ŠTÍTEK: Lincoln

Šluknovským výběžkem projela spanilá jízda motoveteránů.
Šluknovský výběžek patřil v sobotu 19. srpna motoveteránům, konaly se zde hned dvě velké akce, na kterých lidé mohli vidět stovky historických vozidel. Kromě závodu Sachsen Classic se uskutečnil také tradiční sraz Veteránem severem. Jeho kolona projela přes Staré Křečany a Rumburk, kde zaplnila Lužické náměstí, do Varnsdorfu. K vidění byly klasiky jako je velorex nebo neméně legendární kachna, pochlubit se svými miláčky dorazili i majitelé vojenských nebo hasičských veteránů. Nepřehlédnutelné pak byly americké koráby Lincoln nebo trabanty v nejrůznějších úpravách.
100 fotografií

FOTO: Šluknovsko brázdily veterány, nechyběl ani velorex, trabant nebo kachna

Děčínsko
Ze závodu.
Další potěšitelné výsledky nám předal trenér Jiří Couf z USA, kde jeho svěřenkyně Tereza Babická (20) studuje na East Carolina. A taky za ni závodí, a výborně! 20. ledna se blýskla na mítinku v Blackburgu, kde vytvořila třetí nejlepší výkon své školy v historii výkonem 3582 b. Je to také třetí nejlepší výsledek všech dob v jižních Čechách po 3804 Nikoly Špinové (Sok) z roku 1995 a 3635 Jany Melichové (Čéč) z roku 2008!

Tereza Babická dobývá atletickou Ameriku

Ostatní sporty
Během fotbalového zápasu mezi týmy Bradfordu a Lincolnu zachvátil 11. května 1985 fotbalovou tribunu ničivý požár
Byla sobota 11. května 1985. Tribuny na fotbalovém stadionu v britském Bradfordu se zaplnily lidmi, sledujícími divizní zápas mezi domácími a hráči Lincolnu. V 15:40 upozornil televizní komentátor na menší oheň na hlavní tribuně. Během necelých čtyř minut se tento ohýnek proměnil v hořící peklo, jemuž padlo za oběť 56 lidí. Nejméně 265 lidí bylo zraněno.
13 fotografií

Peklo na fotbalové tribuně stálo život desítky lidí. Umírali u zamčených vchodů

Svět
Ludwig van Beethoven
Princeton - Prvních šest tištěných vydání bible, originál Deklarace nezávislosti Spojených států či podepsaný hudební notes Ludwiga van Beethovena. To jsou jen některá díla z literárně hudební sbírky o vůbec největší hodnotě, kterou kdy dostala prestižní americká Princetonská univerzita. Celková cena kolekce se odhaduje na zhruba 300 milionů dolarů (7,5 miliardy korun), uvedla agentura AP.

Princeton získal darem vzácné rukopisy Lincolna či Beethovena

Svět
FIRMA LINCOLN v Chodově dokončuje nové výrobní prostory. Díky novým zakázkám přijímá další zaměstnance.
Chodov – Výrobce mazacích systémů, společnost Lincoln CZ, která je součástí skupiny SKF, začala nabírat nové zaměstnance. Po několika letech, kdy poptávka stagnovala, jí začínají zakázky přibývat. Firma začala v regionu působit před 19 lety, stala se významným zaměstnavatelem na Sokolovsku.

Výrobci mazacích systému Lincolnu CZ rostou zakázky

Ekonomika
Ilustrační foto
Polná - Jízdy luxusní VIP limuzínou značky Lincoln, souboj o Stiflerův pohár, soutěže o Miss mokré tričko a Missáka mokré trenýrky a spousta dobré hudby a zábavy. Tak bude vypadat páteční taneční party ve stylu filmové postavy Stiflera z komediální ságy Prci, prci, prcičky, která se odehraje v zámeckém areálu v Polné.

Velkolepá Stiflerova party míří do Polné. I s limuzínou

Volný čas
Londýn - Po středeční vraždě britského vojáka v jihovýchodním Londýně prudce vrostl po celé zemi počet incidentů namířeným proti muslimům. Píše o tom na svých internetových stránkách BBC. Několik lidí bylo také obviněno kvůli urážlivým komentářům na sociálních sítích.

Vražda vojáka v Londýně vyvolala v Británii protimuslimské akce

Svět
Zleva Grant Heslov, Ben Affleck, a George Clooney na 85. prestižních filmových cenách Oscar.
Karviná - V noci na pondělí jsme se dozvěděli, kdo letos zabodoval u Americké filmové akademie a získal některého z Oscarů, a od pondělka až do neděle můžeme ty nejlepší filmy vidět na plátně v karvinském kině Centrum. Každý den se bude promítat jeden film.

Karvinské kino Centrum promítá oscarové filmy

Volný čas
Los Angeles – Hlasování o letošních filmových cenách Oscarech skončilo v noci na dnešek po nákladné „předoscarové" kampani hollywoodských studií, která prosazovala své favority. Výsledky hlasování, které bylo letos poprvé možné provést i online, nyní spočítá auditorská firma Pricewaterhou­seCoopers.

O Oscarech je už rozhodnuto, hlasování skončilo

Film a televize
Western Quentina Tarantina Nespoutaný Django s oscarovými herci Jamiem Foxxem, Christophem Waltzem a Leonardem DiCapriem. Ilustrační foto.
Praha /RECENZE, VIDEO/ - Enfant terrible amerického filmu Quentin Tarantino vždycky překvapí tím, kam sáhne pro svůj nový příběh. Inspiraci pro Nespoutaného Djanga, který právě získal dva Zlaté glóby a který vstupuje do našich kin, lovil až ve vodách 19. století, těsně před občanskou válkou.

Tarantinův Django baví, ale pancharty nepřekročil

Film a televize
New York/Los Angeles /VIDEO/ - Nejvíce nominací na letošní ceny americké filmové akademie Oscar získal historický snímek Lincoln režiséra Stevena Spielberga. Celkem jich obdržel 12 včetně nominace na ocenění pro nejlepší film a režii. Druhý nejúspěšnější byl film Pí a jeho život s 11 nominacemi.

Nejvíce nominací na Oscara získal Spielbergův film Lincoln

Svět
Lincoln v hlavní roli s Danielem Day Lewisem je žhavý kandidát na ocenění Zlatý globus. U nás ho uvidíme v lednu.
Los Angeles /VIDEO/ – Lincoln. To je absolutní vítěz v počtu nominací, které včera vyhlásila asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu. Film o slavném americkém prezidentovi Abrahamu Lincolnovi z produkční i režijní dílny Stevena Spielberga získal sedm nominací na filmové ceny Zlatý glóbus.

Dostane Lincoln Zlaté glóby?

Film a televize