ŠTÍTEK: Klondike

Michaela Boudová provozuje v Peci pod Sněžkou hudební klub KlonDike.
/FOTO, VIDEO/ Do Pece pod Sněžkou nejdřív přijela jako běžný turista, dva dny lyžování ale stačily k tomu, aby změnily její životní osud. Michaela Boudová z Čelákovic nejdříve zůstala v krkonošském středisku jako lyžařská instruktorka, a když zjistila, že se jí odtud vůbec nechce odjíždět, začala tam trávit čím dál více času v létě i zimě a zakotvila tam. Před jedenácti lety začala v Peci pod Sněžkou provozovat hudební klub KlonDike.
43 fotografií

Na hory vyrazila jako turistka, zakotvila v hudebním klubu. V zimě má natřískáno

Nymbursko
Michaela Boudová provozuje v Peci pod Sněžkou hudební klub KlonDike.
/FOTO, VIDEO/ Do Pece pod Sněžkou nejdřív přijela jako běžný turista, dva dny lyžování ale stačily k tomu, aby změnily její životní osud. Michaela Boudová nejdříve zůstala v krkonošském středisku jako lyžařská instruktorka, a když zjistila, že se jí odtud vůbec nechce odjíždět, začala tam trávit čím dál více času v létě i zimě a zakotvila tam. Před jedenácti lety začala v Peci pod Sněžkou provozovat hudební klub KlonDike.
43 fotografií

Na hory přijela jako turistka, zakotvila v hudebním klubu. V zimě má natřískáno

Krkonoše
Michaela Boudová provozuje v Peci pod Sněžkou hudební klub KlonDike.
/FOTO, VIDEO/ Do Pece pod Sněžkou nejdřív přijela z Čelákovic jako běžný turista, dva dny lyžování ale stačily k tomu, aby změnily její životní osud. Michaela Boudová nejdříve zůstala v krkonošském středisku jako lyžařská instruktorka, a když zjistila, že se jí odtud vůbec nechce odjíždět, začala tam trávit čím dál více času v létě i zimě a zakotvila tam. Před jedenácti lety začala v Peci pod Sněžkou provozovat hudební klub KlonDike.
43 fotografií

Na hory přijela jako turistka, zakotvila v hudebním klubu. V zimě má natřískáno

Praha
Kapela UDG.
Během března a dubna vyrazí kapela UDG napříč Českou republikou na klubové turné, tentokrát s názvem Přístav 2023. Svou koncertní sérii začnou již tento víkend 11. března v Peci pod Sněžkou, konkrétně v KlonDike music klubu od 21 hodin. UDG lákají na více než dvouhodinový koncertní set, v němž zazní písně ze všech alb z více než dvacetileté kariéry této legendární ústecké rockové party.

Kapela UDG odstartuje klubové turné Přístav 2023 v Peci pod Sněžkou

Čtenář reportér
V Krkonoších jsou příznivé sněhové podmínky, na lyže či snowboard můžou už vyrazit i neočkovaní.
Na hory už může vyrazit každý. Od čtvrtka 10. února se nemusí návštěvníci lyžařských středisek prokazovat očkovacími certifikáty nebo potvrzením o prodělaném covidu. V Krkonoších si můžou užít zábavu i pod svahem. Na dojezdu sjezdovek ve Svatém Petru ve Špindlerově Mlýně se rozjede v sobotu Jägermeister party, při níž bude hrát DJ přímo z rolby. V Peci pod Sněžkou lze vyrazit za hudbou do Aprés ski baru Bullbar, v KlonDike music clubu budou koncertovat v únoru a březnu Tři sestry, Tomáš Klus, Wohnout nebo Mňága a Žďorp.
36 fotografií

Konec kontrol, na lyže bez očkovacích certifikátů. Pod sjezdovkou bude party

Krkonoše
Ilustrační foto
Přestože má v pátek svítit slunce a přichází slibované oteplení, předškoláci nevytáhnou paty z mateřinek a s učitelkami budou trávit čas uvnitř budovy. Na vině je neznámý anonym, který vyhrožuje útokem na blíže neidentifikovanou školku. Opatření jsou ze strany policie vytvořena, ale některé maminky na Chrudimsku se rozhodly, že raději ponechají své děti v bezpečí domova.

