ŠTÍTEK: Marek Minárik

Rockové hity Lucie nás vrátily do 90. let. Vinařství Johann W v Třebívlicích ožilo.
Koncert legendy Lucie v pátek 24. června zval na ukrajinskou rockovou hvězdu Katyu Gapochka. Bohužel jsme ji propásli, ač zpívala v království vína jen půl hodiny. A tak jsem si ji užil vlastně až doma z CD, které bylo před koncertem k mání jen za 150 korun. Ale ex post jsem ji ke spaní užil… „Byla skvělá, zajímavá. Zpívala pestře,“ shodl se trojčlenný rodinný tým Škvárových z Mostu, mamka Eva, její dospělá dcera, sestřička z Domácí péče i mladší bratr. To když se po až show Lucie ohlíželi, jak si to vše za celý večer fajn užili.
12 fotografií

Rockové hity Lucie nás vrátily do 90. let. Vinařství Johann W ožilo

Čtenář reportér
Promo foto Jasná Páka
Kapela Jasná Páka nedávno oslavila čtyřicet let své existence a vydala novou nahrávku. Obojí se svými fanoušky oslaví 23. dubna v klubu Oko v Havlíčkově Brodě. Od osmi hodin večer zde vystoupí v hvězdné sestavě, kde budou kromě Davida Kollera s Michalem Ambrožem i zpěvák Petr Váša, baskytarista Marek Minárik, kytaristé Radovan Jelínek a Michal Pelant či zpěvačky Pája Táboříková a Tereza Kopáčková.   

Jasná Páka dorazí do Havlíčkova Brodu. V klubu Oko oslaví čtyřicátiny

Čtenář reportér
David Koller
Jeden z nejúspěšnějších českých hudebníků David Koller se po letní festivalové sezoně a podzimním turné se svojí domovskou Lucií vrátí k akustickým koncertům. V rámci turné David Koller Acoustic Tour 2020 dorazí ve čtvrtek 5. března i do Hranic. Zdejšímu publiku nabídne jiný koncertní zážitek, než skýtají festivaly nebo velké haly. V Divadle Stará střelnice přehraje svoje největší hity i průřez kariérou v akustických aranžích.
17 fotografií

Amerika nebo Gypsy Love akusticky. David Koller vystoupí v Hranicích

Hranicko
Jasná Páka na koncertě v Mělníku.
Byla to první kapela Davida Kollera i Michala Ambrože. Začátkem osmdesátých let se stala jedním z nejvýraznějších objevů československé hudební scény a společně s Pražským výběrem symbolem české nové vlny. Po článku Nová vlna se starým obsahem v časopise Tribuna se v roce 1983 ocitla u tehdejší vládnoucí moci na černé listině a pod svým jménem zanikla. 
13 fotografií

OBRAZEM: Jasná Páka dorazí do Klubu Oko v Havlíčkově Brodu

Čtenář reportér
David Koller
Jeden z nejúspěšnějších českých hudebníků David Koller se se svou domovskou Lucií vrací k akustickým koncertům. V rámci turné David Koller Acoustic Tour fanoušci uslyší osvědčené hity i průřez celou tvorbou v akustických aranžích.

Tip na 25. února: Koller zahraje „unplugged“

Volný čas
David Koller
Plzeň - Výpravné koncerty Davida Kollera k novému albu ČeskosLOVEnsko v jarních premiérách zažily dosud pouze Praha a Brno, nyní se Koller se svou kapelou dostane i do dalších měst. V Plzni vystoupí v pátek 4. prosince.

David Koller se chystá do Plzně

Hudba
David Koller
Plzeň - Výpravné koncerty Davida Kollera k novému albu ČeskosLOVEnsko v jarních premiérách zažily dosud pouze Praha a Brno, nyní se Koller se svou kapelou dostane i do dalších měst. V Plzni vystoupí v pátek 4. prosince.

