ŠTÍTEK: Malawi

Festival Zlín žije - pátek 23. června 2023
Tři dny, čtyři pódia a stovky hudebníků, tanečníků, komunit a workshopů. Tak odstartují prázdniny v ulicích krajského města. Na třetím ročníku festivalu Zlín Žije vystoupí přes 500 účinkujících a návštěvníci opět zažijí jedinečnou atmosféru. Program se uskuteční na čtyřech hlavních scénách a vyberou si z něj rodiny s dětmi, teenageři i dospělé publikum. Jedním z hlavních lákadel bude letošní „nej“ kapela roku, cenou Anděl ověnčená J.A.R.
62 fotografií

Vesna, J.A.R i Kašpárek v rohlíku. Festival Zlín Žije představí 500 účinkujících

Zlínsko
Vyškovská knihovna přivítala dva hosty: dráhovou a silniční cyklistku Ladu Kozlíkovou Usnulovou a jejího trenéra a partnera Břetislava Usnula.
/FOTO/ V pátek sedmnáctého května se v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově konala další beseda z cyklu Vyškovsko má talent. Tentokrát jsme přivítali dva hosty: dráhovou a silniční cyklistku, držitelku čtyřiceti medailí, mimo jiné šestadvaceti zlatých z Mistrovství České republiky a zlatých z Mistrovství Evropy i světa, Ladu Kozlíkovou Usnulovou a jejího trenéra a partnera Břetislava Usnula.
24 fotografií

Cyklistická šampionka vzpomínala ve Vyškově na kariéru. Získala čtyřicet medailí

Čtenář reportér
Akrobatická vystoupení u příležitosti oslav 10 let od otevření Galerie Šantovka, 14. října 2023, Olomouc.
Adrenalinové vystoupení bylo možné vidět v sobotu mezi obchody v olomoucké Šantovce. V rámci oslav 10. narozenin nákupního centra tam létali odvážní akrobaté mezi patry, nad hlavami diváků. Narozeninový program probíhá celý den, jeho součástí jsou mimo jiné i dance a fashion show, možnost vyzkoušet si simulátory F1 či dopravních letadel a také hudební program před Šantovkou. Tam to odpoledne rozjedou například Lake Malawi, Adam Mišík či kapela O5 a Radeček. Vstup je zdarma.
26 fotografií

VIDEO: V Šantovce létali akrobaté mezi patry, show brala dech

Olomoucko
Úvodní slavnostní galavečer na Zlín Film Festivalu; čtvrtek 1. června 2023
Třetí den na filmovém festivalu ve Zlíně slaví Český rozhlas 100. výročí vysílání pestrým programem na náměstí Míru i v parku Komenského. Koncertovat budou Lucie Vondráčková a Lake Malawi. Do Zlína poprvé zavítá pikantní podcast Hodina dějepichu, v talk show Život je takovej promluví o životních karambolech Tereza Pergnerová.

Sobota na Zlín Film Festivalu přinese řadu koncertů na náměstí Míru

Volný čas
Kravařský odpust.
/POZVÁNKA/ V kravařské lokalitě Mezivodky už to opět ožívá. Největší událost roku, na kterou se sjíždí lidé z širokého okolí, je opět za dveřmi. Už v pátek začíná největší pouť v kraji Kravařský odpust.

Kravařský odpust začíná už v pátek

Opavsko
Ilustrační foto.
Londýn - Britští vědci zřejmě objevili pozůstatky nejstaršího známého dinosaura. Při novém zkoumání fosilního vzorku, který byl od 30. let minulého století v londýnském Muzeu přírodní historie, zjistili, že vzorek pravděpodobně pochází od tvora, který žil před 245 miliony let. Fosilie by tak byla o deset až 15 milionů let starší než všechny dosud známé pozůstatky dinosaurů, napsala dnes agentura Reuters.

Britští vědci zřejmě objevili dosud nejstaršího dinosaura

Svět