ŠTÍTEK: Liverpool

Útočník hokejové Sparty Roman Horák.
V posledních dvou sezonách byli jedním z hlavních favoritů na extraligový titul, poprvé ale padli ve finále s Třincem a podruhé se s play-off rozloučili už ve čtvrtfinále, kdy je opět vyřadili Oceláři. Čekání hokejové Sparty na mistrovský titul tak trvá už dlouhých sedmnáct let. Pražané však před letošními vyřazovacími boji přidali do své sestavy centimetry a kilogramy. I proto Roman Horák věří v úspěch.
9 fotografií

Domácí MS? Je to lákadlo, ale nejdřív chci titul, říká lídr Sparty Horák

Hokej
Skupina Vesna v semifinále Eurovize
České dívčí kapele Vesna se po čtvrtečním druhém semifinálovém kole hudební soutěže Eurovize, které nepřineslo zásadní hudební zjevení, otevírají dveře ke skvělému umístnění v sobotním finále této mimořádně sledované mezinárodní akce. O co nejlepší výsledek se Vesna se skladbou My Sister's Crown popere v Liverpoolu se zástupci dalších 25 zemí.
5 fotografií

Může česká Vesna uspět ve finále Eurovize? V rukávu má slovanské eso

Hudba
Kapela Vesna se probojovala do finále Eurovize. Bubenicí skupiny je Markéta Mužátková z Vysokého Mýta.
/SOUTĚŽNÍ PÍSEŇ/ Česká kapela Vesna se probojovala do finále prestižní hudební soutěže Eurovize. Bubenice skupiny Markéta Mužátková pochází z Vysokého Mýta, kde jí fandí nejen rodina, ale i přátelé a známí. „Je to muzikantská rodina, Markéta je šikovná, milá holka,“ řekla Marie Lněničková z vysokomýtské radnice. Finále Eurovize se koná v sobotu večer, přenos v televizi budou sledovat i lidé ve Vysokém Mýtě. Poslechněte si soutěžní píseň.
6 fotografií

VIDEO: Vesna je ve finále Eurovize. Bubenici Markétě fandí celé Vysoké Mýto

Orlicko
Kapitán týmu Jaroslav Cihlář ze společnosti Autocentrum Šmucler.
Autocentrum Šmucler se zúčastní druhého základního kola 3. ročníku fotbalového turnaje Zaměstnanecká liga Deníku v Plzeňském kraji. Společnost budou reprezentovat dvě mužstva a ve čtvrtek představíme tým Klatovy. Na otázky k nadcházejícímu turnaji, který se uskuteční ve středu 3. května v Dobřanech, odpovídal kapitán fotbalového mužstva společnosti Autocentrum Šmucler Klatovy Jaroslav Cihlář.

ZAMĚSTNANECKÁ LIGA: Máme ambice vyhrát turnaj, říká kapitán Cihlář

Ostatní sporty
Tomáš Šálek (čelem) se při návratu do profesionálního ringu dočkal výhry nad Christianem Demajem z Albánie. Foto: www.kaocko.cz
/FOTO/ Česká těžká váha Tomáš Šálek je zpět na scéně! Po liverpoolském těžkém výprasku, přerušení kariéry, utrženém bicepsu a plejádě změn zažil do profesionálního ringu vítězný návrat. V zápase na 6 kol se mu postavil do cesty do té doby neporažený albánský demolitionman Christian Demaj. "No, čekal jsem, že to bude těžký, ale ono to bylo ještě těžší. Připadal jsem si, že jsem bouchal do zdi. Ale výhry, třebaže nebyla K.O., si vážím víc, než kdybych šel s nějakou okurkou," uvedl v exkluzivním rozhovoru pro Deník 24letý ústecký borec.
29 fotografií

Cítil pocit vyhoření, ale je zpět. Ne pro peníze, nesundal jsem okurku, ví Šálek

Ostatní sporty
Tomáš Šálek v profesionálním ringu
Česká těžká váha Tomáš Šálek je zpět na scéně! Po liverpoolském těžkém výprasku, přerušení kariéry, utrženém bicepsu a plejádě změn zažil do profesionálního ringu vítězný návrat. V zápase na 6 kol se mu postavil do cesty do té doby neporažený albánský demolitionman Christian Demaj. "No, čekal jsem, že to bude těžký, ale ono to bylo ještě těžší. Připadal jsem si, že jsem bouchal do zdi. Ale výhry, třebaže nebyla K.O., si vážím víc, než kdybych šel s nějakou okurkou," uvedl v exkluzivním rozhovoru pro Deník 24letý ústecký borec.
29 fotografií

