ŠTÍTEK: Marilyn Monroe

Nový retro koktejl bar v centru Ústí nad Labem
/FOTO/ Místo výherních automatů koktejly, navrch atmosféra amerického baru z 50. až 80. let. Změnou prošel prostor bývalé herny v Hrnčířské ulici vedle španělské restaurace, kde kasino vystřídal zbrusu nový retro klub. V místě navíc nejde o jedinou novinku. Díky soukromým majitelům se Hrnčířská ulice pomalu zbavuje děsivé reputace, což Ústečané vítají s otevřenou náručí.
17 fotografií

VIDEO: Amerika i jídlo z východu. Hrnčířskou ulici oživují nové podniky

Ústecko
Odstraňování chloupků nad horním rtem bývá častou součástí péče o obličej mnoha žen
Chloupky a vousky v oblasti obličeje znepříjemňují život mnoha ženám. Ať už se trendy mění jakkoliv, případný knírek či tmavé chloupky v obličeji považují ženy stále za neestetické. A co hůř, jedná se o problém, který je vždy vidět na první pohled. Jak se ale chloupků nejlépe zbavit? Jak odstranit chloupky na obličeji? A jak odstranit knírek tak, aby nerostl hustší, tmavší a chloupky nebyly silnější?
5 fotografií

Jak odstranit chloupky na obličeji? Zkuste tuto převratnou metodu, zabere

Zdraví
Módní návrhář Karla Lagerfelda u plakátu své kočky Choupette.
Zesnulého návrháře Karla Lagerfelda, který léta stál v čele módního domu Chanel, uctí letošní charitativní galavečer Met Gala, který je nejprestižnější módní akcí roku. Konat se bude už za pár týdnů a o pozvánky se světové celebrity doslova perou. Hlavní hvězdou letošního červeného koberce se ale podle všeho nestane žádná herečka ani modelka, nýbrž Lagerfeldova kočka Choupette. Zvíře už dostalo pozvánku od samotné šéfky amerického magazínu Vogue.
10 fotografií

Met Gala 2023 šokuje: Hlavní hvězdou bude zvíře. A to nejbohatší kočka světa

Svět
Michelle Williamsová se stala v listopadu potřetí maminkou. Do kin tou dobou vstoupil i snímek Fabelmanovi, ve kterém hraje hlavní roli
Ať jde o kariéru nebo o lásku, Michelle Williamsová se řídí srdcem a nedovolí strachu, aby ji brzdil. Možná ji trochu mrzí, že nemá pořádné vzdělání. Ale rozhodně nelituje, že se zasnoubila a otěhotněla jen pár měsíců po seznámení s Heathem Ledgerem. A to samé platí i pro jejího druhého osudového muže, kvůli kterému se rozvedla a během tří let mu porodila dvě děti. Podívejte se, jak šel čas s touto úspěšnou herečkou. 
9 fotografií

Michelle Williamsová: První dítě má s Heathem Ledgerem, nyní porodila třetí

Společnost
Kim Kardashian
Není asi nikdo, kdo by o Kim Kardashian, Američance s dokonale vyvinutým pozadím, televizní osobnosti, influencerce a podnikatelce nikdy neslyšel. Svůj osobní život totiž bývalá manželka rappera Kanyeho Westa sdílela s celým světem, a to nejen prostřednictvím sociálních sítí, ale také v úspěšné reality show Keeping Up with the Kardashians, ve které figurují i její nejbližší. Svými činy a osobitým stylem inspiruje přibližně 334 milionů fanoušků.
7 fotografií

Kim Kardashian: Celebrita s nejslavnějším pozadím dokáže zpeněžit, na co sáhne

Móda
Z natáčení scén na zámku Kačina do Balleriny, čtvrtého pokračování akční série o Johnu Wickovi, kterého ztělesňuje superhvězda Keanu Reeves.
/FOTOGALERIE/ Filmařským ruchem spojeným s příjezdem hvězdné herečky herečky Any de Armas ožil v pondělí 28. listopadu zámek Kačina. Empírový skvost u obce Svatý Mikuláš, kde Národní zemědělské muzeum provozuje Muzeum českého venkova, si američtí filmaři vybrali pro natáčení scén do Balleriny: pokračování akční série o Johnu Wickovi. Toho ztělesňuje superhvězda Keanu Reeves, který filmuje na různých místech v Praze i v jejím okolí.
24 fotografií

Bond girl Ana de Armas na Kačině natáčela pokračování série o Johnu Wickovi

Volný čas
Z natáčení scén na zámku Kačina do Balleriny, čtvrtého pokračování akční série o Johnu Wickovi, kterého ztělesňuje superhvězda Keanu Reeves.
/FOTOGALERIE/ Filmařským ruchem spojeným s příjezdem hvězdné herečky herečky Any de Armas ožil v pondělí 28. listopadu zámek Kačina. Empírový skvost u obce Svatý Mikuláš, kde Národní zemědělské muzeum provozuje Muzeum českého venkova, si američtí filmaři vybrali pro natáčení scén do Balleriny: pokračování akční série o Johnu Wickovi. Toho ztělesňuje superhvězda Keanu Reeves, který filmuje na různých místech v Praze i v jejím okolí.
24 fotografií

