ŠTÍTEK: Kanice

Oprava silnice. Ilustrační foto.
Jižní Morava – Po jihomoravských silnicích jezdí Jakub Procházka z Bílovic nad Svitavou na Brněnsku pravidelně. „Pár úseků těchto cest je ve velmi špatném stavu a zaslouží si opravu, třeba mezi Řícmanicemi a Kanicemi na Brněnsku,“ komentoval řidič. Desítky podobných silnic druhé a třetí třídy i mostů v letošním roce silničáři opraví.

K opravám jihomoravských silnic přidají i obce také úpravy chodníků

Z okolí
ZŠ Babice nad Svitavou. Na fotografii 1. třída s třídní učitelkou Kateřinou Golíkovou (vpravo) a asistentkou Pavlínou Zouharovou (vlevo).
Brněnsko – Podívejte se na tablo novopečených prvňáčků ze základní školy v Kanicích, Bílovicích nad Svitavou, Ochozi u Brna, Babicích nad Svitavou a Vranově. Prostřednictvím našeho seriálu Naši prvňáčci bude redakce představovat tabla jednotlivých prvních tříd základních škol. Rodiče a blízcí žáků každou středu najdou v tištěném vydání na straně 4 a na webu prvňáčky z regionu. Deník si tak mohou koupit na památku.

NAŠI PRVŇÁCI: představujeme ZŠ Kanice, Bílovice nad Svitavou, Vranov a další

Zprávy z Česka
ZŠ Pozořice. Na fotografii třída 1.A s třídní učitelkou Evou Trněnou a asistentkou Martinou Kolmanovou.
Brněnsko – Podívejte se na tablo novopečených prvňáčků ze základní školy v Pozořicích, Holasicích, Pracech, Viničných Šumicích, Tvarožné a Mokré Horákově. Prostřednictvím našeho seriálu Naši prvňáčci bude redakce představovat tabla jednotlivých prvních tříd základních škol. Rodiče a blízcí žáků každou středu najdou v tištěném vydání na straně 4 a na webu prvňáčky z regionu. Deník si tak mohou koupit na památku.

NAŠI PRVŇÁCI: představujeme ZŠ Pozořice, Holasice, Prace, Viničné Šumice a další

Zprávy z Česka
Kvůli rekonstrukci bude brněnská Valchařská ulice uzavřená už od Tomkova náměstí.
Brno /FOTOGALERIE, ANKETA/ – Jízda krokem v Provazníkově ulici i dlouhé stání v kolonách na semaforech na Tomkově náměstí a v křižovatce s Karlovou ulicí čeká už za deset dní řidiče projíždějící Maloměřice a Obřany směrem na Bílovice nad Svitavou. Přibližně na rok se motoristé budou muset vybavit trpělivostí, protože začne plánovaná rekonstrukce Valchařské ulice. Dělníci při ní vymění veškeré technické sítě i tramvajové koleje.
9 fotografií

Oprava Valchařské ulice potrvá rok. Kolony čekají řidiče už za deset dní

Brněnsko
Uzavírka silnice. Ilustrační foto.
Křtiny, Babice nad Svitavou – Tři týdny. Tak dlouho bude v obou směrech zavřená silnice třetí třídy z Křtin do Babic nad Svitavou. Dělníci tam totiž od začátku týdne opravují rozbitou vozovku. Odfrézují starý povrch a nahradí ho novou asfaltovou vrstvou. Skončit mají jednadvacátého srpna.

Silnice ze Křtin do Babic
je zavřená. Kvůli opravám

Blanensko