Cítil pocit vyhoření, ale je zpět. Ne pro peníze, nesundal jsem okurku, ví Šálek

Ostatní sporty
Ústecká hvězda Fabiana Bytyqi pás profesionální mistryně světa organizace WBC v lehké minimuší váze počtvrté už uhájila.
Fabiana Bytyqi pás profesionální mistryně světa organizace WBC v lehké minimuší váze počtvrté už uhájila, Tomáš Šálek, těžká váha, hlásí po téměř roční pauze a výprasku v Liverpoolu návrat. Ústecké hvězdy profesionálního boxu jsou opět na scéně. „Pro Fábu je to skvělý úspěch a věřím, že i Tomáš návrat zvládne. Soupeře jsem s jeho novou stájí pomáhal vybírat, věřím, že může v pátek v Olomouci vyhrát,“ uvedl bývalý mistr světa, nyní promotér a trenér Lukáš Konečný.

Ústecké hvězdy v ringu: Bytyqi už slaví titul, Šálka čeká po roce velký návrat

Ostatní sporty
Areál byl po dvouleté rekonstrukci ve čtvrtek slavnostně otevřen, od soboty si ho mohou prohlédnout první návštěvníci.
Národní hřebčín Kladruby nad Labem po dvouleté rekonstrukci otevřel historický areál výcvikových stájí v Heřmanově Městci, rekonstrukce trvala od roku 2021 a stála 96 milionů korun. Pryč jsou nepůvodní přístavby, hřebčín má novou kruhovou jízdárnu a kruhový trenažer pro koně. Areál se vrátil svou podobou do 19. století, kdy ho nechal kníže Kinským vystavět. V sobotu budou moci do rekonstruovaného hřebčína přijít první návštěvníci. 
8 fotografií

FOTO: První starokladrubští vraníci si užívají nových stájí v Heřmanově Městci

Chrudimsko
Wiliam Wallace (uprostřed) po svém odvolání proti rozsudku, který ho činil vinným z vraždy jeho manželky Julie
Jde o jeden z nejpodivnějších příběhů britské kriminalistiky, který dodnes fascinuje badatele, autory detektivek i milovníky záhad. Koncem ledna 1931 oznámil liverpoolský pojišťovací úředník William Wallace, že byl vylákán ze svého domu tajemnou zprávou na neexistující adresu, a když se vrátil, našel svou ženu brutálně zavražděnou. Z oznamovatele se stal brzy podezřelým, ale vyřešen nebyl tento případ nikdy.
9 fotografií

Jedna z nejstarších nevyřešených vražd v Anglii? Detektivy mate už 92 let

Svět
Argentinský čaroděj Lionel Messi míří do Kataru s jasným cílem - vyhrát konečně i slavné mistrovství světa.
Dlouho očekávané mistrovství světa v Kataru je doslova za dveřmi. První utkání se na Blízkém východě odehraje už v neděli 20. listopadu a do akce se ihned zapojí i ti největší favorité na zisk zlatého artefaktu. Kdo obohatí v pořadí již 22. světový šampionát ve fotbale? Nahlédněte s Deníkem pod pokličku nominací nejžhavějších aspirantů na titul.
8 fotografií

Messi, Ronaldo, Neymar. Favorité MS v Kataru spoléhají na osvědčené hvězdy

MS ve fotbale 2022
Fešák! Ilustrační foto.
Protože se jí vzhled koupeného kocoura nelíbil, prodala ho žena z okresu Ansbach dál, a tím spustila soudní spor. Šlechtitelka koček ze Saska-Ahaltska ji zažalovala o 5000 eur.

Od sousedů: Soudní pře o kocoura

Z okolí
Z výstavní haly ve Freistadtu.
Od roku 2006 hledá Německá akademie fotbalové kultury nejpromyšlenější, nejzábavnější a nejfilozofičtější citáty pro vyhlášení fotbalového výroku roku. To letos bude 28. října. Vítězný bude oceněn 5000 eury, které půjdou na obecně prospěšný účel.