Bond girl Ana de Armas je v Česku. Na zámku Kačina natáčela pro Johna Wicka

Film a televize
Videa, testy, malba i křik. Zkrátka Zkouška umění
Nedávno skončený festival Ji.hlava a jeho dobíhající program online potvrzují stále totéž. Český dokument se těší lepší kondici než film hraný. V současné nabídce v kinech byste proto neměli minout jednu nenápadnou perlu aspirující na dokument roku. Jmenuje se Zkouška umění a kromě domácích cen byl zařazen do programu prestižního mezinárodního festivalu dokumentů v Amsterodamu, který právě probíhá.
3 fotografie

Kabaret ambic, úletů i tísně. Zkouška umění aspiruje na dokument roku

Film a televize
Pin up girl s Robertem Vano na Staré střelnici v Hranicích.
/FOTOGALERIE/ Vážení čtenáři, po týdnu se opět navracíme do Hranic, do úžasného divadla i nádherné zahrady, které třetí říjnovou neděli tvořily kulisy focení ve stylu pin up. Na Starou střelnici se sjeli o tomto víkendu fotografové z celé republiky, aby se v rámci posledního dílu ze seriálu fotografických workshopů s Robertem Vano pokusili zachytit atmosféru doby, kdy vládl swing, smyslná ženskost a nespoutaná barevná hravost. Za krásnou fotoreportáž velmi děkujeme Karlu Machylovi.
105 fotografií

Marilyn Monroe či Brigitte Bardot aneb Pin up girl s Robertem Vano v Hranicích

Čtenář reportér
Pin up girl s Robertem Vano na Staré střelnici v Hranicích.
FOTOGALERIE/ Vážení čtenáři, po týdnu se opět navracíme do Hranic, do úžasného divadla i nádherné zahrady, které třetí říjnovou neděli tvořily kulisy focení ve stylu pin up. Na Starou střelnici se sjeli o tomto víkendu fotografové z celé republiky, aby se v rámci posledního dílu ze seriálu fotografických workshopů s Robertem Vano pokusili zachytit atmosféru doby, kdy vládl swing, smyslná ženskost a nespoutaná barevná hravost. Za krásnou fotoreportáž velmi děkujeme Karlu Machylovi.
105 fotografií

Marilyn Monroe či Brigitte Bardot aneb Pin up girl s Robertem Vano v Hranicích

Čtenář reportér
Brněnský herec Zdeněk Junák rád chodí do brněnské restaurace U Starýho Billa. Povídala si s ním redaktorka Brněnského deníku Rovnost Gabriela Pirklová.
Miluje divadlo, kavárny a jídlo. Známý brněnský herec Zdeněk Junák navíc dabuje a moderuje. V Městském divadle Brno působí už třicet let. Nyní natáčí nový vinařský seriál Pálava. V minulosti ho proslavila seriálová role v Četnických humoreskách. Za ztvárnění Arama Beera v muzikálu Koločava byl nominován na Cenu Thálie. Na oběd čtenářům doporučuje brněnskou restauraci U Starýho Billa.
5 fotografií

Miluji plněné papriky a bílé víno, říká brněnský herec Zdeněk Junák

Doma
Kim Kardashian na Met Gala 2022.
Blonďatý drdol, luxusní náušnice a k tomu ikonické třpytivé šaty, které však hyzdí několik trhlin a chybějících krystalů. Výstup americké osobnosti Kim Kardashianové na letošním Met Gala pobouřil fanoušky historické módy i řadu odborníků. Modelka a podnikatelka se rozhodla předvést ve slavných šatech Marilyn Monroe přezdívaných „Happy Birthday Dress“. Ty však po galavečeru působily značně poničeně. Kardashianové se nyní zastal vlastník oděvu.
10 fotografií

Zničila šaty Marilyn? Poškozené už byly, zastal se Kardashianové jejich vlastník

Společnost
Na kombinovaném snímku Kim Kardashianová v šatech, které nosila Marilyn Monroe, na akci Met Gala v newyorském Metropolitním muzeu 2. května 2022.
Americká celebrita Kim Kardashianová čelí kritice, že „nenávratně“ poničila šaty, v nichž v roce 1962 herečka Marilyn Monroe zpívala k narozeninám prezidentovi Johnu F. Kennedymu. Kardashianová si róbu z hedvábí pošitou krystaly půjčila ve floridském muzeu kuriozit a pózovala v nich v květnu na červeném koberci na tradiční módní přehlídce Met Gala.
10 fotografií