David Koller se chystá do Plzně

Volný čas
Lenka Dusilová
Praha - Letošní laureátka ceny Anděl v kategorii zpěvačka roku Lenka Dusilová v těchto dnech dokončuje zbrusu nové spoluautorské album s kapelou Baromantika (tedy s Beatou Hlavenkovou, Patrickem Karpentským, Viliamem Bérešem a Martinem Novákem) pojmenované V hodině smrti.

Lenka Dusilová a Baromantika dokončují nové album

Hudba
David Koller v plzeňské synagoze
Plzeň /FOTOGALERIE/ROZHOVOR/ - David Koller, jeden z předních tuzemských muzikantů a člen kapely Lucie, která nedávno ohlásila návrat, se včera vrátil do plzeňské Velké synagogy, kde odehrál akustický set složený převážně z písní své sólové tvorby a Kollerbandu.
24 fotografií

David Koller rozezněl synagogu

Volný čas
Ilustrační foto
Praha /ANIMACE/  – Pátrat po původu svých předků, zda pocházeli od Středomoří, Ameriky nebo třeba od Uralu, láká díky molekulární genetice stále více lidí. Genetická výbava člověka známá jako DNA se zkoumá ve specializovaných laboratořích, kde zájem o geneticko-genealogické testy původu od začátku ledna výrazně vzrostl. Potvrdili to oslovení odborníci. Genetici pomáhají rozplést původ lidí, který už nedokážou rozluštit matriky nebo jiné historické prameny.

Genetické testy původu jsou populární a zájem o ně roste

Česko
Davida Kollera k aktustickému turné už před lety inspirovala Nirvana.
Brno – Se svým akusticky pojatým turné Unplugged ve čtvrtek zavítal zpěvák, bubeník a kytarista David Koller do Brna. Koncert v kulturním centru Semilasso byl vyprodaný a Koller se fanouškům svěřil s tím, že to byla právě kapela Nirvana, která jej k akustické šnůře koncertů částečně inspirovala.
10 fotografií

David Koller vyprodal Semillaso a zahrál "unplugged"

Volný čas
David Koller
Třebíč /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ - David Koller byl na letošních Slavnostech piva prezentován jako hlavní hvězda programu. Tomuto očekávání nezůstal nic dlužný a spolu se svým Kollerbandem se postarali o jeden z vrcholů hudebních vystoupení… Na otázky Deníku spolu s Davidem Kollerem odpovídal slovenský baskytarista a textař Marek Minárik, který byl členem legendární Lucie a nyní hrají s Davidem v Kollerbandu.

David Koller: Jsem spokojenej pracující

Hudba
Nový klip Davida Kollera má atraktivní, zato nebezpečné prvky
Ústí nad Labem /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ - Zakladatel slavné skupiny Lucie představí na 15. narozeninách rádia Fajn North Music v sobotu v DK Ústí její hity i své aktuální CD Teď a tady. Nightwork, Petr Kolář, The Boom, Verena, Daniel Nekonečný. I tyto interprety nabídne oslava 15. narozenin severočeského rádia Fajn North Music (FNM), pojatá jako Maškarní karneval. Jedním z vrcholů bude bezesporu tepláková show skupiny Nightwork, dalším nej z plesu bude koncert zpěváka a bubeníka Davida Kollera se skupinou. „Zazpívá i hity skupiny Lucie,“ řekla Michaela Mokrá, obchodní ředitelka rádia FNM. „A mnoha fanouškům Lucie, v 90. letech nejslavnější české skupiny tak možná splní velký sen,“ dodává redakce Deníku. Jenže hity Lucie – to bude jednoznačně vzpomínání. Ale návštěvníci se mohou těšit i na Kollerovy písničky nové – hudbu z jeho na podzim vydaného alba Teď a tady. „Je temná, občas vtipná a těžká,“ řekl o ní David Koller.

David Koller: V klipu jsem sedmkrát hořel!

Hudba
David Koller, frontman skupiny Lucie.
Plzeň - Na samostatný koncert Davida Kollera čekali jeho fanoušci v Plzni několik let. Dnes se dočkali: zpěvák a jeho band vystupuje v kulturním domě v Šeříkové.

Na Kollera čekali v Plzni několik let

Hudba