Od sousedů: Hledají fotbalový výrok roku

Českobudějovicko
The Beatles revival Kladno slaví 30 let na scéně
Amfiteátr Tlumačov u Domažlic na svých prknech opět uvítá zvučná jména hudební scény. Svou hity nabitou show plnou neuvěřitelné fyzické a hlasové podobnosti členů s opravdovými Beatles tam totiž odpálí jedna z nejúspěšnějších evropských revivalových skupin – The Beatles revival Kladno. Speciálním hostem večera bude legenda českého bigbítu Karel Kahovec
17 fotografií

Známé hity Beatles zazní díky jednomu z jejich nejlepších revivalů v Evropě

Čtenář reportér
Radost plzeňských fotbalistů.
Lionel Messi ještě v Plzni nebyl. A co takhle Liverpool nebo Borussia Dortmund? Po úspěšném tažení fotbalistů Plzně do Ligy mistrů se mezi fanoušky rozjela debata o nejlepších soupeřích pro základní skupinu. Střetávají se dva úhly pohledu - atraktivita (zážitek) versus hratelnost (peníze). Kdo přichází v úvahu a koho si před čtvrtečním losem přejí osobnosti?
58 fotografií

Dilema v Plzni. O penězích, návratu Messiho i cestě do Německa

Fotbal
Pohyb pomáhá lidem s duševním onemocněním
„Bylo to skvělý,“ shodují se Tomáš i Pavel. Stejně to vidí i ostatní, kteří se zúčastnili 18. ročníku fotbalového turnaje pro lidi se zkušeností s duševním onemocněním EASI CUP 2022 v Pelhřimově. Na utkání v malé kopané ve čtyřech hráčích plus brankář tým českobudějovického FOKUSu vyrazil poprvé. Nutno podotknout, že byl úspěšný.
11 fotografií

S duševním onemocněním zvládnou více, než si dovedli představit. Pomáhá sport

Čtenář reportér
EASI Cup 2022 v Pelhřimově ovládli fotbalisté anglického Minds United FC.
Dobojováno. Od úterý do čtvrtka proběhl v Pelhřimově mezinárodní fotbalový EASI Cup 2022. Turnaj pro lidi (nejen) se zkušeností s duševním onemocněním, nad nímž převzal patronát kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Souček, ovládli fotbalisté z kolébky kopané. Ve finále porazil Minds United FC krajany z Liverpool Football Therapy, třetí místo vybojoval bavorský ReAL Bad Tölz. Ve fotogalerii nabízíme momentky z finálových bojů a závěrečného vyhlášení výsledků.
46 fotografií

OBRAZEM. Pelhřimovský EASI Cup ovládli fotbalisté anglického Minds United FC

Ostatní sporty
OFŠ - Káňa, Lukáš, Zlámal, Beneš
Bývalý fotbalový gólman Zdeněk Zlámal, současný obránce Sigmy Vít Beneš, útočník HC Olomouc Jan Káňa a jeho spoluhráč - brankář Jan Lukáš. Ti všichni byli hosty besedy s dětmi v rámci Olomoucké fotbalové školy v sále NH hotelu. Během večera došlo na vědomostní kvíz mezi hokejisty a fotbalisty a také na zápas ve Fifě mezi týmiž týmy. V obou byli úspěšnější borci od ledu.
37 fotografií

FOTO: Nejdelší špageta či bezhlavý šváb. Beseda se sportovci poučila i pobavila

Ostatní sporty
Kdo s koho? Favoritem je britský šampion Nathan Gorman, držitel českého titulu Tomáš Šálek ale zabojuje. Foto: mobile.twitter.com/gormanboxing
Pár dní už se od úterního příletu chystá přímo v Liverpoolu. Nejlepší český profesionální boxer v kategorii heavyweight Tomáš Šálek z Ústí nad Labem se v tamní MS bank Areně pokusí porazit domácího hromotluka Nathana Gormana, jenž se jako britský šampion pyšní přímo odstrašující bilancí. V profesionálním ringu prohrál jedinkrát, jinak má na kontě 18 výher, z toho hned 12 KO. Je v roli obrovského, jednoznačného favorita. „Na zápas se přesto hrozně těším, jedu tam zabojovat. Den před zápasem se cítím fajn,“ píše ve čtvrteční SMS zprávě exkluzivně pro Deník 24letý neratovický rodák.

Šálek vs Gorman. Obrův boj s hromotlukem. Chci skvělý výkon, hlásí z Liverpoolu

Ostatní sporty