ŠTÍTEK: Martin Sodomka

Spisovatel a grafik Martin Sodomka.
Pardubický kraj /POZVÁNKY/ - Máte rádi knížky svitavského spisovatele a výtvarníka Martina Sodomky? Pak si nenechte ujít křest nového přírůstku v ediční řadě, tentokrát na téma Jak postavit železnici.

Na co kam: Sodomka pokřtí novou knížku

Volný čas
Nová kniha Martina Sodomky se věnuje železnici.
Svitavy – Máte rádi knížky svitavského spisovatele a výtvarníka Martina Sodomky? Pak se nenechte ujít křest nového přírůstku v ediční řadě, tentokrát na téma Jak postavit železnici.

Sodomka pokřtí novou knížku

Svitavsko
Chrastecká starostka Martina Lacmanová, porotkyně Ivana Mrázková, vedoucí muzea  Jitka Bohuňková, s výherci Annou Teplou, Tomášem Kovářem, Robinem Kovářem,  Emou Kramperovou a Klárkou Schinaglovou
Chrast – Poslední prázdninový víkend patřil v Městském muzeu Chrast knihám, pohádkovým postavám a dětské fantazii. V sobotu zde probíhalo muzejní odpoledne k výstavám „Léto s knižními hrdiny" a „Jak si postavit knihu".

Chrastecké muzeum potěšilo především děti

Volný čas
Ilustrační foto
Chrast – Areál chrasteckého zámku se promění na pohádkovou říši, kde čarodějnice naučí návštěvníky vařit kouzelné lektvary. Děti si s indiány vyrobí zdobenou indiánskou čelenku, naučí se psát brkem a řádně pečetit listiny

Pohádková říše v zámku

Volný čas
Ilustrační foto
Praha – Severská krimi, britský humor, strašidelné příběhy, ekonomický manuál pro děti. To je jen stručný výčet z šestnáctky titulů, které dnes představí osmý ročník Velkého knižního čtvrtku. V nabídce na pultech vybraných obchodů figurují Jo Nesbø, Jeremy Clarkson, Miloš Urban, Martin Sodomka, Chris Priestley, Mons Kallentoft, Donna Tarttová, J. D. Rinehart či Sarah Vaughanová.

Startuje osmý knižní čtvrtek

Ostatní
Ilustrační fotografie.
Praha – Velký knižní čtvrtek přinese 15. října na pulty knihkupců šestnáctku nových titulů. Akce se koná již poosmé, naposledy to bylo letos v březnu. Tentokrát se mohou čtenáři těšit například na nové romány Miloše Urbana či Joa Nesbøho. Knižní čtvrtek pořádá distribuce Kosmas a přidávají se k němu přední čeští nakladatelé s cílem upozornit na nejvýznamnější tituly sezony.

Velký knižní čtvrtek přinese v říjnu 16 nových knih

Ostatní
Ilustrační foto
Praha – Dvanáctka knižních novinek doprovázená besedami, autogramiádami či autorskými čteními se ke čtenářům dostane 16. října prostřednictvím Velkého knižního čtvrtku. Doprovodné akce pořadatelé nově kromě Prahy připravili i v Brně. Letos se nakladatelům podařilo pozvat i dva ze zahraničních autorů, kteří navštíví Prahu. Samuel Shem představí svou novinku Duch místa a spisovatelka a novinářka Annick Cojeanová by měla přijet se svou knihu Kořistí v Kaddáfího harému začátkem listopadu.

Velký knižní čtvrtek přinese 12 novinek

Ostatní