ŠTÍTEK: Komunistická strana Sovětského svazu

Pohled na sídliště z Malešického parku (1965 - 2011)
Pražský deník připravuje unikátní cyklus Jak jsme žili v Československu. Každý týden zveřejňujeme historické zajímavosti a archivní snímky z jednotlivých pražských čtvrtí z let 1918 až 1992. Podíváme se, jak se za Československa žilo lidem, nahlédneme do kronik a archivů, necháme si vyprávět od místních obyvatel. V dalším díle, který vychází v pátek 17. července, se podíváme do Malešic!
17 fotografií

Jak jsme žili v Československu. Tento týden v Malešicích

Praha
Předseda komunistické strany Gennadij Zjuganov.
Moskva - Ztráta peněžních fondů zaniklé Komunistické strany Sovětského svazu (KSSS) se dřív nebo později objasní. Prohlásil to dnes na tiskové konferenci v Moskvě předseda ruských komunistů Gennadij Zjuganov. Komentoval tak letité spekulace o takzvaném partajním zlatu, údajných devizových a zlatých fondech KSSS, které po rozpadu SSSR a zákazu KSSS beze stopy zmizely.

Ruští komunisté hledají peníze strany, Gorbačov jim je prý nedal

Svět
Častolovice.
Rychnovsko – Setkání členů okresní pobočky PTP (pétépáků, tedy příslušníků pomocných technických praporů) a vdov po nich se uskutečnilo koncem října v sále restaurace Beseda v Častolovicích. Členy okresního Svazu PTP – klubu Rychnov nad Kněžnou, jehož předsedou je Josef Smetana z Borohrádku, sdružuje nyní 39 členů, mezi nimi pět vdov po pétépácích; v době založení této pobočky na jaře 1990 jich bylo v okresní pobočce 116.

Pétépáci okresu Rychnov nad Kněžnou 
přijeli do Častolovic na podzimní setkání

Rychnovsko
Leonid Iljič Brežněv
Moskva - Ruská anexe Krymu otevřela možnost politického restartu ruské rodiny Brežněvů, která v osobě komunistického šéfa Leonida Brežněva ovládala Sovětský svaz a jeho evropské satelity dlouhých osmnáct let. Andrej Brežněv, vnuk někdejšího generálního tajemníka, byl dnes v Simferopolu zaregistrován jako jednička na stranické listině ortodoxních komunistů v místních volbách.

Ve volbách na Krymu kandiduje za komunisty Brežněvův vnuk

Svět
Sešla se sociální komise města Prachatice.
Prachatice – Komise sociální a prevence Rady města Prachatice zasedala tentokrát v Domově matky Vojtěchy, domov se zvláštním režimem pro osoby s různými druhy demencí, zejména Alzheimerovou chorobou v Prachaticích, kde nás na úvod po zařízení provedla a přiblížila chod zařízení staniční sestra Jitka Říhová. Členové komise se setkali s obyvateli.

Členové sociální komise se setkali s obyvateli u Vojtěchy

Prachaticko
Natáčení filmu 8 hlav šílenství.
Jánská /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Český film 8 hlav šílenství se natáčí také na Děčínsku v areálu bývalého koncentračního tábora… „Sundejte jí ty boty, ponesou ji naboso. A pan doktor ať se víc podívá do kamery," uděluje v třeskuté zimě poslední pokyny režisérka Marta Nováková před klapkou scény, ve které zřízenci vynáší z korekce sovětského lágru mrtvou vězenkyni.
22 fotografií

Filmaři obsadili Rabštejn. Točí tu film s Anetou Langerovou

Film a televize
Ohlédnutí - jak to bylo před dvaceti lety.
Novojičínsko - Vážení čtenáři, na tomto místě budeme pravidelně každý pátek uveřejňovat výňatky z tisku, který vycházel přesně před dvaceti lety, jako připomínku situace, která panovala v naší společnosti krátce před a po její demokratizaci.

Školní rok zahájil rovněž VUML - ohlédnutí

Novojičínsko
Na snímku koordinátor projektu Martin Januš (vpravo) vysvětluje své záměry zástupcům plzeňského úřadu práce (zcela nalevo)
TLUČNÁ - Jednání skupiny starostů mikroregionů Touškovsko a Nýřansko přineslo jednoznačný závěr: podpora vzdělávání. Například modernizace škol v regionu či zajištění pracovníků pro volný čas dětí a seniorů, jsou hlavními prioritami zástupců obcí pro rok 2008.

Bude region vzdělanější?

Plzeňsko
Michail Gorbačov.
RUSKO - Bývalý sovětský vůdce podpořil Putina. Za aroganci označil americký plán výstavby protiraketové základny a radaru v Polsku a České republice bývalý sovětský vůdce Michail Gorbačov.

Gorbačov na CNN: Vrací se studená válka

Svět