ŠTÍTEK: kameraman

Kravín, ilustrační foto
Liberecký kraj – Na hranicích s Polskem začaly včera operovat mimořádné hlídky tvořené policisty, celníky a veterináři. Nestandardní opatření vyvolala aféra s polským hovězím masem. Tu minulý týden odstartovala reportáž polské televize TVN24, která přinesla záběry z jatek natočené skrytou kamerou, na kterých byly vidět na první pohled nemocné krávy. Část z pochybného polského masa se dostala i do České republiky, konkrétně se jednalo o 300 kilogramů.

Smíšené hlídky v Harrachově či Hrádku nad Nisou kontrolují maso z Polska

Liberecko
Ilustrační foto.
Znojmo /VIDEO/ – Další víkendový konflikt na Mariánském náměstí ve Znojmě řešili strážníci a policie. „Obsluha městského kamerového dohlížecího systému zaznamenala hodinu po nedělní půlnoci skupiny osob, jak se fyzicky vzájemně napadají. Základem byla asi sedmičlenná skupina, která se provokovala vzájemně, ale ještě napadala i ostatní,“ sdělila v úterý za městskou policii Eva Smutná.

Porvali se pod kamerou na Mariánském náměstí. Zkrotit je museli strážníci

Zločiny a soudy
Ilustrační foto.
Hradec Králové - Vyprávění a záběry ze slavné rallye Dakar připravil na úterní 18. hodinu královéhradecký AC klub.

Rallye Dakar okem kamery

Hradecko
Policisté pátrají po totožnosti dvou žen.
Šestajovice - S žádostí o pomoc se v pondělí obrátili na veřejnost policisté z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ. Konkrétně ti z Úval pátrají po dosud neznámém pachateli, který si z prodejny v Šestajovicích odnesl kosmetiku a drogistické zboží za více než sedm tisíc korun. Stalo se to ve čtvrtek 24. ledna kolem šesté hodiny večer, informovala policistka Eva Hašlová.

Policisté hledající zmizelou kosmetiku věří, že pomůže záznam z kamery

Zločiny a soudy
Vrak letadla, ve kterém letěl fotbalista Emiliano Sala
Tým záchranářů, který prozkoumává na dně Lamanšského průlivu vrak letounu, jímž cestoval argentinský fotbalista Emiliano Sala, objevil na záběrech z podvodní kamery jedno tělo. Komu patří, však není v tuto chvíli jasné. Informoval o tom britský úřad zabývající se vyšetřováním leteckých nehod AAIB. Trosky zříceného letadla se podařilo najít během včerejšího večera.
5 fotografií

Pátrací tým objevil v troskách Salova letadla tělo. Zatím není jasné, komu patří

Zajímavosti z fotbalu
Filmová kamera. Ilustrační foto.
Tarot, Terno a Enter Exit. To jsou názvy tří studentských filmů, kterým byly ve Zlíně předány peníze ze soukromého grantu IS Produkce. Částku ve výši 658 tisíc korun rozdělili zástupci zlínské produkční firmy studentům filmových škol poté, co uspěli ve výběrovém řízení. Grant filmové a produkční studio IS Produkce vypsalo poprvé, a to s cílem podpořit zajímavé studentské filmové projekty a umožnit studentům profesionálnější natáčení.  

Zlínská IS Produkce podpořila vznik tří studentských filmů

Ostatní sporty
Sparta prohrála s Plzní 4:5 v nájezdech.
/VIDEO/ Prakticky ztracený zápas měl nakonec pro hokejisty Sparty celkem úspěšné vyústění. Tříbrankový náskok Plzně totiž dokázali Pražané smazat, a přestože měli šance dotáhnout zápas k vítězství, mohou být rádi alespoň za cenný bod. Prohráli 4:5 v nájezdech. A vy si nyní bitvu můžete díky kamerám na helmách Jana Piskáčka a Petera Čerešňáka vychutnat z pohledu samotných hráčů.
7 fotografií

Pokřik v šatně, boj na ledě, kamera na hlavě. Podívejte se na hokej očima hráčů

Hokej
Ilustrační foto.
Monitorování části prostranství u Klubu kultury, kde často vyjíždí hlídky kvůli narušování veřejného pořádku v souvislosti s blízkostí diskotéky No. 6 a Tomi baru či sledování parkoviště u hřbitova na ulici 1. máje.

