ŠTÍTEK: Koordinovaný světový čas

Ilustrační foto
Praha - Dnešní, silvestrovská noc bude o sekundu delší. Nový rok proto začne ve světovém čase o sekundu později. Mezinárodní služba rotace Země (IERS) zveřejnila ustanovení přestupné sekundy na rok 2016 a 2017. Posedmadvacáté od jejího zavedení v roce 1972 se tak v jeden okamžik najednou posune na celém světě čas o jednu sekundu. V Česku se tak stane v 01:00 SEČ 1. ledna.

Silvestrovská noc bude o sekundu delší

Česko
Donald Trump
Washington - Budoucí americký prezident Donald Trump, na jehož popud se výrobce klimatizací Carrier rozhodl ponechat část výroby ve Spojených státech a nepřemístit kvůli levnějším nákladům celou továrnu do Mexika, se nyní zaměřil na další podnik, který uvažuje o přesunu k jižnímu sousedovi USA. Výrobce ložisek Rexnord plánuje, že propustí všech svých 300 zaměstnanců, uvedl na twitteru Trump.

Trump kritizuje další firmu, která chystá přesun z USA do Mexika

Svět
Zkušební jízda nové tramvaje 15T ForCity
Praha - Nové pražské tramvaje 15T Forcity musí po ujetí každých 20.000 kilometrů na revizi, vyměňují se jim vadná kola. Podle výrobce Škody Transportation jde o preventivní kontroly, vada nemá vliv na bezpečnost jízdy. Řekla to mluvčí Škody Lubomíra Černá.

Tramvajím 15T se po každých 20.000 km musí měnit kola

Praha
Petr Mendík ještě večer ledoval nataženou Achilovu šlachu Marka Špidry.
Ve středu v pravé poledne (- 6 hodin GMT) skončila pro rakovnický Putt- golf club CONDOR devatenáctidenní příprava na letošní ročník minigolfového U.S. Masters, které jako každý rok hostí dvě hřiště v jihokarolínském Myrtle Beach.

Kdo oblékne zelené sako?

Ostatní sporty
Olivia Prokopová se zlatou medaili na krku
Rakovník/ Po bezmála jedenáctiměsíčních přípravách odletěla v sobotu 27. září do Spojených států amerických výprava rakovnického Putt-golf clubu CONDOR.

Olivia je již za oceánem

Ostatní sporty