ŠTÍTEK: klenot

Ilustrační foto
Vestec - Zdislavice ještě v poločase fotbalového zápasu I. B třídy sahaly po bodu ve Vestci, ale nakonec jako vždy z venkovních hřišť odjely s prázdnou.

Zdislavice venku nepřekvapily

Fotbal
Ilustrační foto
Zdislavice - V okresním derby I. B třídy potvrdili fotbalisté Týnce nad Sázavou dobrou formu a ukázali, že mu derby svědčí, když vyhráli všechyn čtyři, které odehráli. I Zdislavičtí prokázali, že mají do formy daleko.     

Týnec vybral Zdislavice

Fotbal
Ilustrační foto
Zdislavice - Konec dobrý všechno dobré, to by mohli říkat ve Zdislavicích, které se protrápily fotbalovou sezonou I. B třídy. V posledním kole totiž rozstřílely čtyřmi góly na jaře dobře hrající Sedec-Prčice.  

Zdislavice rozstřílely na závěr Sedlec-Prčice

Fotbal
Ilustrační foto
Zbuzany - Na fotbalový zápas na hřišti lídra I. B třídy Zbuzan asi dlouho nezapomenou hráči Zdislavic, když na jeho hřišti inkasovali potupných jedenáct branek.

Zdislavice stihl potupný debakl

Fotbal
Ilustrační foto
Velký Osek - Fotbalisté Zdislavic začali jarní část sezony I. B třídy, skupiny D, kanonádou do sítě Velkého Oseka, když osm gólů rozdělili stejným dílem do obou poločasů.

Zdislavice Osek rozsekali na osm kousků

Fotbal
Ilustrační foto
Zdislavice - Ve fotbalové I. B třídě, skupině D, chtěly v okresním derby zapomenout Zdislavice i Nespeky na minulé blamáže se Zručí nad Sázavou respektive Uhlířskými Janovice. To se nakonec povedlo domácím, kteří díky Pavlu Boučkovi rozhodli o nejtěsnější výhře.  

Pavel Bouček zlomil derby na stranu Zdislavic

Fotbal
Ilustrační foto
Vlašim – V desátém kole fotbalové I. B třídě, skupiny D, se kvůli sněhové kalamitě odehrálo jen jedno utkání, na umělé trávě ve Vlašimi se střetly v okresním derby týmy Zdislavic a Struhařova. Zápas se stal jasnou záležitostí „domácích", kteří vsítili z několika šancí tři góly.

Umělka svědčila více Zdislavicím

Fotbal
Ilustrační foto
Zdislavice - Domácí ve fotbalové I. B třídě předvádějí slušné výkony. Tentokrát to odnesly Uhlířské Janovice. Lví podíl na domácí výhře má tříbrankový kapitán Kubálek.

Kubálkův hattrick trval čtvrt hodiny

Fotbal
Všichni účinkující, brazilští i ti z uherskobrodských souborů, nakonec vystoupili na pódiu společně.
Uherský Brod - Stylově uspořádaný sál, videoprojekce, na pódiu stolek se dvěma křesílky, to vše dávalo tušit, že nepůjde jen o „obyčejný" folklorní koncert. V programu Návraty, který se uskutečnil ve středu 19. září v uherskobrodském Domě kultury, vystoupil místní soubor Oldšava a jeho hosté soubor Klenot z brazilského města Bataypora a soubor JAKUB místního gymnázia.

Brazilský soubor Baťovy vnučky tančil v Brodě sambu s Oldšavou

Volný čas
KLENOT Z BATAYPORY. V roce 2005 si kroje oblékla batayporská česká komunita a začala tancovat folklorní tance a zpívat české a moravské národní písně.
Jablonec n. N. - Z daleké ciziny, a přesto nám blízcí jsou tanečníci ze dvou brazilských souborů, kteří právě pobývají v České republice a Jablonci. Soubor Böhmerlandtanzgruppe z Nové Petropolis a soubor Klenot z Bataypory se dnes zúčastní jabloneckých Podzimních slavnostní a poté Mezinárodního krajanského festivalu v Praze.

Krajané v Brazílii tančí českou polku

Z okolí
Vypsaná fixa rozpálila publikum
Plzeň /FOTOGALERIE/ - Vypsanou fixu zná i ten, kdo hudební scénu příliš nesleduje. Kapela z Pardubic totiž dodala titulní píseň Dezolát k filmu Václav, ve kterém si navíc členové skupiny zahráli sami sebe. Ve čtvrtek od osmi hodin večer vystoupí Vypsaná fixa v plzeňském kulturním domě Šeříková. Koná se tady už osmý letošní koncert série Rock in Plzeň.
20 fotografií

Vypsaná fixa hraje ve čtvrtek v Plzni

Hudba
Toxique na předávání hudebních cen Anděl 2008
Hostinné /PORCIUNKULE V HOSTINNÉM 3/ - Koncerty nejrůznějších skupin a umělců každoročně nabízí Porciunkule. Iletos se návštěvníci mají na co těšit. Hlavním lákadlem bude jeden znejzajímavějších objevů české hudební scény poslední doby– kapela Toxique.

Hudební hvězdou pouti bude kapela Toxique

Volný čas