ŠTÍTEK: Lukáš Pollert

Na skutečném průvodu Prague Pride, jehož poslední ročník se konal v sobotu 12. srpna 2023, se kostým, jehož fotka se masově sdílí v sociálních sítích, nikdy neobjevil. To ale nebránilo dezinformátorům ho právě s tímto průvodem spojovat
Právník Ondřej Dostál, lékař Lukáš Pollert a mnozí další uživatelé sociálních sítí sdíleli od minulé neděle na sociálních sítích fotografii holohlavého mladíka v přiléhavém kostýmu s desítkami vystupujících penisů duhové barvy. Ironické komentáře spojovaly tohoto muže s festivalem Prague Pride, který v Praze proběhl jen krátce předtím, v sobotu 12. srpna 2023. Jenže zmíněná fotografie je starší a odjinud.

Fotka mladíka v kostýmu s penisy není z Prague Pride, Pollert a další sdílí lež

Česko
Bára Basiková a Fere Angeli.
Kostel sv. Markéty ve Strakonicích zažil ve středu 17. května v podvečer akci, na kterou její účastníci dlouho nezapomenou. Zpívala zde fenomenální česká zpěvačka Bára Basiková, kterou doprovázel dětský pěvecký sbor ZUŠ Fere Angeli pod vedením sbormistryně Marcely Mikové. Několik písní také zazpívala herečka a zpěvačka Klára Pollertová Trojanová.
19 fotografií

VIDEO: Skvělá zpěvačka Bára Basiková a strakoničtí andělé. Kostel naplnila hudba

Strakonicko
Ilustrační foto.
Jarní euforii ve formě obnovené činnosti střídá ve fotbalových klubech na Rokycansku zmar a beznaděj. Přátelská a turnajová utkání se až do 23. července konala bez jakýchkoliv restrikcí. Jenže blížící se start nové sezony přidělal vrásky na čele bafuňářům, hráčům a vlastně i divákům.

Komentář: Zahodit kopačky, nebo podstoupit očkování

Názory z regionu
Redaktor Pražského deníku Jan Prokeš je s celou rodinou kvůli koronaviru v izolaci.
Je zvláštní prodělávat kolektivně s celou rodinou nemoc, kterou neustále řeší celý svět. Vzájemně se občas ponoukáme k názoru, že ta choroba musí být nějakým způsobem výjimečná. Je otázka, jestli nás k tomu vede mediální privilegovanost koronaviru nebo jeho skutečné projevy. 

Rodina v izolaci: Covid, kam se podíváš. Nejraději bychom utekli

Praha
Deník je mediálním partnerem Sazka Olympijského víceboje.
Paralympijská atletka Anna Luxová vylosovala zkraje týdne pětatřicítku škol, které si mezi sebou rozdělí sportovní vybavení v celkové hodnotě jednoho milionu korun od společnosti Hervis. Tyto školy byly totiž zapojené do projektu Sazka Olympijský víceboj, za mediální podpory Deníku.

Peníze využijí na sportovní pomůcky

Ostatní sporty
Lukáš Pollert o sobě tvrdí, že je tolerantní táta. „Jen málokdy zvýším hlas. Možná to není úplně dobře,“ přiznává s úsměvem.
Lékař a olympijský vítěz ve vodním slalomu Lukáš Pollert bude hostem pořadu Xaver a host na Regionu. Od pondělí do čtvrtka patří čas mezi třináctou a čtrnáctou hodinou ve vysílání Českého rozhlasu Region rozhovoru Luboše Xavera Veselého se známou osobností.

Lékař a olympionik Lukáš Pollert hostem na Regionu

Volný čas
Prezentace Prahy na přehlídce zahradnických expozic.
Už potřinácté vytvořili zaměstnanci trojské botanické zahrady v severoitalském přímořském letovisku Cervia originální květinovou expozici, která se stala součástí největší evropské květinové výstavy pod širým nebem. V rámci 46. setkání zahradnických týmů evropských metropolí, jehož cílem je předvést květinové výsadby reprezentující příslušná města, tak prezentovali Prahu.
3 fotografie

Botanická zahrada úspěšně prezentovala Prahu na přehlídce zahradnických expozic

Praha
Lukáš Pollert o sobě tvrdí, že je tolerantní táta. „Jen málokdy zvýším hlas. Možná to není úplně dobře,“ přiznává s úsměvem.
Chotěboř – Stal se olympijským vítězem na OH v Barceloně, stříbro si přivezl z Atlanty. Přesto však Lukáš Pollert (47), bývalý reprezentant v rychlostní kanoistice tvrdí, že to pro něj nic neznamená. Vrcholový sport definitivně pověsil na hřebík. Ojedinělý úkaz na české sportovní scéně pracuje v oboru, který vystudoval: je lékařem.