Hradiště chystá pořízení dalších dvou kamer

Slovácko
Tučňák nejmenší
Vcelku nevšedním, avšak o to smutnějším případem krádeže živých zvířat se v těchto dnech zabývají úřady na Novém Zélandu. Tamní památkový ústav Department of Conservation (DOC) totiž na záběrech z průmyslových kamer odhalil, jak trio zlodějů, respektive pytláků unáší přímo hnízda v oblasti Hawke´s Bay na Severním ostrově několik exemplářů tučňáka nejmenšího. Pomohla jim k tomu páčidla. O incidentu informovali sami pracovníci na internetových stránkách ústavu.

S páčidlem proti tučňákům. Novozélandské úřady řeší krádež vzácných ptáků

Svět
Kráva. Ilustrační snímek
Někteří polští chovatelé prodávají majitelům jatek nemocné krávy, jejichž maso může ohrozit lidské zdraví. Jatka mají o maso zájem, neboť výkupní cena je výrazně nižší než u zdravého dobytka a z jeho prodeje obchodníkům mají vyšší zisk. Informovala o tom o uplynulém víkendu polská televize TVN24, jejíž investigativní reportér natočil tuto nezákonnou praktiku skrytou kamerou.
6 fotografií

V Polsku posílají na jatka nemocné krávy. Část jejich masa může být i v Česku

Svět
Liberecká policie získala nové auto vybavené termovizí. Využije jej například pro ochranu hranic nebo při masových akcích.
Nadpraporčík Vladimír Bárta sedí v zadním prostoru modré dodávky zaparkované v centru Liberce a sleduje dva monitory umístěné před sebou. Na jednom se objevuje známý Hubáčkův horský hotel a vysílač, na druhém za okamžik také, je ale zbarvený jinak, než ho známe. Světlé barvy na obrazovce označují teplá místa, tmavé pak chladná. Bárta totiž sedí v nejnovějším přírůstku vozového parku liberecké policie. 
3 fotografie

Nový vůz s termovizí ohlídá české hranice. Odhalí migranty i pomůže při akcích

Česko
Studenti natáčí Stanislava Pitaše.
Hradec Králové - Katolický kněz pronásledovaný a vězněný komunistickým režimem, dcera rodiny ukrývající partyzány, mistryně Evropy v běhu z roku 1969 či pamětník represí v průběhu války v Jugoslávii. To jsou čtyři z deseti pamětníků, kteří se dobrovolně ocitli před kamerou, aby jejich vzpomínky zachytili studentští dokumentaristé z východních Čech.
3 fotografie

Středoškoláci za kamerou točí příběhy svých sousedů

Hradecko
Filmovou kancelář, jejímž posláním je lákat do středních Čech na natáčení filmové štáby a produkční společnosti, ve čtvrtek slavnostně otevřela Středočeská centrála cestovního ruchu. Jejím vedoucím se stal někdejší poslanec Marek Černoch.
Střední Čechy - Obrázky kraje jako z pohádky? Super! A střední Čechy jako z horroru? Také fajn. A vlastně možná ještě líp; tohle zaujme i přes emoce. Dosáhnout těchto cílů je smyslem ve čtvrtek 24. ledna otevírané filmové kanceláře. Spadá pod Středočeskou centrálu cestovního ruchu a také se nachází v jejím sídle v Husově ulici v centru Prahy.
13 fotografií

Návštěvníky kraj láká i přes filmové plátno

Z okolí
Policisté pátrají po útočníkovi
Brno /FOTOGALERIE/ – Po zhruba třicetiletém muži pátrají i po několika měsících brněnští kriminalisté. Agresor napadl loni v Dominikánské ulici spolu s dalšími třemi kumpány jednatřicetiletého cizince. „Údajně ho nejprve vulgárně uráželi kvůli barvě pleti, poté ho srazili na zem a kopali do něj. Muži se podařilo vstát a utéct na Starobrněnskou ulici, kde ho však jeden z útočníků dostihl a znovu napadl,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.
3 fotografie

Policisté pátrají po agresorovi, který v Brně napadl cizince

Zločiny a soudy