Kim Kardashianová čelí kritice. Měla nenávratně poškodit šaty po Marilyn Monroe

Společnost
Portrét Marilyn Monroe
Slavný portrét portrét herečky Marilyn Monroe od Andyho Warhola se v noci na úterý SELČ prodal v aukční síni Christie’s v New Yorku za 195 milionů dolarů (4,63 miliardy korun). Jedná se o nejvyšší cenu, za níž se dosud vydražilo jakékoliv dílo z 20. století. Dílo bylo součástí sbírky sourozenců Thomase a Doris Ammannových, z níž bylo k dispozici celkem 36 kusů od význačných malířů minulého století, například od Roberta Rymana, Cy Twomblyho nebo Francesca Clementeho. Výtěžek aukce putuje na charitativní účely.
9 fotografií

Rekord padl. Portrét Marilyn Monroe je nejdražším vydraženým dílem z 20. století

Ostatní
Kim Kardashian na Met Gala 2022.
K pozvánce se dostanou jen vyvolení. Galavečer Met Gala (Costume Institute Gala) v New Yorku je považován za jednu z vrcholných módních událostí roku. Po dvouleté pauze se opět konal v tradiční první květnové pondělí. A opět nechyběly opulentní róby s dlouhými vlečkami a drahými šperky, ani špetka kontroverze. Módní svět zalapal od nadšení po dechu hned několikrát - třeba když se rozvinula vlečka šatů herečky Blake Lively, nebo se zjevila celebrita Kim Kardashianová v šatech legendární Marylin Monroe.

Módní událost roku Met Gala: Kardashianová vynesla šaty Marylin Monroe

Společnost
Monroe na obrazu.
Knauf-Museum v Iphofenu (okr. Kitzingen) otevře v neděli 27. března zvláštní výstavu k 60. výročí smrti Marylin Monroe. Je na ní 250 exponátů, z velké části z privátního vlastnictví herečky: také její rodný list, oblíbené prádlo, pár umělých řas, originál filmového skriptu Někdo to rád horké, její kalendář termínů roku 1961 a její závěť. Některé exponáty budou v Německu vystaveny poprvé.

Od sousedů: Marylin má výstavu, válečný dort taky

Z okolí
Yves Montand na festivalu v Cannes (1980)
Když se malý Yvo Livi coural italskými uličkami, stěží mohli kolemjdoucí tušit, že míjejí budoucí šansoniérskou hvězdu. Táta doma vázal košťata, Yvo pomáhal a snil. V sedmnácti si poprvé rolníkův syn stoupl před mikrofon. A zrodil se Yves Montand. Dnes uplynulo přesně sto let od jeho narození.

Před sto lety se narodil zpěvák, herec i šarmer Yves Montand

Film a televize
Zajímavosti o hubnutí.
Kult krásy se během tisíciletí a staletí lidské historie velmi proměňoval, a to, co považujeme za sexy, půvabné a okouzlující dnes, bylo ještě „včera“ naopak považováno za neduživost či ošklivost. Jaké byly symboly krásy a ideály, jimž se lidé snažili přiblížit?

ZAJÍMAVOST: Ideální postava se během tisíciletí měnila

Zajímavosti
Grafika na téma koronavirus od Barbory Hlavické, 18. ledna 2021 v Ostravě. Grafiku lze spatřit na budově OSU - Filozofická fakulta (Reální 5).
Kristus z DaVinciho malby Poslední večeře káže o dodržování rozestupů, Sokrates z obrazu od Davida filozofuje o rouškách, Stvořitel z fresky od Michelangela dává Adamovi dezinfekci. „Vznikalo to za karantény! Koronavirus jsem chytila já i celá rodina, teď už jsme v pořádku,“ vysvětluje Barbora Hlavicová, autorka grafik vytvořených pro Ostravskou univerzitu (OU) právě k pobavení veřejnosti. 
12 fotografií

OBRAZEM: Kristus i Sokrates. Grafiky v Ostravě si utahují z koronaviru

Regiony
Grafika na téma koronavirus od Barbory Hlavické, 18. ledna 2021 v Ostravě. Grafiku lze spatřit na budově OSU - Filozofická fakulta (Reální 5).
/FOTOGALERIE/ Kristus z DaVinciho malby Poslední večeře káže o dodržování rozestupů, Sokrates z obrazu od Davida filozofuje o rouškách, Stvořitel z fresky od Michelangela dává Adamovi dezinfekci. „Vznikalo to za karantény! Koronavirus jsem chytila já i celá rodina, teď už jsme v pořádku,“ vysvětluje Barbora Hlavicová, autorka grafik vytvořených pro Ostravskou univerzitu (OU) právě k pobavení veřejnosti. 
12 fotografií

Kristus i Sokrates. Podívejte se, grafiky v Ostravě si utahují z koronaviru

Ostravsko
Jiří Dědeček
Před nedávnem dokončil s literárním redaktorem Janem Šulcem dlouhý životopisný rozhovor Pohyblivý cíl. „V něm jsem obsažen úplně celý od roku 1953 až dodnes,“ říká Jiří Dědeček - básničkář a písník, jak se pěkně označuje, ale také předseda Českého centra Mezinárodního PEN klubu.  

Písničkář Jiří Dědeček: Poezii rozumí každý po svém

Hudba