Lukáš Pollert: Jednou bych si rád přečetl Bibli v originále

Havlíčkobrodsko
Lukáš Pollert
Č. Budějovice /ROZHOVOR/ - Víkend bude patřit v areálu Lídy Polesné v Č. Vrbném u Č. Budějovic slalomu na divoké vodě. „A pojede se také mistrovství České republiky v paddleboardingu,“ doplňuje za pořadatele Ondřej Pinkava. Přímo u trati bude dvojnásobný olympijský medailista Lukáš Pollert, který velice ochotně odpovídal na naše dotazy.

Lukáše Pollerta Vltava nezlákala

Ostatní sporty
Vodáci. Ilustrační foto.
Vavřinec – Vodáckou podzimní akci, na kterou se celou sezonu těší nejen vyznavači vody a pádel, ale i široká veřejnost, Vavřinecký potok, čeká jeho 38. ročník. Ten se uskuteční po loňské přestávce, kdy byla akce zrušena kvůli nedostatku vody, v sobotu 15. Program původně dvoudenní akce musel být tentokrát omezen na jediný den.

Vavřinecký potok budou letos splouvat vyznavači pádel pouze jeden den

Kutnohorsko
Vítězslav Gebas
Rio de Janeiro - Sám má doma dvě stříbrné olympijské medaile z Barcelony a Atlanty ze závodu deblkanoistů, i proto trenér Jiří Rohan přál cenný kov z Ria také svému svěřenci Vítězslavu Gebasovi. Připravuje ho pouze rok a jeho čtvrtého místa si nakonec hodně cenil. V jeho větách bylo ale až moc často slyšet slovo "ale".

"Bramborový" Gebas podle kouče Rohana v Riu prodal, na co měl

Ostatní sporty
Vodní slalom v Českém Vrbném.
České Budějovice - Pod rukama členů SK Vodní slalom České Budějovice vyrostl do krásy výjimečný sportovní areál. A nese jméno výjimečné dámy.Lídy Polesné. Kdo „kanál" ještě neviděl, měl by to napravit. Najde ho v Českém Vrbném. Výrazný podíl na revitalizaci areálu má předseda SK VS ČB Jakub Prüher: „Jo, tak to byl opravdu sen! Moje obrovská hrdost patří nejen krásnému kanálu, ale také té hrstce úžasných lidí, se kterými jsme přestavbu společně spáchali."

Areál v Českém Vrbném vyrostl do krásy

Ostatní sporty
Letohrad přivítal trojnásobného olympijského medailistu Ondřeje Moravce.
Východní Čechy, Letohrad – Město, které kvůli němu v předchozích týdnech málem spadlo, vítalo svého hrdinu. Když biatlonista Ondřej Moravec získal na olympiádě v Soči stříbrnou medaili ve sprintu, přišla mu z Letohradu jasná depeše: „Vzkazovali mi, ať už hlavně nejsou žádné další medaile, jinak skončí na protialkoholním léčení," usmíval se.

Letohrad kvůli němu málem přišel o játra, ve čtvrtek Moravce vítal

Orlicko
Halina Pawlowská
Ústí nad Labem /REPORTÁŽ/ - „Váš manžel je jako paní Colombová. Stále o něm mluvíte, ale nikdo ho nikdy neviděl," zněl v Ústí jeden z diváckých dotazů na autorku… Pořad „Strašná nádhera", s nímž byla v pátek v Ústí Halina Pawlowská, mě pobavil, byť jsem „jen" muž. Jistě, byl to i profesionální zájem, proč jsem se ten večer „cpal" do plného sálku Národního domu. Autorka pak mužům v sálku gratulovala za „odvahu".

Nároďákem se prohnal hurikán Halina. Zábavný a svůj

Divadlo
Pravda nebo mystifikace? Ví to Igor Bareš Herec se ve čtvrtek představí v roli moderátora nového zábavného pořadu České televize Copak bych vám lhal?
Praha /ROZHOVOR/ – Igora Bareše známe z mnoha divadelních, filmových a televizních rolí – teď si však střihne úlohu pro něj naprosto novou. Už ve čtvrtek ve 22.05 se divákům České televize představí jako moderátor nové soutěže Copak bych vám lhal?, v níž neotřelí hosté odhalují svá neuvěřitelná tajemství.

Herec Igor Bareš: Soutěživý typ opravdu nejsem

Film a televize