jihlavu!

Hokej
18. kolo VARTA futsal ligy: SK Olympik Mělník - FK ERA-PACK Chrudim 1:6 (0:3).
Mělník – O několik dní delší pauza než ostatní týmy čeká po pátečním utkání v Brně futsalisty Olympiku. Jejich následující duel na půdě pražské Sparty uzavře program předposledního kola základní části ve středu 27. března od 20.15 hodin. Důvodem je přímý přenos ČT Sport. Před kamerami veřejnoprávní televize se Mělničtí objeví vůbec poprvé v aktuálním ročníku nejvyšší soutěže.

Po Brnu zamíří Olympik před kamery

Ostatní sporty
Nijak neoznačená modrá Škoda Fabia s ústeckou registrační značkou, za jejímiž skly probleskovala modrá světla napodobující majáky, předjela jiného řidiče v neděli 10. března na silnici u Medonos.
Střední Čechy /VIDEO/ – Zprvu to vypadalo, že policie bude pátrat po muži, který si zřejmě hraje na policajta, a to nejspíš ve snaze zkusit vybírat od řidičů pokuty do vlastní kapsy. Nyní se ale situace jeví jinak: spíš se bude zjišťovat, proč si policista mimo službu hrál ve volném čase na kovboje. Policie sice stále prošetřuje, co přesně na silnici na Mělnicku poblíž obce Medonosy v neděli vpodvečer odehrálo – mnohé ale napovídá záznam pořízený kamerou v autě, které dotyčný ostře předjel, prudkým brzděním přinutil zastavit a údajně po jeho řidiči požadoval peníze.

Z předpokládaného falešného policajta se vyklubal skutečný

Mělnicko
Hokejové Generali play-off, předkolo: BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:1.
Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Skvělá inscenace s dokonalým hlavním hrdinou byli k vidění v pondělí 11. března večer v boleslavské ŠKO-ENERGO Areně. Domácí Mladá Boleslav tady v úvodním zápase předkola play off porazila Zlín 3:1 díky hattricku Lukáše Žejdla. Ten odehrál asi životní zápas, jeho spoluhráči ho pak následovali a hostům nedovolili prakticky nic. Odveta se hraje hned v úterý od 19 hodin, tentokrát před kamerami České televize.
5 fotografií

Boleslav vykročila dokonale, Zlín sestřelil hattrickem Žejdl

Hokej
Hokejové Generali play-off, předkolo: BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:1.
/FOTOGALERIE/ Skvělá inscenace s dokonalým hlavním hrdinou byli k vidění v pondělí 11. března večer v boleslavské ŠKO-ENERGO Areně. Domácí Mladá Boleslav tady v úvodním zápase předkola play off porazila Zlín 3:1 díky hattricku Lukáše Žejdla. Ten odehrál asi životní zápas, jeho spoluhráči ho pak následovali a hostům nedovolili prakticky nic. Odveta se hraje hned v úterý od 19 hodin, tentokrát před kamerami České televize.
5 fotografií

Boleslav vykročila do předkola dokonale, Zlín sestřelil hattrickem Žejdl

Hokej
Expediční kamera. Ilustrační foto.
Starý Kolín – Milovníci filmů se mají na co těšit. V sobotu 23. března se koná další ročník filmového festivalu Expediční kamera ve Starém Kolíně. Návštěvníky čeká i bonusový film od slovenského režiséra Kroky na hraně. I letos bude program skutečně nabitý.

Expediční kamera zavede na filmový dobrodružný výlet

Volný čas
Ilustrační foto.
Bezdružice – Nový kamerový bezpečnostní systém zprovoznili v minulých dnech v Bezdružicích. Pro město je to úplná novinka, žádné kamery doposud na veřejných místech instalovány nebyly.

Na město dohlíží jedenáct kamer

Tachovsko
Ilustrační foto.
Díky záběrům zveřejněných v médiích se policistům podařilo dopadnout muže, který v polovině února během jízdy tramvají okradl v Ostravě spícího pasažéra. Na videu je jasně vidět, jak sleduje okolí a znaveného cestujícího. Pak bere odložené zavazadlo a vystupuje.

Kamery v Ostravě pomohly dopadnout dalšího pachatele

Zločiny a soudy
Ilustrační foto
Chrudim – Na Palackého třídě v Chrudimi došlo ke krádeži podsedlové brašny vybavené cyklistickým nářadím, zloděj na kole nenechal ani odnímatelné osvětlení v hodnotě 800 korun.

Lapku usvědčily kamery

Zločiny a soudy
Vrátí se futsalisté po ztrátě proti Slavii zpět na vítěznou vlnu?
Chrudim - Napravit ztrátu proti pražské Slavii. Hlavní úkol futsalistů chrudimského ERA-PACKu v televizním střetnutí proti Uherskému Hradišti je jasný – návrat na vítěznou vlnu!

Před kamerami ČT s nováčkem

Ostatní sporty
Příprava na výměnu nízkotlakých dílů turbíny v prvním bloku Jaderné elektrárny Temelín
ČEZ plánuje letos v jaderné elektrárně Temelín 180 investičních akcí za 1,5 miliardy korun. Chce elektrárnu modernizovat, i posilovat bezpečnost. Energetici je budou provádět hlavně při odstávkách: odstávka prvního bloku začne 1. března, druhý blok přeruší výrobu ve druhé polovině června. Obě odstávky by měly trvat dva měsíce. V elektrárně letos přibydou i nové zábrany a kamery. Novinářům to dnes řeklo vedení elektrárny. Od začátku provozu investoval ČEZ do modernizace Temelína 19 miliard.
18 fotografií

Temelín čekají investice za 1,5 miliardy. Přinesou dvě dvouměsíční odstávky

Ekonomika
Ilustrační foto.
Začalo to skrytou kamerou a skončilo nasazením policejních kontrol na hranicích. Řeč je o skandálu s polským masem. Potom, co se podařilo natočit polskému reportérovi otřesné zacházení s nemocným, někdy dokonce umírajícím dobytkem na polských jatkách, vzedmula se vlna nesouhlasu a pohoršení v celé Evropě.

KOMENTÁŘ Petra Vodseďálka: Polské jatky pod drobnohledem

Názory
Pepřový sprej. Ilustrační foto
Kolín - Vedení města usiluje o získání dotace na prevenci kriminality. Jak poznamenal starosta Kolína Vít Rakušan, město již tradičně žádá o rozšíření kamerového systému o dva body v centru města, dále chce peníze na pokračování kurzu sebeobrany pro ženy, chce nastavit efektivní sběr injekčních stříkaček, prevenci v oblasti drogové problematiky a zvýšit bezpečí seniorů. Celkem tak Kolín žádá o zhruba 589 tisíc korun.

Kolín žádá o peníze na prevenci kriminality. Celkem o 589 tisíc

Kolínsko