Hrozba útoku: Mnohé maminky nechávají raději děti doma

Chrudimsko
Ostatky pravěkého vlčete jsou dobře zachovalé, provázejí je však mnohá tajemství. Například, proč zůstalo samo
Klondike, Dawson City, Yukon, zlatokopové, to jsou pojmy, které máme spojeny s dobrodružstvími zachycenými v povídkách Jacka Londona a se zlatou horečkou konce 19. století. Ale tato odlehlá oblast dokáže mnohými objevy vzrušit i dnes. Ve věčně zamrzlé půdě se totiž neskrývá jen zlato, ale také vzácně uchované doklady o životě před desítkami tisíc let.
11 fotografií

Mumie vlčete z doby ledové odkryla svá tajemství. Závěry výzkumu jsou úchvatné

Věda a technika
Šéfka Music klubu a hostelu KlonDike v Peci pod Sněžkou Michaela Boudová přibližuje pohled menšího podnikatele z turistického střediska i členky krizového štábu Pece pod Sněžkou na současnou situaci.
/ROZHOVOR/ Michaela Boudová je provozovatelkou Music klubu a hostelu KlonDike v Peci pod Sněžkou, kde už pravidelně hrají kapely jako Tři sestry, Wohnouti, Mňága a Žďorb a mnoho dalších. V nájmu má rozlehlou, starou komunistickou budovu, bývalou vývařovnu ROH, přes sedm let. Kromě toho je členkou krizového štábu Pece v rámci pandemie. V rozhovoru popisuje, jak zvládá současnou situaci a přibližuje pohled menšího podnikatele z turistického střediska i členky krizového štábu Pece pod Sněžkou.

Drž Pec!, koncerty o ničem. Hudební klub řeší, jak vydělat v zavřeném baru

Volný čas
Volání divočiny
Volání divočiny neodolá ani zhýčkaný pes Buck, a to ve stejnojmenném snímku, který uvede benešovské kino ve čtvrtek 28. února od 19.30 hodiny. Život hlavního hrdiny Bucka, který si žije v luxusu a pohodlí, se rázem změní ve chvíli, kdy je ukraden a donucen tahat saně hlubokým sněhem během zlaté horečky na Klondiku.

Benešovské kino představí nového hrdinu psa Bucka

Volný čas
Rodáka z Hranic, herce Daniela Možnara (na snímku s vousy) mohli lidé vidět v představení Čekání na Mickey Rourka také v Hranicích. Foto: Jana Micenková
Nejen kvalitní muzikou žije během lyžařské sezony hudební klub Klondike. Tentokrát nabídne další ze série divadelních představení. S autorským představením Čekání na Mickey Rourka přijíždí do Krkonoš NEKROteatro.

Klondike nabídne divadelní představení

Volný čas
Dawson City
Během přednášky Zlaté vábení Yukonu, kterou má pro diváky připravenu cestovatelka Saša Ryvalová, se její účastníci vydají na lodi, stopem i pěšky s dvojicí českých cestovatelů a dobrodruhů po stopách zlaté horečky na konci 19. století na Klondiku a Aljašce.

Tip na 10. února: Zlatá horečka v hudebním sále

Volný čas
Noc tuleních pásů v Krkonoších
Pec pod Sněžkou - Říká se, že kdo se chce projet na lyžích po Jizerských horách, stačí mu běžky. V Krkonoších jsou ale lepší skialpy, lyže se speciálním vázáním, která má při výstupu patu volnou a při sjezdu pevně uchycenou v bezpečnostním vázání. A právě takoví nadšenci se v sobotu sjedou do Pece na tzv. Noc tuleních pásů (nazváno podle stoupacích pásů, které se lepí na skluznici).

Za tmy, na skialpech a s čelovkami na helmách chtějí zdolat zasněžené hory

Krkonoše
Kapela Vesper.
Kutná Hora /VIDEO/ - Kapela Vesper pokračuje v nastaveném trendu a vydala další singl z chystaného alba Pan Optikum. Píseň nese název Prospektor. „Dalším archetypem do skládačky Pan Optikum je Prospektor. Tedy jakýsi mužský ekvivalent zlatokopky. Prostě chlápek, jemuž žádná špinavost není cizí, pokud z toho pro něj něco kápne," přiblížil kapelník Milan Jahodář.

Výzva kapely Vesper: Objevte prospektora, žádná špinavost mu není cizí

Volný čas